1 Nisan 2013 Pazartesi

TTM 2013-04-01

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbetler ve yarislarimiz herzamanki gibi cok eglenceli gecti...tum haftamiz genel olarak TTM Takimina fazlasiyla yaradi...aramizda eksi alan yok galiba.

TTM olarak Oguz bu haftayi 300+ iRatingle kapadi, Masallah diyelimde nazar degmesin   ;)

Efkan ise dunku BrandsHatch yarisiyla iyi bir yerde sonuc almak icin tum ustaligini kullanmak zorunda kaldi, dusuk odalara giripte bedavadan iRating toplamaya benzemiyor, he he. Alyan odasi olmasi haricinde cok piskopat bir pist olan Brands Hatch'de gayet basariliydin, tebrikler.



NEO Spider'e kayitinizi yaptiracaksaniz, son gununuz beyler!

**********************************************************************************************************
**********************************************************************************************************


Bugun 1 nisan, mutlu ve eglenceli bir gun...Kanma-Kandirmacanin gunu ayni anda gun bitiminde iRacing'deki 10'cu haftaya giris gunumuz   ;)


- Bu Haftaki TTM Pistlerimiz -



  •     Proto & GT Challenge Serisi Fix /  Serbest -Sonoma (Infineon) 25/65dk
  •     GT Challenge Serisi - Circuit Park Zandvoort GP 45dk.
  •     Klasik Lotus GP Serisi - Road Atlanta 25 tur.
  •     Skip Barber Serisi - Road Atlanta Club 15 tur.
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Sebring International Raceway 30 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Barber MotorSports Park 50dk. 
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Martinsville Speedway 75/150 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Rockingham Speedway 55/105 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Martinsville Speedway 55/110 tur
  •     Indycar Serisi Fix/Serbest - NAyva Speedway 70/140 tur

**********************************************************************************************************

Z1 sahiplerinin bildigi gibi iRacing sayesinde her sezon en az bir guncelleme gelir. Önumuzdeki guncellemeyle beraber...iRacing'e cikan yeni arac ve pistlerin eklenmesi, ustune birde 2 tane daha yaris simleri destegi gelecek   ;)

iRacing'e LeMans ile Ferrari lisanslari resmi olarak aciklandi, 2013 yil sonuna getiremeye calisacaklar.


Dogan,

Bol zevkli ve yaris 1'cilikleri dileklerimizle iyi gunlerde olsun yeni monitörlerin, 3'lu ekranlar kulubune hosgeldin   ;)

Bas dönmesi yasamadim ve tamamen kisisel olduguna eminim. Aliskanliga bakan bir durum olabilir bu yasadigin sorun. iRacing'deki ayar konusunda ise grafik bölumunden 3 ekran tikli olacak, o zaman her ekranin göruntu ayari ve acilari ayri ayri hesaplaniyor...baska bir oyunda bu destek yok! Yani...diger oyunlarda sag ve sol ekran biraz balik gözuyle bakiyormusun gibi göruntu verir ve bunlar kesinlikle bahsettigin bas dönmesi gibi ve baska turlu problemlere yol acabilir.

Bir ihtimal yasadigin sorun "hertz" ile alakali olabilir ama bu konuda kesin bir arastirma yok, bir baska deyisle hemen gidip 3'er tane 120hz'lik ekranlar satin alma...   ;)

iRacing'deki 3'lu monitör cözunurlugun kac? FPS'n sabitmi ve sabitse kacta? Vsync problemi yasiyormusun? Yasiyorsan V-Sync tiklimi?

En nihayet bu sorulari sormamin asil sebebi, sana mumkun oldugunca 3'lu ekranda rahat bir deneyim saglamak ve bunun icinde yuksek fps ve Vsync problemi yasamaman grafik kalitesinden daha önemli bu asamada!




Ve son olarak guzel bir video,...



Iyi yarislar,

8 yorum:

  1. Abi bilgiler için teşekkürler . Abi Le Mans ve Ferrari hangi ara açıklandı yaw. Biz mi kaçırdık

    Doğan sana Techturkey den birşey yazmıştım. Birşeyler anlayabildiysen deneme imkanın oldu mu? :)

    YanıtlaSil
  2. ya da sen 1 nisan şakası mı yaptın. Böyle şaka olmaz onu söyleyeyim. :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    1 nisan yaw :D

    Yalniz hem LeMans, hemde Ferrari lisansi icin ugrastiklarini biliyorum...forumda staff yazdi gecen yil ;)

    YanıtlaSil
  4. ilginiz için tesekkürler arkadaslar yaptım ayarları ama genede bende 30 dakkayı geçtikden sonra bas ağrısı ve donmesi yapmaya devam etti bende malesef iade ettim monitorleri gene eskisi gibi 42'' lcd tv'ime kullanmaya devam edicem 100 hertz olduğu için onda baya keyifli oluyor :) bu arada geçen linkini verdim monitorleri aldım vatandan iade etince size ücreti kadar kupon veriyorlar bende 27'' philips monitör aldım iş amaçlı (grafik tasarımcıyım bu arada) kısmet böyleymiş napalım çok istiyordum 3 lü monitor kullanmayı ama sağlık daha önemli :) tekrar çok tesekkürler ilginiz için

    YanıtlaSil
  5. Doğan haklısın sağlık daha önemli tabiki. Sen kendini hangi sistemle daha rahat hissediyorsa en iyisi odur.

    Grafik tasarımcısı isen senden bol bol araç tasarımları bekliyoruz artık .

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar arkadaşlar. Güzel bir haftaydı bu hafta benim için iracingde. İndirimden de yararlanmak için 2 araç 4 pist satın aldım geçen hafta sonu. Şanssızlığım haftanın bitmeye yaklaşmış olmasıydı. Dolayısıyla da yarışa katılacak kadar artrenman yapamadım. Aldığım araçlar Mustang ve Skip Barber, pistler ise Mosport, Brands Hatch, Road Atlanta ve Suzuka. Öncelikle Skip Barber çok hoşuma gitti, keyifli bir araç lakin bu hafta Brands Hatch indy kısmında yarışıldı ve sizin de belirttiğiniz gibi bi hayli zor bir pistti ve tur zamanlarını 54 lere kadar düşürmeme rağmen çok iyi bir istikrar olmayınca, ayrıca yola da güvenemediğimden yarış veya tt atmadım bu hafta. Yani puansız bir hafta geçirdim. Belki bir iki günüm daha olsaydı katılırdım yarışlara.

    Mosport, Brands Hatch ve Road Atlanta geçtiğimiz hafta ve bu haftanın barber ve mustang pisleri olduğundan satın aldım, Suzukayı ise 6ya tamamlamak için aldım denebilir. Lakin mustang ve skip birbiriyle o kadar alakasız araçlar ki birisi tank gibi diğeri uçak. Bu hafta için hangisini kullansam diye düşünürken skip barber da karar kıldım ve onunla devam ettim. Şöyle ki biri diğerini engelliyordu öğrenme konusunda kendi açımdan konuşacak olursam.

    Ayrıca birşey dikkatimi çekti. İlk birkaç turda fren mesafesi çok uzun oluyor, virajlara da girmek bir hayli zor oluyor, az biraz zorlasanız hemen spin atıyorsunuz. Bu olay lastiklerin soğuk olmasından mı kaynaklanıyor?

    Bu arada muhabbetlerinize ben de katılmak isterim eğer sakıncası yoksa. Yalnız bu msn gibi şeylerle pek aram olmadığından bilmiyorum. Bu skypte bi odanız filan var mıdır? Yoksa skyptan konferans şeklinde mi konuşuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  7. Hakan Selamlar

    Araç konusunda D klastaki iki seçeneği de edinmişsin. Keşke iracing de araçları deneme imkanı olsaydı da iki araçtan birini tercih etseydin. Çokta problem değil tabiki. Skipy ve Mustang çok farklı araçlardır. Seninde dediğin gibi birine yoğunlaşman çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

    Bahsetmiş olduğun fren mesafesi konusu lastik ısısı ve yakıt yükü ile alakalı.

    Skype üzerinde sabit bir odamız yok bildiğim kadarıylar ama illaki bizden birileri online olur. Benim gibi gecenin bir vakti gelmediğin sürece birilerine ulaşırsın :)

    YanıtlaSil
  8. Dogan,
    Husnu'nun yazdiklarina katiliyorum. Grafik tasarimcisi olman takimimizin cok yararina olur ama zamanin varmi...birde böyle yazisarak 1 tane aracin tasarimi bile uzun surer dusuncesindeyim.

    Hakan,

    http://www.skype.com
    Buradan Skype programini yukle ve kur...program bedavadir. Sonradan arkadas ekle kismi vardir...oradan benim kullanici adimi gir ve arkadaslik teklifini gönder. Ben yarista olmadigim surece skype'im aciktir. Kullanici adim: iracertk

    Aksama görusmek uzere,...


    Bu arada yeni pistlerin ve araclarin iyi gunlerde olsun. iRacing'de ne alirsan al Helaldir, adamlar parasini fazlasiyla hak ediyorlar ve satin aldigin her arac ve pistleri kullanma imkanin olacak bundan suphen olmasin ;)


    iRacing'i iRacing yapan sadece su mukemmele yakin Online destegi degil - fark ettigin gibi iRacing'deki hicbir arac birbirine benzemez, surusunden tut - FFB destegine kadar degisiktir. Bu yuzden 1 sezonda 2 degisik araca yatirim yapmak cok zordur.

    iRacing'e taranmis tum araclar taranacaklari zaman parcalara bölunur...gercek araci parcalara bölerler ve aracin her parcasi ayri ayri taranir ve sonra tekrar araci birlestirirler. Sonradan aracin orijinal lastik yapimcisindan lastik telemetri bilgileri alinir, aracin marka sahibinden arac hakkinda tum bilgiler alinir, arac surulur vs. vs. sonra aylar suren calisma sonucu o araba bizlere sunulur. Degil 10$...30$ olsa bu adamlar halen zarardalar.

    Pistleri tarama olayi desen ayri bir calisma...ilk evvela elindeki tarama aletleri, fotograf makineleri, video kameralari icin girecegin ulkeden özel izin alman sart ve her ulke bu izni vermiyor örnegin Brazilya!

    Sonra pist kiralanacak, yanlis hatirlamiyorsam her 200-300metresi 1-2 hafta suruyor bu taramalarin, yani orta halli bir pisti tarama suresi en az 1.5-2 ay suruyor. Tum bilgiler aliniyor, cevrenin fotograflari ve viodeolari cekildikten sonra aylar ve bazi durumlarda yillar suren calismalardan sonra bizlere 10-15$'a sunuluyor.



    Burasi iRacing, Forza-Gran Turismo'daki gibi adamlar köpek surusu gibi pist ve arac micmiyorlar, kafalarina göre bir FFb, surus ekleyip satmiyorlar. Diger Pc yaris oyunlarindaki gibi pistler ve araclar sadece fotograflarla cizilmiyor, programlanmiyor...3'cu parti olarak bilinen Moddlar senin-benim gibi ve hatta bazi durumlarda 12-15 yaslari arasinda bulunan ve Bob's Track Builder programindan resimlere bakarak pist cikaranlari bulamazsin.

    Burasi iRacing, kural ve nizamin bulundugu yer, masraftan kacinmayip dunyadaki en gercekci - en mukemmele yakin ve gercek yarislarin coguna tas cikartacak yarislar yasatan tek yer ;)


    Kisaca, neden "iRacing" isin sonudur...bunuda bir tekrarlamis oldum... :)



    YanıtlaSil