30 Eylül 2011 Cuma

TTM 2011-09-30

Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler/antremanlar ve yarislar icin tesekkurler.

Dun gece Berker, Papa ve Husnu ile harika yarislar cikarttik. Skippy'de 2 yaris, Prototype'da 45 dakikalik Mosport ve terden sirilsiklam olmus 2 tisörtden sonra iRatinglerimiz yukselmistir en nihayet...De La Seytanin bacagi kirilmistir sonunda   :)

Sagolsun dun Berker beni ufak bir konuda aydinlatti,...hani su bir evvelki haberimde bahsettigim iRacing'de simdiye kadar 380 milyon turun atildigi konusunda...sunlarida eklemek isterim.
  • Simdiden itibaren 500 milyonuncu turu atana 5 yillik iRacing uyeligi
  • Simdiden itibaren 500 milyonuncu tura kadar en cok yaris yapana 500 iracing dolari
  • Simdiden itibaren 500 milyonuncu tura kadar en cok yaris turlari atana 500 iracing dolari
  • Simdiden itibaren 500 milyonuncu tura kadar en cok yarislari kazanana
  • Simdiden itibaren 500 milyonuncu turunu yarista bitirmis olanlarada 5 iracing dolari hediye edilecektir.
Zaten hardcore simciler olarak iRacing'i seviyoruz, böyle imkanlar sunmalarida ancak biz yariscilarina ne kadar deger verdiklerinin göstergesidir. Sivayin kollari ve baslayin bol bol yaris yapmaya   ;)

*************************************************************************************
- Logitech G35 Hedaset Incelemesi -
G35, Logitech gibi dev bir firmanın çıkardığı ve 7.1 dolby surround ses desteği verebilen (dahili ses kartı ile) yegane kulaklıklardan bir tanesidir.
USB bağlantısı ile çalıştığı için sistem ses kartından bağımsız bir şekilde sesleri işleyebiliyor ve sizi bir sürü kablonun eziyetinden kurtarıyor.
3 metrelik zırhlı usb kablo uzunluğu ile koltuğunuza uzanmış bir şekilde mesafe tanımaksızın büyük ekran tv'de film izleme oyun oynama vb. keyfinizi arttırıyor.
Ürün kutusunda gelen değiştirilebilir üç başlık süngerinden baş yapınıza en uygun olanı seçerek konforunuzu artırabilirsiniz.
Kulağı tam saran konforlu süngerler rahatsız edici dış sesleri çok büyük oranda engelleyerek dinlediğiniz seslere tam konsantre olmanızı sağlıyor.
Kulaklık üzerinde bulunan 3 adet G tuşuna istediğiniz kısayolları atayarak (kopyala/yapıştır gibi klavye kısayolları dahil) uygulamalarınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Mikrofon kalitesi muazzam, sizi tanıyanlar sesinizin ne denli kayıpsız ve net geldiğini görünce şaşıracaklar, gençleşmişsiniz diyenler de olacak :)
Kulaklık üzerinde bulunan ses ayarlama düğmesi (rolling button) ile hızlı ve hassas bir şekilde ses yükseklik ayarı yapabilirsiniz.
Kulaklık üzerinde mikrofonu sessize alan bir düğme de bulunuyor, eğer bu düğmeyi kullanmak istemiyorsanız mikrofon çubuğunu çenenizden uzaklaştırarak tamamen dikey konuma getirmeniz yeterli, bunu yaptığınızda mikrofon sessize alınmış oluyor.
Birçok kulaklıkta mikrofonun sessizde olduğunu size hatırlatan rahatsız edici periyodik bipleme sesinin yerine G35'te mikrofon çubuğunda bulunan ve sizin rahatlıkla görebileceğiniz daimi yanan şık bir kırmızı ışık kullanılıyor.
Kulaklık yazılımı kullanımı son derece kolay. Sesinizi değiştirebilir ve anında yazılımın size sunduğu Trol, Mutant, Yaratık, Dev, Cyborg ve Uzay Sincabı (bu çok komik bir ses :))'ndan biri olabilirsiniz (bu efektlerin kalitesi ve netliği mükemmel). 7.1'i oluşturan tüm hoparlörlerin ses yükseklik ayarını birbirinden bağımsız olarak yapabilirsiniz, ayrıca grafik equalizer ile kulaklığın verdiği sesi dilediğiniz gibi işleyebilirsiniz.
Kulaklıkta sesi ne kadar açarsanız açın, o ses mikrofon tarafından algılanmaz ve karşı taraftaki arkadaşlarınız sizin dinlediğiniz sesten rahatsız olmaz, sadece sizin sesinizi duyarlar.
Oyun, film (bluray, mkv) vb. kaliteli uygulamalardaki background seslerini en ince detayına kadar farkedebiliyorsunuz.
Bilgisayarında ses kartı bulunmayanlar için biçilmiş kaftan.
Fiyat olarak biraz pahalı gelebilir ama Logitech gibi dev bir firmanın sunduğu kalite düşünüldüğünde fiyat normal karşılanabilir.
Şimdilik bu kadar :)

Bekir'e ellerine-emegine saglik ve bu guzel inceleme icin tesekkurler...darisi bizlerin basina   ;)
Not: Bu kulaklik sadece Pc icindir!!!
***********************************************************************************

Bugun grafiksel bir uppdate yapilacak iRacing'de, yenilikleri googledan tercume ettirdim.

Tüm parça parça yükleme, yarış sırasında herhangi bir dinamik parça mozaikleme önler sırasında statik video belleğe yüzey ve duvarlar / çitler mozaik döşemek için yeni bir grafik seçeneği eklendi. Daha önce, parça bölümlerini detay sadece 2 seviyelerinde ön-mozaik kaplı olurdu, ama detay en yüksek seviyede CPU tarafında dinamik mozaikleme üzerinden sağlanacaktır. Bu seçenek, çalışma zamanında dinamik mozaikleme tamamen devre dışı bırakılmasını sağlayan bir ayrıntı, mozaik kaplı ön izlemek için 3. seviye ekler. Bu seçeneği kullanarak birincil faydaları parça mozaik döşemek için CPU kullanımını önlemek GPU'lar ve GPU'lar arasında parça ile ilgili bir dinamik geometri transferleri kaçınarak, ve biz inanıyoruz ve içtenlikle bu seçeneği de donuyor ve yolsuzluğa neden olan bir hata geçici bir çözüm olabileceğini umuyoruz video sürücüleri bazı sürümlerinde (400/500 serisi GPU'ları ile nVidia'nın son birkaç WHQL sürücüleri) ile bazı GPU'lar için. Bu seçeneği sağlayan sakıncaları ekstra geometri (büyük parça) ve genel bir çerçeve başına biraz daha yüksek bir üçgen sayısı saklamak için ek bir video belleği 12MB kullanarak sürekli ayrıntı düzeyleri kaybı nedeniyle dinamik mozaikleme ile kullanılabilir. Bu yeni bir seçenek "grafik seçenekleri" ekranında mevcut olup, "GPU mem Mağaza yarış pisti" olarak etiketlenir. Daha fazla 384MB belirtilen video belleği ve ayrıca pixel shader etkin eğer sim ilk başlattığınızda otomatik olarak varsayılan olarak etkin olacak. Bu seçeneği değiştirmek, yürürlüğe girmesi için, simülatörden çıkmak ve yeniden başlatmanız gerekir.
Düşük seviyelerde detay kullanarak uzak bir parça yan nesnenin gölge uzak gölge haritalar nesil değiştirdi. Bu uzak gölge haritaların üretimi hızlandırır.
Biraz yükleme tamamlar önce çeşitli noktalarda parça ve nesneleri kılan yükleme sırası bir kısmını değiştirdi. Bu adım, şimdi tek bir kare görüntüyü render olarak tüm süreci daha ziyade, daha çok ekran güncellemeleri gerçekleştirir. Bu değişiklik muhtemelen hiçbir etkisi yoktur, ancak video sürücüleri stresi azaltabilir.
Bu belleği piyasaya sürülmüştür sonra kazara yeniden bellek potansiyelini azaltmaya yardımcı renderer sahne derleyici bir değişiklik yaptı.


********************************************************************************
Bugunku haberlerimizde bir tanede WANTED'imiz var...Ali arkadasimiz kayiplarda, gören varsa en yakin iRacing Polis Karakoluna haber vermeniz rica olunur. En son konusmamizda bir yere gidecem diyordu ama temelli gitmeyecekti herhalde  :P



Bu aksam iRacingdeyiz...bir ihtimal Husnu ve Bekir gelirlerse Gears'ada gecebiliriz!

Sizleri herzamanki gibi guzel bir video ile basbasa birakiyorum ama........bu defaki video yarisla alakali degil!!! Eger yukseklik korkunuz varsa kesinlikle seyretmenizi tavsiye etmiyorum, sadece sunu eklemek istiyorum video hakkinda bu adamlara ne maas veriyorlarsa az, iyi seyirler...
Not: Birkac defa seyrettiginizde efekti dahada buyuk oluyor.

 
Yukaridaki videoyu seyredemeyenler icin ise birde su guzel videoyu ekliyorum,...



Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. Abi google çevirinden hiç birşey anlamadım :) Bilgileri için teşekkürler. Bu arada bekirin kulaklık sadece PC de çalışıyor .Eklemeyi unutmuşum. Konsolcular almasın sakın

    YanıtlaSil
  2. Yaw videoyu izlerken içim kalktı yemin ederim. Amma yüksemiş. Yüksekliği geçtim tırmandıkları yer sadece bir direk ama adamlar çok rahat. Hiç mi rüzgar yok o yükseklikte. Uçmaları lazım . Off

    YanıtlaSil
  3. Duzelttim Husnu, bu arada buranin sifre problemini cözdum ;)

    Husnu, ilk yukari cikan tamirci ve cantayi tasiyonda o, ardindan biri daha tirmaniyor...onunda isi cantanin(takim taklavat) ruzgardan ucmamasi. Normalde yukseklik korkum yok ama bu fazla extrem yaw,...zaten yukari cikamam ya...ciktigimi farz edelim, kesinlikle asagi inemem :D

    Efkan guzel bir Starmazda yarisi yapti, aksama gelirsen görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. İracing dalır larımız da gelmiş bu arada . Allah bereket versin :)

    YanıtlaSil
  6. Birşey dikkatimi çekti. Biliyorsunuz bu hafta road atlanta da le mans yarışı var . İracing de de aynı organizasyon düzenleniyor. Zaman uyarsa katılacağım inşallah. Sıralama turları sonuçlarına baktım da

    http://speedhunters.com/archive/2011/09/30/event-gt-gt-petit-le-mans-qualifying.aspx

    prototype 2 sınıfında Honda ARX 01g ( İracing deki ARX 01c olarak geçiyor aynı araç mı bilmiyorum ) 1.12.335 atmış. İ racing deki turuma baktım . 1.09.115 atmışım :)

    YanıtlaSil
  7. Bilgiler icin tesekkurler kardesim, Blogu tazeledim ve bu Petit Lemansi muthis eglenceli olacak, katilmaya calis ;)

    YanıtlaSil