2 Temmuz 2013 Salı

Team Turkiye MotorSport 2013-07-02

Ey iRacingciler,
Dunku muhabbetlerimiz, antremanlarimiz ve yarislarimiz genel olarak cok iyi gecti.

Hemen fasulyenin faydalarina geciyoruz,...

Duyduk duymadik demeyin, dunden itibaren TTM'deki rekor sampiyonluk puani 266'ya yukselmistir, bunun icin Kerem'i tebrik ederiz. Muhtesem yaris cikartmissin, malesef seyretme imkanimiz olmadi ama sende replayi varsa guzel bir video yapip youtube'a eklemeni isteriz   ;)
Asagidaki sonucta gördugunuz gibi Kerem,...Tum Corvettcileri ...Pro olsun olmasin, hepsini hazirola dizmis ve sira falakasina yatirmistir "Turkish Style", he he he

Bravo Kerem!



****************************************************************************************************************

Simon, en nihayet simitlerinin yapim asamasina gecmistir ve GT3/GT2 ile LMP3 ve LMP2 simitlerinin guzel resimlerini ekleyip ön siparis alinacagini yazmistir. LINK
GT3 ve LMP3 icin fiyatlari 895£ yani anlayacaginiz bu simitler Virtuel dunyasindaki en ust duzeyde, en ust kalitede Crem DeLa C´rem mertebesindedir!

Simitler Bodnar wheel, Ecci7000, Logitech G25/27 ve T500'e uyumlu olacaktir. Yakin zamanda 2 tane extrali cikartacaginida aciklayan Simon, bu simitlerin ise T500 + CSW uyumlu kalmayarak ayni anda Ps3'tede ve buyuk ihtimalle Ps4'ede uyumlu olacagini belirtmistir. Bu arada sahsi dusuncemle hangi Angut kalkarda 1000€'luk direksyonu 300-500 euroluk direksyon sistemine takar, heleki birde konsol Arcadelerine,.... millet bilmem neresiyle guler yaw   ;)








****************************************************************************************************************


iRacing'de sezonun 10'cu haftasina girdik beyler, guzel vakit gecirince zaman ne cabuk geciyor degilmi   ;)


2013 Sezon 2 Hafta 10'un TTM Yaris Serilerimiz -



  •     Proto & GT Challenge Serisi Fix /  Serbest - Virginia International Raceway 25/65dk
  •     GT Challenge Serisi - Suzuka GP 45dk.
  •     Skip Barber Serisi - Virginia International Raceway 12 tur.
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Sonoma IRL 2007 (IRL: Indy Racing League) "Infineon" 50 tur
  •     Mazda Cup Serisi - Okayama International Circuit 10 tur
  •     Grand-Am Serisi - Barber MotorSports Park 50dk 
  •     iRacing Global Challenge - Lime Rock Park 25dk
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Daytona International Speedway 35/70 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Daytona International Speedway 30/60 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Martinsville Speedway 55/110 tur
  •     Indycar Serisi Fix/Serbest - Pocono Raceway 30/60 tur



10'cu haftanin Yol versus Oval en piskopat pist/yarislari...

Yol: Bu hafta 1 degil, 2 tane piskopat pist/arac kombosu var. Yarislarina girmeseniz bile yuksek SOF'un yarislarini muhakkak izlemenizi tavsiye ederim. Ilki Proto & GT Challengede Virginia, digeri ise iRacing GP serisiyle Infineonda 50 tur yarislaridir. Pistleri taniyanlar, yaris stresi olmadan bile araclari o pistlerde yolda tutmanin zorlugunu cok iyi bilirler, gerisini sizler dusunun  :)

Oval: Ovaldede bu hafta 1 degil 2 tane piskopat arac/pist kombosu var.Yoldakindeki gibi bunlardada yarislarina girmeseniz bile yuksek SOF'un yarislariniz izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. IlkiSilverado/Martinsville kombosu, digeri ise Indy/Pocono kombosudur. Bildiginiz gibi Silverado bayag guclu bir motora sahiptirve Martinsville ise bayag dar yollari ve kucuk bir pisttir, geci yapmak neredeyse imkansizdir. Indy/Pocono kombosunda ise Indy 690kg 650 beygir gucunde roket gibi ucar ve Pocono ise Oval yerine tam tersi 3gen bir pisttir...yollari genis olsada hizli zaman atmak icin araci kastirmak sart ve kastirdigindada gecisler bayag zorlasir cunku belli basli bir yaris cizgisini takip etmek zorunda kalinir.

Dedigim gibi her 2'sindede yuksek SOF'un yarislarini izlemek buyuk zevk verir   ;)


****************************************************************************************************************

Bildiginiz gibi son 3 haftadir hava sicakligindan dogru duzgun yaris yapma imkani bulamadim iRacingde, yarislar genelde bayag stresli gecer ve bir yaris yapmaya kalksam terden perisan olacagimi biliyorum, bu yuzden sahayi siz genclere biraktim kisa sureligine fakat dönusum muhtesem olacak bilesiniz   ;)

Uzun zamandir rFactördeki en unlu, en muhtesem diye bilinen Historic GT & Touring GT modunu yukledim. Daha evvel neden denemedin diye sorarsaniz sebebi bu modun installi biraz ugrastirirda ondan. Havalarin fazla sicak olmasindan iRacing'de yarislara girmedigimden, haydi dedim usenmeyeyimde su modu yukleyeyim ve iyiki yapmisim.

Surus simulatöru olarak ustune yok desem yalan olmaz, o derece FFB ve fizikler gercekci! Bu modun en kötu yani yollarin yag gibi olmasi, özellikle iRacing'den gelen birisi icin bu farki hemen hissediyorsun. Grafiksel olarak herhangi bir Historic GT & Touring aracini surdugunde aracin sendelendigini, cukurlarda zipladigini - sarsildigini göruyorsun fakat malesef direksyona hicbir etkisi olmadigindan cok sacma bir durum cikiyor ortaya.
Bunu simxperience stagelere ve Ultra Force GS-4 sahibi arkadaslarimla konustum ve adamlarda zaten bu Historic GT & Touring Cars modu bulunuyormus...onlarin agzindan "If you've got a motion system, rFactor and the Historic GT & Touring Cars mod is a must" dedikleridir. Yoldaki puruzler, cukurlar ve sarsilmalarin bilgisi rFactorde var fakat direksyona sinyal verilmiyor, bunun yerine o sinyaller hareket eden kokpit sistemlerine gidiyor.
Anlayacaginiz su hareket eden simxperience ve GS-4 koltuguna karar vermemdeki buyuk sebeplerden biride bu mod oldu.

Yinede, motion kokpitiniz veya motion seatiniz olmasada bu modu kesinlikle tavsiye ederim, dedigim gibi surus simulasyonu olarak hakikatten bunun ustune tanimiyorum!


Sizlere kisaca bu modun nasil install edilecegine dair bilgiyi yazacam, umarim yuklersiniz ve yepyeni bir dunyayla karsilasacaginiza 1000% garanti veririm!

Yuklemeye baslamadan evvel elinizde orijinal olarak GT Legends'in bulunmasi sart. Sebebi, bu modu yaparken adamlar GT Legendsden bayag yardim almislar ve bu yuzden bu modu kullanacak olan herkezin GT Legends sahibi olmasini istiyorlar. Buna 2 sekilde sahip olabilirsiniz.

1) DVD/CD olarak... LINK1...LINK2....veya yasadiginiz yerde bulabilirseniz kacirmayin derim.
2) Raceroom.net'den dijitalini satin alip - indirmeniz.

Eger bu mod parali olsaydi, 60€'ya kadar yuzumde buyuk bir gulumsemeyle öderdim, o derece muazzamdir bu mod...sansimiza bedava orasida ayri bir konu   ;)


Simdi devam edelim yukleme prosedurune...

Ilk evvela yepyeni bir rFactor kurmaniz gerekecek...eger daha evvelden bir rFactor oyununuz kuruluysa genelde W7/8'de C->x86->rFactordur yeri...siz bu mod icin C->x86->HistoricGT klasörunu yaratip oraya taze bir rFactor kuruyorsunuz ve hicbir sekilde acmiyorsunuz...daha degil!

HistoricGT & Touring Cars 1.90 2 bölumden olusur, buradan yukleyebilirsiniz LINK190....ve HistoricGT & Touring part1 ve part 2 ayni klasörun icinde olmasi önemlidir!

Ilk evvela GT Legends DVD/CD'sini bilgisayariniza koyun ve Historic GT & Touring Cars 1.90 klasörundeki part1'e tiklayin...bu biraz zaman tutabilir cunku icerigin tumu acilacak ve size nereye yukleyecegini soracak, tabii ki daha evel yarattiginiz C->x86->HistoricGT klasörune yönlendireceksiniz ve okeye tikladiginizda yukleme baslayacak, ardindan part2 otomatikman baslayacak.

Bu islem bittikten sonra HistoricGT & Touring Cars 1.95 klasörunu acip kurcaksiniz, 1.95'i yuklemek icin LINK195...buda GT Legends prosedurunden gectikten sonra ayni yere yukleyeceksiniz.

Bir sonraki basamak ise ...ilk rFactor kurulumunuzdan “\Userdata\Your_profile” ve “\Userdata\Controller'i kopyalayip HistoricGT -> rFactor klasörunuze yapistirmak olacak. Eger baska bir rFactor kurumunuz yoksa herhangi birsey yapmaniza gerek yok simdilik.

Eger ilk kurdugunuz bir rFactor var ise HistoricGT'deki rFactore girip oradan config.iniyi acacaksiniz ve TrackDir'e sunu yazacaksiniz..."TracksDir=C:\Program Files\rFactor\GAMEDATA\LOCATIONS\"
Yani...HistoricGT'deki rFactoru actiginizda mod HistoricGT olacak fakat pistler ilk rFactorden yuklenecek!

Dedigim gibi eger daha evvel baska bir rFactor yuklemediyseniz bunlari dusunmenize gerek yok! Fakat siz siz olun, bu durumda HistoricGT moduna baska arac ve mod yuklemeyin, bu defa calisanida bozarsiniz! Eger baska modlarda kullanmak isterseniz...ki HistoricGT den sonrasinin hepsi yalan geldi bana, o zaman 2 degisik rFactor kurumunuzun olmasi sart.

Devam ediyoruz...
HistoricGT \GameData\Sounds'da "HistoricGT" klasöru haricinde herseyi siliyorsunuz yani Deleteleyeceksiniz.

Ve oyunu baslatin. Direksyon ayarlari bu durumda cok önemlidir. Direksyonun döngusu 900 derece, FFB 100% olmasi önemlidir. Aklinizda bulunsun, Grinding Tranny mod hard kodlanmistir yani istesende pasif hale getirilemez. Bilmeyenler icin Grinding Tranny mod gercek aractaki gibi pedal ve vites kullanimidir. Örnek olarak eger vites degistirirken debriyaja full basmadiysan veya vites dusururken Blip yapmadiysan ekranda acayip bir karisma olur ve önunu göremezsin, bu...bir nevi yanlis pedal/vites kullaniminin cezasidir.

Ayriyetten yardim gerekirse bana skype uzeri ulasabilirsiniz. Historic GT & Touring Cars araclarinin kucuk bir listesi, tum araclar burada temsil edilmemistir...LINK
Tavsiye edecegim pistler arasinda Nordschleife 2007, Targa Florio, Transfaragasan, Foster Boolarra, Shomaru Pass, Le Mans vs. vs.

Ve son olarak cok guzel bir video,...



Iyi yarislar,

3 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkür abi. Yine çok güzel paylaşımlar yapmışsın. Valla blogumuz sim ansiklopedisi gibi oldu. Ne ararsan var yaw . Maşallah . Ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu ve amin cumlemize,
    Hepimiz harika paylasimlar, cok guzel bilgiler paylastik...gelecek nesil Turk MotorSporcularimiza iyi bir baslangic noktasi olacak burasi ;)

    Bu aksam gelde dunkunun acisini cikart, ne dersin ;)

    YanıtlaSil
  3. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dX5YWjQCpK8

    YanıtlaSil