27 Ağustos 2012 Pazartesi

TTM 2012-08-27

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler, yaris ve antremalar superdi yaw   ;)

Bir hafta daha bitti...zamanin ne cabuk gectigini iRacing'deki haftalarin gecmesinden daha iyi anliyorum. Pazartesi aksamlari yeni piste antreman, sali-carsamba genel olarak antreman/kvalifiye/TT ve durumu kontrol etme...bir ihtimal persembeye 1 yarisa girme.
Haftasonu birkac yarisa girmis oluyoruz ve bir bakmisiz tekrar pazartesi olmus...yakinda Monte gibi 80+'imize basacaz ve zamanin ne cabuk gectigini anlayamayacaz bile   ;)

Bay Monte Smith, 85'ine girmis ve iRacing'de haftada en az 3 Hosted yarisina katilan amcamiz...sadece bununla kalsa yine iyi
Bay Monte, zamaninda gercek yarislara katilmis ve gencliginde Sir Jack Brabham ile yarismis birisidir. Sir Jack Brabham'i bilmiyorsaniz 1959-60 ve 66'da  kendi yaptigi araciyla Formula 1'i kazanan dunyadaki tek kisidir! Bunlarin haricinde Stirling Moss " MoSport bendinden bilirsiniz herhalde  ;) " ve Bruce McLaren "McLaren araclarini bilmeyenler yoktur herhalde" ile yarismistir.

Bu linkte Bay Monte hakkinda guzel bir yaziyi okuyabilirsiniz...LINK



- Bu hafta iRacingdeki Pistlerimiz -
  • Grand-Am, 50dk. Mid-Ohio
  • Classic Lotus79, 25 tur Mid-Ohio
  • GT Challenge 45dk. Brands-Hatch (Muhtesem yarislar olur burada)
  • Proto Fix, 25dk. Spa Francorchamps
  • Nascar C-Klas, 45 tur  Atlanta MotorSpeedway
  • Nascar B.Klas, 50 tur Atlanta MotorSpeedway




Zamaninda F1 nelerle, nerelerde, nasil bir pit crew ve pit paddocklarinda yapiliyormus... ;)



Iyi yarislar,

8 yorum:

  1. Husnu,
    CST'nin konfigurasyon programini Sebastian daha evel kullanmamis. Gaz pedalinin 4000 cözunurluk vermemesine ise pedalin basma yerini uzatabilecegini, o zaman gaza bastigin mesafe buyuyor ve ayni anda cözunurlukte yukseliyor ;)

    YanıtlaSil
  2. Gaz için arkada ayar var abi. Ama fren için herhangi birşey yok. Deli gibi asılmama rağmen freni 4000 e getiremedim diye hatırlıyorum. Akşam bir daha denerim. Aslında tony e sormak lazım. Program yaptıklarına göre vardır birşey herhalde.

    YanıtlaSil
  3. Abi cst fren ayarı için şöyle bişe olması lazım

    http://b1208.hizliresim.com/10/v/cb5pp.jpg

    YanıtlaSil
  4. Oha be bu ne :) Efkan sertlik iyi de durum şöyle . Şimdi pedalın 4000 çözünürlüğü varya iracing de kalibre esnasında artık ayarklarım kokpitten çıkacak derecede basmama rağmen 4000 e getiremedim diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir. Akşam gelirsem bakarız.

    Sende pedal olayında bayağı bir detay girdin valla. Proje ne durumda

    YanıtlaSil
  5. Valla abi o vidanın ileri geri hareketi momenti artırır ya da azaltır gibi, moment artarsa loadcell daha çok bükülür ve daha yüksek bir 'range' elde edilir gibi geliyor bana. onu yapacağına adam gibi bi loadcell amp koysaydı (CSP'deki düğme gibi) daha iyi olurdu.

    Benim projede de parçaları bekliyorum işte. Derek 12-bit board'u az önce yollamış, loadcell'den daha haber yok. Senin pedallar gelsin hemen ölçüp biçip demirciye koşup bi kaç parça demir kestircem. Kesmeyiz derlerse Balak Metal diye bi yer varmış burda gidip ölçü verip büktürcem. 2. dediğim biraz daha pahalı olabilir ama bakacaz, belki alüminyum falan da yapıyorlardır.

    YanıtlaSil
  6. Bence çok özenme şimdilik. İş gören parçalar olsun yeterli. İş tamamlanıp herşey uygun olunca adam gibi parçalar kestirirsin. Hemde 1 tane değil 10 tane kestirirsin daha ucuza gelir.

    Şimdi CSP de de böyle miydi hatırlayamadım şimdi ama pedalları kalibre etmeye başladığında şöyle oluyor. Mesela çözünürlük 4000 fakat kalibre ederken hemen basıp bıraktım ve çözünürlük 1500 de kaldı. Ok dedikten sonra pedallar 1500 kalibrede çalışıyor ama ben böyle olsun istemiyorum tabiki. Bu olay csp de var mıydı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bi noktadan sonra ayak ileri gitmiyor ama loadcell bükülmeye devam ediyor basınçtan dolayı. Aynı şey CSP'de de var abi.

    YanıtlaSil
  8. CST'nin konbfigurasyon programina bulasma, bu...Bodnar kutusunun konfigurasyonu icinmis. Anlayacagin onda herhangi bir degisiklik yaparsan pedallar boku yer buyuk ihtimalle.
    Bu Bodnar kutusundaki ayar özeldir ve sadece Todd ve Tony pedallarinin ayarlarini biliyorlar!

    YanıtlaSil