21 Mart 2012 Çarşamba

TTM 2012-03-21

Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler icin tesekkurler   ;)

iSpeed destegi ile aksam ilk Daytona uzun yarisimi yaptim ve gayet guzel gecti. SoF sadece 1800'lerdeydi ama yarista herkez birbirinle jentilmence yaristi. Dikkatimi ceken Daytona yarislarinda Corvetler neredeyse HPD katilimina yakin. Mesela, dun aksamki yarisimda 14 HPD + 9 Corvette + 3 FordGT vardik.
Bu hafta Corvetcilere kesinlikle iRatingleri cuvallarla dagitiyorlar   :P

Bugun Prototype Fix ayarli yarislar var. Kvalifiyeye baktim 1.35.7xx'leri atanlar var,...saglam zaman-imkansiz degil...biraz antremanla atilir   ;)

GP serisinde Okayama 40 tur var bu hafta, o kacmaz, Nascar C-Klasda Michigan Int. Speedway 65 tur misler gibi gider birde Indycar serilerinde Barber MotorSports Parkda 19 vs. 38 turluk yarislar...V8 ise Suzuka'da 29 tur..hmmm, hangisine katilsak acep  :P
Önce benim serilere bir odaklanip Daytona'daki haftalik yarislarimi bitireyim sonrasina hangisine katilirim,...bakariz   ;)



Iyi seyirler,

 


Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. selam
    klasman D - C - B oldugumuz zaman, başlangıç paketindeki cars ve track ile yarışlar oluyormu.
    yoksa klasmanın yarış için cars ve track satın almamızmı lazım.

    yarış ortasında acil olarka cezasız yarıştan çıkmak için ne yapmalıyız (cep çalıyor) gibi.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Kemal,
    Yuksek klasmanlarda yarisabilmen icin o yarisin pistine ve aracina sahip olman lazim tabii ki.

    Örnegin D-Klasda Mustang Challenge serisine katilmak istiyorsan "Schedule"'a tikla ve o hafta hangi pistte yarisiliyorsa onu ve Mustang'i satin aldigin an D-Klas olmak sartiyla yarisabilirsin.

    Yeni arac ve pistleri diger oyunlardaki gibi kendin 2 saat kurmaylada ugrasmazsin,...neyi satin aldiysan sistem direk yukelyip kendi kurar...pist ve arac hazir oldugunda senin tek yapacagin antreman ve yarislar girmen olur ;)

    Bu pistler ve araclar bir defalik satin alinir ve gelecek sezonlarda/yillarda tekrar satin almak zorunda degilsin!

    Yarisi yarida biraktigin zaman her defasinda iRating kesilir, SR kesmez.


    Safety Rating, iRacing'de en basit bir sekilde kazanilabilen puanlardir...TimeTrial at SR verir, Kvalifiye at SR verir, Yarisini az hata veya hatasiz bitir SR verir...Asil is iRating'de bitiyor! Ne kadar yuksek iRating'in olursa o kadar daha cok sampiyonluk puani kazanirsin, o kadar daha saglam yariscilarla yarisirsin.

    YanıtlaSil
  3. Kemal,
    iRacing, cok teferruatli ve genis bir sistemdir, ben daha evvel bir yazi hazirladim, okumani tavsiye ederim cunku sordugun sorularin hepsine burada degindim.

    http://teamturkiyemotorsport.blogspot.se/2011/09/ttm-2011-09-05_06.html?showComment=1315314814573#c8028463340556346748

    YanıtlaSil
  4. yarışta hatasız son sıralarda yarışı bitirdigimde , raporlara baktığımda
    - discontinuity - hatası vardı. nedenini çözemedim yardımcı olurmusunuz.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Kemal,
    Kusuruma bakma, mesajini yeni gördum.
    Yaris icinde discontinuity'nin anlami internet hizinin dusmesiyle alakali. Senin yaristigin an belki birseyler yukluyordun veya ailenden birisi internetteydi. Eger internet hizin kisa bir sure sonra duzelmezse o zaman otomatikman sistem seni yaris odasindan atar ve iRating kaybina ugrarsin!

    Her ne kadar iRacingdeki Online Sistemi Serverbased olsada...yani tum yariscilar iRacingin hazir yaris odalarina baglansada, herkezden yinede belli bir internet hizi alip/vermek zorunda, özellikle yarislarda tampon tampona - yan yana yarisildigi icin pinglerin iyi olmasi cok cok önemlidir.

    Yaris ve kvalifiyelerde yuklemelerini kapatmani tavsiye ederim, antreman ve TT'lerde bu pek önemli degil. Antreman odalarinda kaza yapsanda ne SR ne de iR kesilmez, TT'dede zaten tek basina turluyorsun.

    Host yaris odalarinda ise eger pingin yuksekse o zaman odayi kuran kisi seni manuel olarak yaris odasindan atabilir.

    Umarim bu bilgiler sana yardimci olmustur.

    YanıtlaSil
  6. Abi bu nedir yaw

    http://jlvrh.de/JL_Wheel.htm

    YanıtlaSil
  7. Husnu,
    Bu gayet guzel bir mod ve de okudugum kadariyla Fanatec'in yeni serisine kafa tutar...guc versus performans yönunden. Özel istege görede siparis alisyorlar.

    Emmeeee, bir ECCI'ye kafa tutmasi icin daha cooooook ekmek yemesi lazim ;)

    YanıtlaSil