19 Aralık 2013 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2013-12-19

Ey TTM,
Ilk evvela dunku muhabbetler icin tesekkurler, 10 numara bir geceydi beyler  ;)

Dun iRacing cok guzel bir surpriz yapti ve 4 varyasyonu olan RUF'un 3 tanesini yani arkadan cekerli varyasyonlarini bizlere sundu. Bu...ön surumdur yani 14S1'e kadar bazi ufak-tefek degisiklikler olacaktir.

RUF'un her 3 varyasyonunda temeli ayni arac ve hepside arkadan ceker olduklari halde birbirlerinden degisik speclere sahipler ve iRacing Staff her zamanki gibi birbirlerinden cok degisik fizik/ses ve surus sunmayi basarmistir, tesekkurler iRacing.

- RUF'un Varyasyonlari -
  • RUF C-Spec, 450 beygir gucunde / 1153kg ve Torque 324ft. Varyasyonlar arasinda en zayifi ve kanimca agirlik fiziginde bir eksiklik var. Arac arkadan ceker ve bazi durumlarda takla atma yerine daha cok kaymasi gerekir dusuncesindeyim. Tekrar hatirlatmakta fayda var, bu bir ön surumdur ve eminim duzeltilecektir. Bu arada sunuda yazmadan edemeyecem, bu aracla dunku seansimda yuksek hizla viraj icindeki yuksek kerbin ustunden tek tekerle gecmedikce takla-makla atamadim. Burasi iRacing! Yarislara oldugu gibi araclarin kullanimlarinada yaklasiminiz gercekmis gibi yatirim yapmaniz şarttir.
  • RUF Track, bu canavar her yönuyle 10 numara. Cok sim surdum, halen eglencesine rFactörun Targa Floriosunda, Peyregrosse vs. pistlerinde surerim, hatta gecenlerde iRacing'e RUF cikacagindan guzel modlarindan biri olan PCC07 Porsche modunda eglendim ama gel gelelim surus fizigi iRacingdekinden cok cok zayif ki "RF" mod fizigiyle surdugum halde. RUF Track, McLaren ayarinda ve muazzam eglenceli...dun gece kisa bir zaman surdugumle ilk dikkatimi ceken bu aracin limitsiz olusudur, bu...diger varyasyonlari icinde gecerli yani surdukce devamli suradan-buradan tekrar tekrar zaman kirpabiliyorsun, sonu olmayan cok guzel bir macera gibi. Hem pastani yiyorsun, hemde pastan hic bitmiyor, thank you iRacing...Cha-Ching!
  • RUF RWD, bu nedir ULAN, bu nasil birseydir dedirten simdiye dek tum simler, tum araclar icinde en mukemmele yakin olanidir bence. Araba oyunlarini seviyorsaniz, eşşekler cennetine boylamadan evvel muhakkak bu araci bir defa olsun surmenizi tavsiye ederim! 4 tekerli ve cifte Taşşaklı Turbo Canavarini surmeye calismaktan muazzam haz aldim. Sesinden tut, yuksek hizina ve cok kisa bir mesafede F1 araclarina bile toz yutturabilecek kapasitede olan son surata ulasmasi ve hemen ardindan arabayi 1001 cebellesmeyle durdurmaya calismam mukemmelligin en guzel simgelerinden biridir herhalde. Dun aramizda birinin söyledigini alinti yapayim, Bu arac Lotus49'un "Normal" yol surus aracinin karsitidir, baska söze gerek yok.

Ve son olarak 3'lu silahsörlerimiz isimleri önemli degiller baş harfleri Kerem, Oguz ve Ozan'la basliyor bu canavarlarla muazzam zamanlar atmislardir. Dun gece dedigim gibi degismeli yarisci destegi geldiginde en az 2 takim olusturarak 1'cilik ve sonunculuk kesinlikle bizlere ait olur. Saka bir yana 1'ciligimiz kesin garanti, 2'ci takimimiz ise saglam antremanla eminim ilk 3'u garantileriz   ;)

 RUFakar,

**************************************************************************************************************

AutoClub Speedway'de geldi ama daha surmek nasip olmadi, onuda bir ara denerim. Son olarakta su 2 guzel videoyu paylasayim,...Ilk videonun 8:30'unu kacirmayin, he he






 Iyi yarislar,

22 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. İlk sezona kadar Ruf un eksiklerini tamamlarlar herhalde. Bir de GT3 ve Spec C versiyonuna gerçek kokpitlerini de yapsalar iyi olurdu. Bakalım 4 çeker fiziği nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  2. 2 dakikada birseyler yapmaya calistim,, her ne kadar yapilabilecek daha bircok noktasi olsada en azindan beyaz görunmesinden veya iRacingin kendi resim bölumunden cok daha iyi oldugunu dusunuyorum. Tasarimi isteyenlere siyahmi-askeri grisimi diye haber verin ona göre ayarlayip aksama paylasirim sizlerle ;)

    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/1_zpsc38dcc7c.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/4_zpsf12364ec.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/2_zpsc19c4007.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/3_zpsc7ffde7f.jpg


    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/5_zps17d818d6.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/6_zpsa8446897.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/7_zpsbd05377b.jpg

    YanıtlaSil
  3. Tek bir tasarim her 3 varyasyonu icin kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Monza,2014 yazında iRacing'de...

    -----

    Great news! Autodromo Nazionale Monza – aka Monza – is coming to iRacing.com. One of the world’s most historic motorsports venues, Monza will be the seventh current Formula One track available to iRacers.

    “This is great news for iRacing and iRacers everywhere,” says Steve Myers, iRacing.com executive vice president and executive producer. “Monza is hallowed ground, synonymous with motorsports around the world. The marriage of such an historic facility with one of the newest form of motorsports is a natural partnership, one that will enable new generations of racers the world over to face the challenges of this legendary circuit.”

    Monza will join Autódromo José Carlos Pace (Interlagos), Circuit de Spa-Francorchamps, Circuit Gilles Villeneuve and the Suzuka and Silverstone Grand Prix Circuits (the latter of which is currently scheduled to be updated) on iRacing’s catalogue of F1 tracks. In addition, the Circuit of the Americas is scheduled to be available to iRacers this spring.

    Along with Monza’s world-renowned 5.7 km/3.6 mile Grand Prix circuit, iRacing will incorporate the short 2.4 km/1.5 mile Junior Circuit into its digital version of Autodromo Nazionale Monza. iRacing photographers and laser-scan technicians will travel to Italy to collect detailed information on the facility this spring. Then our artists and computer software engineers will use that information to create iRacing’s digital rendition of Monza.

    Autodromo Nazionale Monza is expected to be released this summer.

    YanıtlaSil
  5. İmola da bu süreçte halledilmeye çalışılacakmış. Çok iyi haber. Mugello yu da çıkarı aradan


    John Nelson wrote:Didn't know if I should believe it or not at first because there was no topic about it on the forum yet. I mean, it's not true if it's not on the forum, right?

    Too bad they can't scan Imola while they're over there...


    Staff - Tony Gardner

    Working on it, close to license for that as well, hopefully get it

    YanıtlaSil
  6. Imola dışında Mugello,Misano,Vallelunga'da aradan çıksa fena olmaz :)

    YanıtlaSil
  7. Forumda biri yazmış oradan da Türkiye ye geçin İstanbul Park ı halledin diye. Bende destek verdim :) İmola ve mugello yu tarasalar bence iyi olur. Mugello için daha önce başvurmuşlar ama anlaşamamışlar herhalde.

    YanıtlaSil
  8. Surpriz uzerine surpriz...bahsi gecen favo pist "Monza"ydi, hepimize hayirli olsun, tabii ki sadece Monzayla kalmayip 2-3 piste daha lisans alacaklar. iRacingin lazerle taradiklari pistler 10 numara, bring it on ;)

    YanıtlaSil
  9. bugün bir ara vermiş oldum,2 arkadaş deneyecek oyunu,oyunda görürseniz ben değilim :)

    yarın görüşürüz pistte.Spa'da sağlam bir sıralama yapmanın vakti geldi

    YanıtlaSil
  10. iRacing resmen costu beyler, bomba haberler birbirini takip ediyor degilmi ;)

    Ozan,
    Bilgi icin tesekkurler eger aksama gelmis olaydim ve sen bize pas vermeseydin "Kara Listeye" alirdik :P
    Bu arada aynen dedigin gibi Protoda saglam bir kvalifiye atma zamani coktan geldi. Bu...GP Pits varyasyonu. önden baslamanin avantaji cok cok buyuktur!

    YanıtlaSil
  11. Vay vay imola da geliyor. Hadi bakalım. Daha neler duyuracaklar. Ulen avrupaya gelmişken ring i de halledin be arkadaş.

    YanıtlaSil
  12. dün arkadaşlar denedi belki biri alır,banada 10$ kredi gelir :)

    Assetto Corsa'da indirime girmiş,aldım onu da,eğlencelik olarak tabi ki.iRacing'den sonra çok basit geldi AC,kerbleri doya doya kullanmanın özgürlüğünü yaşadım diyebilirim :D

    Akşam ProtoGT veya Grand-Am de olacağım.

    YanıtlaSil
  13. Agzindan bal akiyor Husnu ;)
    Nordschleife icin ugrasiyorlar ama lisansini su an alsalar bile bize sunmalari en erken 2 yil tutar. En nihayet gelecek, asil soru...ne zaman :)
    Bu arada sanki Monzadan cok Imolaya sevindin gibi...Sen Monzayi sevmiyormuydun yaw :/

    Ozan,
    Haydi hayirlisiyla umarim arkadaslarin gelir iRacinge, isin sonu bu...baska yol yok. Bir an evvel gelirlerse yeni sezona kadar klas atlama imkanlarida olur.

    En son AC'yi surdugumde araclar fazla yere basiyordu, duzeldimi?
    Örnegin, iRacingdeki 730 beygir gucundeki RUF RWD'yi surdugum zaman duzlukte bile "Yusuf moduna" sokuyor arac, her viraj girisimde Eşşedu enla ilaheyle girip Allah'im sana sukur halen yasiyorumla cikiyorum, AC'deki Pagani Zondada (750 beygir) Yusuf modunu yasatiyormu...tabii ki tum yardimlar kapali olarak.

    Lazerle taranmis pistler geldimi, geldiyse iRacingle karsilastirdiginda nasil...yoldaki her engebeyi, puruzu hissediyormusun?

    Ve yes, aksama Proto GT veya Grand-Am akar, akmasinada su RUF'dan acayip zevk aliyorum. Ve...

    * C-Spec = Cup
    * Track = FIA GT3
    * RWD ise orijinal yol aracidir. Hem arkadan cekisli olani var, hemde 4 cekeri

    Buyuk ihtimalle gelecek sezona C-Specle sade Cup serisi olur, Track varyasyonunuda ya Grand-Am'e eklerler, ya da baska bir seriye....belki Proto GT'ye ;)

    YanıtlaSil
  14. Abi ringi getirsinler başka hiç bişey istemiyorum ya.He bir de direksiyonumu sag salim geri istiyorum o kadar :D

    YanıtlaSil
  15. Valla forumlarda ring ile alakalı bayağı mevzu dönmeye başladı . Hatta iracing stuff tan biri şaka ile karışık bir yorum yaptı. Anladığım kadarı ile şöyle bir yorum yaptı. " Biz uzun süredir yol yüzeyi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Ama ring de yüzey devamlı değişiyor. ( Graffitilerden bahsediyor ) Bu da bize sorun yaratıyor . Gibi bir yorum yaptı. Heran herşey olabilir..

    Abi evet imola daha çok ilgimi çeken bir pist. Ama monza ya da hayır demem :)

    YanıtlaSil
  16. Yorumu buldum,,

    Stuff - Brian Simpson

    Or I've been working on the asphalt textures for it for the last 5 years. Unfortunately every time someone writes something new onto the track we have to start over again making sure the new graffiti model is accurate (NGM). Until we get that nailed down we won't be able to announce anything.


    Abi AC deki yolların hepsi laser scan . Fakat ilk çıktığında yollar ve bordürler kaymak gibiydi. Sonrasındaki güncellemede yol ve bordür FFB si iki farklı ayar koydular. Buradan bunun FFB ye yansımasını ayarlama imkanını oldu ve hissiyat arttı diyebilirim. Bende 1 kere deneyebildim.

    Pagani base setup ile sürmesi çok kolay bir araç bence. Grip çok fazla. Bende sadece kanat ayarını bir kademe düşürdüm .. Bu sefer de gereksiz kopmalar yaşadım ve normal seviyesine getirdim. Daha çok lastik basıncı i camber , caster , toe ve diğer süspansiyon ayarlarına dokunuşlar yapmak daha mantıklı . Aero ile ilgili ayarlar garip tepkiler verdi. Hee çok uğraşmadım tabiki. RUF RWD deki hissiyatı aldın mı dersen almadım. Ama RUF ile Zonta R aynı ayarda mı dersen bence değil ve RUF a göre Zonta R ın daha fazla tutuşa sahip olması bence normal ama bu kadar fazla tutunması normal mı bu kişiden kişiye değişir. Sonuçta bu araçları kullanmadık.





    YanıtlaSil
  17. Paylasim icin tesekkurler Husnu,
    Assetto halen gelisme icinde belkide iRacingin kucuk kardesi rolunu alacak ve devamli ufak-tefek guncellemelerle fiziginden tut, grafiklere kadar duzeltilecek, ara-sirada DLC cikarirlar guzel.

    Bu arada buyuk ihtimalle ben sezonu kapadim, S1'e kadar RUF takilmayi dusunuyorum, this shit is just 2 fun 2 let it pass ;)

    YanıtlaSil
  18. bugün yardırma günü ,ne olursa olsun yarışacağım,2500 altınada düştük,bu hafta 3 yarışa katıldım -230 yedim,telafi şart :D

    YanıtlaSil
  19. 11.00 de 0 yarışçı vardı ProtoGT'de,13.00'te 4,Ruf geldi diğer seriler boşaldı

    hiç değilse Ruf'un bir serisi olsada ona girsek ama görünün o ki 2014 S1'den öne Fun Race dışında birşey olmayacak

    YanıtlaSil
  20. Aynen öyle Ozancim ve gecmisler olsun,
    RUF'un fizik modellerini ön surum olduklari halde acayip iyi yapmislar, bazi resmi yaris serilerini cökertti, bu bir ilk! Hani iRacingdeki diger araclarin fizik motorlari zaten simulasyon dunyasinda 10 numara olduklarini tekar tekrar ispatlamislardir ama bu RUF'lar apayri canavarlar her biri, insan surdukce suresi geliyor :)

    Bugun Daytona /RWD ikilisinde en az 1 yaris yapacam sonrada diger RUF'lara akarim, Life is Good ;)

    YanıtlaSil
  21. Abi bende dayanamadim geri istedim direksiyonu pazartesi-salı elimde olucak almanyadan sensörü yolladıklarında tekrar göndericem en azından o zamana kadar sürerim :D

    YanıtlaSil
  22. En iyisini yaptin Fevzi,
    RUF'lar haricinde Grand-Am'de de akariz o zaman ;)

    YanıtlaSil