15 Nisan 2013 Pazartesi

TTM 2013-04-15

Ey iRacingciler,

1 hafta daha gecti ve sezon 1'in son haftasina bu gece giriyoruz. Bu haftamiz genel olarak orta sekerli gecti...bazi yarislarimiz iyi - bazilari ise tam istedigimiz gibi gecmedi. Tum sorun su Sampiyona puanlamasindan kaynaklaniyor...
Yuksek puan almak icin Alyan dedigimiz hayvanatlarla yarislara girmemiz gerekiyor, haliyle kapismalarimiz akillara zarar geciyor ve ister istemez bazi yarislarimizda patliyoruz.



Prototype Fix, Corvette klasinda Bekir, Efkan ve Oguz toplamda ilk 25'e girmeyi basarmislar, bu takimimiz icin buyuk bir onur-basari ve sizlerle gurur duyuyorum beyler!
Oguz'un 2 haftasi eksik malesef. Bekir ve Efkan ise su son hafta alacaklari puana bakar ama kesinlikle ilk 5 icin kapisiyorlar. Simdiden bol sanslar diliyorum ikinizede  ;)

Takimimizdan herhangi bir serinin toplaminda ilk 25'e giren bir diger yariscimizda benim. Grand-Am'de Riley ile toplamda 28 ve önumuzdeki hafta sadece 100 puan alsam bile ilk 25'i garantiliyorum, McLaren'de ise su an toplamda 24'cuyum ve herhangi bir yarisimda bundada 100 alsam benim ilk 25'ligimi garantiler   ;)

Tabii ki bunlarin haricinde sezon basindan beri ugrastigim Classy ödulunude hak etmis bulunuyorum, kolay degildi ama en nihayet basardim, darisi sizlerin basina   :)

- Classy ödulu, multiklas bir yarista serinin tum araclariyla en az 8 hafta resmi yarislar yapilmasidir -



**************************************************************************************************


- Bu Haftaki TTM Pistlerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi Fix /  Serbest - Road Atlanta 25/65dk
  •     GT Challenge Serisi - Daytona International Road 45dk.
  •     Klasik Lotus GP Serisi - Oran Park GP 25 tur.
  •     Skip Barber Serisi - Suzuka West with Chicane 15 tur.
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Circuit Zolder GP GP Pits 40 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Road Atlanta 50dk. 
  •     Nascar A Klas Serisi Fix/Serbest (multiklas) -  Chicagoland Speedway 45/90 tur
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Richmond International Raceway (gece) 75/125 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Chicagoland Speedway 35/70 tur
  •     Indycar Serisi Fix/Serbest - Kentucky Speedway 50/100 tur

12'ci haftanin Yol versus Oval piskopat pist/yarislari...

Yol: Oran Park gözu kapali bu haftanin en piskopat yol yaris pisti.Lotus79'lar zaten iRacingdeki en zor araclardan biri...nough said!

Oval: Bu haftanin en piskopat pisti B klasdaki Richmond Int. Speedwaydir. Pist oval desen oval degil...duz desen duz degil...egri, yamuk, yumuk birsey. Burada bir yarisimin 2 saatten fazla tuttugunu bilirim, o kadar zor ve acimasiz bir yerdir.

**************************************************************************************************

Kisaca bu hafta kendi sahsim icin cok eglenceli gecti, her yarisim istedigim gibi gecmesede her biri  zevkli ve heyecanli yarislardi. Dallarayla 370'le tampon tampona virajlara 3'lu-4'lu girip-cikislarim, kim olsa nefes kestiren anlar yasardi...Nascar'da ise stratejinin ön planda oldugu, ne zaman pite giris-cikis yapilacak, hangi lastikler degisecek yoksa hicbiri degismeden gidilebilecekmi, bundada virajlara 3'lu-4'lu giris cikislar akillara zarar adrenalin pompalayan anlar. Yol yarislarinda ise Riley'e alismak 2 saatimi aliyor, bu...sadece selamin aleykum fasli yani kalkip yarisa girilmez o sekilde...birkac saat daha antremandan sonra iyi bir kvalifiyeyle yarislara dalmak, sonrada sira McLaren'e geliyor...tekrar bir selamin aleykum fasli bakmissin 2 saat gecmis ve sadece arabayi tanimaya baslamissin vs. vs.
Su Classy ödulu harbiden cok yordu ama buyuk yaris zevki verdi   ;)

Yeni sezon ve guncellemeler kapi önunde ve daha bu sezon bitmeden gelecek sezonada ister istemez plan hazirliklarimiza basliyoruz. Bir motor yaris sever biri olarak bundan iyisi can sagligi derim, ne mutlu bizlere böyle imkanlar sunulmus ve bu imkanlardan faydalanma sansimiz var   ;)

Son olarak, herzamanki gibi guzel bir video...iyi seyirler beyler,




Iyi yarislar,

21 yorum:

  1. http://evrimagaci.org/fotograf/58/3569/

    :D

    YanıtlaSil
  2. Guzel ve dogru bir haber, paylasim super Efkan ;)

    Bulundugum sehirde 2 cöp istasyonu bizim sirketin koruma görevine dahildir ve sasiracagin birsey yazayim. Bu cöp istasyonlarina gitsen yurudugun yerde/calisilan yerde direk yere oturup yemek yersin, o kadar temizdir!

    Isvec'in altyapisi cok saglam, 9-10 milyon insaniyla dunyaca meshur 2 araba markasi, 1 savas ucagi, kendi cep telefonu, tirlari, Nasa'yla isbirlikleri vs. vs. var. Helal demekten baska birsey denemez bu ulkeye ve insanlarina.



    Bu arada Blogumda Berker B'yi unuttum yaw...adam bizim Lotus79'daki gururumuz ve Lotus79 serisinin toplaminda su an 7 haftalik yarisiyla 18'ci sirada, son haftada okey derece bir sampiyonluk puani alsa bile rahatlikla ilk 15'a giriyor ve ilk 10'a girme imkani cok buyuk, Helal olsun ve son haftasinda bol sanslar ;)

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkürler. Fakat geri dönşüm olayı süper gerçekten. İlginç olan şey ise neden bu yatırımı diğer ülkeler yapmıyor. Bakmak lazım merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Husnu,
    Sahsi görusum herseyin baslangici "Egitim, Dogruluk, Duzgunluk ve Kuraldir" yani ne yaparsan yap duzgun, kacamaksiz, kisa yolu secmeden, 3 krus kazanacam akli olmadan kuralina göre, nizamina göre ve en cabuk sekilde yapacaksin yoksa bunu baskalari yapar ve en nihayet bunlara sadece agzin acik bakarak kalmakla beraber birde zamani gelir ustune para verip ve mali/hizmeti satin alirsin.

    Bu görusumun genel anlamda hayatta hersey icin gecerli oldugunu defalarca gördum, yasadim.

    Bunlar cok genis konular, Isvec'in cogu konularda önder olmasini en kisa bir sekilde özetleyecek olsam tek kelimeyle "Egitim" derim ve Egitimin en buyuk dusmani ve kesinlikle uzak durduklari her turlu "Fanatizmliktir".

    Bu arada GS 4 Ultraforce, SimXperience ile birlesti ve GS4'u alana SimVibe programi bedava veriliyor ;)

    GS 4'u bilmeyenler icin, youtube arkadasindir...
    http://www.youtube.com/watch?v=nhNTe3kWmkc

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar. Şu anda iracingde 75 dolara 100 dolar, 20 dolara 25 dolarlık kredi alınabiliyor. Kampanya bu ayın 19 una kadar geçerleymiş. Bu kredi işi nasıl oluyor şimdi tam olarak biraz bahsedebilir misiniz arkadaşlar. Şimdi atıyorum bu aldığım 100 dolarlık krediyi tam anlamıyla 100 dolar gibi kullanabilecek miyim, yani kısıtlaması var mı. Mesela 6 parça pist veya araç satın aldığımızda geçerli olan %20 lik indirimden aynı zamanda bu kredimle faydalanabiliyor muyum? Öyleyse eğer çok hesaplı oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Hakan Selamlar

    Bu kredi işi bildiğim kadarıyla şu şekilde oluyor. 75 $ lık kredi satın alıyorsun. Sana 25 $ bonus veriyorlar. İracing deki tüm paket indirimlerden de aynı şekilde faydalanırsın .

    Bu arada 2 . sezon takvimi açıklandı. Lotus 49 ve Kia yeni sezonda kullanıma sunulacak

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3185907.page

    YanıtlaSil
  7. Yeni guncelleme gelecek sali yapilacak ve bu sezona gördugum kadariyla herhangi yeni bir pist gelmiyor, onun yerine KIa OPTIMA (Global Challenge serisi) ve Lotus49 Serisi(Bedava) olarak sunulacak ;)

    Bu sezon bazi serilerde ciddi degisiklik yapmislar, yarislar daha uzamis lrnegin. Lotus79. Bence cok daha iyi olmus, "Fix" olmayan serilerin uzamasi, daha cok strateji kurma imkani yaratilmasina yol aciyor. Degismeli surucu destegi bu guncellemeyle gelmecek gibi gözukuyor...YLF + Sesler ve birkac piste yeni grafiklerin eklemesi haricinde pek birsey olmayacak gibi...



    Beni tek dusunduren Lotus49 serisi, C-Klasa atamislar, bence arac en az B-Klas olmaliydi. Ilk 2 haftasinda D-Klas olan herkez iRacing'de araclari tanimadan,yarislarin nasil yapilacagini bilmeden...carpisan arabalari oynarmis gibi dalacaklar Lotus49'a :/

    Lotus49'da cok guzel olan ise yarislarin uzun olmasi...kabataslak hesabima göre en kisa yaris 40-45dk surecek ve bu....Lotus49 gibi cehennem araciyla diger araclarla 2 saatlik yaris yapmissin gibi zorlu olacak ;)

    Bunun Turkce tercumesi, yarisi bitrmen fazlasiyla seni ihya edecektir :)


    Bu arada Bekir, dunku yarisinda ne yaptim öyle kardesim? 2'ciye neredeyse 1 dakika cakmissin...bir ara senin yarisini seyrederken bazilari Bekir ve Alyan kelimelerini defalarca kullaniyorlardi ;)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada içerik alımları ile alakalı değişiklikler var . Elegan abi %5 i kaptın valla :)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3185905.page

    YanıtlaSil
  9. Ooo, guzel haberler.
    Sanada tebrikler, yanilmiyorsam sende yol yaris bölumunde 5%'i kaptin ;)

    Husnu, bundan 3'er tane alsakmi ne?
    http://gizmodo.com/5994765/seiki-50+inch-4k-tv-eyes+on-how-the-hell-is-a-tv-this-beautiful-so-cheap

    YanıtlaSil
  10. Aman abi onlardan performans alabilecek sistem ne kadar tutar acaba :) Yaw sen bunlardan önce çak ECCİ ile pedalını boşver 4k falan

    YanıtlaSil
  11. Lotus 79 yeni motor sesi

    http://www.youtube.com/watch?v=aiR0G62paXc&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  12. Elektronik cihazlar cabuk ucuzluyor (Pc,Tv, SoundSystem, telefonlar vs. vs.), 2-3 yila 4K'lik 3'lu ekran bir sistem kurmak cok pahali olmaz bence. Ecci + pedallar icin halen calismalarim suruyor, her an bir surpriz olabilir - olmayabilirde ;)

    YanıtlaSil
  13. Dünkü yarışta adamlar çok kötüydü abi, bidünya hataya rağmen sonuç ortada, bende bir espiri yok yani :) Bu arada dün 0.7 litre benzin ile yarışı bitirdim, yarış sonrası 4. virajda yolda kaldım, benzin hesabı konusunda rekor bende galiba :)

    YanıtlaSil
  14. Kerem sağolsun hesabında Lotus79'u denememi sağladı. Araç gerçekten muhteşem, aşırı derecede keyif aldım.

    GoPro çakamsı bi de video çektim :D

    http://www.youtube.com/watch?v=21VwIk7SDcs

    YanıtlaSil
  15. Bekir rekor bende olması lazım. Petit Lemams yarışında finish çizgisini geçmemle motorun stop etmesi bir olmuştu :)

    YanıtlaSil
  16. Bekir,
    Öyle diyorsunda Proto serbest ve fix'in toplaminda ilk 10'dasin, bu...buyuk bir basari ;)

    Efkan,
    iRacing'deki hangi araci alirsan al...biraz yatirim yaptinmi muptelasi olup cikarsin. iRacing'deki araclarin en buyuk özellikleri bu bence. Her aracin ayri zevki, ayri bir surus stili var...bunu cözmeye bakiyor is ;)
    Videondaki sesten vites padlarin bayag gicirdiyor, o guzelim TIK sesi gitmis, biraz yagla, duzelmezse Fanatec'e bildir bence. Kameraya gelince yan cevirirsen tum 3'lu ekrani algilar, bu sekilde yarim ekrani zor göruyor yaw ve +1'i caktim videona ;)


    Bu arada beyler, 75$ kampanyasini umarim kacirmamissinizdir ve imkaniniz varsa su an uyeliginize kullanmayin o paralari...yakin zamanda bir uyelik kampanyasinin gelecegine eminim örnegin 1 yillik 50% indirimli gibi, o zaman kullanmaniz avantajiniza olur.

    Sonucta, tum bu kampanyalardan faydalandigimizda + iRacing'de yarisarak kazandigimiz paralar dahil iRacing'in yilligi 15$-20$ gibi birseye mal oluyor. Böyle bir sistem icin bu muhtesem bir fiyat ;)




    YanıtlaSil
  17. Ipod'u kafama anca öyle tutturabildim abi :D Bi de o gıcırdama sesi gaz pedalından geliyor. Bi yağlama işlemi şart oldu.

    YanıtlaSil
  18. iPod kafanda bir resim cekileydin ;)

    Gicirdama pedallardansa mazallah diyeyim, öldu ölecek gibi...

    YanıtlaSil
  19. Yok yaw canavar gibi çalışıyor maşallah :D Bu arada 5000+ irating diyarına adımımı attım çok şükür :D Darısı 6000'e :D

    YanıtlaSil
  20. 2. sezon güncelleme içeriği belli oldu. Yaw lotus 49 yine yok mu anlamadım

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3186272.page

    YanıtlaSil
  21. Tebrikler Efkan, hemde FordGT ile ;)

    Husnu,
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3185912.page

    Dun ise Ben, Bekir ve Efkan iRacing'i resmen haraca bagladik. Yaris Tanrilari bizim yanimizda, varmi bize yan bakan :)

    YanıtlaSil