16 Mayıs 2013 Perşembe

TTM 2013-05-16

Ey iRacingciler,
Dunku muhabbet, antreman ve yarislarimiz super gecti. Dun aksam 2 defa GT Challenge ve 1 defa B-Klas Nascarda yaristim. Ilk GT Challenge yarisimda 4'cu baslayip daha ilk virajda 7'cilige dustum...4-5 saglam kapismadan sonra 4'culugumu tekrar ele gecirerek saglam adimlarla 3'cuyu zorluyordum ve ekranlarimda donma yasamasaydim, buyuk ihtimalle 3'culugum garantiydi...nasip degilmis. Attim kendimi Nascar'a...muhtesem bir kapisma ve 4'cu bitirdim ust odada...sonrada tekrar GT Challeng'de solugu aldim...
Ilk GT Challenge yarisimdaki gibi bundada saglam kapismalar yasadim, ilk 6 yarisci muhtesem savaslar verdik...Big Fun    ;)  Burada 2'ci baslayip 3'cu bitirdim.

Kunter ise LimeRock'a alisti artik ve saglam bir sekilde 1.03'leri atiyor...bu aksam yarisa girip ortaligi toz dumana katmani bekliyoruz   ;)

****************************************************************************************************

iRacing'de bu ayin "mayis 2013" 24 ve 25'inde Indy 500 yarisina katilma sansiniz var. Böyle bir yarisa kuralli bir sistemde ve ayni odada 33 yarisciyla yarismak buyuk nimettir yaris severler icin, imkaniniz varsa kacirmayin beyler!
Daha fazla bilgi icin...LINK

Bildiginiz gibi bugun ufak bir guncelleme yapildi iRacing'e. Guncellemeyle ilgili kisaca bilgiler...
  • Yarislarda cok fazla özel tasarimi olan araclar oldugunda yaris icinde kopma yasamalar. Dunku yasadigim gibi...iyiki bu probleme el attilar. Giden iRating olsun ama guzelim yarisi bitiremedigime uzulmustum.
  • Ufak tefek server problemleri giderildi örnegin: Host odasi aciyorsun ve Admin olarak birini odadan sutluyorsun. Malesef problemin komik yani sutlanan sen olarak algiliyormus sistem ve bu yuzden tekrar kendi kurdugun odana geri dönemiyorsun vs. vs.  ;)
  • Yaris icinde FFB'in yok olmasi giderildi. Gözunaydin Kunter  ;)
  • Dallara, Ford Fusion Gen6, KIA ve F1 uzerinde ufak tefek duzeltmeler...fizikle alakali degil!
****************************************************************************************************

Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video...





Iyi yarislar,

8 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Bu arada geçmiş Regaib kandilimiz mübarek olsun arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu, seninde Regaib kandilin mubarek olsun kardesim.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada Circuit Of The Americas ( COTA ) pisti taranıyor galiba. Stewe mayers twit atmış. Onunla beraber yeni V8 ler taranmaya başlanmış olabilir.

    https://twitter.com/aj_fredricks/status/335413967784665088/photo/1

    YanıtlaSil
  4. Super paylasim Husnu,
    V8'leri biliyordum ama COTA biraz surpriz oldu. COTA'yla uzun zamandir anlasma icin ugrastiklarini ve en son anlasmaya varamadiklarini okumustum. Guzel pist ve lazerliside yakisir bize ;)

    Bu arada GT5.1 GT6 diye duyurulmus + tonla DLC'li olacakmis ve öyle gözukuyorki halen seslere el atmamislar. Isin kötu yani cikis zamani Ps4'le cakisiyor bunun haricinde Microsoft ve T10 aklini iyi kullanirsa Forza5'i X720'ye cikis oyunu yapip son noktayi koyarlar.

    Akli basinda olan hickimse kalkip neredeyse 10 yillik alete cikacak bir oyunla en az 10 misli daha guclu bir alete cikacak oyunu karsilastirmaz herhalde ;)

    Bu E3 gayet enteresan gecek...

    Bu sezona ait 2-3 yarisimdan kisa bir youtube videosu hazirladim, iyi seyirler.

    http://www.youtube.com/watch?v=UdpqKpFJQUw

    YanıtlaSil
  5. Abi aynen dediğin gibi GT6 aslında GT5 in barındırması gereken özellikler ve GT5 teki eksiklikler giderilerek çıkıyor. Maaalesef sesler aynı gibi duruyo. Ayrıca standart araç muhabbetin yine devam ediyor fakat grafik olarak iyi kalite olacakmış. Kokpiti olmayacakmış. Ayrıca bir süre sonra da PS4 de asıl GT çıkacak. Çok uzun süremeyecekmiş . Yeni XBOX a Forza değil de ilk önce PGR çıkacak diyorlar ne derece doğru bilmiyorum.

    E3 fuarı bayağı hareketli olacak.

    YanıtlaSil
  6. Husnu,
    Sen bahsedince Kazu'yla yapilan röportaji okudum.

    Halen standart-Premium ayirimciligi, her aracta kokpitin olmayacagi, daha oyun cikmadan aylar evvel DLC'lerin cikacagi aciklanmasi, sesler, oyunun Ps4'le beraber ayni zamanda Ps3'e cikacagi vs. vs.

    Bu durumda söylenecek en guzel cumle "Tencere yuvarlanmis, kapagini bulmus" olacak. GT5 Prologue ve GT5 satislarina baktim ve tamamen sahsi dusuncemle akla-mantiga sigmayacak satislar elde ettiklerini dusunuyorum.

    Gran Turismo severleri, sevdikleri oyunu/seriyi ciddi bir sekilde elestirmedikleri surece...PD ve Sony ne cikarirlarsa fanlari hemen gidip satin aldiklari sure adamlarin umurunda olmaz Gran Turismonun nasil ciktigi konusunda cunku ne cikarirlarsa cikarsinlar bok gibi satiyor, yeterki ismi Gran Turismo olsun. Buradan helal olsun PD ve Sony'e diyorum ve ayakta alkisliyorum onlari. GT6, yani yepyeni bir oyun diye yutturduklari oyuna fazla zaman bile harcamislar bence :)


    Hatirlayan varmi bilmiyorum ama Forza3'te T10 ve Microsoftda ayni boka benzer bir isler cevirdiler ve millet köpurdu...yinede Forza3'u tum DLC ve extradan 10 aracla cikarttilar. Sonuc, hic iyi satis yakalamadilar...hatta T10 forumunda satin alanlara bircok Forza severleri (ben dahil) kizmistik.

    En nihayet Forza4 cikali neredeyse 2 yil oluyor ve tekrar ayni hataya duseceklerini sanmiyorum. Forza3 Ultimate Edition topu topu 20bin civari satmis, bana sorarsan cok bile.

    Sony ve PD'nin böyle asiri fanatik bir kitleyle sirtlari yere gelmez!


    Microsoft xbox720'ye Forza5'i cikis oyunu olarak cikarirmi-cikarmazmi bilmiyorum ama "ben" karar verecek biri olsaydim kesinlikle Forza5'i yeni konsola cikis oyunu olarak cikartirdim. En kötu bir sekilde ciksa bile yeni ve cok daha guclu hardware ile boyanmis GT5'e kafadan 50 cakardi.

    Sony cephesinde calismis olsaydim, böyle asiri fan kitlesi sayesinde hic dusunmeden GT6'yi...yani gercek GT6'yi, (su boyanmis GT5'i degil) Ps4'un cikis oyunu olarak cikartirdim ve Ps4 yok satardi yaw!

    Her arac ve pist Premium, her aracta kokpit, 60FPS...birak 1200 arac olmasin...800-900 arac olsun ve ufak tefek degisiklikler fazlasiyla yeterdi bence.


    Neyse, Simulasyon konusunda al birini vur ötekine...2 seride 5 para etmez. Alan memnun, satan memnun...biz kendi isimize bakalim.

    Aksama iRacingdeyim ;)

    YanıtlaSil
  7. Elegan, videonu seyretim demin, son bölümlerde koltuğa sımsıkı yapıştım, boynumu da sola yatırdım resmen kımıldayamadım. Yarışsaydım ne yapardım bilmem. Zor iş vesselam :)4

    YanıtlaSil
  8. Eyvallah Kunter,
    iRacingin guzel yani,...spor harici birde yarista fazlasiyla saglikli bir sekilde terliyoruz, he he he
    Birazdan iRacingdeyim...aksama guzel bir yaris cikartalim, ne dersin ;)

    YanıtlaSil