31 Temmuz 2012 Salı

TTM 2012-07-31

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler ve antremanlar icin tesekkurler, super eglendik  ;)

Ilk evvela uzucu bir haber vermek zorundayim... Bekir ve Efkan Ligimizden ayrildilar, anladigim kadariyla Lig yarislarimiza pek zaman ayiramayacaklari. Umariz ilerde daha cok zamanlari olur ve tekrar Ligimize katilmak isterler.

Bu sezon Berker, Burak, Husnu, *Kerem* ve ben Lotus79 serisine katilmaya karar verdik. Lotus79 resmi serisiyle esli giden CTC "Classic Team Championship" puanlamasiyla beraber. Her ne kadar CTC'de Rookie olarak kabul edilsekte  :P
Kerem su an C-Klasda ama B-Klasa ciktigi gibi o da Lotus79'da aramiza katiliyor   ;)

Sagolsun Berker'den saglam temel bilgileri aldiktan sonra Frank Herfjord'a mesaj attim hepimiz icin ve Lotus79 icin Berker'in paylastigi önemli bilgilere geciyorum...

**************************************************************************************
Ihraç edilmemek için CTC'de haftada en az bir yarış yapmak yeterli...saat gün hiç önemli değil..ama üst split yarışlar daha önce de söylediğim gibi genelde pazar öğleden sonraları oluyor..ilk 7-8'e girmek bile "puan olarak" hafta içi alınabilecek bir 1'likten daha değerli oluyor ...bu arada bizler f2 takımlarında olacağımız için şampiyona puanı klasmanına dahil edilmiyoruz...rookiler önce öğrenin de sonra gelin diyorlar ...onun yerine f2 drivers championship gibi bir şey var yanılmıyorsam...sezon içinde performansa göre ve üst takımlarda yer açılması ile farklı takımlarda yarışabilme durumu (az da olsa) var sanıyorum...

Erik Nixon ve Mark Mullineaux'un setupları tak çalıştır hesabı süper stable ve base olarak muhteşem setuplar..NTM de gelmediği için bu sezon için de geçerliler..bunlar üzerinde ufak oynamalarla ve araca alıştıkça daha loose setuplarla daha da hızlanabilirsiniz....en fark yaratan setup öğeleri benim için; kişisel gözlemim en hızlılar break balance'ı 40 yapıyorlar ben ise stabil 41,5 ile ancak hakim olabiliyorum virajlarda..40 ile fren anında aracın arkasını kontrol oldukça zorlaşıyor ama alienlar asıl zamanı bununla kazanıyorlar gibi..ayrıca yarışlarda rear arb oranını her 5 turda bir 1 click azaltıyorlar....aklında bulunsun buna da dikkat etmek lazım...kalsik slow in fast out değil, fast in fast out yapmak lazım..bunun içinde aracı alışılmadık şekilde kaydırarak virajları almak gerekebiliyor..benim için alışması en zor konu bu oldu..hala da alışabilmiş değilim .. 

**************************************************************************************

CTC kayitlarimiz icin basvurdum, cevap geldi. Bu basvuru icin Kerem'ide eklemelerini rica ettim.

Önemli olan nokta,...ilk hafta yarisilmasi sart!!! Resmi yaris olacak tabii ki, sonrasinda herhangi bir hafta atlayabilirsiniz ama 2 hafta ust uste yarismamazlik olmayacak, 2 hafta ust uste katilamayacaginiz bir durum olursa bana bildirin ve CTC'ye mesajinizi iletirim, o zaman sorun olmuyor.

Anladiginiz gibi bu seri ve CTC bayag ciddilik istiyor. Gelecek sezona Team Turkiye MotorSport Takimi olarak ilk 3'de yer alacagimiza eminim   ;)

  • CTC'ye katilim icin TradingPaints programindan tum Lotus79 dizaynlarini yukleyin!
  • CTC'den Frank, ben/Husnu ve Buragi ayni takima alacak ve bizlere özel bir takim dizayni sunacak, yarislarda onu kullanacaz.
  • Berker'ide eger bir yariscimiz daha olsaydi Kerem ile ayni takima atacakti ama malesef simdilik Lotus79'da yarisacak bir takim arakadasimiz yok.
  • Bu sezon CTC'de bir takim en fazla 3 kisiden olusuyor ama gelecek sezona degisebilir!
  • Önemli olan, ilk hafta yarisinizi yapmaniz yani bu sezonda Circuit De Spa Francorchamp.
  • Aksama skype uzeri daha ayrintili görusuruz   ;)

Ligimizde bir baska yenilik ise Husnu ve Berker'i Team Turkiye MotorSport'a admin yaptim. Olur ben olmadigimda görusmek istediginiz bir konu olur, yardim gerekir bu 2 arkadaslarimiza danisabilirsiniz!


Guzel haberlerimiz arasinda Oguz arkadasimizin 3'lu ekran yapacagidir, simdiden iyi gunlerde olsun diyorum   ;)
TTM'de 3'lu ekran sahibi sayisi artikca artiyor,...yuru beah Team Turkiye MotorSport    :D

ATI grafik karti konusunda Burak A. arkadasimiz bu isin Piridir, Nvidia'da elime dustun, he he he
Nvidia'da yanilmiyorsam GTX 570 ve ustu olanlar direk 3'lu ekran destegini veriyorlar.

Bende yenilerde bir grafik karti aldim, dun elime gecti...MSI GTX560 ve gayet memnunum. iSpeed'i yaris icinde kullanabilmek icin iRacing'i pencere modunda kullanabiliyorum   ;)

Husnu'nun CST'si geldi ve öyle gözukuyorki gumruge takilmis...paketin ustunde 149$ yazmasi gerekir yanilmiyorsam ama Husnu'nunde dedigi gibi paket buyuk ve bayag agirca oldugundan suphelenmis olabilirler...   :/

Not: iRacing, 2 saatligine guncelleme icin kapali!


Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video,...




Iyi yarislar,

17 yorum:

  1. Elegan abi, Hüsnü, Burak, B Klasa çıkınca Kerem, Lotus dünyasına hoşgeldiniz diyorum..Alienlardan 1,5-2 saniye yavaş olduğunuza sevineceğiniz bir seri :)..(aramızdaki Alienlar hariç :) ).Aman abi Frank iyiki benim takımı değiştirmemiş..benim paint'ten çok memnunum :)..aklınızda bulunsun paint'i yapacak elemana aracın arka kanadına türk bayrağı ve isminizi eklettirmeyi unutmayın..

    Hüsnü CST incelemeni bekliyoruz...bu kadar beklemeye değeceği kesin...

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Berker,
    Yaw...bizi hemen bir dizayna sattin öylemi, he he he :P

    Su dizayn konusunda isim ve bayrak sonradan degistirilebilir...Ali, nerelerdesiiiiiin ;)

    Husnu bir ihtimal CST'sini bugun alabilir, en gec yarina elinde olur diye dusunuyorum sonrada agzimizin sularini akitacak videolar, resimler ve inceleme bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Dizayn deyip geçme abi..psikolojik zaman kazandırıyor :)..bakma benim takım isimden kaybediyor "osella" :)) ama renkler falan süper :)..

    O halde yakın zamanda Hüsnü'den 1,5-2 saniye yavaş olduğumuza sevineceğiz desene abi :)..

    YanıtlaSil
  4. CST bugün yalan oldu. Yarına bakacağız. Abi herifler tahminimce fiyatında şüphelenecek . Kıvırma yöntemlerini şimdiden hazırladım. En kötüsü zaten ödemeleri yarı yarıya yaptığımız için onu gösteririz onun üzerinden vergi veririz. Çok problem değil.

    Berker ; CST nin beni hızlandıracağını düşünmüyorum açıkçası öyle bir beklentim de yok. Ama hızlansak güzel olur :)

    YanıtlaSil
  5. Berker,
    Psikoloji iRacing'de cok önemli ama takim arkadaslarinda is yok,...seni asagi cekecekler haberin olsun :D

    Husnu zaten CST TR'ye giris yaptigi gibi zamanlarina 2 saniye cakmistir,...ismi bile yeterrrr ;)

    YanıtlaSil
  6. Takım arkadaşlarım hakkaten felaket :)...neyseki takım olayı yok F2'de...elemanlarla tek ortak paydamız aynı marka adına yarışmamız...herkes kendi puanından mesul..takım puanı olayı aurora fx ve f1 takımlarında geçerli..

    Hüsnü CST ile herşeyden önce stabil ve her tur aynı zamanları atabilme şansın olacaktır diye düşünüyorum...bu da tur zamanlarında olmasa bile (ki kesin olacaktır incelemelere bakınca) herhalükarda toplam yarış süresinde ciddi hızlanma demektir..tekrar hayırlı olsun..darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  7. Aynen Berker, Husnu'de CST ile ciddi bir fark görecez yarislarinda!

    Bu arada Osella fena degil, ya bizimkini "Pembe Guller Takimi" koyarlarsa ne poh yiyecez :P

    YanıtlaSil
  8. San Remo Racing olmusuz :)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/1494316.page

    YanıtlaSil
  9. Bu Frank element uydurur gibi takım türetiyor...var mıymış bu takımlar gerçekten? :))..osurdum osella olsun, az önce ralli izledim san remo olsun falan..sallıyo hıyar :)...biz gelecek sezon Team Türkiye'mizi kuralım abi en güzeli..2 takım yaparız..bi fabrika takımı, bi de toro rosso :)..sol şeridi kapatırız, eau rouge'a bayrak dikeriz :))..

    YanıtlaSil
  10. Agzindan bal akiyor Berker :)))

    YanıtlaSil
  11. Bu muhabbetlerden sonra lotusla kasasim geldi yaw bu sezon guzel gececek :)

    YanıtlaSil
  12. Aramızdan playseat arayan vardı sanki

    http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/128583-logitech-g25-playseat.html

    YanıtlaSil
  13. Aynen öyle Husnu,
    Indiana'da yaptigim Grand-Am yarisi cok hosuma gittiginden bu sezon Grand-Am serisinede katilacam, genelde carsamba gunleri yarislarimi yapmaya calisacam o seride, geri kalan haftada Lotus79 ;)

    Paylastigin Playseat modelide benimkinin aynisi ve su an icin en saglam/iyi Playseat bu modeldir...elinizde imkan varsa kacirmayin. Direksyon platformu CSW/CSR Elite ve diger Fanatec/Logitech direksyonlariyla uyumludur ve CSP/Logitech pedallariylada uyumludur bunun pedal yerleri!

    YanıtlaSil
  14. Şu soldaki yarış ne ayak yaw

    http://d1208.hizliresim.com/10/1/bbhw6.jpg

    YanıtlaSil
  15. Lotus forumunda Frank'in paylaştığı faydalı bilgiler..

    "First of all keep in mind that the tyres take about two full laps to get the temperatures up, even at a long track like Spa (three laps at some shorter tracks).

    If you find it too loose, try increasing the ramp angle differential settings. Loose on turn exit=increase drive lock, loose on entry = increase coast lock.

    If it still too loose, try increasing the brake bias % and the front anti roll bar setting. And then finally add some wing if you still can't get it to behave like you want to.

    But mostly the setups are in reality balanced if you drive them right. The usual reason for oversteer on entry is being to aggressive on the brake, and for turn exit the throttle pedal. The car's incredible responsiveness does take some getting used to for everybody. "

    YanıtlaSil
  16. Birazdan CST leri almaya gidiyorumm :)

    YanıtlaSil
  17. Efkan,
    Bende anlamis degilim...

    Berker,
    Paylasimlar icin tesekkurler, bu aralar Lotus forumunda gezinmeye fazla vaktim yok...sagolasin!

    Husnu,
    Simdiden iyi gunlerde olsun, umarim fazla para istemezler gumrukten.

    YanıtlaSil