2 Nisan 2012 Pazartesi

TTM 2012-04-02

Ey Forzacilar,

Dunku yarislar ve muhabbetler icin tesekkurler, her zamanki gibi super eglendik   ;)

TTM'den bu hafta... yariscilarimizdan 1'i katildigi seriyi tamamen DOMINE etti...iRating'e iRating demedi, Safety Ratingin dibine vurdu,...katildigi yarislarda adini duyan kacacak delik aradi...Ismi önemli degil,...bas harfleri Oguz'la basliyor, iRacing Code Name: The Ozzmanlı Cook    ;)

Diger TTM uyelerimiz icinde fena bir hafta sayilmaz...Benim, Bekir'in ve Efkan'in yarislari genelde cok iyi gecti.

Dun gece C-Klas Nascar yarisima girdim, maksat eglence olsun...Martinsville Speedway,  araba icin cok kucuk ve cok dar. Icimden, yarisi kesin bitiremem dedim ama gel gelelim tam tersi oldu,...muhtesem bir yaris oldu, cok eglendim...17'ci baslayip 4'cu bitirdim, hemde 0 hatayla. Replayi kaydettim ilerde youtube'a yuklerim, bu pistte...bu kadar cok Nascar araciyla - hemde Silveradoyla sonlardan önlere gelerek ve 0 hatayla bitirmek herkezin yapabilecegi birsey degil!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Fanatec,... en nihayet CSW fiyatlarini acikladi, tahminimizden biraz daha pahali ama kesinlikle deger...halen diger High-End direksyon sistemleriyle karsilastirdigimizda cok ucuz. Gecen blogumdaki sadece GT simitinin fiyati neredeyse tum CSW + 2 simit fiyatina  ;)

- CSW fiyatlari -
  • ClubSport Wheel: 499,95 Euro/Dolar
  • Formula 1 simit  : 179,95 Euro/Dolar
  • BMW GT2 simit: 249,95 Euro/Dolar


Son gunlerde Husnu'yle beni bir Dahsboard hastaligi kapti-gidiyor. Arastirmalarimda sunlari buldum,...ne dersiniz?




-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

iRacing 2012 Sezon 1'de 10'cu haftaya giriyoruz. Prototype Serisinde Fix 25 dakika, uzunu ise 45 dakika ve benim favori pistlerimden biridir Philip Island. Dun aksam ufak bir antremana girdim ve HPD ile Fix ayar/Full depo benzinle ilk turum 1.21.xx'lerdeydi...Iyi bir antremanla 1.17-1.18'ler atilir. Kvalifiyelerde 1.15-1.16'lari göruruz.



Ve son olarak, iRacing forumundan buldugum bir iRacingcinin kendi yaptigi 2DOF kokpiti...sadece 2DOF 1500$ civari tutmus   ;)



Iyi yarislar,

9 yorum:

  1. Elimde boşa harcamak için ayırdığım bi miktar para olsa ve yedekte bi direksiyon simidim olsa kesinlikle kendi simidimi yapmaya kalkardım :)

    YanıtlaSil
  2. Efkan iracing forumlarında biri direksiyon değiştirmiş.

    YanıtlaSil
  3. Evet gördüm onu abi, Elegan abi de göstermişti. Benim aklımda daha farklı bişe var.

    YanıtlaSil
  4. Aslında güzel bir dash yapacaksın . Elite simidindeki tuşları oraya yerleştireceksin
    Sonra bir yerden QR temin edip istediğin direksiyonu takacaksın.

    YanıtlaSil
  5. valla abi QR değil de şöyle bişe düşünüyorum. Bir Momo GT simidi alıp Cube GT gibi bi dizayn yapmak istiyorum ama elimdeki simidin elektroniğini (tuning menüsü, tuşları vs) o simide aktarabilecek şekilde. Böylece USB ile falan uğraşmaya gerek kalmaz, Fanatec'in kendi direksiyonu gibi olur. Ama işte bu iş için bu simidi feda etmek gerekir. Elimde yedek bi simit ve para olsa hemen denerdim. Ama simitsiz kalma tehlikesi var :)

    YanıtlaSil
  6. Bu aksam Philip Island antremani sonrada yaris..bosverin simit-mimit filan D

    Fanatec CSW'yi acikladi, bence elinde en az CSR Elite yoksa CSW siparisine hazirlanin...veya ECCI 7000 ;)

    YanıtlaSil
  7. İki çeşit QR var. Birisi birebir yarış araçlarında kullanılan model. Fiyat 400-500 dolar civarında

    http://www.sparcousa.com/psteering_acc.asp?id=282

    Birde yol araçları için yapılmış daha basit ve universal olan bir model var. 100-150 dolar arasında.

    http://new.getnrg.com/products/quick-release

    YanıtlaSil
  8. Alın size Cadillac :)

    http://www.youtube.com/watch?v=2cTkX3gbsFA&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  9. Benim botlar da gelmiş. Tahminimden daha zayıf çıktı ama olsun. Yine de güzel . Bir dolu çorap yırtıldı bu zaman kadar yaw :) Ayakkabılara da iyi para istiyorlar . Yapacak birşey yok

    YanıtlaSil