23 Ocak 2012 Pazartesi

TTM 2012-01-23

Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler ve yarislar icin tesekkurler, super eglendik   ;)

Aramizda sadece Efkan dun ne yaptiysa bir turlu arti iRating alamadi,...bence yaris tanrilari adina bir manda/fil filan kes yeni sezona saglam basla   :P

Dun en iyi Berker'in yarislari gecti, ben 20:00 yarisina giremedim...20:00 yarisina 2 dakika kala iRacing sayfasi acilmadi-yarisi kacirdim, 22:00 yarisina ise direksyon ayarim bir dikkatsizlik yuzunden gitti ve bu yuzden cok kötu zamanlar atiyordum ama yinede girdim, gece 12'ye 10 kala en nihayet eski direksyon ayarimi tutturdum ve apar-topar gece yarisi yarisina Husnu'ye eslik ettim Prototype Fix'de.

Sonuc herzamanki gibi mukemmel gecti...1'ci basladim - 1'ci bitirdim, no surprise there "Biz TTM takimina carpmayi aliskanlik haline getiren Paulo hiyartosu yoktu ne de olsa"   ;)

Bir ara 4 saniye önde giderken hiyar FordGT'nin teki önumu öyle bir tikadiki arkamdaki bana yetisti ve gecti..."Sen beni nasil gecersin Uleeeyn" diyerek basladim onu takip etmeye 5-6 tur boyunca tampon tampona gecen takipten sonra en nihayet gectim ve 1'ci olarak bitirdim yarisimi   ;)

Husnu kardesim kvalifiye atmadigi icin 24'cu sirada basladi ve 6'ci bitirdi, asil gunun en buyuk basarisi ona ait, tebrikler!

Katildigimiz serilerin siralamalarinda cok buyuk degisiklikler yok...dun Berker buyuk bir atak yaparak divizyonunda 4'culuge yukseldi, ben 6'ci olacam gibi görunuyor. Aslinda Berker'de bende 1 ve 2'ci sirada bitirebilirdik ama ilk haftalardaki hatali yarislarimizdan dolayi ilk 10'a girmekle yetiniyoruz. Bir dahaki sezona bastan cok saglam yatirim yapacagimiza emin olabilirsiniz   ;)

Bekir divizyonunda 2'ci olarak bitiriyor, Efkan ise 3'cu...ama dedigim gibi eger taa bastan saglam yatirimlar yapsaydik hepimiz divizyonlarimizda cok rahat bir sekilde 1'ci gelirdik!!!

Ali kardesim ise gecen gunku Skippy yarisindan aldigi gazla 2 yaris daha yapmistir...1'i iyi-digeri kötu gecti sonradan Starmazda, HPD ve Spa Francorchamp pistini satin almistir veeee Starmazda ve HPD ile 2dk surdukten sonra ilk cumlesi su olmustur: Bir daha Skippy'i surenin......   ;)

Bu sezonda cok guzel muhabbetler döndu, bunlarin arasinda birkacini yazayim...


TK, "Ah be direksyon ayarimi kaybetmis olmayacaktimki, önumdekilerinin alinlarina (TK's Bitchezzz)'i kazittiracaktim"   ;)

Bekir ise bizlerle skype uzeri muhabbet eder, kendisi HPD antremaninda ve önundeki arac fazla yavaslamis olacak cunku Bekir hafif carpmistir ona ve "Sorry" dedikten sonra bizlerle muhabbete geri döner ardindan ilk kelimesi "Ibne herif" olunca gulmekten yerlere yattim, he he he

Husnu son zamanlarda pek iRacing'e cikamadi, ona "Yaw Husnu neredelerdesin kardesim" deyince..."Hic sorma abi, Bebisle yarisiyorum" der    ;)

Efkan kizinca en buyuk kufru "Yavsak"'tir ama bir söyleyis tarzi var, duymaniz gerek, he he he

***********************************************************************************

Ali'nin bizler icin yaptigi dizayndan resimlerde ekliyorum, tekrar emegine saglik kardesim, cok guzel is cikarmissin   :)




Son olarakta dunku yarisimdan 1 tanesini ekliyorum   ;)




Iyi yarislar,

9 yorum:

  1. Sinirden köpürüyorum!!!! 3TT attım 4.de kaldım session'lar kapandı bugun acil bi işim çıktı evden bi çıktım akşam 11de geldim yetişmedi TT'ler C classta kaldım B'ye yükselmek hayal oldu, şimdi 3.31'den 4'e uzanan bir yol var önümde acayip gıcık oldum öyle böyle değil offff offfffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. Vay vay vay tasarım süper olmuş . Ali ellerine sağlık. Çok beğendim . En kısa süre bende istiyorum. Ama birbirimizi ayırt edebileceğimiz birşeyler yapsak güzel olur. Resimlerde tam olarak göremiyorum ama galiba kokpitin hemen yanında ismimiz yazıyormuş. Güzel bu yeterli bence. Renk seçimi de güzel olmuş. En sonunda kendi tasarımımız oldu. Süper gerçekten.
    Bu arada geçen haftalardaki Phillip Island pistindeki yarışımdan ufak bir video yapmayı başardım. İyi seyirler.

    http://www.youtube.com/watch?v=vdLTbE-f0tw&context=C30424c7ADOEgsToPDskJFeqoYAFohwBajD7_AfWpy

    YanıtlaSil
  3. Senin tasarım hazır zaten merak etme ismin HPD'nin üstüne kazındı seni bekliyor :) Gönderirim skype'tan ;) Herkes beğendi valla çok sevindim bende ee şimdi neyi yapayım? Birde bi sorum var bu dizaynı tüm araçlara uygulasam kabul eder misiniz? Hepsi için ayrı tasarım çok kasar. Belli bir template var elimizde araç el verdiğince uygulayabilirim derim ben. Sizlerin fikirlerinizi de bekliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah :) Ali diğer araçlar üzerinde çok sırıtmazsa bence tasarım ve renk kombinasyonu güzel. Geçenlerde Elegan abi de söylemişti bence de her yerte bayrağımızı kullanmamıza gerek yok. Güzel bir noktada kullansak yeterli olacatır. Başka hangi aracı yapalım dersen Riley ve Corvette i sıraya alabilirsin. Önümüzdeki sezon bu araçları kullanacağız gibi gözüküyor. Ama tüm araçlar ellerinde öper . Birde özel istek yapayım V8 lürfen :) Çok mu oldu kardeşim

    YanıtlaSil
  5. Bu arada Türkiye de simülasyon kavramı giderek gelişiyor. Devamlı yeni işler yapan insanlar ile tanışıyor ve karşılaşıyoruz. Donanım haber forumlarında karşılaştım. Görüntü olarak Force Dynamics e benzese de mekanik aksam ve yazılım tamamen Türk işçiliği ve emeğine sahipmiş. Tam detaylı bilgim olmadığı için miş li olarak belirtiyorum. Ama ilk izlenim gerçekten çok iyi ve profesyone bir iş çıkarmışlar. Belki deneme imkanımız olur.

    Playmotion® Rally Simulator

    http://www.playmotion.com.tr/

    http://img.donanimhaber.com/upfiles/205580/542D69DCE5B54EF6BA887AD27A05793A.jpg
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/205580/215A66DF202D4128A0CB45479D33AD9A.jpg

    http://www.youtube.com/watch?v=iarOVVSMp0Q&feature=player_embedded

    YanıtlaSil
  6. http://www.youtube.com/watch?v=uBhyxLHSdxU

    YanıtlaSil
  7. bu ne ya :S dumur oldum abartsalarmış :) yalnız bi şey dikkatimi çekti araç düz giderken bile yukarı aşağı çok eğiliyor ancak zıplama esnasında olacak şeyler sağa sola dönerken yapıyor biraz abartmışlar bence orasını ama müthiş tabi laf yok :) Bizim ülkeden böyle şeyler çıkması gerçekten sevindirici..

    YanıtlaSil
  8. Guzel paylasim Husnu,
    Turkiyemizde böyle ciddi simulatörlerin destek görmesi cok guzel. Videoda hosuma tam gitmeyen 2 nokta vardi...

    1)Logitech direksyon seti
    2) Dirt3

    Bu sistemler 10binlerce dolar degerinde buna kalkip 200$'lik bir direksyon seti yerlestirmek benim mantigima sigmiyor. Böyle bir sisteme en az Ecci7000 gider, daha asagisi kurtarmaz bence.

    Philip Island'dan cok guzel bir videonu eklemissin, cok hosuma gitti...5 yildizi cakmayani döverler ;)

    Ali,
    Dizaynin harika, diger araclara oldugu gibi gecirmen benim icin problem olmaz, benimde istegim F1 Williams aracini yapman olur cunku buyuk ihtimalle gelecek sezon GP'de yarisacam. Bu arada Bekir'inde Logomuz icin yatirimini unutmamak gerek, o da harika bir is cikarmistir. Ikinizinde ellerine saglik beyler!

    iRacing'de bu hafta Enduro yarislari fena degil...iRating/SR problemi yoktur ;)

    YanıtlaSil
  9. Orası öyle abi. Aslına bakarsan sistem güzel fakat ticari düşünülerek bahsettiğin şeyler konulmuş. Biraz inceledim alışveriş merkezlerinde belirli bir ücret karşılığında bu simülatörü kullanabiliyorsunuz. Haliyle gidip RBR koyacak değiller. Daha oynanabilir olan Dirt 3 ü koyacaklar. En azından sistemin tamamen Türk malı olması güzel. Yakın gelecekte ev kullanıcıları için daha basit bir sistem kurarlarsa süper olur. Forumdaki konuya bununla alakalı sorumu yönelttim zaten ;) Yıldızlar için de teşekkürler

    YanıtlaSil