20 Kasım 2011 Pazar

TTM 2011-11-20

Ey Forzacilar,

iRacing, lazer skanli pistler hakkinda yeni bir yazi cikardi, okumanizi tavsiye ederim - gayet enteresan. LINK

Bu yazida diger yaris oyunlarindaki gibi fotograflarla/videolarla ve kafana göre bir pist hazirlanmayipda neden iRacing'in lazer skanli pistlere karar verildigi cok guzel bir sekilde aciklaniyor. Bunlarin haricinde su an yapim asamasinda olan ve gelecekteki pistler konusuluyor. 2012 cok saglam geliyor    ;)

En gec sezon sonu HPD'nin lastik fizigi tekrar degisecek, radikal bir degisiklik olup-olmayacagini bilmiyoruz.

Gecen gun ufak bir guncelleme yapildi, nelerin degistigini buradan okuyabilirsiniz. LINK


Dun gece SR'mi 4'un ustune cikardim ve simdi bayag rahatim, bugun zamanim bulabilirsem Prototype'da TR saatiyle 20:00'daki yarisa girmeye calisacam, gelirseniz görusuruz   ;)

**********************************************************************************

Baska yeni söylentilerin arasinda, yeni konsollarin gelecek yilbasina cikacaklari. Simdilik sadece söylentiler, siz ne dersiniz? Bu jenerasyonun konsollari halen biz oyunculara yetermi-yoksa yeni neslin gelmesi sizce uygunmu?

Kendi dusuncem su,...bu jenerasyonun hakkini fazlasiyla verdim, hayatimda oynamadigim kadar oyun oynadim ve Live sayesinde cok eglendim/halen egleniyorum arkadaslarimla "iRacing'e full yatirimimi yapmaya basladigimdan beri pek cikamasamda".
Kendi adima yeni jenerasyon konsollarin cikmasini 4 gözle bekliyorum, bakalim ne yeniliklerle cikacaklar...

Sizlere su 2 kisa videoyu veriyorum...bu her ne kadar bir oyun konsolu olmasada ve her ne kadar sadece bir kosept olsada, bizlerin gelecekten neler bekleyecegimize dair ufak bir tiyo   ;)

 


Iyi yarislar,

8 yorum:

  1. Elegan abi özledik seni yaw, Bekir abiyle ben skype'ta seni arıyoruz :) Bence yeni nesil konsollar çıksın, çıksın ki oyun sektörü de artık yeni bir sıçrama yaşasın. Zaten artık konsollar pc'lerin epey gerisinde kalmaya başladı bunun da en iyi örneği bf3 oldu, bu nedenle artık zamanı geldi.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar..Elegan abinin faydalı linkler kuşağında bugün de oldukça doyurucu bilgiler var :)..Interlagos'un scan'i için çaba sarfedilmesi benim açımdan sevindirici oldu..Lastik fiziği yenilenmiş bir Williams'la çok zevkli yarışlar olur..Bu arada bugün skype'da HPD ve yeni fiziği hakkında konuştuk..düşüncelerimi burda da özetlemek gerekirse; önceki fiziğe göre olumlu anlamda ilerleme var bence..artık araç saçma sapan durumlarda kendi kendine spin atmıyor, atsa bile kontra vererek kaymaları ve kopmaları engellemek mümkün..eskiye nazaran daha az cezalandırıcı ama çok hızlı zamanlar yapabilmek hala çok antrenman gerektiriyor (aramızda alien olanlar varsa ki Efkan'dan şüpheleniyordum bi ara :), onlar hariç tabi :) )..bu araç ile hızlı olabilmek için önceki HPD sürümüne göre çok ama çok geç fren yapmak gerekiyor (önemli bi nokta brake curve factor.. bende 1.97), Elegan abi haklı, araç belki de gereksiz yere fazla kayıyor ama zaman kaybı da bundan doğuyor, iyi zaman için geç fren ve kaymaları engellemek gerek..bence Iracing sürüş fiziği konusunda doğru yolda..yeni başlayan arkadaşlara da özellikle fix prototype serisini tavsiye ediyorum..hem süre olarak makul (25 dak) hem de her türlü drama mevcut :)..bu arada haftaya Laguna Seca'dayız..sr killer olarak nam salmış bir pist :)..a-class arkadaşları bekliyorum yanıma :))..birlikte birgün kararlaştırıp antrenman yapalım derim..görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. Heh şöyle yaw. Yorumlarızla şenlendirin şurayı :) Lazer scaner ile alakalı yazı süper gerçekten. İnterlagos un geleceğini uzun süre önce öğrenmiştim. Ama long beach süpriz oldu gerçekten. Bilgiler için teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah arkadaslar,
    En nihayet buradan anlasmalarimiz oluyor artik, buna cok sevindim ;)

    Efkan, aynen katiliyorum...yeni nesil konsollar gelsin artik

    Berker, skype'danda HPD'nin nasil kullanacagina dair tiyo vermistin ama bende zaten 2 gramlik akil var coktan unutmastum, buraya yazman cok isime yaradi...yarin-öburgun tekrar iRacing'deyim, kesinlikle HPD'ye daha agirlik verecem cunku su haliyle pek hosuma gitmedi. Bu arada sana buyuk gecmisler olsun, son 2 yarisin biraz sanssiz gecmis :/

    Husnu, dun gece mesajini gördum ama cok yorgundum ve bu yuzden gelemedim :(

    Birde Berker guzel bir konuya degindi, hangi aksamlar kendi odamizi acalim? Bu oda sadece kendi TTM grubumuzami yoksa herkeze acikmi olsun? Hangi gunler/saatler size uyar?

    YanıtlaSil
  5. Abi sorma 2 yarışta nerdeyse 200 İrating verdik :).."sof yüksek, dangalak az" denklemi pek gerçekçi değil.."sof yüksek, aç fazla" denklemi daha geçerli :)..millet resmen qualifying modunda tırmalıyo..tırmalıyo da bu HPD'nin de hasar modelinin acilen değişmesi lazım..."dangalak" arkadan dokunuyor ben yarış dışı kalıyorum herif devam ediyor...neyse bu kadar ağlama yeter :)..oda için ben pazartesi akşamı diyorum..o haftanın pisti için ön antrenman olur..herkes katılacaksa sadece TTM olması daha iyi olur, antrenmanın amacı bilgi alışverişi yapmak, öncelikle az trafik ile piste alışmak vs çünkü..(dün laguna seca hosted session'da 25 dakikada toplasan 2-3 temiz tur atabildim trafikten)..ama 1-2 kişi katılacaksa da herkese açık olsun tabi :)...nacizane görüşlerim bunlar..sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  6. Slm. abi :)

    Direksiyon aldım artık. baktım fanatec alamıyorum logitech dfgt aldım.. şimdi orta halli bir bilgisayar kaldı eksiğimiz.. takip ediyorum sürekli sizi, live da görüşemesek te ben seni ziyarete geliyorum buraya hep.. az kaldı bende geliyorum iracing e... şimdilik gt5 oynuyorum ama multisi hiç tat vermiyor.. forza3 ultimate aldım, oynayamıyorum onu da direksiyonsuz zevkli olmuyor... iracing çok ilgimi çekiyor ama...

    YanıtlaSil
  7. Necip hoşgeldin. Seni de aramızda görmek isteriz.
    TTM odası herhangi bir gün olabilir .Ama Berker in dediği gibi Pazartesi günü önümüzdeki yarışın antremanını yaparız. Bende elimden geldiğince kendimi ayarlayıp katılmaya çalışırım. Elegan abi kendi ligimizi kurma konusunda talepler var bilgin olsun. Böyle bir organizasyonda eminim dışarıdan birçok katılımcı olacaktır. Şimdiden çalışmalar başlamak lazım . :) Berker, bende diyorum bu adam bilerek mi B klasta duruyor.

    YanıtlaSil
  8. Eyvallah beyler,
    Berker, hakikatten yaw...A-Klasa bekliyoruz bak ;)

    Necip, gel kardesim gel...inan bana daha evvel neden iRacing'e gelmedim diyeceksin :)

    Husnu, pazartesi bencede en uygunu ertesi gune cok iyi anytreman olur. Bu arada sifreli oda aciyorum bundan böyle, sifremiz yukaridaki yazida yaziyor!

    Aksama iRacingdeyim :D

    YanıtlaSil