16 Nisan 2012 Pazartesi

TTM 2012-04-16

Ey Forzacilar,

Dun aksamki muhabbetler icin tesekkurler.

Oguz, iRatinge iRating demiyor, simdiden 2568 olmus, 7-8 yaris daha ve 3000+'lara cikar, tebrikler   :)
Dun bende Prototype Fix yarisina girdim, 3'cu baslayip 3'cu bitirdim, sagolsun bir Corvette yuzunden 2'ciligimi kacirdim. Yaristan sonra gectim Xbo-Live'a,...uzun suredir Live'a cikmamistim...ne yalan diyeyim özlemisim yaw. Live'a ciktigim gibi rkadaslardan chat partilerine davetiyeler yagdi, girdigim odalarda cok tatli muhabbetler döndu,...gectik Halo Reach'e ve cok tatli eglendik. Husnu, sende gecen aksam Gears 3'e girmissin...daha bitirmemissin bilem yaw, bir ara cooptan bitirelim...13'cu haftaya ne dersin   ;)

Simtech'den Eren Thrustmasterin TH8 RS vites kolunu rica etmisti, cuma elime gecti, 2dk calistigina dair kisa bir testden sonra paketleyip cumartesi postaneye biraktim. TH8 RS hakkindaki kisaca dusuncelerim...

- Artilari -
+ Plug'n Play
+ Disli olmasi
+ Vites gecislerinde hafif bir guc kullanimi olmasi
+ modeli ve buyuklugu
+ Seq olarak kullanilma imkani

- Eksileri -
- Fiyati


TH8 RS'nin buradaki en ucuz fiyati asagi yukari 135 euro ve elimdeki demir topuzlu 60 euroluk Fanatec vites kolundan daha fazla artisi yok, eksigide yok. Kalite olarak iyi gözukuyor ama ne kadar uzun sure gider orasini bilmiyorum...elimdeki eski Fanatec vites kollari 2 yili gecti ve halen ilk gunku gibi guzel bir sekilde calisiyor. Elimdeki Fanatec'lerin en buyuk eksigi direkman Pc ile uyumlu olmamasi yani ancak ve ancak Fanatec direksyon setleriyle calisir.
Yaza dogru Fanatec'in yeni ClubSport Vites kolu cikacak ve fiyati 100-120 euro olacak, bilgilere göre tamamen demirden ve Pc ile Plug'n Play uyumlulugu olacak, TH8 RS gibi, eger olursa o zaman iyi bir vites kolu olarak secimim ondan yana olur...High-End istersen CST'nin vites kolu yaz sonuna dogru cikacak, FFB ve en gercekci hissi veriyor deniyor ve fiyati 500$ ve ustu.



Eren'e TH8 RS'yi siparisle beraber kendime Logitechin G930 kulakligini siparis verdim ve az evvel elime gecti, kisaca dusuncelerim...

- Artilari -
+ Plug'n Play
+ Kablosuz olmasi

+ Ses kalitesi genelde okey

- Eksileri -
- Malzeme kalitesi yerlerde geziyor, cocuk oyuncagi gibi birsey


Genel olarak okeyden ileri gitmez, Astro Gaming Headsetle karsilastirdigimda cocuk oyuncagi gibi kaldi elimde, ses kalitesi orta yukseklige kadar fena degil ama yuksek sese getirdiginde cizirti yapiyor. Kablosuz olmasi cok guzel, pil sure saatleride gayet iyi 10 saat ustu deniyor ama daha denemedim. Fiyati böyle bir headset icin iyi bence, daha iyisini istersen en az 300 euro harcaman lazim örn. Astro veya Sennheizer gibi kaliteli bir headset almak icin.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

iRacing'de bu haftada bitti sayilir, bu ksam Prototypeda Road Atlanta antremani yapariz sonrada son haftaya giriyoruz   ;)

Yeni sezon Mayis 1'de basliyor ve beraberce GT Challenge icin katilim gununu belirlememiz lazim. GT Challenge'de yaris gunleri cuma, cumartesi ve pazar...buna birde yaris gunleri baslamadan antreman gunumuzude belirlersek iyi olur!


VVV takimi en sonunda iRacing'i kesif etmisler ve cok tatli bir video efekti koymuslar, bu arada bilmeyenler icin VVV takimi Forza'da en saglam yarisci gruplarindan biridir. iRacing'de bol sanslar dilerim onlara...   ;)





Iyi yarislar,

11 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi . TH8 RS i merak ediyordum fakat videolardan gördüğüm kadarı ile işlev olarak Fanatec ten pek bir farkı yok. Artık buraya geldiğinden test ederiz inş. :)

    Abi içine mi doğdu ne xbox ı satmaya karar verdim :) Boşu boşuna durmasını bir anlamı yok. ECCİ ye biraz daha yaklaşmış olduk işte :)

    YanıtlaSil
  2. Z1 Sim LCD incelemesi. Abi bak bakalım beğendin mi ?

    http://www.youtube.com/watch?v=KEU1HbbXOfQ&feature=player_embedded

    YanıtlaSil
  3. Eyvahlar olsun diyorum. Bizim pedallar 2013 e kalacak bu gidişle.

    Hi Guys,

    Just an update for you all. I contacted Todd today. He's been very busy cleaning up after the latest run of tornadoes that have
    hit Oklahoma.

    A member of his family lost their house and everything they own. So he's been helping with that, on top of cleaning up his own place,
    and of course working on pedals.

    As you can imagine, his highest priority isn't replying to emails. But I can assure you he's still working on your orders and will get back to you all when he can.

    Cheers
    Tony

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu ve Z1 Sim LCD paylasim videosu icin tesekkurler...bu gidisle bir Z1 Sims LCD sahibi olacaz gibi gözukuyor. BU masraf icin ayriyetten cok tesekkurler Husnucum ;)

    TH8 RS tahminimden daha iyi cikti ama elimizdekilerle karsilastirdiklarimizda pek bir artisi olmadigini dusunuyorum, geriye fiyat farki kaliyor.

    CST pedalina gelince 2013'e kalmaz ama ayriyetten 1-3 arasi gecikebilir, benim tahminim en gec agustos/eylul civari gönderir veya elinde olur.

    YanıtlaSil
  5. Acaba diyorum xbox parası ile Z1 LCS mi alsam :) Sence telemetri ve diğer özellikleri nasıl abi. Biraz sitesini incelemek lazım bu konuda. Sanki ispeed deki gibi başkasının telemetrisini kendininki ile karşılaştırma olayı bunda da var gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Z1 LCD ekraniyla bekle biraz,...bekle önce ben bir alayim...kullanayim ve sonrada sana dusuncemi yazarim, ona göre karar verirsin, he he he :D

      Z1 LCD, iSpeed'i andiriyor...iRacingin kendi telemetri programini kullanmadim ondan tam bilemeyecem ama gayet detayli gözukuyor. Z1 LCD'nin baska bir artisida sadece iRacinge odaklanmamasi, yani rFactor vs. gibi digerlerindede calisiyor ve özellikle iRacing'deki araclarin kendi dash göruntulerinede sahipsin, yani illede direksyon setinin yaninda durmasi gerekmiyor...orta ekraninin önune koyabilirsin veya direksyon simitin hemen arkasina ;)

      Bu arada Xbox'u sattinmi gercekten? Yaw, daha Gears3'u bitirmedik senle, Halo4 gelecek, Trials Evolution öburgun cikiyor vs. vs.. Xbox'dan Trialsi muhakkak yukleyip dene...Arcade oyunudur ve bu kadar tutulmasinin en buyuk sebebi fizik motorudur.

      Sil
  6. Veeee, Twin Ring Motegi ön sipariste ;)

    YanıtlaSil
  7. Abi satmadım daha ama toparladım cihazı yok yaw para lazım ECCi alacağız Zroso alacağız , Z1 LCD alcağız sonu yok para lazım :) PS3 de zaten film izlemek için kullanıyorum artık :)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada aramıza Burak Aksoy adlı arkadaşımız katıldı. Kendisine hoşgeldin diyorum. Eski XBOX çılardan. Elegan abi tanışıyorsunuz galiba.

    YanıtlaSil
  9. Husnu,
    Yaw satma daha,...bari 13'cu haftada Gears3'u bitirelim ;)

    Buraga bende hosgeldin diyorum, ben isimden pek cikaramadim malesef genelde Live'da GT'lerinden bilirim arkadaslari. iRacing'den eklerim onu :)

    YanıtlaSil
  10. Of of milletin kokpitlerine baktıkça içim gidiyor. Aklımda bi ton güzel proje var ama kaynak yok hayata geçiremiyorum :/ Bitmedi gitti şu okul ya :/

    YanıtlaSil