14 Ağustos 2012 Salı

TTM 2012-08-14

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler superdi, antreman ve yarislarda gayet iyi gecti genel olarak. Özellikle Pereto cinsiyetini hepimizin ne kadar cok sevdigimiz ortaya cikti   ;)

Dun, Steve Myers guzel bir yazi ile iRacingcilerin gözunu döndurdu...bilmeyenler icin Steve Myers, iRacing'in genel mudur yardimcisidir yani cok yuksek mertebede calisan bir kisi. Bizler icin iRacing'e yakin ve uzun zamanda sunulacak calismalarini guzel bir yaziya dökmustur.


- iRacing'de yakin ve uzun sure icindeki gelismeler -

  • Interlagos'un gelecegi kesinlesti yalniz anladigim kadariyla pistin taranmasi iRacing'in kullandigi veya benzeri tarama aletleriyle baskalari tarafindan yapildi ve bilgiler iRacing'e verilecek. Bu pist buyuk ihtimalle 2013'te sunulur.
  • Circuit Gilles-Villeneuve yani Motreal GP resmi olarak lisanslanmis ve dun tarama ekibi Kanada'ya dogru yola cikmistir, bu pistte buyuk ihtimalle 2013 icinde sunulacak.
  • Nascar severlere yani burada benden bahsediliyor, he he he   Gercek hayattaki Nascar World Serisinini tamamlamak icin Ford Fusion ve Mustang araclari lisanslandilar, SS ve Camaro lisanslari icin halen calisma icindeler, buna Toyota'da dahil ve tum bu araclarin 2013 ilk sezonu icinde cikmalari icin ugrasiliyor   ;)
  • Nascar icin ayriyetten Kansas ve California pistleri taranacak.
  • BMW ile uzun suredir araclarindan birkacini iRacing'e getirebilmek icin calismalar icindeler ama su durumda hicbir sey kesin degil...yani kesinlesse bile en erken 2014-2015 olur diye dusunuyorum.
  • Bathurst sonbahara taranacak ve Tarama ekibin Avustralya'dan ayrilmadan evvel 1 pist daha taramak istiyorlar...bu konuda herhangi bir dusunceniz varsa V8 forumuna dalin   ;)
  • En yakin zamandaki guncellenecek veya cikacak olan pist ve araclar konusunda Zolder birkac haftaya cikiyor, Oran Park ve Rockingham Sezon4 baslamadan sunulacak. Arac bölumunde ise Lotus79, Sprint ve SilverCrown araclari YLM'ne gecilmesi icin calisiliyor. McLaren MP-4 GT3 ve Lotus 49 uzerinde ciddi calismalar yapiliyor fakat ne zaman bizlere sunulacagi konusunda herhangi bir bilgi yok. Buyuk ihtimalle bu 2 muhtesem arac 2013 sezon 1'e cikacak. Ruf Rt 12 R'a gelince, arac hakkinda degisik performans bilgi calismalari baslamistir ama bildiginiz gibi iRacing'de her arac taranmasi icin 1001 parcaya bölunup taranir ve su an icin buna izin verecek birini arayis icinde olduklaridir. Eger aranizda Ruf Rt 12 R sahibi varsa Steve Myers ile "iliskiye" girmeniz veya Steve Myers'i "arkaniza almaniz" tavsiye olunur   ;)
  • Özellikle Hasar modeli uzerinde calisacak olan bir muhendis ise alinmistir, yakin zamanda iRacing'deki hasar modelinin dahada gercege yakin olacagi kesin.
  • Uzun suredir beklenen Yarisci degismeli Takim yarislari destegi 2013'un ilk sezonuna planlaniyor ama bu tarihin cok iyimser olduguda vurgulaniyor. Takim olarak yarisma haricinde Crew Chief destegide olacak   ;)  64bit'e gecis calismalari bitti gibi ayni anda 64bit ve Degismeli Yarisci Takim Yarislari icin önumuzdeki haftalarda ciddi calismalar/deneyler yapilacak!
  • Yakin zamanda teknikesel guncelleme icin ilk calismalar 64bit'e gecisle beraber DX11'e gecis olacak. Bu arada, buyuk ihtimalle Dx11'e gecis yaptigimizda Pc'lerimizi biraz daha kasabilir!
  • DX11'e gecis yapmadan evvel DX9'daki son problem ile calisma icindeler, "Shadow Volume", bunun yerine "Shadow Mapping" icin calismalar suruyor ve bu saglikli bir sekilde gerceklestiginde grafiksel olarak buyuk bir adim öne atilacagi yaziyor.
  • Dave, simdiden gelecek jenerasyon lastik fizigi uzerinde ufak calismalara baslamis bile...N5TM olarak verdigi isim ayni YLM'de oldugu gibi araclara yavas yavas eklenecek. Ayni anda bazi araclardaki soguk lastikle hizli tur atmaya el atildi ve yakin zamanda bu problem giderilecek.
  • Sesler uzerinde ciddi calismalar var, bugunku Direct Sound'dan uzaklasip XAudio2'ya gecis yapilacak ve daha evvel eklenilemeyen sesler eklenebilinecek! Gelecek guncellemeyle Fmod sistemden tamamen kalkiyor!
  • McLaren ve RUF icin Turbo modeli uzerinde calismalari var ve önumuzdeki aylar icinde aracarla beraber hazir olacak. RUF'un hem 4 ceker hemde arkadan ceker modeli sunulacak ve su anki dusunceleri 4 ceker resmi yarislarda arkadan cekeri ise eglencesine kullanilacak.
  • Cok ilerde yapilacak olan listede "Backfire", "Ön cama yag ve camur birikimleri", Yol yarislarinda bayrak sallayan adam, sadece Start/Finish'de degil ve degisken gece-gunduz calismalari var. Bunlar en erken DX11'e gecildikten sonra agirlik verilecek.


Tum yaziyi buradan okuyabilirsiniz...LINK


Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video,...



Iyi yarislar,

14 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Baktılar grafiksel yonden yavaş yavaş geride kalmaya başladılar hemen çalışmalara ağırlık vermişler iyi de olmuş. Sesler de gelişsin tabiki ıncık cıncık ne varsa duyalım. RUF u modellemek için gönüllü birini arıyorlarsa yandık valla. Nasıl lisanlama olmuş öyle yaw. RUF un elinde bir tane bile araç yokmuymuş. Neyse haberler güzel . Herkes donanımı hazırlasın.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Donanim yönunden senin icin hicbir problem yok, geri kalan tayfayi bilemem...bazi parcalari yenilemek gerekebilir.

    RUF icin ellerinde yok galiba yoksa RUF arayisina cikmazlardi.

    Aksama Grand-Am ve Proto yarislari var, Lotus79 antremanlari var,..bekleriz ;)

    YanıtlaSil
  3. G27 siparis ettim. Iki uc gune elimde olur. Yarin da monitor alacam bi aksilik cikmazsa. Haftasonu gelmeden aranizdayim yani. Sevgiler saygilar...

    YanıtlaSil
  4. Berke yeni direksiyonun hayırlı olsun. Güle güle kullan.

    Arkadaşlar donanım haber den simci bir arkadaşımız iracing hesabını satıyor.

    Nick : Hozes ( Yanlış olmasın ama ismi Tarık )

    " satilik iracing hesabi isteyen olur ise haberleselim... yaklasik 200 dolarlik ek paket yuklu hesabimi uygun fiyata hatta taksitli olarak verecegim... mtkp blogda da yazarsan sevinirim almak isteyen arkadas var ise uygun fiyata vermeyi planliyorum, "

    İlgilenen arkadaşlar direk kendisine veya bana bilgi verebilirler.

    YanıtlaSil
  5. Berke,
    Gule gule eskit G27'ini, haftasonuna bekleriz ;)

    Husnu,
    Hozes arkadasimizin iRacing'de kalmamasina uzuldum, bayag pist ve aracta almis...elinde tutmak istemezmi,...belki ilerde geri döner?

    YanıtlaSil
  6. Abi evlenecekmiş elindeki PC yi de satıyor. Aklını çelmeye çalıştım dedim evlilik sim hayatının bitmesi değil ,yeni bir sistem kurmak için en güzel neden diye :) Bana bir arkadaş daha geliyordu ne güzel yaw . Neyse artık elimizdekilere bakacağız :)

    YanıtlaSil
  7. Zevk için bu tarz birşey yapmak lazım. Tepkilere baksana ya

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=dZ8V3_EgV-Y&NR=1

    YanıtlaSil
  8. Bu arada Simtec ten Eren in nurtopu gibi bir kızı olmuştur. Serra Mert aramıza hoşgeldin diyorum. Allah analı babalı büyütmeyi , hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasib etsin.

    YanıtlaSil
  9. Paylasimlar icin tesekkurler Husnu,
    Videoya bittim, bu ne yaw...tam eglencelik olmus ;)

    Eren,
    Allah anali-babali buyutsun, saglik-sihhat versin. En icten dileklerimizle tebrikler :)

    YanıtlaSil
  10. Selamlar,

    Hozes'in ismi Tarık değil, Tarık benim forumda iracing hakkında tartıştığım atıp tutan sim üstadıdır kendisi. Hozes = Yiğit Yusuf Mutlu. Bilginiz olsun...

    Bu arada Suzuka'da patlamaya devam, inadına yarışa da devam, şeytanın bacağını kırmam lazım bu pistte, 6 aydır sadece 5 yarış yapmışım burda, bu ne rezilliktir, yakışmaz TTM'e :) Görecez bakalım ey Suzuka! sen mi yaman biz mi yaman...

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  11. Bekir bu tartışma araç spine kalkınca fren ile spinden kurtarma muhabbetimi acaba?

    Skype ile sizinle konuşabilmem için kıs ve öz bir bilgi verebilirmisini bana programı kurduktan sonra tek tek eklicemmi sizleri yoksa oda gibi bir şeymi var?
    yardımcı olun kardeşinize

    YanıtlaSil
  12. Evet orda dönen muhabbetin ta kendisi abi.

    Skype konusunda bir tekimizi eklemen yeterli sonrasında diğer arkadaşlar konuşmaya dahil oldukça onları da eklersin. Benim skype: bekir.karaca6

    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  13. Cengavere bakın hele yaw Corvette'te yüz akımız yüz!! :p neredeyse LMP1'leri geçecek, koçum Tommy Milner :) biz bu hamleleri iracing'de yapmaya tırsıyoruz, adam trafiği yardı geçti yaw helal olsun hem de Lime Rock gibi illet bir pistte, Elegan abi iyi bilir bu pisti :p

    Müthiş bir başlangıç, müthiş bir performans, iyi seyirler :D

    http://www.youtube.com/watch?v=W5hRpgE1BC8

    YanıtlaSil
  14. Çok iyi yırtmış yaw

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HjNd39q-Aic

    YanıtlaSil