22 Nisan 2013 Pazartesi

TTM 2013-04-22

Ey iRacingciler,
1 sezonu daha geride biraktik. 2013 yili 2'ci sezona hepimize bol sanslar diliyorum.

Gecmis sezon vs. bu sezon iRating/SR karislastirmamiz...


Bekir 3600/A255 -  3367/A158

Efkan 3883/B240 - 5034/A254

Husnu 2715/A452 - 2715/A438

Berker 4135/A386 - 4592/A186

Kerem 3190/A278 - 3760/A254

Berke 1793/A341 - 1793/A341

Burak 2403/B172 - 2691/C243

Oguz 3195/A162 - 3954/A385

TK 3071/A410 - 3388/A492


 
Team Turkiye MotorSport Takimi 2013 Sezon 1'in en cok kazanani ....

Kazanan, bir evvelki sezona nazaran iRatingine 1151 daha ekleyerek ve TTM olarak ilk 5000 iRatingi asan Efkan oldu, tebrikler kardesim. Bu sezon ortaligi kasip kavurdun, ayni anda sadece iRatingini yukselterek kalmadin, GT Challengenin Corvette toplaminda 6'ci gelmen TTM olarak buyuk bir basari! Helal olsun ve yeni sezona senden daha iyi performans ve basari bekliyoruz. En azindan 6000+ iRatingine kesin gözuyle bakmakla beraber yeni sezonda katilacagin seride ilk 3'te bitirmen dileklerimizle  :)

 ****************************************************************************************************

-  iRacing 2013 sezon 1 sonu 13'cu hafta eglence programi -

  • Mazda Cup ve Street Stock Challenge Serileriyle lisans atlamak isteyenler icindir. Bu yarislarda iR ve SR gecerlidir.
  • Zevkine Oval yarisinda Carburator Cup Serisini bulursunuz, Impala A ile Talladega SuperSpeedwayde.
  • (1) 24 Hours of Fun, Cadillac CTS-VR, Corvette C6R GT1, Ford Falcon V8 Supercar, Ford GT ve McLaren MP4-12C GT3 ile Spa, Interlagos ve Mazda Raceway Laguna Secada yarismaya ne dersiniz   ;)
  •  (2) 24 Hours of Fun, Gen6 Chevi ve Fordlarla beraber Street Stock araciyla Charlotte, Iowa ve Rockinghamda kapismaya ne dersiniz  ;)
  • (3) 24 Hours of Fun, Cadillac ile 375 beygir gucundeki KIA ile ön antremana ne dersiniz...pistler Twin Ring Moteg GP, Zolder, Oran Park ve Okayama

 Bunlarin haricinde tonla hosted odalar, lig odalari acik olacaktir.

****************************************************************************************************

iHud programina benzer ama bedava bir program buldum...Bedavadayi sevenlere   ;)
Bu program önemli birkac bilgiyi canli olarak "iPhone veya iPod Touch" uzeri gösteriyor. En azindan bu program sayesinde FoV'unuzu istediginiz sekilde ayarlamanizi saglayacaktir.

SinSpeed'de gösterilen bilgi,...Hiz, Devir ve Vitesdir.





*******************************************************************************************************

Gelelim yeni sezona...
Yeni sezonda Lotus49'a (ciktigi zaman) yavas yavas antremanina baslayacam, bunun haricinde sezonluk 10$'ima yatirim ve geri kalan zamanimda McLaren ve serilerinde yarisirim.
Bu sezonda Grand-Am'deki yarislarimin cogu guzel ve efendice yarislarla gecti. Efendice derken kimse kalkip buyur agam ben yemeyeyim, sen ye demedi tabii ama kalkipta sacma sapan gereksiz yerlerde zorlayan - kendini Senna sanan salaklardan arinmis cok guzel bir sezon gecirdim.



Yeni sezon icin arac tasarimimiza baslamayi dusunuyorum, fazla teferruatli olmadan sade bir tasarima ne dersiniz? Örnegin, araclarimizda tek renk ve logolar? Eger tek rengi onaylarsaniz...hangisi olsun?
Veya...
Ana renk + "SADE" anahtar kelime olmak sartiyla baska bir renkte az ve öz cizgiler + logo

Buraya birkac örnek yazayim, hep beraber karar verelim.
  • Siyah
  • Beyaz
  • Sut Beyazi
  • Kan kirmizisi, bayragimizin rengi
  • Civciv sarisi
  • Koyu deniz mavisi
  • Koyu gri
  • Yesil

Bunlarin haricinde hangi araclari surmeyi dusunuyorsunuz, ona göre tum araclarla ugrasmaya gerek yok. Tahmin ettigim araclari yazayim, eksik olan varsa yazarsiniz. Soru isaretli olanlar onaylanirsa iyi olur.

  1. Corvette
  2. McLaren
  3. Lotus49
  4. HPD?
  5. Lotus79?
  6. Ford GT ?
  7. Skippy?
  8. F1?
  9. Star Mazda?
  10. Ford Mustang?
  11. Mazda Mx5?
  12. KIA?

Ve son olarak guzel bir videoyla beraber hepinize 13'cu haftaya hosgeldiniz diyorum...




Iyi yarislar,

9 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Aslında bu sezon hiç bir seriyi çok da ciddiye almamıştım (şampiyona olarak) ama olan oldu işte :D

    BU arada abi Appstore'dan baktım da SinSpeed 6.99 TL diyor.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Yarın hayırlısı ile yeni eve geçiyoruz. İnşallah yeni sezonda aranızda olacağım. Görüşmek üzere.

    Bu arada tasarım ile alakalı olarak bu sezon dediğin gibi değişiklikler yapabilir abi. Sadece bir tasarım benim için uygundur. Renk olarak ne seçelim dersen bence gerçek hayatta o araç ile özdeşleşmiş renkler olabilir. Mesela

    Mclaren için Turuncu
    Vette için sarın

    gibi

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah beyler,

    @Efkan,
    Verdigim linkte herhangi bir fiyat görmeyince bedava sandim :/

    @Husnu,
    Yeni eviniz simdiden hayirli-ugurlu olsun kardesim ve kolay gelsin. Aklinda bulunsun tasinma konusunda biz erkekler 2 saniyede tasinmis oluruz...hanimlar ise 2 yil sonra halen tasinma isini bitiremezler ;)

    Tasarim hakkindaki dusuncen cok iyi...diger takimda okeylerse tamamdir bu is.

    Yeni sezona görusmek uzere,...

    YanıtlaSil
  4. Ben de diyorum ki acaba tüm takım olarak karalara mı bürünsek napsak :D Simsiyah olsa araçlar, üstünde de logomuz falan.

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Ben Corvette'de devam edeceğim.
    Tasarım konusunda hemfikiriz, sade renk ve logolar iyi olur. Sen bir yandan ben de diğer yandan en azından Corvette için 2 opsiyon olmuş olur.
    Ben Hennessy Corvette yapacağım sade renkli olarak. Kafamda tasarladım nasıl olacağını. Bitirdikten sonra isteyen tercih edip kullanır ;)

    Renk ve benzeri logo konularında senle daha önce konuştuğumuz gibi kişisel tercihe göre hafif renk değişiklikleri ile takım dizaynını kullanabilir herkes. Örneğin Audi R18'in aynaları ve kanat rengi her kişide farklı. Uzaktan bakan bu Mcnish'in aracı diyor :p Bunun gibi biz de ön tampon başka renk olur, ön kaput başka renk olur, ne bileyim aracın arka tamponundaki sponsor logo her kişide farklı olur. Yani aracın yüzde 75'i aynı olur (aynı takım pilotu olduğumuz uzaktan belli olacak kadar) gerisi de pilot farkını belli edecek kadar (yine uzaktan bakan bu Bekir desin :) ) farklı olabilir.

    Update'den sonra tasarımı birkaç günde yaparım diye düşünüyorum.

    Logitech G35 kulaklığım "kullanıcı hatası" gerekçesi ile tamir edilmeden bana teslim edildi :/ Logitech Türkiye'yi KINIYORUM!!! Kullanırken elimde kalan, hiçbir düşme/darp görmemiş ve en zayıf yerinden doğal nedenlerle kırılmış bir cihaz için, 6 ay daha garantisi varken hiçbir servis sunmayan Logitech'e YAZIKLAR OLSUN! Hakkımı Logitech Avrupa support ile yazışarak arayacağım. Eğer hakkımı alamazsam siz de anlayın ki artık Logitech ürünlerden uzak durmakta fayda varmış diyeceğim. Eğer hakkımı alamazsam bugüne kadar mausuna kadar Logitech ürün alan ben bir daha Logitech'in hiçbir ürünün ALMAYACAĞIM ve de ALDIRMAYACAĞIM !!!

    YanıtlaSil
  6. Bekir,
    Dedigin gibi aracin bazi yerlerine (kanat, aynalar) sahsimizi belirleyen özel renkler kullanabiliriz. Efkan'in karalara burunelim dusunceside fena degil "Kara Sövalye" stili ;), Husnu'nunde her aracin orijinal renginde olmasi dusunceside cok iyi.

    Logitech konusuna gelince...ilk evvela gecmis olsun kardesim. Kanimca buyuk bir adaletsizlik uygulanmis sana ve kimbilir senin gibi tonla TURK kullanicilara!

    Benim bildigim Logitech kitalara ayrili ve bunlar birbirlerinin mintikalarina bakmazlar eger Turkiye avrupa bölgesine ait degilse Logitechin lojistiginde yardim etmezler diye dusunuyorum.
    Bu is cekirdeginden cözulmeli yani devletimizden. Isvec'i örnek olarak alayim... garanti icinde olan bir mali tamir etmeyecekler var ya...o sirketi topa koyarlar cunku bir sirket bu mal kasten bilerek kirilmistir dedigi an bunuda ispatlamasi sarttir. Devletin kanunlari burada cok acimasizdir. Zaten bu yuzden Logitech simdiye kadar bir mali tamir edecegine yenisini verir hemen, hic ugrasmaz. Logitech ve tamir kelimesini ilk defa burada senden duyuyorum.

    Isvec'te bu sekilde kati kurallar ve kanunlar oldugu halde adamlar yinede isi bosvermemisler ve devletin sikayet burosu vardir, Turkiye'de varsa öyle bir bölum oraya basvur. Isvec'teki sirketlerin korkulu kabusudur bu sikayet burosu...en son söz onlarin elindedir ve onlar degisecektir dedilermi, sirket bunu degistirmek zorunda + buroya is yaptirdiklari icin ayriyetten para ödemeleri + tum bu sikayetler kagida gecer! Bunlar buyuk olaylardir sirketler icin.



    - Bu arada 23 Nisan Cocuk Bayramimiz kutlu olsun -

    Yanlis hesaplamadiysam guncelleme 10 dakikaya baslayacak, aksama görusmek uzere,...

    YanıtlaSil
  7. Hesap yanlis yaw...TR saatiyle 17:00'de guncelleme olacak ;)

    Fanatec'in Clubspor vitesi H-modeli 150€, H ve Seq 200€. Fiyat gayet okey ama isin kötu yani sadece CSR Elite ve CSW'lerde calisacak.

    YanıtlaSil
  8. Guncelleme bitti, 1 kahve sonrada ver elini KIA...bakalim nasilmis ;)

    YanıtlaSil