27 Temmuz 2012 Cuma

TTM 2012-07-27

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler ve antremanlar icin tesekkurler, super eglendik.

Husnu'un dun aksam tam olarak gelip-gelmedigine emin degilim beyler. Sanki bir ara geldi...sonra bebisi yatirip geliyorum dedi, sonradan Mx5 antreman odamiza giris yapti gibi ama ses-seda yok. Yaw, dun Husnu gelmismiydi yoksa gelmemismiydi...beraber surdukmu-surmedikmi?   ;)

Berker ile Mid-Ohio Lotus79 antremanina girdim...arac fizikleri/sesler ve lazer skanli Mid-Ohio akillara zarar bir kombinasyon. Odadaki en iyi 1.10.xxlari atmisken, Berker 1.12.xx atmisti ben ise 15 tur sonunda halen arabayi yolda tutmayla cebellesirken ancak ve ancak 1.13.9xx'u tutturabildim.
iRacing'deki her arac ve araclarin fizikleri muhtesemdir ama özellikle iRacing'deki Lotus79 apayri bir dunyadir!!! iRacing'e gelipte Lotus79'u satin alip surmeden hic kimse iRacing'i denedim demesin  ;)

Yalniz, dikkate alinmasi bir nokta... Lotus79 her yigidin surebilecegi bir arac degildir. Ciddi ciddi surdugun pistin her virajinda 200% konsantreyi sart kosan bir aractir.


Yanilmiyorsam Berker, bu sezon Lotus79 serisine full yatirim yapacak, bende dusunmuyor degilim...bakalim. Lotus79 serisinde ilk pist Spa Francorchamp...sevdigim ama her yarisimda fena patladigim bir pist nedense   :/

Duyduguma göre Berker'de CSW siparisine kayit olmus...simdiden iyi gunlerde olsun derim, iyi bir yatirim. Yanina birde 3'lu ekrani cektinmi is tamamdir   ;)

Hatirlatma Notu: Skype!

Efkan, Riley ile IndianaPolis'de muhtesem zamanlar atiyor...benimle ayarinida paylasti ve ellerine saglik cok guzel olmus. Efkan kadar olmasamda 1 saniye gerisinden gelme imkanim oluyor. 90 dakikalik iRacing Grand Ama Showdown multiklas yarisidir ve yarin sabah 4'de basliyor. Buyuk ihtimalle ben ve Efkan katilacaz...bekleriz   ;)

Gelecek sezona Burak, Bekir, Kerem, "Oguz" ve Efkan buyuk ihtimalle GT Challenge serisine yatirim yapacaklar...simdiden seytaniniz bol olsun diyorum   ;)

Ali yanilmiyorsam HPD serilerine katilacak, onu yaban ellerde/yollarda yalniz birakmamak icin ben ve Husnu'de katilabiliriz   :D

************************************************************************************

- iRacing Guncellemesi -

  • Grid icin 3'cu bir secenek eklenmistir. Klas basina ve tum araclar olarak. Sonrakinde atilan zamanlar klasa göre baslangic degil zamana göre grid baslangici verir.
  • Agirlik penaltisi, su an sadece arti olarak en fazla 250 kilya kadar araclara agirlik eklenebilinir. Lbs ve KG olarak bu ayari yapabilirsiniz ama kilodan lbs'ye gecerken veya tersi arada hafif bir oynama olabilir!
  • Pencerenin sag altindaki mesaj sistemi daha belirgin hale getirilmis ve mesaj kutusu sekil degistirmistir.
  • Yeni Lig Fonksiyonu eklenmistir.
  • Grafik, telemetri, spotter ve FFB'de degisiklikler yapilmistir. Genis bilgi icin skype uzeri TK'yla konus   ;)
  • F3 tusuna basildiginda pitte olan yariscilarin isimleri hafif grimsi olarak gözukuyor artik.
  • C6R'de maximum torqe aracin lastikleri cabuk tikanmamasi icin dusurulmustur
  • Dallara'nin vites secimine göre hiz orantisi daha gercegine yakinlastirilmistir, ruzgardan fazydanlanma fizigi duzeltilmistir, ovallerdeki direksyon cevirme gucu hafif dusurulmustur.
  • V8'lerde lastik asinmasi arttirilmistir, caster ayar limiti gercege yakin olmasi icin dusurulmustur, benzin gideri dusurulmustur ve direksyon hidrolik yardimi guclendirilmistir.
  • Ford Mustang'da carpisma sertligi, damping ve guc guncellenmistir.
  • Lotus79'da slipstreamdeyken radyatör blokaj etkisi dusurulmustur. Yaris aninda yakininda arac varsa Aero oversteer etkisi dusurulmustur.
  • Modified SK/Tour yeni lastik fizigi eklenmistir.
  • Pontiac Solstice'a yeni lastik fizigiyle beraber tum arac fizigi degismistir. Yeni ayarlar eklenmistir.
  • Riley'e direksyon hidrolik yardimi guclendirilmistir.
  • Jetta'ya yeni lastik fizigi eklenmistir. Beraberinde tamamen yeni fizik motoru vs. vs. 
  • Canli yayin icin bayrakci eklenmistir ve sadece canli yayinda gözukecek simdilik.
  • Eski pistlerdeki isiklandirma son cikan yeni pistlerdekine uygun hale getirilmistir.
  • Bazi eski pistlerin yol shaderleri yenilerine uygulanmistir. Spa, Barber Motorsport park, Indianapolis, Iowa, Thompson ve Watkins Glen pistleri...
  • Bazi pistlerde genel olarak grafiksel duzeltmeler yapilmistir.
***************************************************************************************

-  Resmi olarak yeni ligimiz -

Bu konuda bazi dusuncelerim var, onlari sizlerle paylasayim ve sizlerinde dusuncelerinizi almak isterim.

  • Ilk olarak bir sezon boyunca kendi aramizda eglencesine yarismaya ne dersiniz. iRacing'de 1 sezon 3 aydan olusur. Bizlerde bu 3 ay icinde 3 ayri seride yarisabiliriz yani her ay degisik arac ve pistlerle 1'er seri. Bu hem yeni lig ve fonksiyonlarina bizler icin iyi bir alistirma olur hemde herkezin katilacagi birgun belirleyip beraber egleniriz.
  • Bu kendi aramizda yapilacak seri yarislarimiz 1.5 -2 saat civari olur. 30-45 dakika antreman, 15-20 dakika kvalifiye ve 25-30 dakikalik yaris...ne dersiniz? Pist ve yarisacagimiz araca beraber karar veririz.
  • Su an Oguz'la beraber 9 yarisciyiz ve 4'cu sezona baska liglerle 9'a 9 yarisma imkanimiz olabilir. Multiklas yarislarina bile girebiliriz. Baska liglerin yarislarina topluca katilabiliriz vs. vs.
  • Lig sayfamizda kendi özel odamiz mevcuttur, oraya her iRacing'e giris yaptiginizda bir göz atin...gunun mesaji vardir...hergun olmasada bol bol degistirecem   ;)
  • Lig olarak kendi aramizda haftada 1 yapacagimiz eglencesine yarislarimiz haricinde her hafta pazartesi aksamlari kendi antreman odamizi acmaya ne dersiniz? Genelde TTM uyelerimizin cogunlugu hangi seri/aracta yarisacaklarsa o serinin araclari ve pistini acariz.
  • Eger bu dusuncelerim sizlere uyarsa adam basi yilligi 10$'a gelir.

Kisaca haftada 2 oda aciyoruz...1 tanesi eglencesine kendi özel yarislarimiz icin ve 1 tanede antreman odalarimiz icin. 13'cu haftalari saymadim.

**************************************************************************************

Son olarakta guzel bir video...




Iyi yarislar,

13 yorum:

  1. Abi bilgiler için tşk...

    Lotus'a NTM'nin hala gelmemiş olması biraz hayal kırıklığı yarattı..ufak bir güncelleme yaptılar ama sürüşe büyük bir etki etmedi..NTM ile Alien'lara biraz yaklaşırım diyordum :)..

    Doğrudur bu sezon Lotus 79'u full sezon takip edicem..hatta CTC'ye de dahil oldum..rookie olarak Osella F2 aracı ile yarışıcam...

    Lig konusundaki düşüncülerin bana uyuyor..sadece pazartesi akşamları antrenman olayı, lotus school olması nedeniyle biraz ters..onun dışında aramızda eğlence ve antrenman amaçlı her seri / araç, pist bana uyar...

    Hatta ilerleyen zamanda TTM ekibimizin sayısı arttıkça ciddi bir lig oluşumu ile tüm konsantrasyonumuzu lig yarışlarımıza veririz diye umut ediyorum...

    Saygılar,

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Güncelleme içeriği bağayı bir geniş gerçekten. Dün akşam bebekti sahurdu derken abi ha geldim ha geleceğim bende ne olduğunu anlamadım açıkçası :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Berker,
    Lotus'a yeni lastik fizigin gelmemesi biraz uzucu, bir dahakine hazir olur ;)

    Yeni pistler sali gunu degistiginden diye dusunmustum ama bunu herkeze veya cogunluga uyan bir gune alabiliriz, np ;)

    Su an TTM olarak aktif 9 yarisciyiz...Berke su an Hollandada, o da geldimi 10 oluyoruz....umudumuz ilerde bayag bir cogalmamiz ve aynen dedigin gibi o gun geldiginde tamamen Lig yarislarina yatirim yapilabilir :)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Sorun degil, alistik artik :D

    Bu arada Lig sayfamizda sadece ingiliz alfabesi gecerli, bu sorunu iRacing'e bildirdim...eger duzeltirlerse en erken gelecek sezona olur diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar tebrikler .Yarışlarınız güzel geçmiş. Bende katılmak isterdim. Fakat hem vakit uymuyor hemde bu son güncellemeden sonra nedense yarışa giremiyorum . Odadan atıyor. Odaya giriyorum, diğer yarışçıları izleyebiliyorum,optionsa girebiliyorum , kamera açılarını değiştirebiliyorum fakat garaj ve yarışa girmek istediğimde beni atıyor. Tam olarak anlamış değiliz. Elegan abi de yardımcı olmaya çalıştı ama çözemedik. İracing i silip tekrar yükledim yine birşey değişmedi. Bakalım stuff a mail attık pazartesi dönerler inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada şirketteki bilgisayarda denedim herhangi bir problem gözükmüyor. PC nin şu yönünden nefret ediyorum yaw.

    YanıtlaSil
  7. Husnu,
    O zaman pc'ni formatlamaktan baska yol göremiyorum malesef. Bazen oluyor böyle, hemen Pc'ye yuklenme yaw ;)
    Konsollardada 3 kirmizi/sari isik hatalari var yani her guzelin bir kusuru var sonucta :)

    YanıtlaSil
  8. Stuff tan bir cevap gelsin bakalım abi. Ama aslında bir format atmak güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  9. Bence stuff'tan geç cevap gelir, foruma yazsan daha çabuk çözersin abi.

    YanıtlaSil
  10. Pazartesi, saliya cevap gelir ama eger baska pc'de calisiyorsa sorun iRacing'de degil o zaman.

    YanıtlaSil
  11. Sorun iracing de değil ama sonuçta benim bilgisardaki birşey ile çalışmış olabilir abi

    YanıtlaSil
  12. Spa 24 Saat Canlı Yayın

    http://www.speedhunters.com/2012/07/spa-24hrs-live-stream/

    YanıtlaSil
  13. Super paylasim Husnu, tesekkurler ;)

    Format atmak 1 saatini alir, tek uzuldugum dun gece ne guzel beraber antreman yapacaktik o olmadi :/

    YanıtlaSil