29 Nisan 2013 Pazartesi

TTM 2013-04-29

Ey iRacingciler,

Tum haftasonu muhabbetlerimiz herzamanki gibi super gecti, yarislarimizda öyle. Dun aksam Spa/HPD kombisinde en nihayet 2.03.xx'lere dustum, zaten dusmeseydim uyku bana haramdi yaw   ;)


Bu gece 2013S2 basliyor, yaris tanrilarina bu gece en gec 12:00'de en az 3 manda, 2 keci, 4 tanede maymun kurban etmeyi unutmayasiniz...kurbanlari yapmadiginiz taktirde bu sezondan pek birsey beklemeyin   ;)


Sizlere basimdan gecen guzel bir olayi yazayim...
Gecenlerde bir arkadasima gittim ve yaris oyunlarindan, eski konsollardan muhabbet acildi derken, Gran Turismo 1 ve 2'yi acip oynadik, ardindan eve geldim eski xbox'da Forza1-2'yi actim...tek kelimeyle hissettiklerim -BUYUK ZEVK-.

Ilk cikan su konsol oyunlarinda dikkatimi ceken ilk nokta bu oyunlarin ilk amaclarinin "Yaris ve Fizik" oldugudur. Grafik, arac ici kokpit yok ama surus zevki, yaris eglencesi GT5/Forza4'e kafadan 10 cakar, I shit u not!

Bu adamlar "Yamakoci ve Greenberg" hiyarlari GT ve Forza serilerinin en buyuk isimleri, neden ve nasil acimadan bu guzelim serileri mahvettiler, nasil kiydilar. Hersey 3 kurus daha fazla kazanacaz ugruna olabilirmi acaba?

Tabii ki su oyunlari basitlestirme, daha cok grafige önem verme, milletin gözlerini grafiklerle kamastirma olayi sadece yaris oyunlariyla kalmadi. Ilk cikan Call Of Duty'yi tekrar oynadim ve bugunku COD'larla karsilastirdiginda yaninda resmen askeri simulasyon hissi veriyor. Simdiki COD'lara bakiyorsun hersey grafik ve tavuk dograr gibi 1000'lerce adam vurmaya dönusmus...artik hikaye ve görev diye birsey kalmamis.

Splinter Cell / Metal Gear Solid'in ilklerini oynayin, birde su son cikanlari...ayni oyun demeye bin sahit ister, aynisi Final Fantasy icinde gecerli...eski tat, eski ugras yok artik. Hersey oyunu bir an evvel orta halli, yarim yamalak paketle ve cikar, nasil olsa sonradan yamalariz, bunun haricinde "DLC" kelimesi her oyunda olmasi gereken bir olay olmaya basladi. Oyunu mukemmele yakin ve tumunu cikardinmi para kaybedersin nedenmi? Tum bunlar her önune cikan DLC'ye para verip ödeyen yeni jenerasyon oyuncular sayesinde malesef...

Özellikle bu jenerasyonda dikkatimi ceken "Sagma" tipi oyunlar oldu. Yeni bir "IP" sunuluyor ve oyunu cikiyor, örnegin Mass Effect, Gears Of War, Uncharted, Bioshock, Dead Space, Condemned, Infamous vs. vs.

Tum bu oyunlar bu jenerasyonda buyumustur ve ilk oyunu iyi sattigindan.. nasil inekten sut sagilir, bu oyunlari onurlariyla eskiteceklerine 2-3-4'cusunu tekrar tekrar isitip önumuze koyduklari dusuncesindeyim. Bu oyunlarin özlerine baktiginizda tum bölumleri birbirinin aynisidir, oynanis dahil... sadece yer/bölge ve grafikler degismis.

Tekrar özellikle bu jenerasyonda bayag buyuyen "Kör Fanatikliktir". Bu Kör Fanatiklik sadece Turk oyuncu toplumuna özel degil, tum dunya icin gecerlidir. Millet Sony, Microsoft'u...Playstation, Xbox, Nintendoyu ölumune korumaya calisir, sanki babalarinin sirketleri...   :/

Halbuki oturdugumuz sandalyede/koltukta biraz geriye yaslanip, derin bir nefes alip, objektif bir sekilde neyin tartismasini, neyi ölumune korumaya calstigimizi dusunsek ne kadar sacma bir yolda gittigimizi göruruz ve tum muhabbetlerimiz baska bir sekil alir.


Görusumle, su 3 buyukler Nintendo, Sony ve Microsoft tekrar cizim masasina oturmalari lazim ve bu ise taa en basta neden basladiklari döneme geri dönmeleri sart yoksa konsol devri bu önumuzdeki jenerasyonla biter! Haliyle tum bu sirketler parayla döner ama bu jenerasyondaki gibi "Hersey Para" dusuncesiyle yurumez artik dusuncesindeyim.

**************************************************************************************************************************************

Son olarak herzamanki gibi sizlerle guzel bir video paylasimi...gecen gun Bekir'le paylastim ve guzel eglendik, umarim sizlerinde hosuna gider. Kisaca ney hakkinda oldugunu yazayim...

Isvec'e ait özel bir balik vardir...ismi Surströmming (Ringa baligi). Bu balik curutulur ve o sekilde yenir. Kokusu berbattir, tadi guzel. Kokusu berbat derken...hani bir grup dusunun ve birden birinin osurdugunu dusundugunuz bir koku aliyorsunuz. Bu öyle degil, bunun kokusu size o gruptaki birinin "Kim sicti ulan" dedirten kokusudur, o kadar berbat.

Bu videodada Texasli Bad Boyz takilan bir gruba Finlandiyali arkadasi Surströmming göndermis ve bunlar canli yayinda yiyecekler ama isin komedi yani, bunlar bu baligin özelligini bilmiyorlar, iyi seyirler  ;)

http://www.liveleak.com/view?i=d81_1366853584

Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. Abi bu ne yaw. Bu kadar kötü kokulu birşeyi nasıl yersin . İstediği kadar güzel olsun

    YanıtlaSil
  2. Benim yedigimi nerde okudun la Husnu ;)
    20+ yildir buradayim, öyle bir korkuttularki yanindan bilem gecmedim ama dedigim gibi bu baligin hikayelerini cok duydum.

    YanıtlaSil
  3. Yazdigimi tekrar okudum, "mis"'li yazmam gerekirdi herhalde...
    Isvec'te umumi yerlerde mesela disardaki parklarda, isyerlerindeki yemekhanelerde, okul yemekhanelerinde vs. vs. bu baligin yenmesi yasaktir.

    YanıtlaSil
  4. Abi zaten sen yedin diye söylemedim yaw. :)

    YanıtlaSil
  5. Protein oranu yüksekse her türlü yenir bence o balık :p

    YanıtlaSil
  6. Husnu,
    Yaw sen "Bu kadar kötü kokulu birşeyi nasıl yersin" diye yazinca bana yazdigini sandim ;)

    Efkan,
    Bu Surstömmingdeki protein bayag yuksek diyorlarmis, istersen göndereyim bir tane :)

    Bu arada beyler, Oguz ilk elemeyi gecmis...grubunda 2'ci gelmis. Tebrikler ve devaminin gelmesi dileklerimizle.

    Dun aksam Kunter arkadasimizlada tanistim, hem araclari surduk - hemde guzel muhabbetler ettik. Ona buradanda iRacing ve TTM'e hosgeldin diyorum.

    Aksama görusuruz beyler ;)

    YanıtlaSil
  7. iSpeed'in yeni versiyonu cikti "3.4.0.3". Yanilikler icin...
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/375/1828488.page


    NEO Pre-Q bugun basliyor, katilacak TTM uyelerimize bol sanslar ;)

    YanıtlaSil