31 Ocak 2012 Salı

TTM 2012-01-31

Ey Forzacilar,
Yeni guncelleme geldi ve benim yukledigim boyut 1182mb, guncellemeyle ilgili bilgiye buradan erisebilirsiniz...LINK
Ama tabii ki kisaca aciklamasinida buraya ekliyorum...
************************************************************************************
  • Kendi odani kurma bölumune Kulup/Takim destegi eklenmistir yani eger Lig yarisi yaratacaksan hangi kulptuen uyelerin katilabilecegine dair ve kac kuísinin katilabilecegine karar verebileceksin. Odayi yaratan kisiden baska birinide admin olarak ekleyebiliyorsun yaratilan odaya. Eger bir Turnuvaya katildiysan yani seriye benzer bir turnuva, o zaman otomatikman gelecek yaris icin yaris siralaman hazir. Bunlarin haricinde, odayi yaratacagin zaman en sonki yaratmis oldugun secenekler otomatikman yuklenmis oluyor.
  • iRacing karierine yeni bir destek eklenmistir, buna kendi profilinden erisebilirsin, artik haftalik irating/safety rating  ve lisans diye 3'e bölunmus halde senin kendi iRacing karierini nasil devam ettirmen gerek ve bunlara yardimci ipuclari sana iletilecektir...Bu bence cok cok iyi bir yenilik!
  • Eveeet, aramizda en kidemli kim  :P...bu artik forumdaki ismimizin altinda yildizlarla belirgin olacak. Tek yildiz 1 yillik, 2 yildiz 2 yillik uye vs. vs. en fazla 5 yildiz vardir ve bununda anlami 5+ yildir uyedir demektir.
  • Artik sadece tek bir istek/teklif almakla yetinmiyoruz, bundan evvel sana 1'den fazla arkadaslik teklifi geldiginde sadece 1 tanesi gözukuyormus (Bilmiyordum bana cok sacma geldi ve iyiki degistirmisler), artik bu konuda sorun yok anlayacaginiz.
  • Anayuz degismistir hafiften, bence daha iyi olmus...nelerin önemli oldugu daha belirgin bir sekilde ortaya cikartilmis. Hediye gecmisin var ve pist/arac bölumune yeni bir satin al tusu eklenmistir.
  • Yeni lastik modeli Starmazda, Radical, Riley ve F1 Williams'a gelmistir, okuduklarima göre bayag olumlu gelismeler var, daha kendim deneyemedim. Bunun haricinde yeni lastik modeli olan diger araclarada duzeltmeler yapilmistir, su an toplam 18 aracta yeni lastik modeli var. Yeni lastik modellerinde herzaman break bias'i biraz daha öne dogru tutmaniz fren aninda aracin kaymamasini saglamaniza yarayacaktir.
  • Efkan'in bahsettigi gibi DX10 destegine daha fazla yatirim yapilmistir ama elindeki GPU eskiyse örn. 7900 gibi o zaman DX10 destegini kapatmaniz tavsiye ediliyor. Pistlerdeki refleksyonlar uzerinde bayag bir calismislar...surup kendi gözumuzle görmek lazim.
  • Telemetri bilgileri icin kullandigin ve telemetriye gecirilmis aracin ayni olmasi sart ve aracin surus fizik bilgilerinin dogru bir sekilde alinabilmesi icin headerin yani sonuclandirmanin fizik motorunun ilk defa sonlanmasindan sonra baslatilmasi, iyi ve dogru surus fizik sonucu alinmasi icin önemlidir.
  • Pedallari kalibre atmek artik fren egrisini sifirlamiyor ve H-vites secildigi halde eger surerken vitesini kullanmiyorsan otomatikman oto-vites devreye giriyor.
  • Sesli chatin bazen degisken ses farkinin duzeltilmesi
  • Replaylerde kameranin orijinal göstergesini "aim at group"'ta asabiliyorsun artik ve araclar takla attigindaki kamera hatasi duzeltilmistir.
  • Artik izleyicileri yaris aninda duyma destegi eklendi, bu bir ihtimal kendi odani kurdugun zaman secilebilen bir secenek olabilir,...denemek lazim.
  • Yarislarda bazen haksiz bir sekilde gaza basarak öndeki siralamaya gecen ve "Jump start" diye bilinen, her zaman ceza vermiyordu, artik o da giderilmistir. Prototype ve GrandAm serisinde artik herkez kendi klasinin gridinde baslayacak....kvalifiye zamani atilsada-atilmasada.
  • Spotter'in artik cenesi hic kapanmayacak gibi görunuyor  :P Bundan böyle Black flag yediginde DQ olmadan evvel bir defa daha ikaz ediliyorsun, yarisin bitmesine 10 tur kaldi ve yaris bitti, benzin ne kadar kaldi, öndekinle arandaki fark, piste giris vs. vs. bir suru yeni bilgi yarista bizleri bekliyor. Tum bunlar daha iyi kazasiz ve daha bir cekismeli yarislar yapabilmemiz icin. Bunun haricinde spotter artik ortalama tur hizin ve tur zamaninida söyleyebilir, seceneklerden ayarlamak suretiyle. App.ini'den turunuzun zamanini kac haneli  söylemesini istersiniz, dakika basi vs. bunlari kendinizin ayarlama imkaniniz var artik. Sahte yakit kullanimini önlemek icin artik benzin depsu sifirlaniyor.
  • Yeni sesler eklenmistir, vites degistirme ve vites degistirirken debriyaji kullanmadigin sesler belirgin hale gelmistir. Bunlarin haricinde Corvette, Dallara, FordGT, HPD ve F1 Williams icin yeni motor sesleri, ruzgar ve lastik sesleri...her arac icin ayri ayri özel olarak programlanmistir...  ;)
  • Artik hava sartlarini temel olarak simule eden lastik fizigine De La Hosgeldiniz diyorum. Gece ile gunduz yarislarinda ayni lastik hava derecesini kullanamazsiniz! Bu yuzden "Ambient" yani cevrenin hava sicakligina göre lastik ayari yapilmasi önemlidir.
  • Drafting aerodinamik modeli tazelenmistir   ;)
  • Fren modeli...Fren balatalari kizinca gunduz 750C'yi gectiginde kizil olmaya basliyor, gece ise 650C'de belirgin oluyorlar. Yeni lastik modelindeki araclarda fren balatasinin isinmasi fizik modelini degistirebiliyor! Fren balatasiyla beraber jantlarda isinma yapiyor ve bu lastik hava basincini birkac Psi yukseltebiliyor. Su an yeni fren modeli Chevrolet Monte Carlo SS, Lotus 79, Street Stock araclarina eklenmemistir ama yakin zamanda eklenecek.Spec Racer Ford, Pontiac Solstice ise yeni lastik modeli oldugu haldegöruntu olarak kizillasmiyorlar ve yakinda eklenecek.
  • 3 tane yeni sponsor eklenmistir,...Doghouse Systems, Simxperience, Nascar Hall of Fameve son olarakta Gary W. Clark anisina Starmazda'da sponsorluk eklenmistir.
  • Corvette, HPD ve Ford GT'deki cok sınıfli yarış sırasında bilgisayarınızın performansını artırmaya yardımcı olmak için  bu arabanin kullandığı bilgisayar kaynaklarının miktar düşürülmustur. HPD icin ayriyetten rpm'nin belli bir ses programi degismistir ve araca ayriyetten LMS kurallarina mimum agirlik uygunlugu olmasi icin agirlik eklenmistir.
  • Chevrolet Silverado, Cehvrolet Impala ve Chevrolet Impala Class B'ler icin maximum lastik basinci 80psi, yeni aerodinamik destegi, superspeedway yarislari/pistleri icin rev limiti yukseltilmis ve motorun sogutucu programi hafif degistirilmistir. Lastik ve camurluklarda artik GoodYear yazisi vardir.
  • Chevrolet Impala SS 2009'da motor ve vites modifikasyonu NASCAR K&N serisi kurallarina uygun olarak degistirilmistir. Lastik ve camurluklarda GoodYear yazisi eklenmistir.
  • Riley'de kayganlik azaltilmistir.
  • Starmazda'nin ön ve arka kanatlarin aerodimanigi duzeltilmistir, draft aerodinamigi 10% dusurulmus ve uzun ovaller icin daha yuksek bir vites ayari eklenmistir.
  • F1 Williams'da yan aerodinamik effektleri elden gecirilmistir, lastik isisi dusurulmustur ve viteslerin kendi hizlari pistteki hiza uygun olarak programlanmistir.
  • Pistler uzerinde bayag bir degisiklikler yapilmistir, bazihatalar duzeltilmistir.
  • Darlington pistindeki ust yaris cizgisindeki cukurlar hafif duzeltilmistir, özellikle 1 ve 2'ci virajdakiler.
  • Daytona'ya yeni isiklandirma ve gökyuzu eklenmistir.
  • Kentucky'de eksik olan tahliye eklenmistir. Legends Oval Pace aracin hizi dusurulmustur.
  • Laguna Seca'da son 2 viraj arasindaki cukurluk duzeltildi.

************************************************************************************

Bu kadar degisiklik beklemiyordum acikcasi, adamlar yerinde durmuyorlar ve devamli kendilerini temelden yeniliyorlar. Gecen aksamda konustuk zaten,...su GT ve Forza'nin yapimina verilen paralarin yarisi iRacing'in elinde olacaktiki...olmadigi halde iRacing, bir GT/Forza'dan isik yillariyla öndeler!

Yeni sezon basladi, yeni umutlar, yeni lastik modellemeleri...yeni guncellemeyle daliyoruz dunyadaki en gercekci yaris simulasyonuna, tum takim arkadaslarima simdiden bol sanslar diliyorum   ;)

 

Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. İracing ekibi yine boş durmamış çalışmış verdiğimiz paraların hakkını vermişler.

    YanıtlaSil
  2. Elegan abi bilir fps düşüşlerinden dert yanardım sürekli bugun baktım ki cpu yükü boştayken %80-90 biraz araştırmamla virüs yediğim ortaya çıktı. İşin boyutu ciddi araba verdiğim herkes format atsın :P yok yok şaka sizde bir şey yok ben yedim virüsü :D bildiğim tüm yöntemleri denememe rağmen sonuç alamadım aciliyetle format atmam gerekiyor. Bu akşam aranıza katılamayabilirim format yüklemeler fln uzun sürecek büyük ihtimalle. Yarın akşam görüşürüz inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Gecmis olsun Ali, Efkan haber verdi gelemeyecegini. Yarina görusuruz :)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu, bu guncelleme cok cok iyi...HPD ile F1'i denedim, ikiside cok hosuma gitti.

    YanıtlaSil
  5. Aliiii benim araç tasarımları gitti mi leyn yoksa :)

    YanıtlaSil
  6. o kadar emeği güvenceye almadan iş yapmam ben merak etmeyin :) Duruyor her şey hali hazırda bir de Ford GT var :) Akşam atarım ;)

    YanıtlaSil
  7. Yarışın bitmesine 7 dk kala 2. giderken odadan attı beni :( Sonra geri girmeye çalıştım sitede bakım varmış. Nolacak şimdi herkes mi düştü yoksa irating'ler girecek mi bana?

    YanıtlaSil