13 Nisan 2013 Cumartesi

TTM 2013-04-13

Ey iRacingciler,

Bu haftamiz gördugum kadariyla takimimiz icin muhtesem geciyor. Herkez kendi usta oldugu arac/seride guzel yarislar cikartiyor ve en önemliside bu zaten...guzel bir sekilde eglenmek   ;)

Sizlere guzel haberlerim var...hemen gecelim fasulyenin faydalarina....

  1. Daha evvel bahsettigim gibi Z1'e dun yeni guncelleme geldi ve Z1 programini satin almis olanlar icin tabii ki bu guncelleme bedava. Yenilikler arasinda gecen blogumda hafifce deginmistim ama bahsetmedigim ve buyuk ihtimalle sizlere surpriz olarak gelebilir RUF'un 2 ayri dashide beraberinde gelmesidir, 1'i 8 digeri 9bin devri destekli. Z1, iSpeed ile beraber kullandigim ve yaris icinde buyuk yardimi dokunan önemli programlardan biridir. Z1'i satin almadiysaniz bu ayin 19'una kadar 30% indirimi var, kacirmayin derim.
  2. iRacing kredisi/parasi... bu ayin 19'una gecerli olan bu kampanyada 20$'a 25$ ve 75$'a 100$'lik alis-veris yapma imkani sunuluyor. Bu iRacing kredileriyle ister pist/arac satin alirsin veya uyeligini uzatmaktan kendi odani ve Lig kurmana kadar kullanabilirsin .
  3. Evvelki blogumda bahsettigim gibi ilerde iRacing'e Karting gelecek...bunun 125cc veya 250cc olup olmayacagini su an bilmiyoruz. 

*******************************************************************************************************

Simdi gelelim Teh Ultimate Gear bölumune...

Su hayalimizdeki profesyonel setlere gecmeden evvel sunun altini cizerek belirtmekte fayda var.

iRacing olmasaydi böyle bir sistemi hic dusunmezdim bile!


Direksyonun temeli konusunda 2 secenegimiz var.
  1. Extreme Competition Controls Inc, kisaca ECCI7000 LINK
  2. Leo Bodnar direksyonu LINK

Bu 2'linin arasindaki farkin buyuk olmadigina eminim ve sonunda hangisini alirsaniz alin cok memnun kalacaksinizdir. Bu direksyonlari sakin diger oyuncaklarla karsilastirmayin örnegin T500, CSW, CSR Elite, Logitech G25/27 vs. vs.

Bu 2'li ayri liglerde diyecem, o bile haksizlik olur... bu 2 direksyon ile digerleri aralarinda Okyanuslar farki var. Ilk basta kalite farki...digerlerinde 1 yil problemsiz yarisabildiginize yatip kalkip dua ederken, bunlar kafadan 20+ yil problemsiz gider!

2'cisi motor ve Tork gucleri versus en gercekci FFB saglamalari. Bir Ecci7000 veya Leo Bodnar'dan guclu FFB kullansan bile su 2 problemle karsilasmazsin.

  1. Kisa bir sure sonra FFB motorun gucsuzlugunden ve kullanilan ucuz malzemeden kaynaklanan motor isinmasi ve bu yuzden FFB'in yaris icinde / surus icinde dusmesi - degismesi.
  2. Kullandigin araci hissetmek icin guclu FFB kullandiginda klipping denilen gereksiz sarsma/kontrolsuz titresim.

Bu direksyonlarin tek bir eksigi var ve malesef kucuk bir eksikte degil. Fiyatlari... Ecci7000 + 2 saglam simit 4000$ civarini bulurken, Leo Bodnar direksyonu + 2 saglam simit 5000$'i bulabilir.


Gelelim simitlere...
Birkac haftaya kadar Ecci7000+zRosso F1 direksyonu ve Charlie Visher'in GT/Nascar direksyonlari hep aklimdaydi ama bu degisti artik. Halen böyle bir sisteme para biriktirdigimden herhangi birine 100% karar vermis degilim ama en azindan böyle pahali ve profesyonel bir sistem kurmak istedigin zaman seceneklerin fazlalasmasi tabii ki cok iyi   ;)

Simit secenekleri...
  1. zRosso F1  LINK 
  2. VR-F1 Wheel LINK 
  3. S. Hudgson simitleri LINK 
  4. SRHardware LINK 
  5. C.Vissher simitleri LINK 


Böyle bir sisteme tabii ki saglam ve profesyonel bir pedal sistemi sart. CST ilk 3'e giren bir pedal sistemi fakat 6 aydan baslayan bekleme sureleri insani bundan sogutuyor. Geriye Ecci LINK ve SSP LINK kaliyor. Bir ihtimal DS'nin LINK cikaracagi pedallar direksyon sistemine hem yakisir, hemde profesyonelce ise yarar.


Bu profesyonel direksyonlar, simitler, pedallar sizleri daha hizli yaparmi...cevabim kesinlikle evet olur. Fiyat versus ödedigin paraya degecek kadar hizli yaparmi sorusuna ise cevabim kesinlikle hayir olur.

Butun olay sudur...yaris yapmak buyuk bir hobin ise ve bunlari alacak paran varsa bunlara yatirdigin masraf fazlasiyla deger cunku nerden bakarsan bak bu isin gercegini yapmaya kalksan en az 10 mislisine patlar. Bu profesyonel aletlerin bozulacagi korkun olmaz, tum bu yukarida saydigim sistemler el yapimidirlar, ikincisi buyuk zevkle yarisirsin...kazanmissin-kaybetmissin pek umurunda olmaz, önemli olan yaris zevki ve yasadigin gercekcilik!


Artik bu paylasimdan sonra yapacagimiz en ideali gidip Loto/Toto oynamak hatta sansinizi 1 kademe daha yukseltmek icin bir adet Milli Piyangodan kazanan numarayi secmeniz uygun olur   ;)

Bu arada sizlerle su birkac haftadir aklimda bulunan yeni evimin resmini paylasayim, siparisimi verdim sadece Lotto'nun tutmasini bekliyorum. Oraya tasindigimda villanin ismini "Call Me Jack Sparrow"'a degistirecem  :)










Ve son olarak guzel bir video...





Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Hepimiz imkanlarımız doğrultusunda en iyi sisteme sahip olmaya çalışıyoruz . Yeri geliyor yemiyor içmiyoruz paramızı bu cihazlara yatırıyoruz.Bir tane zevkimiz var işte o kadar olsun değil mi :)

    Bu arada ev de şahaneymiş abi. Tabi adına ev denebilirse. İnşallah bizde bu hafta yeni eve geçiyoruz. Bende resimlerini paylaşırım :)

    Yarışmayı özledim. Yakında aranızda olacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. süper setlermiş gerçekten ama ciddi paralar 5000 dolar,

    ben geçtimiz sene grup n sınıf palio alıyordum o paraya istanbul ralli sampiyonası yapcaktım 3 yarış ama iptal oldu sampiyona yapılmadı :(

    benim olayım ralli aslında o yuzdende çok çok rbr (richard burns rally) oynarım :)

    bu arada volkicar work shoplarada katıldım tavsiye ederim imkanı olanlara iracingdeki 600 Racing Legends Car gibi ve 3 yarısı bu setlerden daha ucuz :)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah beyler,
    Hayirlisiyla bir tasin Husnu, özledik seni ve resimleride bekleriz ;)

    Dogan,
    Benim fiyattan kastim daha cok insanin kendine bir karier saglamasi...3-5 yaris ve antremanlik sistemi F1'de bile 5000$'a bulunuyor. Tabii ki bu tamamen kisisel bir durum, neyin-kime daha önemli oldugu!

    Yasim geregide olabilir, zamaninda yapacagimi yaptim-görecegimi gördum ve bu satten sonra su 4-5000'i patronun yani esimin izniyle toparladimmi, bu setlerden alip iRacing ve ilerde buna benzer guzel ve gercekci yaris oyunlarinda binlerce yaris daha yapmak...en azindan elim-ayagim tutana kadar ;)


    Hayatimda gereginden fazla oyuncaklara para yatirdim, oyuncakla kastim su orta halli direksyon setleri...son kazigida birkac ay evvel yedim CSW setiyle eger iRacing forumunu takip ediyorsan su 1000€'luk direksyon seti bile bozulan bozulana, buna benim elimdekide dahil.

    Artik ayni kazigi yemekten biktim, almisken tam alayim beni mezara kadar götursun diyorum ;)

    Bu arada aramizda Profesyonellige ilk adimi atan Husnu kardesimdir, ayaginin altindaki pedal dunyadaki en iyilerden - en saglamlardan biri. Ne bozulacak korkusu var insanin icinde, ve de dunyadaki mevcut olan en yuksek cözunurluge sahip el yapimi pedal setiyle Husnu'nun gayet memnun oldugunu dusunuyorum.

    Diger yandan bizim pedallarimizin cözunurlugu dusuk olmasi haric, her an bozulacaginida biliyoruz...bazen yaris icinde sacmalar, yok pedal fazla soguk ondan herseyi algilamiyor...bazende fazla sicak ondan fazla basar vs. vs. anlayacagin problem uzerine problem.


    Bu arada ilgilenen varsa elimdeki CSW + 2 simiti, orijinal kutusuyla beraber ve 1.5 yil Premium garantisiyle beraber 700€'a satiyorum!

    YanıtlaSil
  4. Neo Endurance 500km Spa yarisin kayitlari basladi. Toplam 60 yariscinin ayni anda yarisacagi bu yarista 3 degisik klas ile yarisilacak. HPD + Corvette ve FordGT, her klas icin 20 sira ayrilmistir!

    Kayit icin...
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3185470.page

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CZDm-JxSjww

    YanıtlaSil
  5. Abi kulaklık kırıldı yaw :/ bir müddet sessiz moda geçicem, yarın garantiye veriyorum cihazı...

    Yetmezmiş gibi 3.gittiğim yarışta motor patlattım 9. bitirdim :/ gönlünüz rahat bir şekilde yarışlara girebilirsiniz artık, ultra gaspetlik bana geçti :)

    YanıtlaSil
  6. Gecmis olsun Bekir, yarisinin ortasina kadar izledim ve klasinda en kötu 3'cu bitirecegine emindim. Kulakligin kirilmasinada uzuldum, umarim bir an önce tamiri yapilir ve aramiza dönersin (skype) :)

    Dunku paylastigin link icinde tesekkurler, hepsini olmasada son saatini seyretme imkani buldum ve iste budur diyorum, o kadar ;)


    Neo'nun 500km Spa yarisina kayitinizi yapmissiniz, helal...zaten en favori araclarda yarisacaz, simdiden P2 ve GT1'e 21 kisi kayit olmus ve buyuk ihtimalle klas basina 40-50'de biter, anlayacaginiz yarisa hak kazanma bu defa bayag zor olacak.

    Bunu seyrettinizmi? 17:30'dan baslatin...3 proje + IsisiAy + SiesTi vs. vs.
    http://www.youtube.com/watch?v=57HfWdv4wFE&feature=youtu.be&t=17m39s

    YanıtlaSil
  7. Biri daha Ecci7000 sahibi olmustur, yeni satin aldigi CSW'si satiliktir ;)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3185181.page

    YanıtlaSil