16 Aralık 2013 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2013-12-16

Ey TTM,
Bir hafta daha gecti, tum hafta muhabbetlerimiz, antreman, kvalifiye ve yarislarimiz super gecti, cok guzel eglendik beyler  ;)

Hemen bizim Skippy TT turnuvamiza geciyorum,...


- TTM Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi -

Toplam 749 katilimicidan...

  • Fevzi, 5 hafta ve 405 puaniyla 23'cu sirada
  • TK, 3 hafta ve 262 puaniyla 51'ci sirada
  • Ozan, 4 hafta ve 228 puaniyla 62'ci sirada
  • Kerem, 2 hafta ve 183 puaniyla 85'ci sirada

 - Team Turkiye MotorSport 2013 Sezon 4 Hafta 8 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Circuit De Spa Francorchamps GP Pitss 70dk
  •     iRacing SpecRacer Ford Challenge - LimeRock 25 tur
  •     Skip Barber Serisi - Mount Panorama aka Bathurst 8 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Circuit Gilles Villeneuve GP aka Montreal 50dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Silverstone Circuit GP 44 tur
  •     Grand Prix Legends De La Lotus 49 - Silverstone Circuit/Historical GP 20 tur
  •     StarMazda Championship Serisi -  Zandvoort GP 19 tur
  •     Mazda Cup Serisi - Mazda Raceway Laguna Seca 10 tur
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) - Rockingham Speedway 50/100 tur
  •     Nascar B Klas Serisi Fix ve Serbest (multiklas) - Kentucky Speedway 45/90 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - IndianaPolis Motor Speedway 20/40 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Kentucky Speedway 50/100 tur

- 2013 sezon 4 hafta 7'nin en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu hafta en piskopat arac/pist kombosu Proto & GT serisine ait. iRacing'de 1 yaris bitirmek basli basina bir basaridir, buna sifir hata veya cok dusuk hatayla yarismayi eklersek zorluk derecesi en az 10'a katlanir, bunlar yetmezmis gibi birde yaris odasina 3 ayri klas ve oda basina 43 yarisci ekledinmi zorluk derecesi inanilmaz bir durum alir...bu da yetmezmis gibi normalde yarislarin uzunlugu 45 dakikayken 70 dakikaya cikarttinmi ve bu da yetmezmis gibi tum bu zorluk derecelerini Spa gibi muazzam zor bir piste attigin zaman, ortaya anca ve anca en usta ve kendini tamamen yarisa adamis kisilerin sag saglim bitirebilecegi bir yaris cikar ortaya. Yani bir baska deyisle TTM Takimi!
Hepimize bol sanslar bu hafta,..

Oval: Bu hafta Ovaldeki piskopat/arac kombosu A-klas serisine aittir. Rockingham cok puruzlu olmasiyla beraber A-Klasmandaki araclarin gucune nazaran cok kucuktur, daha ful gaza cikamadan duzluk bitmis oluyor, böyle yarislar cok cok zorlu gecer. Arabayi yolda tutmanin zorlugu haric birde diger yariscilarla cebellesmenin eglencesini ekledigimizde, Kaosa hosgeldiniz demekten baska birsey demeye gerek kalmiyor.



**********************************************************************************************************************

- iRacing Haberleri -

  • RUF, Noelden evvel piyasaya sunulacak. Bildiginiz gibi RUF 2 varyasyondan olusuyor. Arkadan ceker ve 4 ceker, ilk evvela arkadan ceker modeli birakilacak, digeri ustunde halen calisiliyor. RUF'u satin aldiginda her 2 varyasyonuda dahil olacak.
  • Su an Super Late Model ile BMW Z4 GT3 ustunde calisiliyor, yani en erken cikacak araclar bunlar olacak gibi,
  • Pist olarak AutoClub Speedwayde Noele dogru cikacak deniliyor. Asagida resim paylastim, yol varyasyonu Daytonaya benziyor.







**********************************************************************************************************************



Son olarak, gunluk sporunuzu yapin, dogru yemek yiyin ve en önemlisi iRacing antremanlarinizi ihmal etmeyin   ;)






Iyi yarislar,

24 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Ruf un yakın zamanda gelecek olması güzel. Fakat 3 versiyonu yok muydu bunun ? Arkadan itiş , 4 çeker ve Cup versiyonu çıkacak diye söylemişlerdi.

    Bu arada yakında çıkacak araçlara bakınca Super GT ve BTCC Honda lar gümbürtüye gitti galiba. Zaten bundan sonra gelse bile aracın spec leri eskidi yaw. Biliyorsunuz Super GT deki GT500 sınıfı araçlar ile beraber DTM serisindeki araçlar birbirlerine denk hale geldiler. 2014 yılı ile galiba aynı anda yarışabilir halde olacaklar. Neyse gelecek olan araçlar da güzel. Z4 GT3 iyi gider. Bu arada merak ediyorum. Vette GT1 ki şu anda GT1 ve Ford GT de GT2 sınıfında . Bİldiğim kadarı ile artık bu 2 klasmanda yarışan araç yok. GTLM ya da GTE Pro ve GTE Am sınıfı araçlar mevcut ki bunlar da GT3 sınıfında . GT klasmanına baktığımızda güncel araç olarak Mclaren mevcut. Bu klasmana BMW nin de katılacak olması güzel. iRacing deki serilere baktığımızda maalesef araçlar biraz eskidi. Mesela İndycar galiba 2 ya da 3 sene önceki versiyon. V8 Supercar da aynı şekilde. Son bir sene içerisinde Nascar serisine güncel araçlar geldi. Bence yol araçlarına biraz önem vermeleri lazım. RUF ve BMW in eklenmesi güzel olacak. Bu arada pist olarak COTA da bitti diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  2. RUF konusunda haklisin galiba, kafa kalmadi Husnu ;)

    iRacing, yavas hizla ilerleyen bir simulasyon. Burada kestirmeden gitmeyi sevmiyorlar ve "Hardcore" simulasyon severler icinde en iyisi bu...

    COTA hazirsa super olur, bu arada malesef aciklayamacagim yeni bir pistin lisansi icin ugrasiyorlar, eger okeylenirse o zaman yasadin Husnu, senin favo pistlerinden biri cunku ;)

    YanıtlaSil
  3. Nassı yani abi çıtlatsana yaw neymiş :) Silversitone Rescan deme de :)

    YanıtlaSil
  4. Bu arada Super GT Honda iptalmiş yaw . Herhalde daha önce taranan Tsucuba ile alakalı da lisans sorunu mu var anlamadım açıkçası. Tsucuba bildim bileli taralı bekliyor.

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/25/3209425.page#7331355

    YanıtlaSil
  5. bu hafta genel olarak zor bir hafta.

    Proto GT'de Spa,Skippy'de Bathurst,Grand-Am'de Montreal var.Indycar'da da antreman yapıyorum öylesine ve hayatımda hiç sürmediğim bir pist olan Motegi'nin yol versiyonu var. :)

    Silverstone rescan gündemde galiba,forumda adı geçiyor sürekli.Birşeyler çıkabilir ordan

    İçeriğe gelince Ruf,California Speedway ve Auto Club Speedway en erken gelebilecek 3lü.RUF'un 4 çeker versiyonu hazır değilmiş.

    Araç yenilemeye gelince,evet bazı serilere güncelleme şart.Daytona 2007 - Daytona 2.4 olayı gibi eski içerikler de oyunda tutulursa herkes memnun kalır.Ben dahil çoğu kişi 2012 Indycar'ı çirkin buluyor,2008-2011 arası şasisi oldukça güzel.

    YanıtlaSil
  6. iRacing Pro Race of Champions ;

    http://www.youtube.com/watch?v=EAtb9qGwowc

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık abi.Valla haberler,yenilikler süper ama gel gör ki benim durumum içler acısı az önce Fanatec Türkiye'i aradım,aradığımda direksiyonu test ediyolardı ve ocaktan önce elime ulaşması zor dediler.

    YanıtlaSil
  8. 30 günden fazla sürecekse sana eşdeğer bir ürün vermeliler tarzı birşeyler vardı,çoğu üründe oluyor,TR garantili olduğuna göre senin direksiyonda da vardır elbet

    YanıtlaSil
  9. Husnu,
    Malesef sözum var, citin "C"'sini desem hemen anlarsin. Ufak bir ipucu olarak, iRacingde bu ulkenin pisti yoktur daha yani tamamen yeni bir ulkeye ait bir pist. Le Man icinde ugrastiklarini biliyorsunuz zaten ve bahsi gecen pist o degil, bu daha evvel hic aciklanmamis bir pist. Lisansini aldiklarinda aciklama gelecek ve sen ve hepimiz cok memnun olacaz, orasi kesin ;)

    SuperGT'nin iptal edilmesine cok uzuldum ama yapacak birsey yok. Aciklamada özellikle Honda'nin SuperGT arac bilgilerini iRacingin istedigi derinlikte paylasim yapmadiklaridir ve en nihayet bunlarda yarim yamalak ve gercekle alakasi olmayan bir arac cikarmak niyetinde degiller. Anlayacaginiz, baska herhangi bir oyunda SuperGT varsa fizik motorlari atmasyondan ileri gitmez.

    iRacingin bu yönunu cok seviyorum, ya adam gibi cikartirsin birseyi yada hic!

    Silverstoneun tekrar tarandigini biliyoruz zaten, Doningtonla beraber tarandi diye biliyorum. Bunun haricinde Ozan'in yazdigina katiliyorum, son paylasimlara göre RUF'un 4 cekeri haric diger varyasyonlari hazir deniyor. Isin komedi yani, RUF'un Cup ve arkadan ceker varyasyonu gecen sezon hazirdi zaten fakat iRacing cikarmisken tum varyasyonlari ayni anda cikarmak istiyorlardi ondan ertelediler. Su sezonda tamamen RUF'un 4 ceker fizik motoruyla ugrastiklari halde, istedikleri kalite ve gercekcilige ulasamadiklarindan halen cikarmiyorlar, adamlari ayakta alkislamaktan baska birsey yapilamaz.

    Baska bir oyun yapimcisi olsaydi, fizik motorunu kicindan uydurup - grafiklere hayvan gibi abanip SuperGT'yide, RUF'uda simdiye kadar 10 defa cikartmisti. Ama burasi iRacing, baska birseye benzemez!

    Tsukuba tarandi fakat iRacing gelecegin serileri icin bazi dusunceleri var, bu yuzden tum pist ve araclar belli bir siraya göre hazirlanip, sunulacak. Bu, herzaman biz oyuncularin sahsi isteklerine uymayabilir, en nihayet top onlarin elinde ve simdiye kadar 2008'den bu yana bence iRacing genel olarak dogru yolda ilerlediler ve devam ediyorlar.

    Ozan,
    California ve Autoclub ayni pist zaten buyuk ihtimalle imla hatasi oldu. Skippy/Bathurst 2'lisi en nihayet cok zevkli yarislar sunacak, Grand-Am'de Montrealde bayag zorlu gececek, tum bunlarin hepsine zaman ayirip yarisabilirmiyim, sanmiyorum. Aslinda cok komik bir durum, surda 2-3 yil evvel böyle kuralli, kanunlu, ceza ve ödul sistemli ve ayriyetten 30-50 yarisciyla ayni anda yaris odalarinda yarismak icin can atardim, gönul halen hepsinde yarismak istiyor fakat burasi baska hicbir yaris oyununa benzemiyorki, bir yarisa gireceksin tavuk gibi dusunuyorsun cunku bir yarisa girmenin neleri gerektigini biliyorsun. Saatlerce antreman, kvalifiye, TT ve en nihayet tum bunlardan sonra yaris.
    Sen dua et arkanda kapi gibi nefesi kuvvetli deden varda, o seri benim - bu seri senin diye istedigine tak diye dalip, ustune birde guzel yarislar cikartiyorsun ;)

    Bu hafta benim icin garanti olan Skippy/Bathurst ve iyi bir antreman/kvalifiye/TT atabilirsem Pro & GT serisi...bunlarin haricinde digerlerinde yarisma imkani bulursam bu buyuk bir luks olur :)

    iRacing'e daha tam karar vermedigim zamanlarda iRacingin en buyuk dezavantajin arac sayisinin oldugunu dusunuyordum ama gel gelelim iRacingde yillar sonra fazla araclara gerek olmadigini tam tersi su an sunulan araclarin benim gibi hardcorecuyu bile en az bir 5 yil daha cok rahat bir sekilde tatmin edecegine eminim. Bununla beraber iRacingdeki araclarin biraz daha aktif bir sekilde guncellemesini tabii ki bende istiyorum, orasi ayri bir konu ;)

    ProRace Of Championsun birazini izledim gayet guzel bir yaris cikartmislar.


    YanıtlaSil
  10. Eyvallah Fevzi,
    Ozan'in dedigi gibi bu tamirlerin belli bir suresi vardir, Isvec'te bu genel olarak 14 is gunudur yani 3 haftaya yakindir ama genel olarak bozulan malin yenisini 3-5 gunde verirler. Kisa zamanda hal olmasinin baslica sebebi Isvec'te bir mali tamir etmek, yenisini vermekten daha pahaliya patlar.

    Tuketici ajansini ara ve tamir icin zaman kanununu sor eger kanunlar kitabi kitabina takip ediliyorsa satin aldigin sirkete "Hayir, ocaga kadar beklemek istemiyorum ve kanunen su zamana kadar bana ya malimi calisir bir sekilde geri iade etmeniz veya esdegerde bir secenek sunmaniz sart" demen fazlasiyla yeterli olmasi gerekir.



    YanıtlaSil
  11. Evet, California - Fontana- Auto Club hepsi tek pistin adiymis :)

    ve nihayet Holden V8 2014 ortasında geliyor. Umarim Ford'u da yenilerler

    http://www.iracing.com/iracing-adds-v8s-championship-winning-holden-vf-commodore-to-lineup/

    YanıtlaSil
  12. Abi bu bahsettiğin açıklama bu hafta için açıklanması beklenen yeni anlaşma mı ? Bu arada pisti hala çıkaramadım. Birşeyler daha çıtlat yaw merak ettim.

    https://twitter.com/iRacingMyers/status/412658892506537984
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/100/3227006.page

    YanıtlaSil
  13. Ozan,
    Gelmesine gelsinde, daha elimdekini suremiyorum yenisi gelse ne yazar, he he

    Husnu,
    Vallaha aciklamalarin ne olacagina dair herhangi bir bilgim yok ama bu listede senin favo pistin bulunuyor ;)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3216809.page#7453162

    YanıtlaSil
  14. Skippy/Bathurst siftahini yaptik, muazzam bir yaristi. Son 4 virajda gecildim - guc topladim ve son viraja beraber girdik ama milisaniyeyle 2'ciligi kacirdim. Yaris zevki dedigin budur yaw, thank you iRacing cha-ching ;)

    2'ciyle aramdaki finish zamanina bakin...
    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=9761538&custid=64920

    YanıtlaSil
  15. RUF RT12 çok iyi gözüküyor

    http://www.youtube.com/watch?v=dfY_3FxAo4U

    YanıtlaSil
  16. Yakında yakında diye diye 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece noel hediyesi olarak çıkaracaklar galiba :)

    muhtemelen Ruf ile birlikte Auto Club Speedway'de gelir

    YanıtlaSil
  17. Paylasim super beyler,
    Adamlar bir cikardimi tam cikariyorlar, ruzgardan koninin sallanmasi son noktayi koymus ;)
    Bugun bir Skippy yarisi daha ve yavas yavas Spa/Hpd antremaniyla beraber kvalifiye ve TT'lerde sira.

    YanıtlaSil
  18. Ruf geliyor bu sefer heralde güncelleme olacakmış hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  19. Guncelleme basladi ve Ruf ile Cali geliyor. Birazdan RUF'larla yardiriyoruz beyler ;)

    YanıtlaSil
  20. beklediğimden erken geliyor ikisi de

    YanıtlaSil
  21. güzel,kalabalık bir akşamdı.Ruf'u iyice bir denemiş olduk

    YanıtlaSil
  22. Aynen öyle Ozancim, cok eglendik. RUF sadece bir önsurum oldugu halde muazzam gercekci ve zevkli olmus. Blogu tazeliyorum birazdan,

    Rufakar ;)

    YanıtlaSil
  23. RUF bence sim dünyasındaki fizik ve hissiyat olarak en iyi araç olabilir. RWD ve Track versiyonlarını denedim ve başından kalkamadım. Aslında iracing e gelen her araçta aynı şeyi yaşıyoruz. Fakat bu aracı gerçek hayatta görmüş, sesini duymuş ve koklamış biri olarak belki bende farklı şeyler hissetirmiş olabilir. . Belki diğer araçları da gerçekte görme imkamınımız olsaydı aynı yorumları yapabilirdik. Bilemiyorum. Neyse iracing yine güzel bir içerik sundu. Keyfini sürelim.

    Bu arada dün hep vites kaçırdım. Uyuz oldum. Belki uzun süredir manual kullanmamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Vitesin yapısında dolayı da olabilir. Neyse

    Bu arada ayda yılda bir geliyorum . Onda da erkenden kaçtınız yaw. Eskiden kahvaltı yapardık . Tesüf ederim :)

    YanıtlaSil
  24. Husnu,
    Yazdiklarina katilmamak elde degil. Su son haftalarda is yönunden duzenim biraz degisti yoksa kesin sabah kahvaltisini beraber yapardik ;)

    YanıtlaSil