23 Kasım 2011 Çarşamba

TTM 2011-11-23

Ey Forzacilar,
Dun sabaha kadar iRacingde antreman/TT ve Q attim, bayag özlemisimki sabahin 4'unde biraktim  :)

Simbin'i bilirsiniz, Race Injection diye bir yaris oyunu cikardilar ve dun aksamustu biraz denedim. Malesef Race07'den sonra pek bir gelisme yok. Surus, fizik, grafik genelde ayni, biraz UI'yi gelistirmisler.

iRacing'e ful yatirim yaptiktan sonra baska herhangi bir yaris oyunu oynayamaz oldum, su iRacing'in lazerle skanlanmis pistleri digerlerine nazaran cok fazla buyuk farklar yaratiyor, yaris hissi olsun, araclarin yola olan kontak fizigi olsun, arada cok buyuk fark var.

Bunun haricinde iRacing'deki Online destegi ve ceza/ödullendirme sistemi malesef baska hicbir oyunda yok. 2020-2025'e kadar iRacing ayarinda baska bir yaris oyununun cikacaginada inanmiyorum, bu yuzden benim uyeligimi 2015'e kadar uzattim bu ayki özel kampanyayla   ;)

Tekrar iRacingimize dönelim, dun birkac saatim Prototype serisindeki HPD ile antreman yaptim, Laguna Seca'da ortalama zamanim 1.12500'lerde, en iyi zamanim ise 1.11.8xx. 1.10.xx yapanlari gördum.

HPD ile zaman harcadiginda bayag hizli olabiliyorsun orasi dogru ama bana yeni lastik fizigi halen cok cok basitlesmis geldi, bir evvelkine nazaran. Sunada katiliyorum, HPD'nin bir evvelki lastik fizigi cok zorlastirilmisti ve millet yarisi bitirdigine dua ederdi, bu yenisinde ise yaris bitirmek sorun degil...yoldan disari cikma neredeyse hic yok ve ciksanda genelde toparlamasi cok cok cok kolay, yani sonucta neredeyse ceza yok diyebilirim. Bence 2'sinin arasi birsey bulmalari lazim. Gercekcilik konusuna pek karisamam, su veya bu lastik fizigi daha gercekci diye...en nihayet gercek hayatta bu araclari surmus degilim fakat su haliyle HPD'nin lastik fizigi Forza/GT gibi malesef. Bu sezon Prototype'a basladim, eger bir dahaki sezona HPD'nin lastik fizigi bayag bir degismezse Prototype serisine devam edecegimi sanmiyorum.
Bir ihtimall V8/Lotus veya Radical serisi olabilir..

Kendi Ligimizi kurduk beyler, kurali birkac ay oluyor   ;)   Fakat bir Lig icin bence 4-5 kisiden daha fazla kisiye ihtiyacimiz var, ne dersiniz?

Skin yani araclara resim yapma...ben yolunu yordamini biliyorum ama sonunu getiremiyorum, aramizda grafiker varsa yardimlarina hayir demeyiz   ;)

Bu hafta GP serisinde Spa'da yarisiliyor...ne dersiniz bir aksam oradaki yarislara katilalimmi, cuma veya cumartesi birkac TTM ortaligi toza-dumana katsin, he he he   ;)

Bu haftaki Prototype yarisinda ise ya sonlardan baslayin veya cok cok iyi bir kvalifiye atarak en önden baslamanizi tavsiye ederim.



Simdilik bu kadar, sizleri tekrar guzel bir videoyla basbasa birakiyorum...bu Stabiz'de Isvecliymis yaw, guzel videolar yapiyor, helal olsun.


Iyi yarislar,

2 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Güzel bir turnuva başlıyor . Yeni fix setup seriler ekleniyor. " Black Friday " muhabbeti ile alakalı kampanya var . Detaylar bir daha ki yazıda gelir herhalde. Abi bu ara nedense gözüm " derekspearedesigns - the track boss " a doğru gözüm seyirip duruyor. Haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Paylastim bilgileri sagol ;)

    Track Boss'da benimde gözum var Husnu, he he he
    Incelemesini beraber yapariz o zaman ;)

    YanıtlaSil