3 Ekim 2011 Pazartesi

TTM 2011-10-03

Ey Forzacilar,
Dunku muhabbetler ve yarislar icin tesekkurler, harika bir aksamdi   ;)

Ben ve Efkan dun gece Kucuk Lemans yarisina girdik,,,Pist-Road Atlanta / Grid-36 / Yaris suresi - 90 dakika ve muhtesem bir yaris. Efkan 90 dakikasini basariyla bitirirken, ben 1 saat 15 dakika sonra kazaya ugrayarak yarisin sonunu göremedim malesef.

O halde bile bu Kucuk Lemans yarisim simdiye kadar yaptigim en heyecanli yaristi diyebilrim, akillara zarar gecisler ve stratejiler yasadim. Yarisci degisimiyle gelecek olan Endurance yarislarina daha buyuk beklentim var simdi   :)

*************************************************************************************

Bir diger haber Fanatec'in yeni BMW direksyon simitini aciklamasi, asagida videosu...tek kelimeyle mukemmel!!! Aklimda halen Ecci var ama öyle gözukuyorki yanina birde Fanatec cekecez  :P
 
**********************************************************************************

Bu aksam Prototype araclariyla Spa odamizi aciyorum, oda herkeze acik olacak...biraz trafik olsun   ;) Odamizin adi haliyle Team Turkiye MotorSport olacak, TR saatiyle 21:00 civari acarim.


Bugun Forza4'un demosu Live'a cikacak, deneyip kisaca dusuncelerimi yazarim.

ISR'den Thrustmaster'in yeni F1 direksyonu hakkinda guzel bir video ve buna ekleyecegim ufak bir yazi olacak.



Su zamanlarda biz yaris severler icin muhtesem hardware/software patlamalari oluyor. Tonla guzel oyunlar ve birbirinden guzel ve daha gercekci direksyon setleri sunuluyor...hepside biz oyuncular icin savas veriyorlar...Rekabet, her zaman icin bizlere yarar!

Hardware bölumunde halen 2-3 firma tamamen Extreme High End'dir, yani bu direksyon setleri dunyada bir avuc kiside bulunur ve bunlardan daha iyisini bulamazsiniz...tabii ki fiyatlarida ona göre cok cok pahalidir ve buyuk ihtimalle sizden daha uzun muddet yasar, yani cocgunuza/torununuza miras kalir, he he
Bahsi gecen Extreme High End direksyon setlerinin bazilari, CST, ECCI, VPP, Frex'dir...Frex konusunda en ust modelinden bahsediyorum tabii.

Bunlarin haricinde yeni cikan sirketler vardir High-End direksyon setleri piyasasini ele gecirmeye calisan, bunlardan 2 tanesi Fanatec ve Thrustmaster. Thrustmaster T500 serisi ile citayi ilk yukseltendir, ardindan Fanatec'in cevabi Club Sport Serisi olmustur. Bunlarin kalitesi gayet iyidir ama cocgunuza/torunuzua kalirmi...sanmiyorum ama satin alindiginda kullanicinin son direksyonu olacagina inaniyorum    ;)
Tabii ki bunlarinda fiyatlari ona göredir, Extreme High End direksyon setlerin fiyatlari 2000-3000 dolarda gezerken, High End'lerin fiyatlari 500-800 dolar civaridir.

Benim deginmek istedigim konu ise su High End direksyonlar cunku aramizda High End direksyonlarini alacaklarimiz var.

Su anki secenegimiz CSW(Pc + Ps3 destekli), CSR Elite(Multiplatform) ve Thrustmaster 500...

Yukaridaki videolari seyrettikten sonra ve de yasamis oldugum kisa hayatimdaki tecrubelerimden dolayi sunlari yazmak istiyorum.


Eger Pc simleri yatirim yapacaginiz ilk yer ise kesinlikle tavsiyem Fanatec'in CSW'si olur...evet, Xbox360 ve gelecekteki Xbox konsoluna destegi yok ve olmayacak ama rahatligi var. Su quick release oyundan ve direksyon simitinden sogumamani sagliyor. Thrustmaster 500 ve CSR Elite'dede 30 saniyelik bir ugras ile direksyon simitini degistirebiliyorsun, ben kendim icin konusuyorum burada...ben ugrasmam. Ilk zamanlar yeniligin verdigi hevesle 2'de1 degistiririm sonrada kenarda toz toplar extra direksyon simitini.

3'cu party yapimcilari CSR Elite'ye veya Thrustmaster 500'e buyuk ihtimalle qucik release cikarirlar...ama bunun garantisi yok! Cikarirlarsa secimim CSR Elite'den yana olur cunku multiplatform destegi agir basar.

Yazacaklarim bunlardi, aksama görusmek uzere, sizleri tekrar guzel bir videoyla birakiyorum...bakayim bu videoda olan olay sizlere birseyi hatirlatiyormu  :P
"Duz yolda" 300km/h gidiyor... ayni iRacing'deki gibi...bu kadar gercekcilik olur yaw...




Iyi yarislar,

4 yorum:

  1. Yarışa giremediğim içim çok üzüldüm açıkçası. Sıralamalarda Moosport pistindeki Elegan abinin vermediği ayar ile yarışmıştım ve çok stabildim. Yarıştan beklentim büyüktü açıkçası . İyi bir yerde bitireceğimi düşünüyordum. Fakat evlilik hayatı işte huzuru da bozmamak lazım. Umarım Endurence yarışları artar. Hatta bu prototype yarışlarını önümüzdeki sezon uzatmaları lazım.
    Yarışan arkadaşları tekrar tebrik ediyorum.

    Abi direksiyon setleri ile alakalı güzel noktalara değinmişsin. Fanatec in yeni direksiyon simidi beni benden aldı açıkçası çok hoşuma gitti. Extreme setler gerçekten süperler . Özellikle ECCI fakat fiyatları da gerçekten güzel. Zamanında Fanatec için de bu söylemlerde bulunuyorduk fakat bunlar varken fanatec bize sunduğu sistem ile fiyat/performasns oranına bakarsak daha mantıklı geliyor. ECCI en azından Avrupa da bir ülkeden tedarik edebilsek güzel olurdu. Ama amerika da olunca herhangi bir sorunda ( sorun yaşamayacağımıza eminim ) bizi uğraştıracak. Fanatec te ise en azından TR de saygılı ve ilgili bir muhattabımız var. Bakalım şu CSW çıksın da ondan sonra karar vereceğim. Akşama Suzuka da görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  2. Zaten ondan yazdim Husnu :)
    CSW ve CSR Eliteye degisik direksyonlar cikacak anladigim kadariyla...CSR Elite'ye daha az cikacak...CSW'de tum direksyon simitleri LCD ekranida dahil oyunlarda calisacak...CSR Elite'de degil.

    Aksama Suzuka degil yaw...SPA ;)

    YanıtlaSil
  3. Aaaa yanlış yazmışım abi pistler karıştı. Bu arada Forza hakkında herkes olumlu konuşuyor. Özellikle GT ciler :)

    YanıtlaSil
  4. Forza4 demosunu denedim, wieght transfer haricinde hic birsey degismemis. Simulasyonda bile görunmez yardimlar acik!
    Grafikler daha guzel ve GT serisi gibi steril, hosuma gitmedi.

    Arcade olarak eglenceli olabilir, sim olarak cok cok zayif...surus fizigi olsun, yolun mukemmelligi olsun.

    Demolition Derby, Forza futbol ve ona benzer oyun modlari haricinde baska bir ise yaramaz demodaki görusum bu.

    Bu arada GT'ciler begense ne yazar yaw...sanki kendi GT'leri simulasyonda...sende Husnu, he he he

    Su an 5 yillik GT Legends bile hem Forza'dan - hemde GT'den cok cok daha ilerde sim olarak!

    Aksama Spa eglenceli olacak ;)

    YanıtlaSil