13 Temmuz 2012 Cuma

TTM 2012-07-13

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler, antremanlar ve gereksiz sansurler superdi...cok tatli eglendik Bekir'in sayesinde   ;)

Dun Bekir evlilige dogru ilk adimini atmistir, simdiden gecmis olsun diyoruz ona, he he he

Bu aksam Burak ilk C-Klasdaki GT Challenge Serisi yarisina girecek, ona simdiden bol sanslar diliyoruz, buyuk ihtimalle Efkan ve Bekir'de ona eslik edebilirler,...en nihayet ortada bedava iRating dagitimi olacak, ona kim hayir derki   ;)

Bir ihtimal bende Prototype Fix yarisina girebilirim bugun...yarisa kimlerin girecegine bakar. I need to perform Ottoman Schlapp on some Aliens, he he he

***************************************************************************************

Gelelim dunku muhabbetlerimizin özel bir kismina. Gran Turismo ve Forza serileri...

Bu konsol yaris oyunlari hicbir sekilde iRacing ile ayni kefeye konulamaz! Bunlardan birkac sebebi...

  • iRacing tamamen Online uzerine kuruludur. Ayni anda 60 kisiyle laggsiz yarisma imkani sunar.
  • iRacing'de ceza ve ödul kurallari zorakidir
  • iRacing'de "Insan" gibi davranista zorunludur yani...antreman odalarinda bile ters yoldan gitmek, bilerek millete carpmak, kufur etmek vs. vs. yasaktir ve iRacing sisteminden banlanmaya kadar gider böyle sacmaliklar.
  • iRacing'de her pist lazer skanlidir yani gercegiyle milimetre farkiyla 1'e1dir. Sadece pistlerin uzunlugu, genisligi ve tumsekleriyle degil, gercek pistte bulunan tum puruzleri dahildir buna. Forza ve Gran Turismo'da bu genel olarak resim ve videolarla yapilir. Sonuc, tumsekler, yolun uzunlugu - genisligi en nihayet Forza ve Gran Turismo yapimcilarinin kafasina göre ayarlamalariyla meydana gelir. Pistlerdeki puruzlere hic deginmiyorum bile cunku öyle birsey degil Forza - Gran Turismo...baska hicbir yaris simulasyonunda yoktur!
  • Araclarin fizikleri...iRacing'de araclarin fiziklerine baslamadan evvel araclar tamamen demonte edilir ve aracin tum parcalari teker teker lazerle skanlanir sonrada arac yapimcisindan ve kullandiklari lastik firmasindan fizik bilgilerini alirlar, surus fizik motoru icin tum gerekli bilgiler alinip iRacing'e uyarlanir. Zaten bu yuzden iRacing'deki her aracin fizigi birbirlerinden cok farklidir...buna suruste dahil yani vites atma, trail breaking stili vs. vs. gercegiyle en yakin olanidir. Forza ve Gran Turismo serilerinde adamlar resmen arac siciyor (Pardon my French). 500/1000+ arac. Bunlar sadece göruntudur,...örnegin Nissana benzer arac secersin, Ferrari'ye benzer arac secersin ama fizigi ne Nissan ne de Ferraridir...uzaktan-yakindan alakasi yoktur. Bunlari surupte ben sunu suruyorum diyen ancak kendi egosunu zoraki olarak tatmin etmeye calisir, baska birsey degil!
  • Forza ve Gran Turismo'da herhangi bir arac sec ve 3 dakika sonra cok rahat bir sekilde surersin, sonra arac degistirip 3 dakika sonra tekrar usta olursun. iRacing'de bir aractan digerine gectiginde insan felegini sapitiyor...bir araca alismak saatlerimizi aliyor. Bu, Forza-Gran Turismo'daki arac fiziklerinin ne kadar basit ve Arcadeimsi oyun olduklarinin kanitidir!

Bunlari bizler...iRacing'i kullananlar biliyoruz ve cogumuz ya Gran Turismo veya Forza'dan geliyoruz ve icimizde bu serilere karsi her ne kadar Arcade oyunlar olsalarda bir sevgimiz var. Bunlarinda en az bir iRacing kadar gercekci olmasini isteriz.

Ama benim görusumle olmaz ve sebebi su...

Forza-Gran Turismo serileri milyonlarca satiyor, bu serilerden kazandiklari parayla iRacing carpi 10'u yaratabilirler,...neden yapmiyorlar???

Sebebi Para ve Zaman!

Driving Simulatör veya Racing Simulatör olarak satilan su "Wanna Be" Driving/Racing Simulatörler, milleti kandirmaya devam edenlerin gercekcilige önem verdikleri yok, önem verdikleri tek nokta "PARA". En nihayet bu Arcadeimsi oyunlari satin alipta göklere yukselten "Hiyarlar/Salaklar" sayesinde Forza ve Gran Turismo yapimcilarinin bu para makinesinin sistemini degistirmeye hic ihtiyaclari olmaz. Bu is bu kadar basittir!

Simdi sizlere bir abi/arkadas nasihati...
Bu Forza-Gran Turismo "Fanatikleriyle" tartismaya girilmez. Allem ederler-Kallem ederler yine kendilerini ustun görurler...bu isi basaramadiklari zamanda sizlere ustu kapali agir sözler yazarlar. Bir atasözumuz vardir..."Cahille tartışılmaz" diye, bu cok dogru bir sözdur!

Siz... siz olun, hic böyle tartismalara girmeyin, ayaginizin altinda misler gibi dunyanin su an icin en iyi ve gercekci yaris simulasyonunu kullaniyorsunuz. Keyfinize bakin    ;)

Son olarak, herzamanki gibi guzel bir video...



Iyi yarislar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder