2 Aralık 2013 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2013-12-02

Ey iRacingciler,
Bir hafta daha gecti, tum haftamizin muhabbetleri ve yarislarimiz herzamanki gibi superdi, tekrar cok guzel eglendik   ;)

Kendimi haftasonuna hazirlamistim ama is yuzunden ne StarMazda, ne de Grand-Am serisinde yarisma imkanim olmadi ama Takimimiz tarafindan yapilan yarislara baktim ve sagolun benim yoklugumu iRacing'e hissettirmemissiniz   :)

Hemen TTM icindeki Skippy TT turnuvamiza geciyoruz, ilk haftamizin sonuclari su sekilde...ve haliyle gece yarisina kadar sonuclar degisebilir.

1.- Kerem 1.44.865 ile toplamnda 5'ci
2.- TK 1.45.703 ile toplamda 15'ci
3.- Ozan 1.45.719 ile toplamda 16'ci
4.- Fevzi 1.46.398 ile toplamda 27'ci

TTM olarak siralamamiz cok iyi, toplamda 271 yarisci bu hafta TT atmistir ve hepimiz ilk 30'a girmeyi basardik, bunun haricinde Kerem'e Bravo ilk 5'te yerini almistir. Ozan ise hic caktirmadan neredeyse beni geciyormus ve halen gun bitmis degil...gun bitmeden nelerin olacagini bilmiyoruz daha   ;)

Gelecek haftaya ise benden buyuk bir TT performansi beklemeyin cunku BMW simitim bozuldu ve bugun Fanatec'e geri yolladim. Skippy ise capi ve kilosu kucuk simitle (F1) iyi performans vermiyor, bu yuzden bu hafta Skippy'de bile yarisma imkanim olmayacak gibi ama dedigim gibi TT'yi elimden geldigince iyi atmaya calisacam. Ozan ve Fevzi'ye ise eger beni bu hafta gecemezseniz buyuk ayip beyler, bu simitle resmen topallayarak gidecem...    ;)

Ayriyetten bu hafta Fevzi ve Ozan feci yardirmislardir Skippy serisinde, masallah diyelim cunku her ikiside 2400+'lara cikmistir ve eminim bugun birkac yarisla beraber 2500'lara rahat cikarlar. Su an itibaren Fevzi 2457, Ozan ise 2415 iRatinglerine sahiptirler, tebrikler beyler. Bu hafta 3000+'lara cikacaginiza eminim.

Hazir Skippy'de bu haftaya deginmisken sizleri bu hafta icin biraz uyarayim. Bu hafta Skippy'de Oulton Park Internasyonel varyasyonu var. Pistin uzunlugu 4332m ve toplam 17 virajdan olusur, Internasyonel varyasyonu herhalde Oulton Parkin en piskopat varyasyonlarindan biridir. 2 tane sikani vardir ve genel olarak burasi Okayamaya nazaran cok daha fazla engebeler ve puruzlere sahiptir. Burada istikrarli bir sekilde hizli olma harici yaris boyunca hata yapmamaya dikkat edin. Zamanlara bakmadim daha fakat saglam birkac TT antremani yapmadan yarislara dalmanizi tavsiye etmem.

Bunun haricinde Kerem'in sinav dönemi var ve de su an headseti yok, yanilmiyorsam 20 gune kadar yeni headseti geliyor. Kunter ise hem ev, hemde is degistirmis, kolay gelsin kardesim...yaninda olsaydim evi tasimada yardimci olurdum  :)
Her ikinizide özledik, yakinda görusmek uzere...

Fast & The Furious ile meshur olan Paul Walker 40 yasinda malesef bir kaza sonucu hayatini kaybetmistir. iRacing'deki basligini ziyaret etmek isteyene,... LINK


Ve saka bir yana sezonu yariladik beyler...


- Team Turkiye MotorSport 2013 Sezon 4 Hafta 6 Yaris Serilerimiz 
  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Interlagos 45dk
  •     iRacing SpecRacer Ford Challenge - Mid-Ohio Sports Car Course/Chicane 15 tur
  •     Skip Barber Serisi - Oulton Park Circuit International 15 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Suzuka GP 50dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Philip Island 43 tur
  •     Grand Prix Legends De La Lotus 49 - Mid-Ohio Sports Car Course/Full 30 tur
  •     StarMazda Championship Serisi -  AyWa Speedway 90 tur
  •     Mazda Cup Serisi - Okayama Full 10 tur
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) - Michigan International Speedway 45/90 tur
  •     Nascar B Klas Serisi Fix ve Serbest (multiklas) - The Milwaukee Mile 50/100 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Aywa 45/90 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - The Milwaukee Mile 60/120 tur

- 2013 sezon 4 hafta 5'in en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu hafta en piskopat arac/pist kombosu Skip Barber serisinde bence. Sebebi ise cok basit, Oulton Park dunyadaki en zorlu pistlerden biridir, özellikle Internasyonel varyasyonu. Bu hafta Skippy'de yarisacaklara tek nasihatim yarisi hatasiz bitirmeye calisin fazlasiyla yeter   ;)

Oval: Bu hafta Ovaldeki piskopat/arac kombosu direk Indy yarislarina gider. Bildiginiz gibi arac F1'dende hizlidir ve Milwaukee gibi cukten bir pistte birak yarismayi 350+km hizla yolda durmak bile basli basina bir istir.


Simdiden hepimize bol sanslar,
************************************************************************************************
Bu hafta BMW simitim elimde olmadigindan yatirimimi StarMazda, HPD ve McLaren'e yapacam. Uzun zamandir HPD ile yarismadim, bu hafta onun bir tadina bakalim Interlagos'da   ;)

Ayriyetten bu hafta SR Hardwareden kucuk bir yarisma var, katilim bedava ve guzel bir Tach veya Zaman ekrani kazanma imkanina sahipsiniz...Nasreddin Hocamizin dedigi gibi,...Ya tutarsa misali   ;)
LINK


Ve son olarak herzamanki gibi guzel 1 video paylasimi,...



Iyi yarislar,

22 yorum:

  1. O ttler geceye kadar degisir abi :D 46.3 neymiş ya hahah

    YanıtlaSil
  2. idiot diyen birisini şikayet etmeye değer mi ? adam Jose Nunez ile birlikte benide götürdü ve olayı seyredip kendi suçu olmadığını söyleyince kör müsün dedim,o da aptal mısın dedi.

    Adam Brezilyalı :D

    YanıtlaSil
  3. ekleme de yapayım :

    son yarışta Pİerre Bourdon bende lag oldğunu söyleyerek 10 sn boyunca gözükmediğimi,yanına geldiğimde aracımın olmadığını söyledi.Doğal olarak ben yokmuşum gibi içe kapanınca olan benim yarışa oldu.Benim araba pert olurken adama bi b.k olmadı,+ 42 de irating kazandı.Bana -60 ı kesti hemen.Adaletin böylesi :D Pek inanmadım lag olayına da öncedende dediğiniz gibi hıyarlık iracing de bir anlam ifade etmediğinden yapacak bişey yok

    YanıtlaSil
  4. Ozan ben o yarışını izliyodum düzlügün sonundan tam olarak kaza anına kadar hiç gözükmedin.

    YanıtlaSil
  5. Çok yarış yapınca da insanın başına gelmeyen kalmıyor yaw :) Geçmiş olsun Ozan. Skippy serisinde herkes kendini F1 pilotu zannediyor herhalde. Baksana yaw .

    Bilgiler için teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  6. Adam haklıymış günahını almışım :( Bir bu lag sorunu eksikti zaten

    YanıtlaSil
  7. Bende StarMazda serisinde B classa düştüm ve seriyi bıraktım :D hala benim için en doğru seriyi arıyorum
    bu haftamı HPD de geçircem bakalım nasılmış :D

    YanıtlaSil
  8. son yarışta 17 hata yapmışsın maşallah :)

    Skippy ye gel işte,az antremanla eğlence oluyor

    YanıtlaSil
  9. Valla onuda düşünmüyo değilim hem sizler varsınız bayağı eğlenceli olur

    YanıtlaSil
  10. bende sırf Elegan abi ile sen varsın diye Star Mazda alacaktım,almadığım iyi oldu hiç sevemedim o aracıda birliklte oluruz diye alacaktım.

    Eğlencelik bir seriye gireyim dedim,V8'in saatleri uymuyor Global tırt Indy'de B class zorunluluğu var.İlla araç ve pist aldırtacaklar bana,Mclaren alacam gibi.

    Bu arada karar değişmedi dimi ? :D Mclarendeyiz 2014 S1'de. ?

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Husnu,

    Ozan,
    Gelecek sezona McLaren kesin! Bu aksamda gelemiyorum, yoklugumu hissettirmeyin, yarislarinizfa bol sanslar :)

    YanıtlaSil
  12. Ozan abi , sm de çok zevkli bir araç ama ben biraz değişik olduğum için çabuk sıkılıyorum :D Gelecek sezona GT seriside güzel gidersi aslında ama ben size uyarım eğer öyle bir organizasyon olursa

    YanıtlaSil
  13. Yaklaşık 40 turdan sonra 13 kg benzin ile 1:24:7xx atmayı başardım HPD ile , 1:24:3xx düşerim diye tahmin ediyorum yarıştada 26 ları devamlı tutturabiliceğimi düşünüyorum hadi bismillah. Birazda multiclass havası alalım yav :D

    YanıtlaSil
  14. Valla enis bir an önce kararını ver yatırımını yap artık yoksa sayıklican sen oldugun yerde

    YanıtlaSil
  15. Eğlencelik bir seri istiyordum,Mclaren ile Grand-Am'e gireceğim.Daytona-Suzuka ve araç üçlüsünü aldım,Elegan abinin kral bir setini de alırsam tamamdır :) 2000 irating civarındakiler Suzuka'da 2.00-2.02 arası yapmış ilk 25'de,ben setupsuz 2.04 yaptım 2 tur atıp çıktım uykum geldi :D

    Hem gelecek seneye antreman olur

    YanıtlaSil
  16. Enis,
    Starmazdayi neden biraktin, guzel arac ve seri, neyse karar senin. Bu sezon Skippy'de Fevziyle, Ozan var...beni sayma eglencelik takiliyorum bu sezon, Protoda HPD akar, bu hafta zaman bulursam bende en az bir tane HPD yarisi yapacam, gerisi McLaren ve Starmazda.

    Ozan,
    Iyi gunlerde olsun yeni pistlerin ve McLaren, Suzuka'da, Faytona'da super pistlerdir...McLarende öyle ayriyetten bayag bir katilimi olan bir seridir. Grand-Am serisinde dikkat etmen gereken multiklas olmasi haric, yarislarin uzunluklaridir yani benzin ve lastik asinma stratejiside isin icine giriyor. Elimde guzel ayarlar var, aksama geldigimde paylasirim ;)
    Bu sezonun McLaren TTM tasariminida hazirladim senin isminle, aksama onuda paylasirim :)

    YanıtlaSil
  17. Evet akşam buluşalım artık Fevzi ile takıldık akşam ama yarışa girmedik

    +

    World Records kısmı büyük bir kandırmaca oldu,Skippy'de ona aldanıp yarışa girdim neyse olan safety ratinge oldu,irating +1 oldu.2000 olmayan adamlar bile 1.52 atıyor,hızlanmam gerek,53.4 teyim henüz,53.1 attım ama viraj çıkışı kerb devamı olan yeşil yere deyince cut dedi,cut sistemi bu pistte çok can yakacak... yarışa girmem bugün,antremandayım akşam

    Bu arada Steam'deki indirimlerin son günü,sevdiğinz oyun varsa kaçırmayın...

    YanıtlaSil
  18. Paylasimlar super Ozan ve tebrikler dun aksamki yarisinda yardirmsissin. Sana vur dedik ödurmussun yaw...kizimizi sonuncu bitirtmissin ;)

    Enis'de istedigi seriyi buldu gibi gibi...dunku Proto yarisinda hasarli araciyla gayet iyi sonuclar yakaladi.

    Benim BMW simiti ise dun yola cikti ve yarin elimde olacak UPS'in son haberine göre, birazdan görusuruz beyler :)

    YanıtlaSil
  19. Mclaren'le gerçekten süremiyorum,araç dönmüyor ve durmadan arkadan kayıyor.Kaymasın diye ayağımı gazdan çekiyorum doğal yavaşlasın diye gene spin atıyor.Gerçekten sinir bozucu bir araç...

    YanıtlaSil
  20. Uzun zamandır gelemiyorum yaw özledim muhabbetleri :) iRacing üyeliğim de bitmiş, bi ara yenilemem lazım :)

    Bu arada Fanatec'e mail atmıştım direksiyondan ses geliyor diye, motor arızası dediler ve direksiyonu yollamamı istediler. Bi süre direksiyonsuz kalcam yani :D

    En kısa zamanda skype'a gelcem inşallah :) hepinize iyi yarışlar.

    YanıtlaSil
  21. Bence gelecek sezon PROTO/GT serisine yatırım yapalım derim ben , 3 çeşit araç var hangisi uygunsa onu süreriz ama aynı seride oluruz güzel olur oyun :D Porşe olabilir ama gran am olmasın yav :(

    YanıtlaSil
  22. Mclaren süper araba ya valla eglencesine dün aksam takılıyım dedim bırakamadim hala :)

    YanıtlaSil