19 Temmuz 2012 Perşembe

TTM 2012-07-19

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler, antremanlar ve yarislar icin tesekkurler, super eglendik   ;)

Yeni sezonun listesi aciklandi, onu buradan yukleyebilirsiniz...TIKLA
Yeni sezon listesinden katilacaginiz seride eksik pistler varsa onlari tamamlayabilirsiniz.

Öyle görunuyorki, bu sezon ne yeni bir arac, ne de yeni pist eklenmeyecek. Yapacak birsey yok, kalite istiyoruz-kalitedende baska birsey vermek istemiyor iRacing. iRacing dogali 5 yil oldu ve su an yeterince pist ve arac var, yeterince serilerde var...gelecek yila GT500 ve BTCC serileride eklenecek. Bol secim iyidir ama gercegi söylemek gerekirse ben elimin altindaki serilere anca zaman yetistirebiliyorum.

Gelecek sezon daha baslamadi, hangi seriye katilacagima bile daha tam karar veremedim cunku iRacing'de bir seriye full yatirim yapmanin ne kadar buyuk bir mesuliyet ve is tasidigini biliyorum! Belkide gelecek sezon eglencesine tum serilerde yarisirim...hic belli olmaz   ;)


Jalopnik'teki son yazi ise,...Gercek Hayattaki Yarisina Katkisi Olmasi Icin Hangi Yaris Oyununu Oynamak lazim...TIKLA


Kisaca özeti...
  •  Gercek hayatta profesyonel yarisan birisi olarak,...Evet, yaris simulasyonlari seni gercek hayatta daha hizli yapabilir AMA,...sadece dogru simulasyonu kullanirsan!
  • En cok taninmis ve oynanilan Forza ve Gran Turismo serileri Cöpoglucöptur, gercek yarislarla, fiziklerle, pistleriyle uzaktan-yakindan alakasi yoktur. Ama casual suruculer icin kendilerini gercege yakinmis gibi kandirmalarina yetiyor deniyor.
  • iRacing, rFactor ve SimRaceway gercek hayattakilere daha yakindir ama aralarinda sadece iRacing en gercekci pist, arac fizikleri ve Online uzeri gercege yakin yarislar/kapismalar saglayabiliyor!
  • iRacing'deki Fix ayarlar gercektekine neredeyse 1'e1 ayni fakat özel ayar (Alyan ayarlari) cekmeye basladiginda gercekcilikten uzaklasiliyor denmis. Alex Lloyd'un bahsettigi Alyan ayarlari, normal cekilmis ayarlar degil!
Yazinin altindaki cevaplarida okumanizi tavsiye ederim...haliyle diger simlerin fanatikleri karsi cikmislar Özellikle Gran Turimso ve Forzacilar ama gercek yaris hayatinda profesyonel yarisci olan ve bununla hayatini kazanan Alex  Lloyd bunlarin birkacina guzel cevaplar verince susmuslar.

Hele bir tane salak kalkmis Gran Turismo'daki GT Academy kazananlarin Gran Turismo'dan geldigini ve bu yuzden Gran Turismo'nun gercege cok yakin oldugunu yazmis, onada öyle bir okkali cevap yazmiski, herhalde o salak bir daha eline Gran Turismo'yuda almaz artik  :D

Alex Lloyd,...rFactör'de bazi araclarin fizikleri guzel fakat pistlerden ve Online'dan cok kaybettigini, SimRaceway ise daha yapim asamasinda oldugunu ama bazi araclarin fizikleri gercegine bayag yakin oldugunu yazmistir.

Alex Lloyd icin TIKLA

Ve son olarak, guzel bir video...iRacing'de yeterince antreman yapmazsan iste böyle olur Alexxxx :P


Iyi yarislar,

3 yorum:

  1. Herkese selamlar yapmis oldugum dualar sonrasinda cst lerin postalanmis olmasi laZim 3. Gunden sonraki dualar icin ecci umre bitiminde de motion kokpitlerimiz gelir Insallah ;) dun mekkeden medineye gectik pazartesi gunu donuyoruz insallah gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  2. Hayirlisiyla Husnu,
    Iyi adam lafin ustune gelir demisler...yeni blogda senden bahsetmistim ;)

    Insallah dualarin kabul olur ve simdiden hayirli yolculuklar kardesim.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil