22 Temmuz 2013 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2013-07-22

Ey iRacingciler,
Dunku muhabbetler, antreman ve yarislarimiz herzamanki gibi muhtesem gecti, özellikle Takim olarak yardimlasmamiz beni bayag duygulandirdi, ne kadar guzel bir takimimiz var.

Arkadaslar, 
Bu gece 13'cu haftaya giriyoruz. Gördugum kadariyla dusuk klasda olan tum yariscilarimiz en gec temmuz 30da lisans atlayacaklar, simdiden tebrikler, uzun yolun sonunda zor olani basardiniz ve yeni liasnaslarinizla, katilacaginiz serilerde hepinize basarilar diliyorum.

Lotus49'u alacaklara ILK yapacaginiz su "Lotus49 Hayatta Kalma Kurali" sayfasini iyicene okuyun sonra yola cikin...LINK    ;)

Bu arada Kunter gecen gun 1 yilina daha girmistir, tekrar dogum gunun kutlu olsun ve nice yillara. Bu arada yas kac 23'mu oldu simdi   ;)


********************************************************************************************************

Unutmadan, önumuzdeki gunlerde sezonluk 10$'miz gelecek, herzaman hosgelir   ;)

Bu sezon aramizda sadece Kerem 110% yatirim yapti Proto Fix serisine ve Corvette ile su an 13 puanla 1'ci sirada ve benim tahminim bu sekilde bitecek. Simdiden tebrikler Kerem. Gelecek sezona bende 1 seriye full yatirim yapmayi dusunuyorum, eger tam anlamiyla öyle bir karar verirsem ya Grand-Am veya Proto GT olur herhalde. Hedef toplamda ilk 25'e girmek, onun ustu buyuk arti olur.

iRacing'e yeni olan arkadaslar icin...arkadaslar, bir sezona yatirim yapmak sadece haftada 5-6 saat antreman, 2 saat kvalifiye ve en nihayet 4 yaris yapmak degildir, bir seriye yatirim yaptigin zaman tum benligini, varligini ortaya koyuyorsun. Seninle ayni ayarda olan, seninle ayni puanlarda gezinen diger yariscilari takibe aliyorsun, iRacing'e ciktigin her gun tekrar tekrar puanlamayi hesapliyorsun...gerektiginde kendini görunmez yapip extra puanlar kapmaya calisiyorsun vs. vs.
Yani kisacasi iRacing'de bir seriye 100% yatirim yapmak ayriyetten ek bir iste calismak gibi birseydir. Muazzam zevkli ve yorucudur ve en önemlisi bu zevk 12 hafta surer...özellikle son hafta - TUM HAFTA - 24/7 yaris tansiyonu son noktadadir cunku önundeki ve arkandakiyle arandaki puanlama farki 3-5'tir.

Bu arada su 1 seriye/araca 100% yatirimi neden devamli yapmiyorum...cunku muhtesem zevk harici bir o kadarda yorucudur, haftada en az 5-6 saat yarisacagin seri ve araca yatirim yapmanda cabasi. Hem bedenen, hemde psikolojikman insani cok yorar. 10-20 yil daha genc olsaydim durumlar cok daha farkli olurdu...zaten o zaman buyuk ihtimalle beni 24/7 iRacing'de yarisiyor bulurdunuz   ;)

********************************************************************************************************

Fov konusunda su LINK'e bir bakmanizi tavsiye ederim, burada guzel bilgiler paylasiliyor.

Ve son olarak...guzel bir paylasim,



Iyi yarislar,

22 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    iRacing dolarlari geldi beyler ;)

    Fanatec'den CSW motor paketide geldi...boyutu cok kucuk geldi bana, siz ne dersiniz...karsilastirma olarak kahve bardagimi koydum kenarina.

    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/CSW-motoru_zps2807842e.jpg

    YanıtlaSil
  3. Bu da supermis ;)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/downloadAttach/2194969.page

    YanıtlaSil
  4. Kerem sertifikasını almış. Helal kardeşim. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  5. Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı takımdaki herkese teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Birkac saat sonra Lotusdayiz :)

    Kerem,
    Tekrar tebrikler...su 2 gundur Oscar ile yasadiklarini suna benzettim bir ara ve kazanan sen oldun tabii :D

    http://www.youtube.com/watch?v=nHD--E5kM3Q

    YanıtlaSil
  7. Lotus 49 nasıl bir makinedir yaw. Yeni güncelleme içerikleri gerçekten çok güzel.

    YanıtlaSil
  8. Dun aksamki muhabbetler herzamanki gibi super gecti, sagolun beyler :)

    Aynen Husnu, birde Lotus49'u surdukcede insan muptelasi oluyor. Dun bir yarisina girdim ve zevk orani 110%, muhtesem eglenceli ve bastan sona heyecan, bastan sona ha simdi ucacam - ha simdi duvara gecirecem, devamli dikkat, devamli konsentrasyon ;)
    Lotus49, iRacing'de en piskopat araclardan biri olarak dusundugum Lotus79'u bile cocuk oyuncagi derecesine dusurdu.

    Beni tek dusunduren yarisimin 14-15'ci turunda fizik motorunun aniden degismesi...lastikler bir anda daha az yol tutmaya basladi ve aracin denge fizigi degisti gibi geldi bana. Böyle bir degisikligin yavas yavas artmasi gerekir. Bu, NTM5/Lotus49 icin gecerli, Skippy icin degil. Skippy'de uzun uzuna denedim ve farkina vardigim ilk nokta araci surdukce daha cok yola yapismasi oldu. Uzun turlar sonundada lastik ve denge fiziginde bir anda degisen buyuk farklar yasamadim. Tahminim...Lotus49, daha tam anlamiyla hazir degil ama bu haliyle bile buyuk zevk ;)

    Bunu simdiden basarmis olabilirlermi???

    Soguk lastik kraldir devrine en nihayet bir son geldi gibi ;)


    Ardindan attim kendimi Montreal'a, bu ne guzel bir pisttir öyle. Sadece pist anlaminda degil, ayni anda su son cikan pistlerde buyuk farkla grafik söleni yasatmaya basladilar, örnegin: Zolder, Motegi vs.

    Oradan ciktim, gectim Long Beach'e...Woah, damn that's a mighty fine track veya Efkan'a dedigim gibi "Long Biatch in Da Hooouse". Bu pisti daha evvel degisik yaris oyunlarinda surmustum ama hicbirinde bu kadar canli oldugunu yasamamistim, aynisi Montreal pisti icinde gecerli.

    Daha degisik hava efektlerini deneme imkanim olmadi ama Efkan ve Husnu'den anladigim kadariyla efektler akillara zarar olmus,...bu aksam degisken hava kosullarina dalarim ;)

    Tum KA "Kullanici arayuzu" degismis,... ilk basta tuslarin yerlerini bulmakta zorluk cektim fakat alistiktan sonra birbirine yakin ve alakali olan bölumleri ayni yere toplamali daha iyi oldugunu gördum.

    En nihayet, bu guncellemeyle iRacing muazzam degisikliklere yasatti.



    Uyeler icin 1 yillik fiyatina 2 yillik uyelik kampanyasi var ve 31'ine kadar gecerli, bence kacirmayin...I know I won't ;)

    YanıtlaSil
  9. Ve son olarak....Bunun birde "Unrated" versiyonu vardir, bilginize ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=yyDUC1LUXSU

    YanıtlaSil
  10. Son güncellemelerden sonra Oculus Rift. Açıkçası beklediğimden daha iyi gözüküyor.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GMl1Evqbec0

    YanıtlaSil
  11. Ben daha tam olarak Oculust Rift hakkinda emin degilim. iRacing'e destegi olmasi tabii ki cok guzel, en azindan ayriyetten bir secenek sunuluyor ama su an halen 3'lu ekranin avantajinin daha buyuk oldugu dusuncesindeyim...hatta bugunku durumda 3*24" ´TrackiR halen bir Oculust Riftden daha ucuza geliyor. Yanlis hatirlamiyorsam Oculus Rift hazir oldugunda piyasa fiyati 2000$ olacak.

    32% sise ne dersiniz, harbiden cok guzel gözukuyor ;)

    http://i.imgur.com/me37At3.jpg

    YanıtlaSil
  12. tam mx5 ile iyi giderken lisans için şimdi hiç yarışı yok :S

    mecbur Legends Ford '34 Coupe ile kascam sanırım oda mx5 den daha zor bir araç ama zevkli kullanması volkicar'a çok benziyor sürüşü

    YanıtlaSil
  13. Kerem tebrikler kardeşim başarılarının devamını diliyorum :)

    Bilgiler için teşekkürler abi, 2 sene daha alaraktan artık 2017'ye kadar iracing düşünmek yok :D

    YanıtlaSil
  14. Bu Oculus Rift konusunda beni tek düşündüren şey direksiyonu ve üzerindeki tuşları nasıl göreceğimiz :D

    YanıtlaSil
  15. Efkan elleri bırakırsan direksiyonu bir daha bulablir misin :)

    YanıtlaSil
  16. Dogan,
    Mx5'le hic yarismanin veya iRating sahibi olmadan yarismanin anlami yoktu! D-Klasa cikmadikca hicbir sekilde iRating sahibi olamazsin yani iRatingsiz yaptigin yarislarin pek anlami kalmiyor. Sonuncu veya pitten baslayip sifir hata ile yarislarini bitirseydin simdiye kadar 2 defa D-Klasa cikmistin.

    D-Klasa cikinca dikkatli olacagin en önemli nokta iRatingini en az 2000'e cikartmak olacak, 2000+larda buyuk ihtimalle girdigin yarislarda ust odalarda yarisirsin yani yuksek sampiyonluk puanlari kovalamaya baslarsin. Dikkatli olacagin nokta iRatinge kasarken SR'lerden olmayasin...Rookie haricindeki diger klaslarda 1.00'in altina dustunmu seni direk 1 alt klasa dusurur.

    Bu arada en gec pazartesine kadar SR'ni 3.0'in ustune cikart yoksa D-Klasa cikman icin ya 4.0'in ustune veya 3'un ustunde 1 ay beklemen gerekir.

    Bol sanslar,


    Eyvallah Bekir,
    Guncelleme cok saglam, heleki Lotus49'u surdukce insan bu aracin yapiminin neden 2 yil surdugunu daha iyi anliyor. Bu arada dun 2-3 Lotus49 yarisi yaptim ve fizik motoru yarisin sonlarina dogru degismiyor.

    1.- Ya benim arabam ilk yarista hasar aldi ve fizik motoru degisime ugradi bir anda...

    2.- Dun kucuk bir guncelleme yukledim ve iRacing bu durumu dusurdu...

    Sebep her ne olursa olsun, dunku yaptigim 3 yarista ani fizik motoru degisimi yasamadim. Bu arada, Lotus49 herkeze göre degildir!

    Bu arada bende 2019'a uzattim, he he he
    Yaw, zaten 2 tildir uyeysen bu kampanyayi uzatmak bedavaya geliyor...yeterki sezonluk 10$'ini al ;)


    Efkan,
    Kafanda bu aygitla yarim saat veya 45 dakika kac kisi rahatsiz olmadan yarisir? Denemesi bedava, yarisa basladigin zaman söyle 300gramlik bir agirlik koy ve surmeye basla ;)


    Benim bekledigim VR sistemi, 13th floor veya Matrix gibi birsey olmali...
    http://www.youtube.com/watch?v=Xsl0-ON7P8A

    YanıtlaSil
  17. Adamlar koca kaskla üstüne üstlük g-kuvveti yiyerek yarışıyor abi 300 gr nedir ki :D
    Aslında dediğini düşündüm Hüsnü abi, pek sıkıntı olmaz gibi. Zaten yarış boyunca kaç tuş kullanıyoruz ki.

    YanıtlaSil
  18. Sen simdi 3-5 tur virtuel yaris dunyasinda attin diye hemen kendini gercek yariscilarla karsilastiriyon öylemi ;)

    Huttuyu unuttunmu...adam 2'ci turda kaskin icine kustu...300gram dedigin yarim saat sonra 1-2 kiloya dönusebilir...arti uzun sure kullanimda buyuk ihtimalle rahatsizlik yasatir görusundeyim. Denemesi 2000$'cih, aksama gelde Rileyde hesabini alayim senin ;)

    YanıtlaSil
  19. ALMS Mosport 2013 yarışı full:

    http://www.youtube.com/watch?v=fLLkHA7mWAE

    Tamamını izlemeye vakti olmayanlar 2:55:00'dan sonra izlesinler, MULTICLASS FINAL DERSİ resmen :D !!!!

    YanıtlaSil
  20. Eyvallah Bekir, paylasim herzamanki gibi super ;)

    YanıtlaSil
  21. selamlar SR 3.75 yapmayı basardım :) 4 için kasıyorum olursa olur olmadı 3.75 lede d klasa çıkıyorum sanırım pazartesimi çıkmış olcam ?

    bide arada lag den adamlarla çarpıştımız oldu virajda bir var bir yok oldu sona uzun süre yok oldu kütt sona gitti SR ler :D benim internet 5 megabit limitsiz sorun iracingden mi yoksa adamların internet hızları düşük ondan mı böyle bir simde lag olaması kötü

    YanıtlaSil
  22. Dogan,
    Tebrikler, en gec sali D-Klasa cikiyorsun ;)

    13'cu hafta yuzunden kaynaklanan bir problem olabilir bu lagg olayi, sezon baslayinca lagg problemi pek yasamazsin. Senin internetinden kaynaklanan birsey oldugunu sanmiyorum.

    YanıtlaSil