20 Mart 2012 Salı

TTM 2012-03-20

Ey Forzacilar,

Dunku muhabbetler icin tesekkurler, herzamanki gibi guzel eglendik   ;)

2 gun evvel iRacing forumunda gezerken iSpeed basligina takildim ve daha iSpeed'i yukleyip denemeden evvel oturup Troy Schulz'un "One second at a time" yazisini iyicene okudum. Okudugum hosuma gitti ve iSpeed'i yukleyip-deneme firsatim oldu. En nihayet programi satin aldim...fiyati 15$ ve fazlasiyla ise yariyor.

Kisaca sizlere iSpeed'in önemli noktalarini yazayim...
  • Degisik yakit gideri bilgileri mesela: Ne kadar benzin kaldi, son 5 turun ortalama yakit gideri, son turun yakit gideri vs. vs.
  • Baska yariscilarin zamanlarina karsi yarisma, onlarin surdugu yol cizgisi, fren noktalari ne kadar frene basildigi/bastigin, vites gecisleri ve vites gecislerin zamanlari, gaza basma noktalari vs. vs.
  • Baska yariscilarin yarisina nazaran hizin ve zamanin...bu illede baska yariscilarin olmasi gerekmiyor...kendi zamanina karsida hiz versus zamana karsi yarisma imkanin var.
  • iSpeed'in HUD bölumunun kucuk pencerelere bölunme imkani ve bu pencereleri yaris ekraninda istedigin yere koyma imkani bknz: alttaki resim
  • Tuzaklar denilen bölumleri yaratma imkani ve yaristigin zamana karsi aradaki farki sana söylemesi, buna giris ve cikis hizinda dahil.

Daha buyuk resim icin linke tikla: LINK

Dun aksam bendeki iSpeed programinin eski versiyonu oldugunu gördum ve yenisini yukledim...ilk gözume carpan fark benzinin KG olarak dogru bir sekilde gösterilmesi oldu...eskisinde litre olarak gösteriyordu. Artik hesap kitap yapmaya gerek yok Efkan, he he

Bir yaris icin ayarlarla ugrasiyorsan, en hizli yaptigin zamanin ayari otomatikman iRacing/Setup dosyasina yukleniyor   ;)

Dahada bir ton yenilik eklenmis, buglar duzeltilmis...ayrintili bilgi icin TIKLA
Burasida iRacing forumundaki bölumu...LINK

Fanatec, yeni CS Vitesin resmini bloga koymus...paylasim icin tesekkurler Husnu. Gayet saglam bir vites kolu olacaga benziyor   ;)



CSW yakinda cikacak...ilgilenenler icin,...


Son olarakta guzel bir video...Stab 1.34.5 atmis...benim en hizlim ise 1.35.6

 

Iyi yarislar,

7 yorum:

  1. selam arkadaşlar
    birkaç sorum olacak
    1- yarış sırasında ceza almamak için yapılmaması gereken şeyler, püf noktaları... V.s. . ?

    2-yoldan çıkma - çarpma gibi .... cezaların puan derecesi,varmı.?

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. İSpeed İ geçenlerde incelemeye çalışmıştım. Genelde ekstra bir monitör de kullanıyorlar. Bence güzel de oluyor. Ufak bir monitörü kokpite monte edip kullanılsa daha detaylı kullanılabilir. Senin için herhangi bir avantajı oldu mu abi ?

    YanıtlaSil
  3. Kemal,
    Aslinda kendine yapacagin en buyuk iyilik skype uzeri aramiza katilman ;)

    1.- Su an Rookie klasdasin ve klas atlamak icin en önemlisi tamamen hatasiz yarisman olacak. Sonuncu gelmen hic önemli degil su asamada,...daha iRating sahibi degilsin. iRating bir nevi matchmakingdir yani ilerde iRating sahibi oldugunda (D-Klasa ciktiginda verilir)iRating puanina göre seni senin ayarda yariscilarla ayni odaya atar ve her yarisin Senna-Prost kapismasina döner ;)

    D-Klasa bir an evvel cikman icinde Safety Ratingin "SR" 4.00'in ustune cikmasi lazim. Ne zaman 100'leri gecersen misal olarak SR 3.00'i gectiginde sana 40 ile 60 SR verir yani SR 3.00'i gectigin an SR 4.00'i gecmene 40-50SR kalir ve bunuda 3-5 temiz yarisla halledersin.

    2.-
    * Yoldan cikma = 1x
    * Spin atma = 2x
    * Arkadan araca carpma = 4x
    * Arkadan carpilma genelde 2x verir ama bazen 4x'a verebilir!

    Butun bu cezalar sadece senin SR'ni etkiler, iRating'ini degil.


    Eger iRacing'e yatirim yapmayi dusunuyorsan yukarida bahsettigim iSpeed programini kesinlikle tavsiye ederim, pistin nerelerinde zayif oldugun, nasil ve nerede frene basacagin, hizin, gaz ve direksyon cevirmelerine kadar cok ince ayrintili bir sekilde yardimci oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Kemal

    Ceza almamak için öncelikle yol dışına çıkmamalı ve diğerleri ile temas yaşamamalısın. Bunun püf noktası bol bol ANTREMAN ve antreman sırasında yapacağın yarış simülasyonları. Bizler eğer aynı antreman odasında isek genelde birbirimizi zorla geçiş senaryoları ve hatasız uzun sürüşler yapmaya çalışırız.

    Yaptığın hatalar ile alakalı benim bildiğim herhangi bir sabit ceza puanı yok. Yani 2 tane hata yaparsan şu kadar keser 5 tane yaparsan şu kadar keser diyemem. Bilen arkadaşlar var ise cevaplasın lütfen.

    YanıtlaSil
  5. Husnu,
    Benim icin buyuk bir avantaji oldu...hemde sadece 2 gunlukken. Eger iSpeed'i alirsan sana yardimci olurum, halen daha tum programi cözmus degilim ama cözdugum noktalar cok cok iyi!

    Extra monitöre gerek yok, yukaridaki resimde gördugun gibi kucuk pencereler halinde yaris kokpitine ekleyebiliyorsun tum bilgileri. Bir nevi iHud gibi ama daha cok telemetri uzerine kurulmus.

    iSpeed'i kucuk pencerelere bölup yaris ekranina koydugundaki tek eksik iRacing'i pencere modunda kullanmak zorunda olman. Pencereyi tamamen kapama imkanin var...sorun orada degil, sorun pencere modunda iRacing'i kullandigin zaman PC'den bayag bir guc kullaniyor ve grafikleri biraz dusurmek zorunda kaldim ama yaris icinde bana verdigi bilgi bunu fazlasiyla karsiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Pencere modunda oynamaktan nefret ediyorum :) Bu konuda biraz gelişme olursa güzel olur. Geldiğimde detaylıca konuşuruz abi

    YanıtlaSil
  7. Aksama gelde ilk Prototype Fix'e gireriz ;)

    YanıtlaSil