11 Ocak 2012 Çarşamba

TTM 2012-01-11


Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler ve yarislar icin tesekkurler, super eglendik   ;)

Dun, 2 uzun Prototype yarisi yaptim ve 2950 iratinge yaklastim, Husnu'de geldi 2'ci yarisima beraber girdik, Ali'de C-Klasa cikti...su an TTM Takimimiz icin hayat cok guzel   ;)


rFactör2 Betasi cikti ve.... cogu icin buyuk bir hayal kirikligi oldugu her sitede ve forumlarda okunuyor, hatta bazilari paralarini geri istiyor.

Sonucta bu bir Beta, haliyle zamanla dahada duzelecek...fizik motorundan tut, FFB tepkileri, grafikler ve Online'ina kadar  vs. vs. ama sonucta rFactör2'de modlar uzerine kurulu bir yaris oynu olacak,...yani biraz pist yapimindan/arac yapimindan anlayan rFactör2 icin istedigini cikaracak ve iste burada simulasyon ögesinin temeli ortadan kalkmis oluyor malesef.Sonucta bir resime bakarak, bir videoya bakarak pist yapilip buna simulasyon denmez, bunlari GT ve Forza zaten yillardir yapiyorlar.


rFactör2'de Online yarisma parali olacak,...yillik 12-15$ civari diye okudum, bu birsey degil aslinda ama rFactör1'den bedava oynamaya alismis bircok insan var ve bunlar bu gelismeyi nasil karsilarlar orasini bilmiyorum,...en nihayet rFactör2, iRacing gibi yaris odalari serverbased uzerine kurulu olmayacak, Unified bir sistemde olmayacak mesela ceza/ödul sistemi, herkezin ayni ayarla, ayni kamera acisindan surmesi gibi, hazir Sampiyonluk puanlari, hem her yaris icin -haftalik-hem sezonluk...tum bunlaer manuel olarak birisi tarafindan devamli hazirlanmasi sart, bunlarin haricinde True Matchmaking sistemi cok önemlidir...bir baska deyisle sistem seni öyle bir yariscilarla ayni odaya atacakki, her yarisin olmasada 10 uzeri 9 yarisin sanki Senna/Prost yarisi ayarinda olmasi lazim   ;)



iRacing'e geri dönelim...Gelecek hafta 2011 sezonun son haftasi ve TTM Takimi olarak muhtesem isler basardik bu sezonda, bunlari gelecek hafta hersey daha bir netlestiginde...Sampiyonluk siralamalari vs. aciklayacam.

Bu video Ali kardesim icindir,...sendende böyle yarislar bekliyoruz   ;)

 

Iyi yarislar,

4 yorum:

  1. Eyvallah Husnu,

    rFactör2'yi alacaktim ama gördugum videolar ve satin alanlarin incelemeleri beni korkuttu.
    Bayag bir kisi paralarini iade istiyorlar...ilerde oyun dunyasini desteklemek amaciyla alirim, su an elimde rFactör, GTR1-2, GTL, LFS vs.vs. var ve hicbirine zamanim yok. iRacing fazlasiyla ugrastiriyor zaten ;)

    Bu arada elinizde Daytona pisti yoksa bir an evvel alin. Daytona degismis ve sagolsunlar 2011'de sadece degismis olan bölumu degil, tamamen Daytona'yi tekrar skanlamislar, en buyuk fark "bus-stop" bölumu ve azda olsa yol yaris pisti degisiklige ugramistir.

    Subat icinde yeni ve en gercekci Daytona cikacak, daha evvelden Daytona'yi satin almis olanlara bu yeni Daytona tamamen bedava olacak, eskisi istek uzerine cöpe atilmiyor ama Resmi Serilerde kullanilmayacak...zevke göre Hosted sessionlarda isteyenler kullanabilecek.

    Yeni Daytona pisti 14.95$ ve eskisi 5$'a satilacak ama dedigim gibi eger yenisi piyasaya cikmadan evvel eskisini satin alirsan o zaman eskisi bedavaya gelmis oluyor ;)

    Ayriyetten yeni Daytonada gece ve gunduz destegi olacak, eskisinde sadece gunduz.

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/1837761.page

    YanıtlaSil
  2. ooo süper haber abi. Daytona vardı bende :)
    RFactor 2 nin betası nedense garip bir şekilde çıktı. Tam sürüm ortada yokken insanlara neden oyun satarsın bunu anlamış değilim. Oyunun fanları da gördüğüm kadarı ile uzun süredir beklemenin verdiği heyecanlar alıyorlar. Rfactor ile beraber GTR3 ve Netkar yapımcısının simleri de geliyor. Piyasa kızıştı. Bakalım tam sürüm çıkınca herşey ortaya çıkar.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah silverstone yi de bu şekilde yenilerler. Yeni hali çok güzel bence

    YanıtlaSil
  4. Husnu,
    Aynen öyle, butun problem "Open Beta" diye adlandirilan rF2'nin parayla satilmasi cunku okuduklarimdan rF2'nin eksikleri bayag buyuk.

    iRacing'le kapisacak simulasyonda ilk evvela tum pistlerin lazerle skanli olmasi sart, her yönden Unified bir sistem uzerine kurulu olmasi sart, Modlarla hicbir alakasi olmamasi lazim, Online'i tamamen serverbased uzerine kurulu olmasi sart vs. vs.

    Benim tahminime göre iRacing'le kapisacak bir simulasyon en erken 2015 ve en gec 2020'de cikar. iRacing'e kafa tutabilmesi mecburen kaliteli bir sistem/temel atmasi sart...bu da sonucta öyle bir simulasyonu parali yapacak, aynen iRacing gibi.

    Bircok rFactor, GTL, GR2, NetkarPro vs. oynayanlar var...tum bunlarin ortak yanlari oynadiklari oyunlarin bedava veya cok ucuz olmasidir, daha gercekci veya daha iyi degil!


    Efkan,
    Silverstone buyuk ihtimalle bu yil tekrar skanlanir ;)

    YanıtlaSil