9 Ekim 2011 Pazar

TTM 2011-10-09

Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler, antremanlar ve yarislar icin tesekkurler...muhtesem eglendik   ;)

Bu hafta guzel haberler ve paylasimlarim var...

Ilk evvela Husnu'nun paylastigi cok guzel bir konu olacak, onun yazisini oldugu gibi paylasiyorum buraya, bilgiler icin tesekkurler Husnu!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Türkiye motorsporlarının en eski noktalarında birinin yeni halini sizlerle paylaşmak istedim. Bilmeyen arkadaşlar vardır belki. İzmit körfez pist yaklaşık 1,5 sene evvel çevre sakinlerinin araç seslerinden rahatsız olmazsından dolayı mahkeme kararı ile kapatılmıştı. Kısa süre önce bu problemler aşılarak pist yenilendi ve kullanıma sunuldu. Geçen hafta Türkiye pist şampiyonasının bir yarışı yapıldı. Pistin yeni hali pilotlar pek zorlayacak cinsten değil gibi gözüküyor ama yine de yenilenip kullanıcılara sunulması güzel oldu. İstanbul parkta turlamak biraz pahalı ve her zaman etkinlik olmuyor bildiğim kadarı ile bu pist biraz daha aktif olacaktır. Bu hafta bir etkinlik var ve 300 TL karşılığında katılım sağlayabiliyorsunuz . Şu anda beni pistte tatmin edecek hızlı bir aracım olmadığı için katılmıyorum . Ama izleyici olara gidilebilir. Aşağıdaki videoda pist bayağı bir tozlu gözüküyor ama şu anda bu durumda değildir diye tahmin ediyorum. Araçlar turladıkça temizlecektir ama uçan kaçan da çok olacaktır. Ve bu pistten guzel bir video...artiyi cakmayi unutmayin beyler   :)
 
 .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Simdide sira geldi...

- Kacirilmamasi Gereken Yarislar -
  • 24 saatlik Petit Lemans onuruna yapilan iRacing'deki Prototype Serisinin Road Atlanta'da duzenledigi 90 nefes kesen dakikalik yarisi
  • Dunya Formula 1 yarisi onuruna  duzenlenen iRacing'deki Laserle skanlanmis Suzuka'da Williamslarla 53 turluk muhtesem yaris
Eger bu yil, simdiye kadar sadece 2 yaris yapacaktiysaniz...50 yaris serisine katilacaginiza su 2 yarisa katilmaniz size fazlasiyla yetecekti. Akillara zarar stratejiler, gecisler ve ciddiyet vardi bu yarislarda...katilan tum arkadaslari tebrik ederim, katilamayanlara ise bir dahakine böyle superötesi yarislari kacirmamalarini dilerim.

Dunku iRacing.com Japanese World Tour 2011 Grand Prix yarisina ben ve Berker katildik. Berker kvalifiye attigi icin Grid'de 7'ci basladi, ben ise kvalifiyeye katilmadim ve 24'cu basladim. Normalde 5 dakikalik isinma zamani olan serilerde, burada ise 90 dakikalik Petit Lemans yarisi gibi 15 dakikaydi. 15 dakika boyunca butun ayarlarimi en az 3'er defa gözden gecirdim...örnegin:
  • Setup --> Check
  • Benzin ne kadar ve hangi karisimda...ardindan benzinin 1 defalik pitle tum yaris boyunca yetip-yetmeyecegi hesaplarim -->Check
  • Direksyon, Vites ve pedal ayarlari -->Check
  • Ruhsal durum...-->Check,Check
  • Tuvalet ziyareti -->Check
  • Yarisa katilacaklarin isinma turunda suruslerini inceleme vs. vs. -->Check
Ve en nihayet 15 dakika isinma turlarindan sonra 53 turluk Suzuka yarisimiz basladi. Daha kalkista 1 tanesi motorunu patlatti...tough luck  :P

Yarisin ilk 2-3 turunda Berker'i sagda-solda yol kenarlarinda görurum diye bakiniyordum ama Berker ustalikla yarisin en zor bölumlerinden biri olan ilk 2-3 turunu kazasiz-belasiz atlatmis ve ilk 5 icin savas veriyordu. Ben ise 24'cu siramdan 15-16'ya yukselmistim...19'cu tura kadar Hiyar bir fransizla savas verip 2'mizde birbirimize stress yaratmayla cebellesiyorduk...19'cu turda fransiz vatandasi gectim ve baktimki kardesim Berker simdiden pite girmis...ayni anda yarisa konsantreye devam ederken, aklimda Einstein'in bile böyle bir durumda yapamayacagi hesaplari yapiyordum...eger Berker simdiden pite girdiyse 53 turluk yarisin sonuna kadar 2 defa daha girecek...kacari yok, he he he

Fransiz'dan kurtulduk derken bu defa Berker pesime takildi ve normalde gördugum sevgi-saygi yerine adam sanki beni hic tanimiyormus gibi dunyanin stresini yasatmaya basladi...sagolsun sayesinde hafif yol disina cikarak  "x1'i"  aldim. Neyse, sorun degil...yabanci degil dedik, kardesimizdir dedik bagrimiza bastik...en nihayet öcumu bir turlu alacam nasilsa hayaliyle yarisa devam ediyorum  ;)

Son tura gelmeden evvel...tur 48, biraz endiselenmeye basladim...Ilk 10'a girmeyi basardim ve start/finish duzlugune ciktigimda Berker görunurlerde yok...hesabima göre pite girmesi lazim,...hmmmm, acaba hesapta yanlislikmi yaptim   :/

51'ci tura giriyorum ve 1 ve 2'ci sirada olanlar önumdeler ve bana daha yeni 1 tur bindirdiler...F3'ten arkamda Berker'i gözlemeye baslamistimki birde ne göreyim...gulum, bi tanem Berker Pitten cikmak uzere  :D

Tam ilk viraja giris yapacam Berker beni görmus olacakki, adam son gaz viraja daldi, tampon tampona girdik ilk viraja ve bu sekilde birkac viraj aldik...arkamda 3'cu siradaki yol istiyor...Berker ise pitten yeni cikti soguk lastikler ve full depoyla onu nasil olsa gecerim diye biraktim, nasil olsa 1 tur daha var diye dusunuyorum...malesef hesaba katmadigim 1 ve 2'ciden 1 tur yedigimiz ve bu yuzden sadece 52 tur atacagimizdi...yaw bilseydim arkamdaki hiyaragasina "Back Off ulan, I'm batteling  for the 6th" derdim.

Sonuc,... böyle muhtesem bir yarista Berker ve benim hem yarisi bitirmemiz ve de yarista cok iyi siralama tutturmamizdir   ;)

Ve yaristan videomuz,...iyi seyirler,




Bu arada Efkan'in sanssizligi ustunde, ne yaparsa yapsin-ne kadar dikkatli giderse gitsin yaris bitirmesi mucize gibi birsey! Prototype yarisina girdi ve daha formasyon turunda hasar alip yaris disi kaldi,...Nascar'in Legends Cup'una girdi ve harika bir sekilde giderken elektrikler kesildi...Son yaptigi Prototype'da en nihayet yarisi bitirmis ve hem irating-hemde safety ratingleri tavan yapmis...umariz bu kara bulutlardan kurtulmussundur artik   ;)


Bekir ise super yarislar cikartiyor...Starmazda'da irating uzerine irating - safety rating uzerine safety ratingleri topluyor, tebrikler. Ayni anda B-Klasmanina cikmistir   ;)
**********************************************************************************
Dunya sampiyonu Sebastian Vettel...Suzuka'da 1'ci gelmesede genel toplam puanlarinda dunya sampiyonlugunu 2 defa kazanan en genc yarisci olarak tarihe adini yazdirmistir!

Aksama görusmek uzere,Iyi yarislar,

3 yorum:

  1. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum Güzel bir hafta geçirdik. Suzuka GP çok eğlenceli geçmiş abi tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Nurburgring ile alakalı mükemmel bir çalışma. Bu efsane piste toplanıp gitmek lazım.

    http://www.oto-park.com/haber_detay.asp?haberID=277&yesil-cennet-2011.html

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Husnu,
    Super bir paylasim...tesekkurler, buyuk zevkle izleyip her birine 5 yildizi caktim. Cok guzel ve profesyonelce bir calisma olmus!

    YanıtlaSil