17 Ağustos 2012 Cuma

TTM 2012-08-17

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler ve antremanlar herzamanki gibi superdi, iyi eglendik   ;)

Z1 programi hakkinda kisa bir inceleme...

  • iRacingdeki tum araclarin orijinal dashlari + extra bilgileri (pozisyon, benzin gideri, tur zamanin, vites, yarisin bitimine kalan zaman/tur vs. vs.)
  • Canli yayin telemetrisi, bu, özellikle kendi ayarini cekmen icin cok faydali!
  • Yaris icinde otomatik benzin hesabi, örnegin: ne kadar benzin kaldi, ortalama benzin giderin, yarisin bitmesine ne kadar benzin lazim ve tek tusla yaris icinde pit öncesi/pite giriste gerekli benzinin otomatikman ayarlanmasi.
  • Antreman/Kvalifiye/TT/yaris odalarinda yaristigin kisilerin ve kendinin en iyi zamanlari, yariscilarin hangi turda en hizli zamanin attiklari, odadaki yariscilarin iRatingleri, isimleri, pistin ismi, yerel saat, benzin gideri, katildigin odanin bitmesine ne kadar zaman kaldigi ve attigin turlarin ortalama zamani. Örnegin: Antreman odasinin bitmesine 1 saat var ve sen 10-15 tur atip ortalama zamanini oda bitimini beklemeden bilmek istiyorsun, turlarini attigin gibi bu programla direkman ortalama zamanini görebiliyorsun  ;)
  • Pencere modunda iSpeed gibi yaris ekraninda kullanabilme imkani, su an icin resmi destegi yok fakat ufak bir programla bu sekilde kullanma imkanin var. Gelecek guncellemeyle resmi destegi olacak.
  • Extra bir ekranda kullanma imkani, ben kendime Lilliput 7"'lik ekran siparis ettim ve onda kullanacam.


  • Program icinde Notebook destegi, bu bölumde kendine hatirlatma mesaji yazabilirsin örnegin: Corvette/Suzuka pisti icin gecerli olan unutmaman gereken bir mesaj. Mesela: Buradaki Hiyarlara dikkat et, Yuru beah Aslanim Kim Tutar Seni, ilk viraja dikkatli gir, S'leri 3'le alabilirsin gibi    ;)
  • Programlamadan anliyorsan kendi dashini yaratma imkani,...
  • Dashlerde kendi renklerini belirleme imkani
  • iRacing'e gelecek tum araclarin dashleri ve pistlerin isimlerinin bedavadan guncellenmesi!
  • Özellikle 3'lu ekranda ve tekrar özellikle GT araclarinda artik illede aracin orijinal dashini görmek icin kamerayi geriye almak gerekmiyor. Örnegin: Cadillac ve Corvettede aracin yarisini bile görebilmen icin kamerayi cok geriye almak sart ve bu, görus acini berbat bir sekilde kisitliyor...bu programla bu görus acisi problemlerin hepsi hikaye oldular   ;)
  • Ustu acik araclarda her ne kadar GT araclarindaki kadar buyuk bir görus acisi problemi yasamasamda bu programla tam aracin icindeki direksyonun icinde oturuyormus pozisyonunu rahatlikla alabiliyorum. Denedigim araclar Lotus79, F1 ve HPD.

Fiyati 49$, supportu cok iyi ve bu program bayag yararli. Tek ekranlada isine yararmi, kesinlikle. Eger iRacing kullandigin tek veya en önemli eglencense tavsiye edebilecegim 2 muhtesem program var. iSpeed ve Z1 sim. Bu ikili kacirilmamasi lazim   :)

Ve son olarak guzel bir video,...



Iyi yarislar,

14 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler. iracingciler Z1 yazılımı uzun süredir harici olarak talep ediyordu fakat bir gelişme olmamıştı . Benim tahminim dsd nin son çalışmalarından sonra ortaya çıkan durum göz önüne alınarak böyle bir uygulamaya gittiler. Bence çok iyi oldu. Şans eseri 7" lik güzel bir ekranı da sipariş verdim. Sistemi kurunca paylaşırım. USB den çalıştığı için ekran kartında boşta ki 1 monitör hakkımı ispeed için kullanmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Simdi anladim... 2 tane usb ekranida isini görur ;)

    YanıtlaSil
  3. ohaaaaaaaaa 16:08'deki geçişe bakın o.O

    http://www.youtube.com/watch?v=GuDdPnNH-88&feature=g-vrec

    YanıtlaSil
  4. Harbi saglam gecis yapmislar, böyle gecisleri bende birkac defa yasadim Prototype'da ;)

    Bu arada tebrikler Efkan, TTM'deki en yuksek iRatingli yariscimizsin! Hedef 4000+lar ;)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler abi :) Bakalım ne zaman patlicam :p

    YanıtlaSil
  6. Efkan,
    Sende Elite oldukca patlamazsin, patlaman baskalarinin elinden olur ancak ;)

    YanıtlaSil
  7. Tüm TTM'in Ramazan Bayramı mübarek olsun. Beraber nice bayramlar görmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  8. Bayramimiz mubarek olsun arkadaslar

    YanıtlaSil
  9. Mutlu, huzurlu ve neşeyle dolu bir Ramazan Bayramı geçirmek dileğiyle iyi bayramlar arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  10. Bayramınız mübarek olsun kardeşlerim :)

    YanıtlaSil
  11. Bayraminiz kutlu olsun arkadaslar, beraberce daha nice bayram ve iRacing'de bol iRating-Safety Ratingler dileklerimle ;)

    YanıtlaSil
  12. Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar..nice sağlık, mutluluk, huzur dolu bayramlara...

    YanıtlaSil