9 Aralık 2013 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2013-12-09

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbetlerimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi muazzam gecti, super eglendik   ;)
Heleki dun gece Grand-Am yarisina TTM olarak hep beraber dalmamiz superdi, yazikki replayini kayit etmeyi dusunemedim...hepimizin ayni tasarim araclarimizla super bir görsel yasatmisiszdir yaris odadakilerine, he he

Team Turkiye MotorSport on the ball   ;)




Team Turkiye MotorSport Takimimizdan, Erdem kardesim tekrar aramiza katilma imkani bulmustur, bildiginiz gibi 1 ay evvel kadar babasi vefat etti, tekrar basin sagolsun Erdem, dualarimiz sen ve ailenle.

***************************************************************************************************


Haftalik TTM haberlerimize devam ediyoruz,...

Team Turkiye MotorSport'dan Skippy'de TimeTrialler Turnuvamiz halen devam ediyor...Bu hafta ben haric daha kimse herhangi bir zaman atmamis. Son siralamalar su sekilde...

- TTM Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi -

Toplam 685 katilimicidan...


  • Fevzi, 5 hafta ve 405 puaniyla 17'ci sirada
  • Ozan, 4 hafta ve 228 puaniyla 49'cu sirada
  • TK, 2 hafta ve 183 puaniyla 72'ci sirada
  • Kerem, 1 hafta ve 98 puaniyla 127'ci sirada
Yavas yavas yaklasiyorum beyler   ;)




- Team Turkiye MotorSport 2013 Sezon 4 Hafta 7 Yaris Serilerimiz 

  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Montreal 45dk
  •     iRacing SpecRacer Ford Challenge - Road America 13 tur
  •     Skip Barber Serisi - Road Atlanta Full Course 15 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Interlagos GP 50dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Twin Ring Motegi GP 44 tur
  •     Grand Prix Legends De La Lotus 49 - Watkins Glen International Classic 35 tur
  •     StarMazda Championship Serisi -  Montreal 20 tur
  •     Mazda Cup Serisi - LimeRock Park 20 tur
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) - Kentucky Speedway 50/100 tur
  •     Nascar B Klas Serisi Fix ve Serbest (multiklas) - AyWa Speedway 55/110 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Chicagoland Speedway 35/70 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Richmond Speedway 65/130 tur

- 2013 sezon 4 hafta 7'nin en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu hafta en piskopat arac/pist kombosu Proto GT ve Grand-Am'e ait. Her ikisindede multiklas yarislari olmalariyla beraber uzun yarislar sergilemeleri en hardcorecu yariscinin bile dizlerinin titremesine fazlasiyla yeterli olacaktir. Bu haftayi "Erkekmisin - Faremisin" haftasi ilan ediyorum...iRating ve Safety Ratinglerinize son kez bir bakin, resim cekip cerceveleyip duvara asin  :)
Bu serilerde yarisacak olan TTM Kahramanlarimiza 2 cok önemli tavsiyem olacak...
1.- Cok saglam kvalifiye atin!
2.- En az 10 hatasiz hizli turlar atin benzin deposuyla, ortalamaniza bakin ve yaristakilerle karsilastirin. Bunun antremanini en iyi TT'de olur.

Oval: Bu hafta Ovaldeki piskopat/arac kombosu direk Indy yarislarina gider. Richmond kadar pis ve zorlu bir Oval pist zor bulunur cunku tam anlamiyla hem Oval degildir, hem kucuktur, hemde cok puruzludur.


Simdiden hepimize bol sanslar,

***************************************************************************************************

- Team Turkiye MotorSport Haberlerimiz -

  • Gelecek sezona hep beraber yatirim yapacagimiz seri dun en nihayet tam anlamiyla belirlendi. Ilk basta Grand-Am serisi olarak baslayan görusmelerimiz sonunda Proto & GT Serisiyle sonuclandi. Katilacak olanlar simdiden yavas yavas hazirliklarina baslasinlar. Yarisilacak araclar HPD/Corvette ve Ford GT. Gelecek sezona Sampiyonluk puani icin yarisacaz burada yani hedef haftada 30 yaris yerine, 30 saaat antreman ve en fazla 4 yaris yapmaktir! 14S1 icin HPD/Corvette ve Ford GT tasarimlarimiza basliyorum...
  • Bunun haricinde gelecek sezona tamamen eglenceligine bir seri daha katabiliriz etkinliklerimize, bu konudaki dusunceleriniz nedir? Eger cevap "Evet" ise hangi seride yarisalim??? Bir ihtimal kendi Ligimizide kurabiliriz...bu durumda katilimci sayisinin daha yuksek olmasi sart bence.
  • NEO Liginin bu yil icin son yarisina geliyoruz. Gelecek hafta 3 saatlik Bathurst yarisi olacak ve katilim icin yanilmiyorsam en az B-3.50 sart olmasiyla beraber yarisilacak tum araclara sahip olmanizda önemli! Yarisa kayit olmaniz icin ilk evvela Lige kayitinizi yapmaniz sart LINK sonrada yaris icin kayit LINK. Bathurst yarisi toplam 54 yariscidan ve 4 degisik klasmandan olusacak, 4 degisik klaslar ise McLaren, Ford GT, Cadillac ve Kia'dan olusuyor. Ben degisiklik olsun diye KIA'yla kayitimi yaptim. NEO Liginin bu son yarisinda digerlerine nazaran cok daha degisik bir secenek sunulacak, tum yaris degisken hava sartlari yani 3 saat boyunca degisken yol ve lastik fiziklerine hukmedecez, gonna be as BadAss as it can get. Hardcore bir yarisa katilmak istiyorsan bu yaris isin sonudur! 3 saatlik Bathurst yarisi TR saatiyle pazar gunu 13:00'da baslayacak, bundan evvelde 75 dakikalik kvalifiyeye katilmaniz önemlidir. NEO'nun iRacing forumundaki basligi LINK. Orada görusuruz    ;)

         
Son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi...




Iyi yarislar,

11 yorum:

  1. selam arkadaşlar. Belki hatırlayanlar olacaktır. 4-5 ay evvel Skype üzerinden sohbet etmiştik. iRacing'ebaşlama durumum vardı. Fakat yeni bebeğimiz olduğu için askıya almak zorunda kalmıştım. Sonrasında biraz rahatlayınca tekrar girişimde bulundum ve direksiyon tavsiyeleri üzerine konuştuk. Bu seferde iş değişikliği yaptım ve yine askıya almak zorunda kaldım. Şimdi biraz stabil olmaya başladı hayatım. Bursa'da istediğm bir sim sistemi denk getirdim ve satın aldım. Fotosunu paylaşacağım. Şimdi iRacing'i download ediyorum. Bundan sonra bir aksilik olmaz ise katılım göstereceğim. Selamlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi

    Fırat aramıza hoşgeldin. Sİstemin fotolarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Selamlar Firat,
    Ilk önce Baba olusuna tebrikler, Allah anali-babali buyutsun :)
    Yeni isindede basarilar ve satin aldigin yeni yaris sistemin iyi gunlerde olsun, resim bekliyoruz.

    Aramiza tekrar hosgeldin, skype uzeri zaten eklisin bende. Bizler genelde skype'da bulusup, oradan yaris gecemize devam ediyoruz. Aksama gelirsen görusuruz ;)

    Dun gece malesef gec katilabildim araniza, Erdem ve Ozan'la McLaren/Interlagos'da saglam antremanlar yaptik. Sonrasinda hazir arac/pist kombosuna alismisken bir kvalifiye seftesi yapayim dedim ve 1.33.2xx'u tutturdum, bugun 1.32 kusura dusmeye calisacam. Hizlilar kesin 1.31'leri atarlar.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Su pisti yapmak icin nelerle cebellesmisler, parasini fazlasiyla hak ediyor adamlar!
    http://www.youtube.com/watch?v=JpTMa4uWQls

    6 gercek hayattaki V8 yariscilar pistin iRacing'e yapimi icin basvurup feedbacklerini paylasiyorlar. 5000 resim, saatlerce video ve toplamda 350 milyondan fazla noktadan olusuyor sadece su tek pist, yapimi icin toplamda 2 yildan fazla calisma saati tutan Bathurst diger pistlere nazaran 6 ay daha uzun surmus.

    Helal olsun adamlara, yaptiklari islerine buyuk saygilari var, Bravo!

    Ya bir isi adamakilli yaparsin, ya da hic yapma.


    YanıtlaSil
  5. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Daha öncede üzerine konuşmuştuk. Seat master isimli bir sistem vardı. Bu sistemi Bursa'da hazır bir şekilde buldum. G27 ile beraber ve pedallar ters. Aşağıdaki ürün,

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-makinesi-seat-master-yaris-simulator-standi-logitech-g25-g27-playseat-119005227/detay

    Dün akşam aldım ve RBR de test yapma şansım oldu. Gayet tatmin etti beni. Tek korkum sağlamlıydı ama çok şaşırdım. Gerçekten çok stabil bir ürün. Bacakların arasında, direk olmaması koltuğun ayarlu olması, pedalların ters olması harika.

    Dün geç vakit iRacing download ettim ve gerekli ayarları yaptım. Fakat menülere, sisteme, kısayollara, kısacası herşeye yabancıyım. Sizlerin yardımı ile ilerleyeceğiz artık :) 1-2 tur test yaptım. Fakat nereden başlmaalıyım, araç setupları hazır kalıplar var mı? Direksiyon sistemi için ince püf noktaları var mı hiç bilmiyorum. Yavaş yavaş öğreneceğiz artık.

    YanıtlaSil
  6. Sistemin gayet guzel, iyi gunlerde olsun Firat.
    iRacingin derinlemesini skype uzeri daha rahat görusuruz, simdilik senin yapacagin en önemli nokta bir an evel "Cömez" klasdan kurtulmandir.

    YanıtlaSil
  7. Buna ne dersiniz beyler?
    http://www.youtube.com/watch?v=vRgVyAxBpPI#t=27

    YanıtlaSil
  8. Evet bir an önce yol almam lazım :) şu anda irating hiç yok Rokkie 2.50 yazıyor :) Kurtulmak için yarışlara mı girmek lazım yoksa, antrenman işi kurtarır mı?

    YanıtlaSil
  9. yarışlara girmeniz gerek,olaylara karışmadan temiz giderseniz 1-2 güne çıkarsınız

    YanıtlaSil
  10. Abi hoşgeldin aramıza kokpit gayet hoş.Ozanın dedigi gibi rookieden bir an evvel kurtulmak icin yarıslara girmek lazım.Hic gride bulasmadan adamlardan sonra pitten cıkarak baslamak en mantıklısı olur senin icin zaten iratinginde yok.Emin ol rookie classta o kadar patlicak adam vardırki sonuncu gelme ihtimalin 0 diyebilirim.

    YanıtlaSil
  11. Firat,
    Aynen Ozan'la, Fevzi'nin anlattiklari gibi cömez klasmanda amacin yaris yapmak olmasin. Asil hedef temiz surmek, birinci, ucuncu veya sonuncu gelmen önemli degil su asamada.

    10-15 dolar ödeyen herkez temel arac ve pistlerle beraber 3 aylik bir hesaba sahip oluyorlar. Bunlarin cogu GranTurismo/Forza'dan gelir ve yaris mantiklari genelde ilk virajda birinci olayim sonrada daha yaris baslamadan 3-5 kisiyi katledip yaristan cikmalari olur.
    Bunlarin bazilari hizli suruculerdir fakat eksiklikleri yaris yapmayi, strateji kurmayi bilmemeleridir. iRacing ise dunyadaki en kati kuralli Online yaris simulasyonudur ve cömezlik dönemindeki amac yaris yapmayi ögretmesidir, baska birsey degil.

    Bu...Mazda MX5 ile hic profesyonel bir sekilde yarislar yapamayacagin anlamina gelmez ama bunun icin bile klas atlaman sart ve sonrasinda iRatingini 2500+'lara cikartip sonradan MX5 yarislarina tekrar girmen olur, o zaman cömez klasinda olan MX5 ile muazzam profesyonel yarislar cikartirsin. Eger...illede amac MX5 yarislari yapmaksa :)

    D-Klasmana ciktiginda bir karar vermen gerekir...GT stili araclarlami devam edecen yoksa ustu aciklarlami diye...ve asil iRacing maceran iste bundan sonra baslayacak ;)

    YanıtlaSil