28 Temmuz 2013 Pazar

Team Turkiye MotorSport 2013-07-29

Ey iRacingciler,
Dunku muhabbet, antremanlarimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti   ;)

Guncellemeden evel bir seriye full yatirim yapmayi dusunuyordum...bu, Lotus49 ile tanismadan önceydi. Su an gelecek sezona nasil ve neyle yarisacagimi hic bilmiyorum. Lotus49'a yatirim yapmak isterim fakat eminim katilimci sayisi bayag dusuk olacak, özellikle ilk sezon...diger yandan Grand-Am'deki Riley/McLaren ikilisi var...B-Klasdaki en az 45 dakikalik Proto GT yarislari...Hmmm, decisions, decisions.....



iRacing, baska bir yere benzemiyorki, al istedigin araci...3 tur at ve basla yarismaya. Öyle birsey yapmaya kalktinmi harcarlar adami, kim vurduya gidersin,...ne iRating kalir - ne de sampiyonluk puani   ;)

*******************************************************************************************************************************

iRacing'e yeni katilmis arkadaslarimiz icin bazi önemli noktalara deginmek istiyorum.
Bu yeni sezona full yatirim yapmak isteyenlere...yarisacaginiz seriyi buyuk bir dikkatle secin. Her seri, arac herkeze uymaz. Ilk defa iRacing'de bir sezona yatirim yapmayi dusunuyorsaniz, kabiliyetinizin oldugu bir araca yatirim yapin, kullandiginiz araci sevmeniz ve kendinize göre hizli ve rahat surebilmeniz önemlidir.

Sampiyonluk puani icin yarisacaksiniz...tavsiyem o seride 1 haftada en fazla 4 yaris yapmaniz, 5 yaris yaptiginiz an 5 yarista kazandiginiz en yuksek 2 sampiyona puaninizin ortalamasini kazanirsiniz. Bu puanlama 4 uzerinden calisir...yani 4 yaris yaptigin zaman en yuksek sampiyona puani gecerli olur o hafta icin, 8 yarisa kadar en yuksek 2'nin ortalamasi, 12 yarisa kadar en yuksek 3'un ortalamasi vs. vs.

Bu demektirki, sali pist degisiyor...salidan - persembeye kadar hergun antreman ve kvalifiye, en erken yapacaginiz yaris cuma ve son yarisiniz yani dörduncu yarisiniz pazar aksami (pazar aksamlari en yuksek SoF toplanir, 12'ci hafta haric, son hafta pazartesi son yarisa kadar SoF yuksek olabilir).

Ilk hafta sonunda yaristiginiz serinin Statsina tiklayin, eger yuksek odaya cikabilecek kadar iRatinginiz yoksa kendi divizyonunuzdaki ilk 10 kisiyi takibe alin, yuksek sampiyona puanlari toplamak icin onlari kollayin. Bu ayni anda 12'ci haftada puan karsilastirmanizda yardimci olacak size.

D-Klas ve ustundeki seriler 12 hafta uzunlugundadir, sampiyona puanlamasinda bu 12 haftanin en yuksek 8 haftasi gecerli olur. Eger 10'cu haftandaki yarista ilk 9 haftandaki´yarislarindan daha yuksek puan kazandiysan dusuk haftada kazandigin puan yerine 10'cu hafta kazandigin puanlama gecerli olur!

Antreman, Antreman, Antreman...tonla yaris yapacaginiza antreman odalarinda saatlerce milletle yaris antremani yapin, araci zorlayin, milleti gecilmeyecek yerlerde gecmeye calisin...kaza oldu, en fazla bir özur dilersin ama karsiliginda cok önemli yaris tecrubesi kazanirsiniz.

Kvalifiye, Kvalifiye, Kvalifiye...O kadar antremandan sonra cok saglam bir kvalifiye atmaniz sart yoksa dogru duzgun antreman yapmamis veya yavas yariscilarin gerisinde baslarsiniz...o kadar antremanda haybeye gider. Kvalifiyede araci mumkun oldugunca zorlayin, yoldan cikma ihtimaliniz yuksek olabilir ve eksi SR alabilirsiniz, önden baslama sansi oldugundan 3-5 SR kaybetmeye fazlasiyla deger.

Benzin hesabinizi iyi yapin, ayarinizida öyle...kvalifiye ile yaris ayarlari birbirinden farkli olur. 12 hafta boyunca tek bir araca konsantre olun, 2'de 1 baska bir araca gecmeyin.Yarislari izleyin, hayalet olarak tum yarisa katilin, buda cok iyi bir yaris antremanidir.

TimeTrial, TimeTrial, TimeTrial,...Bu, senin hangi hizda gidebildigini, istikrarli gitmeye ve en önemlisi kazasiz gitmene yardimci olur. Haliyle bu TT'lerde SR etkileniyor ve insani en az bir yaris kadar streslendirir. En önemlisi...TT'ler 30 dakikadir, kalkip 3-5 tur atip birakmayin, bu...kendinizi kandirmaktan baska hicbir ise yaramaz.

Ve en önemli noktalardan biri...
Sadece antreman/TT yapmis olmak icin yapmayin, kendinizi zorlayin, kullandiginiz araci zorlayin, burasi iRacing...kisa yol yoktur ve yukarida saydigim noktalari her hafta 110% yerine getirirseniz basarili olursunuz!

Son olarakta,...
Tum yukarida saydiklarimi yapsaniz dahi, yaris dedigin zaman hersey degisebilir. Diger yariscilar sizi ilk virajda ucurabilir, siz hic tahmin etmediginiz yerde yoldan cikabilirsiniz. Bu, yaristir...heyecan olur, normalde yapmayacaginiz hatalari yapabilirsiniz. Tum bunlar kabul olabilir ama en nihayet haftada yapacaginiz 4 yaristan en kötu haftanizda bile 1 tanesinde cok iyi bir yaris cikarip guzel sampiyonluk puani kazanirsiniz.
Akilli yarismaya calisin, yarisi ve yariscilari okumak size otomatikman yarisin yarisini kazandirir!

Yeni sezona hepinize basarilar,


**********************************************************************************************

2013 Sezon 2 sonunda Kerem gurur kaynagimiz olmustur, koskoca serinin klasinda 1'ci gelmen buyuk bir basaridir, Bravo. Darisi hepimizin basina yeni sezonda   :)


Forumda sunuda paylastilar, gayet enteresan. Bu sirket 2004 yilinda kurulmus ve en guclu direksyoni Bodnar'i neredeyse 3'e katliyor !!!
Ilgimi cekti ve fiyat soracaktim ama biraz asagilarda Mike'in yazdigini okuyunca vazgectim. Mike'in yazdigi su: Birkac yil evvel fiyat konusunda bilgi edinmek istemis, adam ettigine-edinecegine bin pisman olmus. Fiyat karsilastirmasinda Leo Bodnar'in direksyonu  bayag ucuz kaliyormus yaninda, he he he
En sonunda bunuda görmus olduk beyler, Bodnar direksyonu ucuzdur, haydin pamuk eller cebe...TTM'den herkez en az 2'ser tane Bodnar direksyonu siparis edecek tamammi   ;)
LINK


2013 Sezon 3 - Hafta 1'in TTM Yaris Serilerimiz -

  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Sebring International Raceway 45dk
  •     Skip Barber Serisi - Summit Point Raceway 18 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Watkins Glen International Boot 45dk 
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Okayama International Circuit 41 tur
  •     Grand Prix Legends De La Lotus 49 - Circuit Zolder Alternate 30 tur
  •     StarMazda Championship Serisi -  Okayama International Full 21 tur
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Pocono Raceway 35/70 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Iowa Speedway 55/110 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Pocono Raceway 20/40 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Homestead Miami Speedway 50/100 tur

1'ci haftanin Yol versus Oval en piskopat pist/yarislari...

Yol: Sezon 1'in en piskopat arac/pist kombosu Proto GT serisi bence, hem yaris 45dk uzunlugunda, hem pist dunyadaki en zor pistlerden biri ve de bunlar yetmezmis gibi multiklas. Özellikle ust odada yarisma sansin varsa acayip zorlayici bir yaris olur...Bir yaris sever icin varmi daha iyisi...Bring It On   ;)

Oval: Ovalde ise Nascar A-Klasdaki Pocono Raceway'de 30 aracla multiklasda yarisip, ustune sag-saglim yarisi bitirmek herkezin yiyebilecegi nane degildir.
**************************************************************************************************

Gecen haftalarda seyrettigim guzel birkac filimden kisaca bahsedeyim. Bunlar benim görusumle seyredilmesi deger filimlerdir.

1.- Oblivion. Konusu, muzigi ve özel efektleri muhtesem olan ve bu yilin en iyi filimlerinden biri... 9/10

2.- Olympus Has Fallen. Konusu guzel ama biraz abartilmis, muzik okey, özel efektler ve dövus sahneleri bayag iyi... 7/10

3.-Snitch. Dwayne Johnson burada alismadigimiz bir rolde bayag basarili bir is cikartiyor. Bu filimin öz konusu gerceklere dayali...muzik ve oynanis her yönden cok iyi...8/10


Ve son olarak guzel bir paylasim,...




Iyi yarislar,

21 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Kerem i tekrar tebrik ediyorum. Helal olsun kardeşim.

    Abi ben bu direksiyonu servo motorları biraz araştırayım derken görmüştüm ama fiyat sormamıştım açıkçası . İyiki de sormamışım :) Neyse sen bodnar ı al. Bir süre sonra sıkılırsın zaten bunu alacağın zaman bende senden bodnarı alırım :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Fanatec elini cabuk tuttu, mail geldi beyler. Bana yeni bir CSW base göndermisler. Bodnar veya Ecciyi almam biraz daha surecek :)


    Bu gece yeni sezon basliyor, 911'lede olsa yavas yavas antremana baslamam lazim. Buyuk ihtimalle Grand-Am'e yatirim yapacam bu sezon, cok nadirde olsa ara-sira Lotus49'un bazi yarislarina katilmayi dusunuyorum.


    Kerem sezon baslamadan yeni bir direksyon alirsa F1'de Pro olur.

    YanıtlaSil
  3. Vay vay yeni gövde ha Fanatec e bak sen. Neyse abi sen yine parayı al yengeden. Motion kokpit yaparsın :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi olacak Husnu, bu sekilde olmasi bir yandan iyi oldu...birseyi borca almayi sevmiyorum. Aceleye gerek yok, bu beni 1-2 yil rahat göturur sonrada hersey yolunda giderse hepsini bir anda cakarim, sagolsun hanimim imkansiz degil tam tersi cok anlayisli yoksa sahsi eglenceme 10bin civari euroya tamam demezdi, cok sansliyim ;)

    Ecci/Bodnar + Simon H. simitler + motion kokpit + motion koltuk + 3*46" + Niels pedals + Pearce shifter = Nirvanaaaaaaa ;)

    YanıtlaSil
  5. bilgiler çok açıklayıcı tesekkürler ben sanırım ya mx5 yada legend car ile devam ederim bu sezonda sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Dogan,
    Bol sanslar, kolay bir yolculuk olmayacak ama simdiden kendini muazzam bir maceraya hazirla ;)

    YanıtlaSil
  7. Abi gövde ne zaman geliyor. Sebring zamanın ne kadar fark edecek merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Geçen hafta yapılan Spa 24 saat yarışının startındaki olay bakın yaw. Kimseye birşey olmamış


    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mbJJuVuO8bA

    YanıtlaSil
  9. UPS'in hesabina göre yarin elimde, 911 maceramdan sonra sanki 1.45'leri bilem atarim gibi geliyor bana, he he he

    Hani direksyon fark yaratmaz diyenlere tavsiyem elinizdekinin bir kötusune gecinde bakin bakayim yaris yapabilecekmisiniz ;)


    Paylasim super Husnu,
    Nasil kimse kazaya karismaz öyle bir pozisyonda hayret edici bir durum...



    Hava cok guzel, gunes isil-isil, kuslar ötusuyor, heryer rengarenk...bende sizlerle yaz sarkilarimdan birini paylasayim ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=UEm40-cQgKs

    YanıtlaSil
  10. Hüsnü, iyi yırtmış adamlar yaw :) lakin ben olay sonrası hiç yavaşlayan görmüyorum "cut the course" 'a ne noldu :p spa diyince iracing tam bi eziyet yaw bu konuda, adım atsan off-track ya da cut the course...

    Size güzel bir yarış da benden; Super GT 2013 SUGO Full:

    http://www.youtube.com/watch?v=_KrgSwwf4js

    iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  11. Paylasim super Bekir,
    Bu arada Super GT 20 yilina girmis ;)

    YanıtlaSil
  12. Bekir bu olayın tek bir çözümü var. Aynı gerçek yarışlardaki gibi her yarışlarda gözetmen olması ve hem şikan kesme hemde yaşanılan temasları anında değerlendirmesi gerekiyor. Ben otomatik olarak bu tarz bir sistemin kurulabileceğiniz zannetmiyorum. Ama özel yarışlarda kesinlikle gözetmen olmalı.

    Bu arada iracing deki spa pistinde bu her yer yerde hata almak gerçekte eziyet olur. Hele bir kere başladın mı ardı da kesilmiyor yaw :)

    YanıtlaSil
  13. Bu arada Super GT ile DTM birleşecekti. Ne zaman devreye girecek acaba merak ediyorum. Super GT nin artık Avrupaya da açılması lazım

    YanıtlaSil
  14. Simraceway kapanıyormuş. Bu zaman kadar alınan içerikler de kullanılamayacakmış ? Ne kadar doğru bilmiyorum.

    http://www.virtualr.net...eway-shutting-down-soon

    YanıtlaSil
  15. Ben bu sene Super GT son diye biliyorum Hüsnü, bakalım göreceğiz verdikleri sözleri doğru olacak mı :)

    YanıtlaSil
  16. spadan kurtuldum, yeniden doğmuş gibi oldum ben. 9 tur skippy ile tt spa attım, duş + cafe kendime zor geldim. En kötüsü de bus stopda offtrack yemek :)

    YanıtlaSil
  17. Simraceway dogru cikarsa uzucu bir haber, umarim degildir.

    Super GT yarislari herzaman muhtesem cekismeli geciyor, al cayini-kahveni ve oturup izle ;)
    70'ci turdaki kazanin nasil oldugunu anlamis degilim...bayag bayag duz yolda uctular :/

    Kunter,
    Summit daha iyimi saniyorsun...al birini - vur ötekine ;)
    Aksama Nascardayim...911'le önume cikani harcayacam, he he

    YanıtlaSil
  18. Paylaşımlar için teşekkürler :)
    G27 siparişini verdim :)

    YanıtlaSil
  19. Kerem, PRO'luğun şimdiden hayırlı uğurlu olsun kardeşim ;)

    YanıtlaSil
  20. Dunku muhabbetler superdi beyler,
    Benim CSW gövdesi yarina geliyor, dun yetistirememis UPS, nemas problemas...en nihayet 1 gun sonra elimde.

    Iyi gunlerde olsun Kerem, Bekir'in dedigi gibi Wellcome 2 Pro-Style ;)

    Bekir,
    Tebrikler, guzel bir yaris yapmissin bugun, 2'ciyle arandaki fark ne öyle yaw...

    YanıtlaSil
  21. Bu sezona,...

    http://www.iracing.com/fanatec/

    ve aynisi Main Performance PC icinde gecerli, yani bu kuralara katilmak isterseniz ya ayni aracla her biriyle 10'ar defa yarisacaksiniz veya 2 ayri aracta 10 defa yarisacaksiniz. Tabii ki yarislarin resmi olmasi sartiyla, bol sanslar ;)

    YanıtlaSil