3 Mart 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-03-03

Ey TTM,

Bu haftamizda herzamanki gibi muazzam zevkli gecti. Bu hafta kendi adima tek uzuldugum dunku GT3 Challenge Serisi yarisina katilamadigim oldu, sorun degil önumuzdeki haftaya acisini 4 misli cikartirim  ;)

Fasulyenin faydalarina gecmeden evvel kisaca Spor ve Antremanlarinizda basarili olmaniz icin en önemli noktalari tekrar edeyim diyorum...
  • Tum hayatin boyunca rahatlikla yurutebilecegin bir diyet veya saglikli beslenme isin en önemli noktalarindan biridir. Saglam ve guzel bir diyete ulasabileniz biraz zaman tutabilir, acele etmeyin...Isin ucunda Hastalik ve Ölum olmadikca bir anda alisageldiginiz beslenmeyi 180 derece cevirip tamamen saglikli beslenmeye calismayin, bu sizi hem gereksiz yere cok zorlar - hemde 99% saglikli bir hayata baslamadan bu isten vaz gecmenize sebep olur.
  • Yaptigin spor/antremanda muazzam terlemeyip, acayip yorulmuyorsan hic zamanini bosa harcama. Bu...en gec spora/antremanina basladigin 2'ci haftasi icin gecerlidir. Hani, ilk haftan alisma fasli oldugunu dusunerek yola cikiyorum. Sizlere sunu diyebilirimki antremanlarimda halen ilk zamanlardaki gibi muazzam terlerim ve antremanim sonunda bayag bitkin ve yorgun duserim fakat vucudum artik cok daha cabuk kendine geliyor/stabilize oluyor. 
  • Saglikli beslenme konusunda karbonhidrati mumkun oldugunca az ve proteini mumkun oldugunca cok olan maddeleri/yemekleri yemeye calisin. Dusuk karbonhidrati olan maddelerin basinda haslanmis patates gelir, protein zengini maddelerin basindada et.
  • Yaptigin spor/antremanin varyasyonlu olmasina dikkat edin yani haftanin 5 gunu ayni hareketi 1 saat boyunca yapmanin yarari olmaz, degisiklik / varyasyon "Anahtar Kelimedir"
  • Aslinda bu noktayi ilk yazmam gerekirdi cunku yeni ve saglikli hayatiniza bu olmadan erisemezsiniz. Guzel formlu vucutla beraber saglikli hayatiniza olumlu bir sekilde baslamaniz cok önemlidir, zoraki yapacaksaniz bu is yurumez. Gercektende böyle bir degisikligi icten istemeniz sart!
  • Son olarakta sunu benimsemeniz önemlidir...Takip ettiginiz tum programlariniz / antremanlariniz / diyetleriniz, bunlarin hepsi degiskendir ve gelismeniz icinde degiskenlik sarttir!
  
         Güç ve Kontrol sizlerle olsun,

*****************************************************************************************************************************************

Simdi fasulyenin faydalarina gecelim,...   ;)

- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 6 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Road America 70dk
  •     Skip Barber Serisi - Brands Hatch Circuit GP 15 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi - Sebring International Raceway - International 90dk
  •     iRacing Grand Prix Serisi -  Virginia International Raceway 46 tur
  •     GT3 Challenge Serisi - Road America 70dk
  •     Nascar iRacing Serisi (Fix ve Serbest) - Las Vegas Motor Speedway 134 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Las Vegas Motor Speedway 35/70 tur
  •     Nascar B-Klas Serisi (Fix ve Serbest) -  Las Vegas Motor Speedway 45/90 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - The Milwaukee Mile 55/110 tur

- 2014 sezon 1 hafta 6'nin en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu 4 degisik seriye bölunur bence. Skippy/Brands Hatch kombosu, iRacing World Sports Car Serisi/Sebring 90 dakika ve Proto & GT Challenge Serisiyle - GT3 Challenge Serilerinin 70 dakikalik Road America yarislari. Bu hafta yasadik desem yeridir, bu sezonda hicbir hafta simdiye kadar bu kadar serinin bu denli zor ve heyecan yasatmadigini hemen yazayim. Icimdeki yarisci cocuk tum bu saydigim serilere gir diyor...sagim solum hic belli olmaz hepsine birer baliklama dalarsamda kusuruma bakmayin  :)

Oval: Bu hafta aklima tacsiz kral Elvis geliyor, Viva Las Vegas sarkisi gibi bu hafta Las Vegas akar. Tabii ki herkez icin Las Vegas, Las Vegas olamaz, bazilari icin Las Vegas - Last Vegas'da olabilir, dikkat etmek lazim   ;)
Uzun ve muazzam zevkli bir pistdir Las Vegas ama bir yerlerde bitirmek icin kvalifiye ve saglam bir antreman sart.






Simdiden hepimize bol sanslar, Güç ve Kontrol bizlerle olsun...

*****************************************************************************************************************************************

Team Turkiye MotorSport Takimimizdan son haberlerde ise Enis Nascarda C-Klasa cikmistir, Erdem ve Fevzide D-Klasa. Hepinize tebrikler beyler, artik yarislari kazanmanin, su iRatingleri yukseltmenin vakti gelmistir degilmi   :)
 


iRacing Haberlerinde ise 2 guzel degisiklik olmustur...
  1. Bundan böyle 3.00'in ustune ciktiginda klas atliyorsun fakat bir ust klasin 2.50 civarina cikabiliyorsun ancak. Bunun iyi yani 3.00'in ustune cikmadikca halen bir ayagin cukurda demektir.
  2. Bundan böyle bir arac veya pisti satin alacagin zaman 25% ucuzlugundan faydalanabilmen icin yol veya Nascar bölumune göre ayirim yapilmadan otomatikman toplamda 40 parca satin aldiysan 25% indirimden fayadalanabiliyorsun.


 Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim...




- Güç ve Kontrol -

6 yorum:

  1. selamlar..
    abi yazını okudum teşekkürler..
    bizi haftalık yazılarından mahrum etme :)
    Bu akşam road america antrenmanı yapıyor muyuz.. :)

    YanıtlaSil
  2. ben hala ovalde b 2 civarlarındayım,dün iyi geçirdiğim Nascar Open yarışı tıpkı Fix yarışında olduğu gibi start düzlüğünde spin atan birine çarpmamla son buldu,bilerek yavaşlayarak sonunculuğa attım kendimi,sonra yükseldim,fix setupla bi de :D ilk 10'da bitecek bir yarıştı,Las Vegas'a kısmet artık

    dün iRacing den önce oynadığım oyunları oynayayım dedim,bu çabam çok sürmedi.ne rFactor 2,ne RaceRoom ne de Assetto Corsa.Toplam 5 dk falan durmuşumdur her bir oyunda,iRacing'den banlanırsak naparız bilmem :)

    Bu hafta biraz yol sürmek istiyorum,oval süre süre sağ virajları unuttum,sağa olan virajları gerçekten dönemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Özgun sagolasin,
    Aksama gelirsem Road America odamizi aciyorum, hem antreman, hemde kendi aramizda yaris yapariz ;)

    Ozan,
    Gecmis olsun, hic sorun degil. Yeni hafta, Yeni umutlar ve Yeni yarislar neden olmasin ;)
    iRacing, bizler gibi hardcore yaris severleri icin buyuk bir nigmet.

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Vay Ozanım ya. Bu günleri görecek miydik :)

    Adamlara gelin diye diye dilimizde tüy bitti. Şimdi bizden beter oldular yaw :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadını alınca bırakılmaz abi :)

      rfactor 2,2 seneyi aşkın süredir beta,bir oyunun bu kadar kötü optimizasyonlu bir grafik motoru olamaz

      assetto corsa, bazı araçlar iyi bazıları fazla arcade e kaçıyor ve bence pistler lazerliye benzemiyor,son gelen yol kullanımı için yapılan F1 aracı güzel olmuş

      race room a girmiyorum bile,fizik olarak pek birşey yok ama sesler on numara

      grafiktir,sestir,sürüştür bunları geçtim online sistemiyle iracing pahalı ama eşi olmayan bir oyun oluyor

      Sil
  5. bu arada en psikopat yol kombosunda V8 @ Mount Panorama yok :D

    YanıtlaSil