21 Mayıs 2012 Pazartesi

TTM 2012-05-021

Ey Forzacilar,

Dun aksamki muhabbetler icin tesekkurler  ;)

Dun muhtesem bir Radical yarisi yaptim ve fazlasiyla yetti diyebilirim. Odanin gucu 3000+ ve harbi harbi cok saglam yariscilar vardi...zaten bundan iyisi can sagligi ve daha dusugunu istemem!

Dun harika bir strateji uguladim yarisimda...yani bu stratejiyi muhakkak hepimiz birkac defa yasamisizdir, orasi kesin. Bahsettigim strateji "AKBABA" ve "KARTAL" stratejileri.


Yarisim basladi ve ilk 3 turda 11'cilikten 4'culuge yukseldim...önumdekiyle ilk birkac tur tampon tampona gittikten sonra arkamdaki 5-6 saniyeyi kapatti ve 11 zorlu kapisma turlarindan sonra en nihayet gecmeyi basardi, iste o an AKBABA moduna gectim...adam benden daha hizli ve dahada önemlisi Radical serisinde kesinlikle yarismayi cok iyi biliyor cunku 11 tur boyunca bana carpmadan tampon tampona giderek sonunda bir puntunu bulup gecmeyi basardi. 4'culukten 5'cilige dustum ve haliyle o adamla o gececem-ben gecirtmem uleyn turlarimizda araclarimizi tam istedigimiz gibi zorlayamadik, bu da 3'cu pozisyonda olan yariscinin aramizdaki farki 0.5 saniyeden 3 saniyeye cikartmasina sebep oldu.

Neyse,..önemli degil cunku beni gecen oglan harbi cok hizliydi ve istikrarli zamanlar atmasini biliyordu derken 3'cuye yetisti...dedim ya,...adam beni gectigi an AKBABA modunu yururluge gecirdigimi,...yani yakin mesafeden 3 ve 4'cunun kapismalarini takip ediyorum ve bizede kesin bir corba cikar diye hesabimizi yapiyoruz tabii   ;)

10 tur boyunca takip ettim onlari,...ve en nihayet beni gecen oglan 3'culuge yukseldi...ve haliyle 3'cu 4'culuge dustu ve benim AKBABA modum otomatikman KARTAL moduna donustu. Neredeyse son tura kadar tampon tampona akillara zarar bir yarisla 5'ci bitirdim. Gecmek icin elimden geleni yaptim ama zaman yetmedi malesef. 45 dakika sonra yaris bitti...tahmin ettiginiz gibi ilk yaptigim kendimi dusha atmak oldu...   ;)

Husnu,
Sende harika bir yaris cikarmissin kardesim...sifir hata ile 2'cilik 56 iRating ve 100+ sampiyonluk puani, Helal   ;)

Burak,
3 verip 3 almissin dunku yarislarinda...yine kastirdin degilmi   ;)
Bu hafta senin Skippy yarislarin basliyor, bol sanslar. Antreman odalarindaki yariscilarin yaris stillerini...Okayamadaki eksiklerini ögrenmeye calis...bunlar sana yarislarinda yarisi okumana faydasi buyuktur, bol sanslar.

Bekir ve Efkan,
Sizlerede tebrikler beyler, bu hafta ne yaptiysaniz hep iRating almissiniz    ;)
Oguz ise bu hafta hic gelemedi.

Berke ise bu hafta 2 cok guzel yarislar yapti...Skippy'de son yarisindada 1'ciligi alarak 95 sampiyonluk puanini kapmistir, tebrikler. Bu önumuzdeki hafta buyuk ihtimalle Burak'la ayni odaya dusebilirsiniz   ;)

Berker'de bu hafta sagolsun bana Radical antremanlarimda buyuk yaridimi olmustur, tesekkurler. Yarislara senide bekleriz   ;)
*************************************************************************************

- Bu haftaki iRacing'deki pistlerimiz -

  • Skippy'de Okayama full 15 tur
  • Radical'de 45 dakika Zandvoort GP
  • GT Challenge'de 45 dakika Mid-Ohio
  • Prototype serbest/Fix 45dk/25dk Mid-Ohio
  • Silverado ile 50 tur Daytona'nin gecesi 
  • Dallara ile 74 tur IndianaPolis Motor Speedway

Tum TTM takimina bol sanslar diliyorum yeni haftada....   ;)


Ve son olarak, Radical'de yaptigim guzel bir yaris...iyi seyirler,






Iyi yarislar,

5 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Tekrar geçmiş olsun .Radical i yedin bitirdin. Kaza yaptığın yerde neredeyse aynı senaryo ile anı kazayı bende yaşadım. Çok sakat bir nokta aaslında. Hele virajda biri spin attıysa görmüyorsun bile selam verip bodoslama dalıyorsun. Bende 3 haftalık aradan sonra çok şükür bir yarış yapabildim. Zorluk seviyesi düşük bir odaydı. Rahat bir yarış çıkartım. Tüm ttm ekini tebrik ediyorum .

    YanıtlaSil
  2. Abi dün akşam ki yarışını baştan sona izledim..nerdeyse hatasız, çok klas yarıştın tebrikler..yarısa girmediğime bin pişman oldum..tur zamanların sürekli 1.14.1**-1.14.5** aralığındaydı ki lider dışında ön grup üç aşağı beş yukarı bu tempodaydı..yazında değinmemişsin ama yarışın sonunda 4.lüğünü engelleyen asıl faktör, tur bindirdiğiniz hıyar oldu..herif hem lider ikiliye hem de sana baya bi zorluk cıkardı..hatta önündeki elemandan tur yedikten sonra üzerine bir kırışı var ki, kaza olsa tam protestlik..bana göre direk senin önünde bitiren vatandaşını kolladı dallama..hıyara rağmen 3-4 turun daha olsa kesin 4.cüydün..tekrar tebrikler..

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah beyler,
    Husnu,
    Radical'de araca olan saygini biraz yitirdinmi fena ceza veriyor. Cok antreman ve saglam bir kvalifiye sart. Bu haftaki aramizda en iyi zamani Berker atti hemde ne farkla...yarim saniyeden fazla. Dunde demistim, Berker'in elinde bir CST ve CSW veya Ecci olacak...o zaman Alyanlari-Alyan manyagi yapar yaw.

    Berker, o serefsizi sikayet ettim zaten, dedigin gibi arkadasi galiba ve onu korudu sonrada gecilmeyecek yerde "Mossler Bend"'in girisinde frene kökledi, carpip kaza yapmadigim buyuk bir mucize.

    YanıtlaSil
  4. Abi iyisin güzelsin de o zamanı antrenmanda atabildik :)..mühim olan sıralama ve yarışta da atabilmek..donanım mutlaka önemli ve tur zamanlarına etki ediyor ama alien kategorisinde olup stock g27 direksiyon ve pedallarla yarışan tipler de var..bana göre işin büyük kısmı yatırıma bağlı..ne kadar antrenman yaparsan, hızını ve zamanlarını o denli etkiliyor..örnek mosport ta haftabaşında radical ile 1.14.***'leri attığıma sevinirken haftasonuna doğru 1.13.2**'ler mümkün olmaya başladı..ama hep bahsettiğimiz gibi yarış atmosferi ve taktik, stratejiler işin içine girince olayın şekli değişiyor..baskı altında hata yapmamak bambaşka bir meziyet..örnek dün akşamki yarışında senden çok daha hızlı olan elemanı en az 10 tur geçişe izin vermeyerek (ama kesinlikle bloke ederek değil, tamamen yarış çizgilerini kollayarak) arkanda tutman ve aynı şekilde onun da akıllı davranıp en doğru anı kollaması..

    Şikayet ederek iyi yapmışsın bu arada..bi sonuç çıkacağını sanmıyorum ama aynı tip şikayetleri üst üste alırsa belki akıllanır..

    YanıtlaSil
  5. Dedigin gibi Berker,
    Yarista hersey degisebilir, yarisi ve yariscilari okuyabilmek buyuk arti. Yalniz 1.13.2xx gibi bir kvalifiye zamani atsaydin bayag önlerden baslardin yarista ve bu cok buyuk bir avantaj saglardi ;)

    Zanvoort'a artik...super bir pist ve Radical'le bayag zorlanacaz.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LeiaIDqUItw

    YanıtlaSil