12 Mayıs 2012 Cumartesi

TTM 2012-05-012

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler ve yarislar icin tesekkurler, super eglendik   ;)

Husnu cok guzel bir yaziyi paylasti, onun ana noktalarini tercume edeyim. Bu yazi iRacing'deki sikayet sistemiyle ilgili ama genel sistemide guzel bir sekilde aciklamislar. Yazinin tamami icin...TIKLA

iRacing yaratilma asamasindayken bazi noktalar cok önemliymis...Bunlardan en önemlisi tum dunyayla iyi ve temiz yarislar cikartma. Bu daha evvelden ancak ve ancak degisik oyunlarin Liglerinde mumkundu. Liglerin en buyuk eksisi ise bir Lige uye olmak zorunlulugu, haftadaki yapilan yarislarin kisitli olmasi, herkezde ayni oyunun, ayni modlarin olmasi zorunlulugu ve tabii ki genelde kisitli rakamda yariscilarin ayni odada yarisabilmesiydi...ve malesef degisik yaris oyunlarinda bu malesef halen degismis degildir.

iRacing'in ana temeli tum dunyayla haftasonunu veya belli bir tarihi beklemeden istedigin yarisa girip, temiz ve cekismeli yarislar cikartmak.

Hicbir sistem mukemmel degil, buna iRacing'de dahil. Örnegin 2010'da toplam 1945 sikayet sisteme alinmisken, 2011'de bu rakam 3541'e yukselmistir...tabii ki 2010 ile 2011'de uye sayisindada buyuk ölcude patlama var. iRacing sistemine gelenlerin cogu her ne kadar Virtuel dunyada arac kullanmayi, hizli turlar atmayi bilselerde "Yaris" nedir, nasil yapilir, nelere dikkat edilmesi lazim bunlari bilmeyenler kisiler!

Bu arada sunuda belirtmekte fayda var...bu sikayet rakami her hafta yapilan yarislarin rakamini ele aldigimizda filin ustunde bir piredir. iRacing'de her hafta 1500 seride yarislar var...bu seri uzeridir asil yapilan her yaris odasini ele aldigimizda her hafta resmi olarak 5000 civari yarislar yapiliyor!!! Yani yilda 260 000 yarista 3500 sikayet hic birsey degildir   ;)


iRacing'deki CRM "Customer Relationship Management" Virtuel dunyada hem bir ilkdir, hemde halen tekdir! CRM, iRacing sistemine entegre edilmis 3'cu party özel bir softwaredir ve iRacing'deki her uyenin ne yaptigini, hangi yarislara girdigini, yarislarda yaptiklari hatalar, sikayetleri vs. vs. hersey dökumanlaniyor. Bu sistem, iRacing'deki yarislari daha iyi, daha rahat, daha az kazali bir sistem yapmak icin saglam bilgiler sagliyor.

Ilersi icin otomatik bir ceza sistemine gecilmeyi dusunuyorlar, örnek olarak bir yarista 20 hata yapan otomatikman yaristan diskvalifiye olacak ve baska bir yarisa ancak iRacing'le irtibata gecince tartisilarak tekrar yarisabilecek.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Dun Prototype Fix'de 2 saatlik HPD antremanindan sonra yarisina Bekir, Oguz ve ben girdik. Bekir ve Oguz'un sanssizliklarina yarislari pek iyi gecmedi, benim ise muhtesemdi. Odada cok saglam yariscilar vardi,...bildiginiz gibi degil. Onunda guzel bir videosunu cekecem, tampon tampona akillara zarar yaristi.

Bu aksam Radical yarisina girecem, bakalim hayirlisiyla...cok zor bir arac ve pistde 30dk. sonunda kac yarisci kaliriz dusunmek bile istemiyorum  ;)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Sagolsun Husnu guzel bir noktaya daha degindi...Motion kokpit gröuntu pragraminin yenisi cikti v1.2
Bir evvelki sadece X-axisde hareket ediyordu, yeni versiyonuna Y-axiside eklemisler ve altdaki videodanda gördugunuz gibi kameranin hareketleri gayet dogal gözukuyor.



Burada 3'lu ekranin ne kadar buyuk bir rol oynadiginida göruyorsunuz!

Iyi yarislar,

4 yorum:

  1. Bu arada yazmayi unuttum...bu gece TR saatiyle 01:00'da Road Amerika F1 yarisi var iRacing'de...kacirmayin ;)

    http://www.iracing.com/live/

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. İleride geçilecek olan yeni ceza sisteminde umarım yapılan hatalara da bir düzenleme gelir. Son zamanlarda ceza sisteminde bazı gelişmeler oldu tabi. Örneğin adam bana arkadan vurdu ve yukarıda " car contact 0-x4 " yazdı . Böyle yazmasına rağmen yarış sonunda baktığımda hata puanını bana yazmamış olabiliyor. Bu tarz durumları daha iyi analiz edebilecek bir sisteme geçilmesi lazım. Ama hep söylediğimiz gibi genel pakete ve içeriğe baktığımız zaman şu anda en iyisi iracing

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    Ceza sistemi bayag bir degisecek. Ilk amaclari cok daha basitlestirmek, yani sikayet tusu olacak ama bunun suistimal olmamasi icin bazi dusunceleri var örnegin yaptigin yaristan en erken 1 saat kadar sonra sikayet edebileceksin gibi...

    YanıtlaSil
  4. Dun aksamki muhabbetler icin tesekkurler arkadaslar. Benim Pc'de ses gittikten sonra bootladim pc'yi ve daha evvel konustugumuz basima geldi :/

    Hani su...Bilgisayar dunyasinda 1+1 hic birzaman 2 degildir konumuz. Bootluyorum Pc calismiyor, calisana kadar 3'u buldu, en nihayet girdim iRacing'e sizler yoktunuz.

    Ayriyetten Efkan ve Oguz'a GT Challenge'deki muhtesem yarislari icinde tesekkurler, iRacing hayatimda bu kadar super mucadeleli yaris görmedim, he he he :D

    Aksama görusmek uzere,

    YanıtlaSil