9 Nisan 2012 Pazartesi

TTM 2012-04-10

Ey Forzacilar,

iRacing, gelecek sezona LIG konusunda buyuk bir degisime ugrayacak! Ayrintili bilgi icin TIKLA

-Kisaca özeti -

  • Lig yaratmanin bedeli 5$ veya 10$ olacak...eger yilda bir verilen veya bir defalik ödenilen bir bedel olursa sorun degil bence.
  • Kendi Lig sayfani yaratma imkani
  • Yaratilan Lig'e arkadaslarini veya tum iRacing camiyasina katilim icin acik tutma imkani
  •  iRacingdeki Liglere bakma imkani, hangi Lig en cok aktif olanlar, hangi Lig'ler en cok uye alimina aciklar vs. vs.
  •  Özelleştirilebilir Lig sayfasi
  •  Özel Lig Logosu
  •  Lig açıklama ve bilgi
  •  Lig takvimi
  •  Lig Duvari - Anons ve yeni haberler icin
  •  Lig liste yönetme imkani
  •  Herhangi bir uzunlukta yarış sezonu oluşturma imkani
  •  Istediğiniz herhangi bir puan sisteminin değerlerini kullanma imkani ... veya hazirda olan Oval, Yol puan sistemini kullanma imkani  
  • Yarisanlara bonus veya ceza verme imkani
  • Tum bir Turnuva sezonunu bir defada kurma veya istegine göre haftadan haftaya / gunden gune Turnuva sezonunu kurma imkani
  •  Yarattigin Turnuva/lar sadece Lig uyeleri veya bir defalik herkezede acik tutabilme imkani
  •  Baska Lig'lere karsi Özel Turnuvalar duzenleme imkani
  •  Özel olarak Lig uyelerinin birbirlerine e-posta adresleri maruz kalmadan lig arayüzü üzerinden maillesme
  •  Lig uyelerine kisitli uyelik verme imkani


- Lig sayfasi ilerde dunyaya acik olacak ama önumuzdeki guncellemeyle bu destek acik degil.
- Özel Lig uyelerine ait Lig- forumu olacak, önumuzdeki guncellemeyle gelip-gelmeyecegi kesin degil. Eger bu simdiden gelirse cok iyi olur!


Istekler arasinda su noktalar var...

  • Lig Turnuvalarinda benzin, lastik asinmasi, arac ayarlari kontrolu
  • iRacing resmi serilerini Lig turnuvalarinda kullanma imkani
  • Lig uyelerine özel arac numarasi







- TEAM TURKIYE MOTORSPORT -

Team Turkiye MotorSport olarak iRacing'de böyle resmi ve aktif bir Lig yaratmak cok iyi olur, en azindan iRacing'de bir TURK Ligi olmasi önemli bir nokta!

Eger Lig yaratma tutari bir defalik veya yillik 5$ / 10$ ise yukarida yazdigim gibi kabul edilir bir durumdur. Bu tutari tum Lig uyeleri beraber paylasacak, bunun haricinde Turnuva ve antremanlar icin acilacak server odalarinin masraflarida beraberce paylasilacak!

Bu masraf tum uyeler arasinda paylasildiginda buyuk degildir ve Lig masraflarinin paylasimi her uye icin sevdigi ve beraberce zevk aldigi bir sporun Team Turkiye MotorSport takimina katkida bulunmanin mesuliyet hazzini verir.

Yukarida yazdigim gibi EGER Lig yaratmak icin ödenilecek tutar bir defalik veya yillik ise o zaman haftada en az 1 antreman veya yaris turnuva odamizi acma da dahil olarak su an uye basina aylik 2$ olur. Fazlalik para olursa ne yapilacagi konusunda oylamayla hep beraberce karar verecez.

Deginmek istedigim bir diger konu ise Team Turkiye MotorSport simdiye kadar Turk yariscilardan olusmustur,...Lig destegiyle beraber Takim olarak yatirimimiz daha bir ciddiyet kazanacagi icin Team Turkiye MotorSport'a alinacak uyelerin tamamen Turk yariscilardan olup-olmamasi hakkindaki dusunceleriniz nedir ve kendi özel Ligimizin kurulmasiyla beraber Team Turkiye MotorSport'a alinacak kisiler en az 1 aylik deneme sureci olmasiyla beraber kesin alim icin takim olarak karar verilecek.

Bu yukaridaki konular simdilik en önemli olarak gördugum noktalar, bu noktalardaki dusuncelerinizi aldiktan sonra Lig olarak daha ince detayli ve en az bunlar kadar önemli noktalarida görusecegiz.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

CSW Betatesterligi icin Husnu GTplanetde oy verilebilen kisiler arasindadir eger eski GT planet uyeligin varsa ona oy vermeyi unutmayin, yeni uyelik alip oy vermeyin gecerli olmayacktir! Husnu'nun GT planetdeki kullanici adi: MATKAP
Bol sanslar kardesim...bizim gözumuzde sen CSW'nin Betatesterligini kazandin-kullandin ve Efkan'a sattin, onun yerine ECCI 7000 aldin bile   :D
LINK


Yeni bir Turk arkadasla tanistim, iRacing'deki adi Said Yusuf ve ilk görusmemiz olumluydu. Yakin zamanda o da skype uzeri aramiza katilacak, buradan ona hosgeldin diyorum.

Bu hafta Prototype'da benim favori pistlerimden birindeyiz...MoSport Park, temeli 1950'li yillarda atilmis olan Kanada pistinin en tehlikeli viraji Moss virajidir, bu isim Stirling Moss'un orijinal MoSport pistinin planlarini gördukten sonra viraji durumunu degistirmesiyle adini almistir.



Gecen gece Husnu'yle HPD'lerle antremanda eglenceli vakit gecirdik Philip Island'da...videosunu ekliyorum, iyi seyirler   ;)


Iyi yarislar,

18 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Lig konusu baktığımızda ekip olarak çok kalabalık değiliz. Eğer bir lig ortamı oluşturulmak isteniyorsa dışarıdan da katılımcı almamız şart. Bence bu ligimizin hem kalitesini hemde bilinilirliğini arttıracaktır. Bedel konusunda da zaten çok ufak bir mebla . Efkan iyi bilir yaptıkları GT turnuvasında bile ödül için araların ufak bir bedel toplamışlardı .

    Said Yusuf arkadaşımıza aramıza hoşgeldin diyorum.

    Fanatec testerliği ile alakalı pek ümidim yok açıkçası ama donanımhaber e her platform için konu açtım. Belki bilmediğimiz üyeler varsa biraz daha oy toplayabiliriz.

    Bu haftaki MoSport Park pistinde skipy ile çok güzel anılarım var. Paylaşmak isterdim ama 18 yaş altı olacağı için gerek görmüyorum :) Ne kadar sevmesemde çok zevkli ve zorlayıcı bir pist. Ayrıca HPD üzerinde yapılan son değişikliklerden sonra özellikle Elegan abinin bahsetmiş olduğu Moss virajından önceki kısımda fix ayarda yaşanan aracın sekmesi olayı ortadan kalkmış. En azından acaba bu sefer uçacak mıyım endişesi yok :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,

    Simdilik 5-6 kisi olsakta Lig kurmaktan yanayim, en azindan bu sekilde kendi özel forumumuz olacak...bir toplanti yerimiz olacak, kisacasi iRacing'de adimiz/yerimiz resmi olarak belli olacak. Lig kurulumuyla beraber tum uyelerimizle haftada 1 kendi server odamizda toplanacagiz. Yani isler birazcik daha duzene girmeye baslayacak.

    Su an 5-6 uye olarak bile baska liglerle turnuvalar duzenleyebiliriz...Multi Lig Yarislari Turnuvalari neden olmasin ;)
    Ayni takimdan 5-6 kisi toplam 30-40 yarisci mesela....

    Dedigim gibi Lig konusunu nasil evirsemde-cevirsemde artilari fazla bence. Umarim su her Lig'e özel forum destegi bastan gelir.

    Ilk safhada, hep beraber haftanin bir gununu kararlastirip, o gun cok cok önemli baska bir is cikmadigi surece toplanip beraberce hem eglenmemiz-hemde antremanlarimizi yapmamiz olacak :)

    Takimimiza Turk olmayan kisilerin kabul edilmesi benim icinde sorun yaratmaz, önemli olan grubumuzdaki herkezle anlasabilen biri olsun.

    Lig kurma tutari zaten az ve Takimimiz buyudukce bu meblag dahada dusecek.


    CSW konusuna gelince, kazanmaman imkansiz olmasi lazim...o kadar buyuk bir Turk GT'ci camiasi varken. Yaw su senle birincilige kapisan kisi iRacing uyesi bile degil! Bu adam CSW'yi alip sadece GT'ye agirlik olarak inceleme yapacak gibi.... Hem CSR Elite, hemde CSW konsollardaki simulasyon diye gecinen GT ve Forza'ya fazlaliktir ve yazik olur böyle bir High-End direksyonun harcanmasina.

    YanıtlaSil
  3. Valla bilmiyorum abi. GTPlanet üzerinde biraz çevremiz olsaydı ciddi farkla kazanırdık ama o kadar GT ci var meğersem hiçbiri GTPlanet e üye değilmiş . Bildiğim adamların çoğuna mesaj attım adamlar sağolsun forumda takılmasalar bile geri dönüş yaptılar oy kullandılar. Şu anda 12 oyumuz silinecek gibi gözüküyor. Yani yetişmemiz biraz zor . Ama belli olmaz. En azından 2. gelelim de belli mi olur çocuk almaktan vazgeçer falan :) GTPlanet ten birini bulmak lazım başka çare yok :)

    Abi lig konusunda her kelimene katılıyorum. Belirli bir gün belirlersek ben her zaman katılırım forza zamanından biliyorsun . Lig konusunda her konuda varım

    YanıtlaSil
  4. Çocuğun sistem sağlam abi . Millet bundan dolayı tanıyor zaten. Zamanında piyango çıkmış :)

    http://insidesimracing.tv/forums/viewtopic.php?f=110&t=5479

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig olayında dediklerine ben de katılıyorum abi. Yabancılar da gelmeli bence, sonuçta bu bir kulüp değil. Çok güzel olur lig olayı.

      Sil
    2. Ilk yabanci TTM uyesi Melcherd olacak gibi sanki sanki... :P

      Sil
  5. Eyvallah Husnu,

    Yaw, bu oglanin sistemi harbi harbi cok saglam ve Buttonboxuda var...yani buyuk ihtimalle Pc'dede yarisiyor.

    Bildigim su Husnu, tum bu secimlerde Thomas'in kendiside ayriyetten bir kisiyi Betatesci yapabilir ve genelde yapiyor. Eger su an önde giden adami gecemezsen bir ihtimal Thomas surpriz yapabilir.

    GT'ciler ve oylari konusuna gelince yazilacak tek sey...Bumuydu olur. Topu topu 20 kisi bile cikmadi koskoca Turk GT camiasindan... :/


    Vallaha Husnu,
    Olurda kazanamazsan...o zaman CSW + 2 simitin fiyati neredeyse 1000 euro, ustune biraz daha ekle ECCI 7000 al demek geliyor icimden.

    YanıtlaSil
  6. Biraz daha derken abi CSW + 2 simit + CST F1 + ZRosso toplamına eşdeğer ECCİ den mi bahsediyorsun abi :):):)

    Abi belki Thomas a duygusal bir yazı yazarsak bize de 1 parça gönderir :) Yaw parasıyla değil mi göndersin işte alla alla

    YanıtlaSil
  7. CSW + 2 simit = 880 euro
    Ecci 7000 orijinal simit + Ecci 7000 F1 simiti = 3000 eurocuhhh

    Yani,...sadece 3 misli fiyata su an dunyadaki en superötesi ve gercekci direksyon sistemine sahip oluyorsun...yillarca kafa agritmayan bir sistem ;)

    YanıtlaSil
  8. Husnu, birde unutmamak lazim...Ecci 7000 + 2 adam gibi simit 3000 euro ama buna kargo-margo hepsi dahil :)

    YanıtlaSil
  9. Abi sen alda ziyaretine geldiğimizde koklar dokunuruz inşallah :)

    YanıtlaSil
  10. 2. sezon takvimi açıklanmış
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/1887993.page

    Vette ve GT serisi gelecekmiş, Cadillac Cup da var. Gelecek sezon benim sezonum :)

    YanıtlaSil
  11. Cadillac rookie class ve sadece 4 pist var, bu kötü oldu biraz :/

    YanıtlaSil
  12. Yuh Cadillac Rookie mi ? Eyvahlar olsun ortalık kan gölüne dönecek :)

    YanıtlaSil
  13. Prototype serisine yine oulton park koymamışlar. Ulen pisti aldık 1 tur atmadık daha neyseki Motegi dahil olmuş .

    YanıtlaSil
  14. Paylasim icin tesekkurler Efkan,

    Cadillac Rookiede...bence kan gölune dönusmez bizler icin, en nihayet iRatinge göre odalara ayiracak ama sadece 4 degisik pistten olusmasi ve karsiliginda sezonluk para kazanma sansi olmamasi kucuk bir eksik ;)

    Prototype'a Oulton Park hic gelmeyecek diye biliyorum,...sebebide Oulton Parkta 36 pit garajinin olmamasi.

    Az evvel Oguzla görustum ve Ligin kurulmasini onayliyor. Yeni sezonda pist ve arac alimi icin TTM olarak hangi seriye girecegimizi kararlastirmamiz lazim.

    Yani...TTM olarak hep beraber 1 seriye katilim yapacaz, onun haricinde isteyen baska serilerdede yarisabilir tabii ama 1 seriye TTM Takimi olarak katilmamiz önemli...en azindan haftada 1 yapacagimiz antremanlarimiz icin.


    Team Turkiye MotorSport Takimi olarak katilim icin aklima ilk gelenler....

    * Prototype serisi (ben HPD'ye devam o zaman)
    * Corvette, Ford GT serisi (buyuk ihtimalle Corveti kullanirim)
    * Lotus79, benim sahsi favorim...aracin fizik modeli muhtesem ama kullanimi zor bir aractir.
    * Radical serisi
    * StarMazda serisi
    * Indy car Road serisi

    Baska eklemek istediginiz bir seri varsa yazin...


    Ne dersiniz? Oylarinizi verin ;)

    YanıtlaSil
  15. Şimdi öncelikle abi yazdığın araçlar herkeste var mı bilmiyorum ama almak sorun olmaz herhalde. Valla karar vermek çok zor .Şu an haliyle HPD de yarışıyoruz ama hepimiz için farklı bir araç olsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. LOTUS benim de favorim.

    Bu arada oyla çoştu. Hatta bazı üyelerden destek bile alıyorum . Nasıl oldu anlamadım valla. Ama şuan da 10 tane oyumuz gümbüye gidiyor . Thomas a yazacağımız duygusal mektubu şimdiden hazırlamak lazım.

    YanıtlaSil
  16. Husnu,
    Dun sen haric aktif olan herkezle görustum ve beraberce GT Challenge karar verdik, umarim bu karar seninde hosuna gider. GT Challenge harici ben kesinlikle Lotus79'a katilacam...birde eglencesine Cadillac/Prtototype(HPD) :)
    Nascar'a bu sezon belki hic zamanim olmayacak,...bakalim.

    Husnu,
    10-15 tane oy hic sorun degil yaw...kesin bulursun, 4 gun daha var ;)

    YanıtlaSil