5 Aralık 2013 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2013-12-06

Ey iRacingciler,
Bu haftada saglam adimlarla yardiriyoruz. Gelecek sezona tum takim olmasada genelimiz hep beraber bir seriye Sampiyonluk icin yatirim yapalim dedik ve kararimizi Grand-Am serisindeki McLaren/Riley ikilisinde kildik, isteyen Rileyi - isteyende McLarenle yarisir. 14S1 icin hem McLaren hemde Riley tasarimlarimiza basladim, It's gonna be BadAss   ;)

Bu seriye yatirimimizin kesinligi %99 yani herseyi degistiren bir sebep olmadikca gelecek sezona burada yardiriyoruz. Gecen sezon toplam Sampiyona puanlamasinda ilk 20'ye girmistim ve TT'nin toplamindada 2'ci gelmistim McLaren ile. Bu rakamlar, 1000+ yarisci katilimini hesaba kattikmi muazzam bir basaridir. Kerem kardesim ise gecen sezonda apayri bir kademede yardirdi, Proto & GT Challenge serisinin Corvette'inde toplam 1'ciligi almistir. Birkac Blog geriye baktiginizda Kerem'in 1'cilik diplomasini bulursunuz  ;)

iRacing gibi her yönden muazzam bir sekilde hardcore olan bir yaris simulasyonu icin bu rakamlar, bu basarilar akillara zarardir. Team Turkiye MotorSport olarak burada cok saglam isim yarattik ve bir cogumuz tonla yariscilar tarafindan "Takibe" alindigimizi biliyorum!

Son olarak tek diyecegim,...yardirmalara devam beyler. Bu sezonda hedef Takimimiza yeni katilmis ve iRatingleri dusuk olan yariscilarimizin iRatinglerini en kötu 3000+'lara cikarmalari. Bu sekilde gelecek sezona beraberce girecegimiz her yarisa ayni odada yarismamizi garantilememizdir.

Bol sanslar,

**************************************************************************************************

Biliyorsunuz benim BMW simitim gecenlerde bozuldu ve dun yenisini kapi önune kadar getirip birakmislar. Fanatec...CSW ile cok guzel bir urun cikardi, fiyat versus performans olarak cok iyi fakat elimdeki CSW base, F1 ve BMW simiti daha bir yil gecmeden teker teker bozuldular. F1 simiti harici digerlerinin degis-tokusu cok cabuk bir sekilde halledildi.
En nihayet su anki fiyati 1000€ civari ve bu fiyat kademesi icin malesef bozuk orani cok fazla. Sadece benim elimdeki degil, genel olarak degisik forumlardada CSW hakkindaki yazilari okudugunuzdada öyle.

Eger ilerde bir direksyon sistemi almayi dusunurseniz kendini kanitlamis sadece 1 sistem bulursunuz. Ecci7000, yillardir satilir ve halen bozulmus bir Ecci7000 bulamazsiniz, saglamlik haricinde muazzam bir FFB sergiledigini/yasattigini her yerde okuyabilirsiniz. Tabii ki Ecci7000'in fiyatida ona göredir, su an temeli yani base + 1 simitin fiyati kargo dahil 2850$'dan baslar.

Bodnar direksyon sistemi daha yeni cikti ve saglamlik konusunda kendini ispatlamasi lazim ama eminim en az bir Ecci7000 kadar saglamdir hatta kullandigi endustriyel motoruyla eminim Ecci7000'i gerisinde birakir saglamlik konusunda. En nihayet...Ecci7000'ide alsan, Bodnar'ida alsan ve hergun saatlercede kullansan cok rahat bir sekilde torununa bile kalir    ;)

Yakin zamanda SimXperiencein AccuForce direksyon sistemi cikacak, ISR ön incelemesini yaptilar. Tasarimina bakildiginda Bodnar'in bir kopyasi oldugudur ve SimXperiencein aciklamasina göre diger High-End" sistemlere nazaran en buyuk avantajin fiyati olacagidir, tahminim 1500$-2400$ arasi bir fiyatla lanse ederler ve  eminim AccuForceda High-End sistemler arasina girmeyi basaracaktir.

Efkan'inda Fanatec CSR Elitenin basei sesler cikarmaya basladigindan o da paketleyip geri göndermis, umudumuz yenisini geri gönderirler ve o da aramiza bir an evvel tekrar katilir  :)


Bu konudada son olarak sizlerle yeni BMW simitimin resimlerini paylasayim, tamamen yenisini göndermisler, hizli bir servis icin Fanatece tesekkurler. Laf aramizda bu simitin tasarimina bitiyorum, cok guzel yapmislar   ;)








**************************************************************************************************

Team Turkiye MotorSport'dan Skippy'de TimeTrialler Turnuvamiz devam ediyor...Bu hafta daha kimse herhangi bir zaman atmamis, benim BMW sismitim olmadigindan bende atamamistim ama bugun bu is degisir   ;)
Son siralamalar su sekilde...

- TTM Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi -

Toplam 612 katilimicidan...

  • Fevzi, 5 hafta ve 405 puaniyla 15'ci sirada
  • Ozan, 4 hafta ve 228 puaniyla 47'ci sirada
  • Kerem, 1 hafta ve 98 puaniyla 115'ci sirada
  • TK, 1 hafta ve 93 puaniyla 128'ci sirada
Hepimiz ilk 20'ye girsek muthis olur. Su an buyuk farkla Fevzi önde ama 8 hafta sonunda tum bunlar degisebilir   ;)



Z1 kullananlara, yeni guncelleme cikmistir ve önemli yenilikler arasinda sunlar eklenmistir...

  • Lotus49, Ford Mustang Class B ve V8 icin yeni Motec stili Dash
  • Tus (ButtonBox) ve joystick destegi daha bir iyilestirilmistir
  • Her aracin dashinde devir degisimi icin arka ara-yuz vites degisimi icin yanip-sönme destegi
  • Telemetri bölumune ayriyetten pist ve aracin o an icin bulundugu pozisyonu gösterme destegi
  • Istedigin gibi renk degistirme secenegi

Guncelleme icin zBlueSoftware klasörun icindeki "Uppdate"e tiklamaniz yeterlidir.


Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...I give you Teh SimXperience Stage 5 Experience  ;)





Iyi yarislar,

11 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Yeni simit hayırlı olsun. Gözüne çarpan bir değişiklik var mı ?
    Efkan geçmiş olsun kardeşim. Umarım direksiyonuna biran evvel kavuşursun. Eğer yeni direksiyon göndereceklerse CSW iste :)
    Yeni bir FFB sistemi alınacaksa kesinlikle Servo motorlu olmalı. Ben simxperiencenin sistemi bekliyorum. Bakalım nasıl birşey olacak.
    Eğer ekip olarak yeni bir seriye yatırım yapılacaksa bende elimden geldiğince sizlere eşlik etmeye çalışırım.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Yeni BMW simitiyle daldim Skippy'ye ve eskisiyle arada agirlik farki var sanki. Eskisinde yolu bu kadar teferruatli hissetmiyordum, yenisini tartmadim daha ama eskisinin agirligini bilen varmi?

    Servo motorlu olmasina katiliyorum Husnu, AccuForce'a tam emin degilim. Fiyati, Bodnardan daha ucuz olacagina eminim ama Fiyat versus performans nasil olur onu bilmiyorum. Hele bir speclerle fiyat aciklansin...

    Baslangic olarak, Skippy TT'sine bekleriz o zaman Husnu ;)

    YanıtlaSil
  3. Yeni simitin hayırlı olsun abi.Çok iyi gözüküyor.
    İnternetim 1 haftadır kesilip duruyordu bugün gelip yaptılar, şimdi geriye vizelerin bitmesi kaldı aranıza katılacam :)

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Kerem, full yatirimini bekliyoruz.
    Dunku muhabbetler superdi beyler, guzel eglendik ;)
    Skippy'de hafif bir antremanla beraber kvalifiye attim, bugun yarisa dalarim. Skippy'den sonra ya HPD/Interlagos veya McLaren/Suzuka...ne dersiniz ;)

    YanıtlaSil
  5. HPD/Interlagos 'a beklerim abi :D son 2 yarışım bayağı iyi geçti maşallah nazar değmesin :d

    YanıtlaSil
  6. 3192 iratingli adamda piste dönmeyi bilmiyorsa yuh artık.Spin atmış önden 2 adam geçti onları biraz sıyırdı olan bana oldu,takla attım ve yarışa geri dönemedim.ARAÇ ÇOK HASARLIYMIŞ.

    ilk Proto GT yarışım bir ÖKÜZ yüzünden bol bol - irating yiyerek bitti.Özür dileme zahmetinde bile bulunmadı zaten...

    YanıtlaSil
  7. Dunku muhabbetler ve yarislarimiz super gecti beyler,
    Gecmis olsun Ozan, höduk ararsan her yerde ve kademede var malesef. Son yarisinda iyi yardirdin ama ;)

    Bu hafta StarMazda'da beni iyi bictiler, ilk Skippy yarisimdada ucurdu Finlandiyalinin teki...artik onlarida kara listeye ekledim, he he
    En nihayet dun son Skippy yarisim gayet guzel gecti, Oulton Park cok sakat bir pist. Normalde yaris icinde arkayi kollaman fazlasiyla yetiyor ama Oulton'da cok pis virajlar var, adamlar neyi nereden cikaracaklarini tavuk gibi dusunuyor pezolar...bos mezar bulsalar baliklama dalacaklar hiyaragalari.

    Bugun Grand-Am akar benim icin, birazdan görusuruz ;)


    Bu arada NEO Bathurst turnuvasina katilmak isteyenler simdiden kayitini yaptirsinlar ;)
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3224211.page

    YanıtlaSil
  8. Saolsun sistem beni ödüllendirdi, C 4.90'dan B 3.90'a attı :)

    YanıtlaSil
  9. son yarışım baya iyi geçti,kör açılı virajlı Suzuka'da pekte iyi olmayan bir direksiyon setiyle 2.olduğum için üzülmem gerekmiyor :D

    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=9700358&custid=136896

    Beni B'den sonra A'ya da attı,thank you sistem :D

    http://u1312.hizliresim.com/1j/9/vbf12.png

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler Ozan saglam yardirmissin son yarisinda ;)
    A-Klasada hosgeldin, dikkatli olman gereken kucuk bir nokta var, daha dusuk klasmanlarda yaristigin zaman yaptigin hatalara daha fazla SR kesilir.

    Birazdan Blogu tazeliyorum,...

    YanıtlaSil
  11. Bugün açılan başlığa yorum atamıyorum sebebi nedir bilinmez

    Bathurst'ta 3 saatlik yarışı bitirene dahi özel ödül verilmeli

    Akşam gelirseniz ProtoGT veya Grand Am'de yarış veya antreman yapabiliriz,yarın pistler değişecek malum...

    Başın sağolsun Erdem abi

    YanıtlaSil