6 Mayıs 2013 Pazartesi

TTM 2013-05-06

Ey iRacingciler,

Dunku yarisimiz, muhabbetler genel olarak muhtesem gecti. NEO Endurance 500km SPA yarisimiza Bekir, Efkan, Kerem ve ben katildik. Malesef bircok yarisci yaristan kopmalar yasadi ve Bekir kardesimde bu sanssiz gruba dahil oldu. Haliyle koptuktan sonra tekrar yarisa katildiginda 4 tur geriye dustugunu görunce dogal olarak insanin yaris hissi kirilir. Buyuk sanssizlik, gecmis olsun Bekir.
Yaristan sonraki sohbetimizde anlattigin gibi tum hafta hazirlan sonrada böyle bir problemin cikmasi hicte guzel bir durum degil.


Kerem'de cok guzel kapismalar yasadi taa ki Corvetin biri onu daha pit cikisinda ucurana kadar...geriye Efkan ve ben kaldik. En nihayet yarisimizi sonuna kadar bitirme sansina sahip olduk ama ne kapismalar yasandi. Tum yarisimizi daha seyretmedim ama benim baska bir aracla olan savasimin bir bölumunu buldum, 2.07.30'da basliyor ve 10 dakikadan fazla suruyor   ;)
Bir ara Mike'in 0.3 saniye arkasindayim ve baktim Efkan adama yol verdi ve benim önumu kapatma niyetinde..."beni görmedigi belli", ciktim hemen minibus soföru gibi "Ooop Efkan, biraklan beni geceyim" deyince uyanip bana yol vermek icin kendini saga atti sagolsun  ;)

Klasimizda ben 9'cu, Efkan'da 5'ci bitirmistir!


Bu arada beyler, yazdigim gibi daha tum yarisi seyretme imkanim olmadi, dun Neo yarisimiz yuzunden gunluk kosumu yapma imkanimda olmadi, gece yapacaktim bayag gec oldu. Birazdan kosumu yaparken tum yarisimizi izleyecem, o zaman hepimizin guzel kapismalarinida seyrederim ama simdilik kapisma bölumlerinizi /turlarinizi biliyorsaniz burada paylasin  ;)

Bir dahaki Neo yarisi gelecek ayin 2'sinde, en gec orada görusmek uzere   ;)



******************************************************************************************************

- 2013 Sezon 2 Haftasinin TTM Yaris Serilerimiz -



  •     Proto & GT Challenge Serisi Fix /  Serbest - Twin Ring Motegi GP 25/65dk
  •     GT Challenge Serisi - IndianaPolis Motor Speedway Road 45dk.
  •     Skip Barber Serisi - Road America 10 tur.
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Silverstone GP 44tur
  •     Mazda Cup Serisi - Okayama International Circuit Full 10tur
  •     Grand-Am Serisi - Sebring International Raceway 50dk
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Darlington Raceway 50/100 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Darlington Raceway 45/90 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Darlington Raceway 35/70 tur
  •     Indycar Serisi Fix/Serbest - Homestead Miami Speedway 50/100 tur

2'ci haftanin Yol versus Oval en piskopat pist/yarislari...

Yol: Grand-Am'in Sebring yarisi bence bu haftaki en zorlu yaris serisi olacak. Genis ve keskin virajlariyla ve bu yetmezmis gibi viraj giris-cikis hizlari neredeyse ayni olan McLaren ve Riley yariscilari bayag zorlu anlar yasayacaklar.

Oval:Darlington, Darlignton, Darlignton, ...nough said  ;)


******************************************************************************************************

Mazda Cup icin hazirladigim tasarimlar hazir arkadaslar,...isteyen isimlerinin ustlerine tiklayip yukleyebilirler. Yeni arkadaslarimiz icin TradingPaints sayfasina uye olup sonrada bu tasarimi kendi iRacing ID numaranizla uppload etmeniz olacaktir. TradingPaintsin kendi programida vardir, benim kullandigim budur LINK

Cözemediginiz, anlamadiginiz bir nokta varsa, direk blog uzerinden sorularinizi sormaya cekinmeyin.


Ali D.

Burak

Bekir K.

Berke Y.

Caner B.

Dogan S.

Efkan B.

Hakan B.

Husnu G.

Kerem A.

Kunter D.

Oguz A.

Orhun Y.


Unuttugum birisi varsa haber verin,...




Aksama görusmek uzere,

Iyi yarislar,

11 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi . Yarış için tebrikler. Kerem ve Bekir e tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Abi emeğine sağlık tasarımlar için. Orhun...

    YanıtlaSil
  3. Peki upload harici bir şey yapmak gerekecek mi, practice vs görünmedi bende de yoksa sadece yarışta mı çıkıyor?

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah beyler,

    Orhun,
    Tradingpaints uzeri uppload ettikten sonra yukledigin tasarimi bilgisayarindaki belgelerim -->> iRacing -->> paint -->> Mazda Cup klasörune ekleyeceksin. O zaman heryerde ve tradingpaints tasarimlarini guncelleyen herkez tarafindan gözukur.

    YanıtlaSil

  5. Orhun,
    Biraz eksik acikladim,...

    paint -->> Cars ondan sonra Mazda Cup klasöru geliyor!

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler abi şimdi oldu, yalnız bu program arka planda hep açık mı durmalı yani diğer rakiplerin aracında da bu tarz bir tasarım var ise onları görmek için. Yoksa programı açmaya gerek yok mu?

    YanıtlaSil
  7. Orhun,
    Benim kullandigim TP programini kullaniyorsan, onu haftada 1 defa acip istedigin araclarin tadsarimlarini yuklemen yeterli olur, yukleme sonunda kapatirsin programi. Eger yeni TP programini kullaniyorsan onun acik durmasi gerekir...o biraz daha degisik bir sekilde calisir.

    Yenisinde girdigin yaris/antreman odasindakilerin tasarimlarini sen odada bulundukca yavas yavas yukler. Eger bizim Neo yarisina dikkat ettiysen ben HPD'lerde 18'ci sirada basladim, ve baslangicta tasarimim eski sezonunki olarak gözukuyordu ama yaris ortasina dogru yeni tasarimla yarisiyordum...yani Glaciertv kameramanin kullandigi TP programi son cikandi :)

    TP'nin son programini direk ana sayfasindan yukleyip kullanabilirsin ve dedigim gibi yeni programin arka planda calismasi sart...en azindan iRacing acik oldugu sure ;)

    YanıtlaSil
  8. Sağol Hüsnü eyvallah.

    iRacing'i bir süreliğine PC'den kaldırdım. Baş ağrısından başka bir şey olmamaya başladı son zamanlarda... Maalesef zamanım da pek yok, o yüzden az vaktimde de girip girip sinir olmaktansa vakit bulabileceğim günlere kadar iRacing'de takılmamaya karar verdim.

    Skype'ta muhabbetlerinize gelirim tabii daha ölmedik yanlış anlaşılmasın TTM camiasında :) Sadece farkettim ki son zamanlarda kıt kanaat antrenmanla çok şey bekler olmuşum yarışlardan ve haliyle iRacing bu, sıkı antrenmansız yarışa çıkmak abdestsiz namaz kılmak gibidir, çarpılırsın vallahi :p ki biz de çarpıldık en son NEO yarışında...

    En verimli tarlalar bile üç beş sezonda bir 1 sezon nadasa bırakılıyorken ben neden kendimi nadasa bırakmayayım dedim. Bakarsınız dönüşüm muhteşem olur :)

    Şu üç ay boyunca iRacing'den başka şeylerle meşkul olacağım. Malum zaten evlenme hazırlıklarıydı falan derken zaman bulamayacaktım öyle sıkı antrenmanlara :/ Boş vakitlerimde de film izlerim, sizlerle muhabbet ederim, kafamın rahat olacağı bir şeyle meşkul olmak isterim. Son Spa yarışına hazırlanırken beynim resmen çürüdü. Bütün enerjimi kvalifiye günlerinde harcadığım için yarış öncesi hiç havam yoktu, ne pedallara basasım vardı ne de direksiyonu çeviresim, o kadar bezmişim ki resmen beyin gücüyle yarış yapabilmeyi istedim bu son haftalarda. Sıfır konsantre ve istekle yarışa girdim, sistem beni atmasa da çok sıkıcı bir yarış geçireceğim kesindi.

    Div1'leri terlettiğim günler geride kaldı artık maalesef, Div4'lerele uğraşmaya başladım bu son haftalarda, ara vermek en iyisi olacak benim için. Artık yaptığım Hennessy Corvette'ime 3 ay sonra binerim :(

    Döndüğümde MX5'li ilk günlerimdeki gibi iRacing'den keyif almak dileği ile TTM 3 aylığına sizlere emanet :))

    Skype'ta görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil
  9. Hayırlısı Bekir. Eminim eskisinden bile çok daha iyi şekilde geri döneceksin. BU arada düğün tarihi belli oldu mu ?

    YanıtlaSil
  10. Dönusunun muhtesem olacagina eminim Bekir, skype'a kesinlikle bekliyoruz...sen favori muziklerimizi ayarla yeter ;)

    Dun aksam HPD Fix yarisina girecektim, oda 2'ye bölunmeyince son anda vazgectim. Yarisi bir izledim, Z1 sayesinde milletin iRatingleri gözukuyor - divizyonlari gözukuyor...sonuc dehset verici bir durum. 1600-1900'luk yariscilar 2000-3000 kusurluk yariscilari resmen tokat manyagi yaptilar, hani yarisa girseymisim buyuk ihtimalle ortalarda biryerde bitirecektim ;)
    **Sonradan yarisa katilmadigima pisman oldum,...aciklayayim**

    Isin komik yani 2000 alti dersin, yaris yapmayi bilmezler dersinde, adamlar gayet guzel ve temkinli yarisiyorlardi. 3000 kusurlar artik yeni 2000 kusurlar olmaya basladi bence. iRacing sistemi, millete yaris yapmayi ögretme konusunda 10 numara!

    Bu yuzden dun aksam bende bir karar verdim, bundan böyle iRatingi umursamadan yarislara dalacam. En nihayet önemli olan guzel ve basa bas gecen yarislar yapmak ve iRacing'de iRating/SR'e buyuk önem verildiginden böyle guzel yarislara katilmak mumkun.
    Bundan böyle beni tahmin etmediginiz, degisik yarislarda görmeniz mumkun olacak...Yasasin guzel ve eglenceli yarislar ve welcome to 1800-2000 iRating ;)

    YanıtlaSil
  11. Geçen akşam kokpiti toparlamak için bayağı bir uğraştım . Her yerim ağrıyor yaw :) Monitörleri koyduğum sehpaya ayak yaptım. En azından artık istediğim yere kaydırabilirim. Tek bir işim var aslında. Geçenlerde direksiyondaki board için aldığım L şekildeki usb kabloyu T500 gövdesinin içine almam lazım da simiti sökünce parmaklarım vidaların olduğu yere girmiyor yaw :) En son hatundan yardım almıştım. Zar zor takmıştık . Bu sefer benim ufaklığın parmaklarından faydalanmak lazım daha rahat ederiz. :)


    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/fotograf1_zpsc302a86b.jpg

    YanıtlaSil