24 Mart 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-03-24

Ey TTM,
Bu haftaki muhabbetlerimiz ve yarislarimiz gayet saglam, zevkli ve guzel gecti, hepimize tebrikler.

Hemen su kucuk noktaya deginmek istiyorum.

Sagolsun Recep Tayyip Erdogan sayesinde artik sadece Turkiye'de yasayan Turkler utanmiyorlar, Twitter Turkiyede YASAK! Ise gittigimin ilk 5 dakikasindaki yedigim soru su oldu..."Turkiye'nin demokratik bir ulke oldugunu saniyorduk?" Basimdan kaynar sular dökulmus gibi hissettim kendimi...ve bu adam kalkmis utanmadan "Uluslararasi beni ilgilendirmez" diye bagiriyor-cagiriyor. Yaziklar olsun sana ve seni bu pozisyona getirenlere.


Moralimizi fazla bozmadan...
GT3'te hep beraber feci yardiriyoruz...bu hafta Interlagos benim icin muazzam gecti, tek yaris yaptigim halde son turun - son virajina kadar takip ettigim Finlandiyali son virajda tum yaris , tum surus, tum tecrubelerimi kullanarak en nihayet 0.002 saniyeyle gecmem akillara zarar bir haz verdi. Bir anda kendimi Leonardo Di Caprinin "Inception" filmindeymis gibi hissettim. Tum filmin basindan beri hesaplanan en ince noktalari bile en nihayet sonucu milisaniyelerle etkiliyor.

Bir sonraki yarisada girecektim fakat hem bir evvelki Unutulmaz yarisin verdigi yorgunluk ve yaris odalarin 5'e bölunmemesi...2'ci yarisina girmis olan Fevziyi izlememle sonuclandi.

Biliyorsunuz 2 steps from Hell akar ve dunku yarisimi tanimlayacak melodisi ahanda budur   ;)
Bu melodinin tercumesi, "I will Prevail" ve "Don't mess with TTM" O kadar...    ;)




Caner'le ayni odaya dustuk ve o da neredeyse 200 Sampiyonluk puan rekorunu asiyordu, bir dahakine eminim 200+ gelir, haftaya 70 dakika Spa akarmi - akar, TTM'yi tutana helal olsun   ;)


**************************************************************************************************************************

- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 9 Yaris Serilerimiz -



  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Road Atlanta 70dk
  •     Skip Barber Serisi - LimeRock Park  26 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi - Daytona International Speedway Road 90dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Circuit De Spa Franchorchamps Emdurance 70dk
  •     Nascar iRacing Serisi (Fix ve Serbest) - Martinsville 250 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Martinsville Speedway 45/90 tur
  •     Nascar B-Klas Serisi (Fix ve Serbest) -  Pocono Raceway 30/60 tur

 - 2014 sezon 1 hafta 9'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu 3 ayri seriye ait, hangisine katilirsaniz katilin...her biri birbirinden piskopat yarislar sunacak. GT3, Proto ve iWSCS. Yarislar multiklas veya multi arac ve yarislarin uzunluklari en az 70 dakika. Sezon 1'in en muazzam ve en zorlu haftasina hep beraber hosgeldiniz   ;)

Oval: Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu tabii ki Nascar C-Klas 200 turluk Martinsville.Martinsville her ne kadar Richmonddan daha puruzsuz bir pist olsada, yarisilacak araclar icin fazlasiyla dar ve kucuk bir pist...burada uzun soluklu olmak cok zor ve önunde bir kaza olursa kacacak yer yoktur.

 Simdiden hepimize bol sanslar, Güç ve Kontrol bizlerle olsun...

**************************************************************************************************************************

Barry sagolsun Leo Bodnar'in 2400£ degerindeki direksyonunu incelemistir, toplam 4 bölumden olusan inceleme en nihayet beni Bodnar direksyonu almama ikna etmistir. Yakin zamanda SimXperiencein AccuForce direksyon sistemide cikacak ve Barry onunda incelemesini yapacak. Fiyat olarak AccuForce, Leo Bodnar direksyon sisteminin takriben yari fiyatinda satilacak ama asagi yukari ayni ayarda olacak deniyor.
Buna inanmasi biraz guc tabii, Bodnarin direksyon motorunun fiyati sadece 1200$, eminim elektro santralida bir 1000$-1500$ degerindedir yani nasil evirip cevirsende Bodnar direksyonu en az kalite ve guc yönunden AccuForce'a 10 cakar fakat eminim AccuForce...T500/CSW alacaklilara daha iyi bir alternatif direksyon sistemi olacaktir.

Video_1
Video_2
Video_3
Video_4


Bunlarin haricinde iRacing yeni bir kampanya baslatmistir...bu ayin sonuna kadar gecerli olan kampanyada 75$ ödeyip 100$ alis-veris veya 20$ ödeyip 25$'lik alis-veris yapabilirsin. Bence kacirmayin, bu gayet saglam bir kampanya ve yilda anca 2-3 defa gelir.

Bir baska olayda iRacingde video yarismasi vardir...1'ci gelene 1000$ iRacing parasi verilecektir. Videoda iRacingi tanitacaksin, asil amac bu ve videoda kullandigin her malzeme ses/göruntu sana veya iRacinge ait olmasi sart. Video katilimi icin LINK


Ve tekrar sporumuza geliyoruz. Arkadaslar, her koyun kendi bacagindan asilir yani en nihayet sizi kimse herhangi birseye zorlayamaz ama yarin-birgun basiniza birsey geldigindede kimseye suc atamazsiniz ---> Özgurluk altinda sorumluluk herzaman kendine aittir!....dunyadaki en tehlikeli hastalik kanser degil, sigara degil, kirmizi et degil, makarna-pilav vs. degil. Dunyadaki en tehlikeli hastalik sismanliktir. Lafim hafif göbegi olanlara degil tabii ki, ciddi ciddi fazla kilosu olan insanlara...bununla beraber simdiden hafif göbegin varsa sismanliga ve hastaliklara ilk adimida atmissin demektir.
Eger simdiden saglikli beslenmeyip, duzenli spor/antreman yapmazsan birkac yila o hafif göbek birkac kademe buyur ve en nihayet ondan kurtulman cok daha zorlasir.

Saglikli beslenmek normal beslenmenizden cok daha ucuzdur, örnegin bugun aylik yemeginiz 300 liraya patliyorsa saglikli beslenmeye basladinizmi bu masraf en az 200 liraya duser. Fazla titiz olmadan azda olsa kalori/protein/karbonhidrat ve yag hesaplarinizi yapmaniz sart.

Saglikli hayata atacaginiz ilk adim saglikli beslenme ve spor yapmakla baslamaz...ILK ADIM PLANLAMADIR. Saglam bir strateji/plan yapmadan bu is yurumez. Saglikli beslenme ve spor/antreman konusunda ilk adim kendi vucudunuzu tanimayla baslar.

  • Kac kilosun?
  • Vucudundaki yag oranin ne kadar?
  • Boyun ne kadar?
  • Göbeginin en genis yerinin cevresi kac santim?
  • Tum gun dinlendiginde asagi-yukari kac kalori harciyorsun?
  • Zayiflaman veya kilo vermen icin gunde kac kalori/protegin/karbonhidrat ve yag yemen lazim?
  • Besinleri cok iyi ögren, neyde ne kadar kalori/protein/yag ve karbonhidrat var bunlari duaymis gibi ögren?
  • Vucudunu iyi tani ve hangi hareket/spor veya antreman programi SANA en uygunudur onu bul!

Sagolsun Fevzi kardesim dun aksam cok guzel bir programi paylasti bizlerle, burayada paylasayim. Programin ismi "iMuscle2" ve iPad/iPhone icin gecerli. Bu program vucudunu daha iyi taniman icin 10/10'luk bir program, fiyati sadece 5$ ve parasini fazlasiyla hak ediyor, kacirmayin. LINK




Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...



- Güç ve Kontrol -

7 yorum:

  1. Bİlgiler için teşekkürler abi

    Nascar iRacing Series,Richmond'da değil Martinsville'de 250 tur

    Donanımhaber'de hesabını satan biri vardı ve onu bir abi aldı fakat isim değiştirmek için mesaj atmış,dönüşleri sert olmuş :D hesap satılamaz veya devredilemez denip hesabı kilitlemişler.Bunu geri döndürmenin bir yolu var mıdır ?

    YanıtlaSil
  2. Ozan,
    Duzeltme icin tesekkurler, yaslilik kolay degil :)

    Dogru, hesap satilamaz - devredilemez ve bunu duzelteceklerini sanmiyorum. En guzeli hesap sahibi olan kisi emailini satacagi kisinin emailine degistirecekti, adres ve ödeme olarakta degistirmede herhangi bir problem yasanmazdi...isim degistirmeye gelince orasi biraz daha zor tabii, isim o sekilde kalacak baska yolu yok bunun.
    Yinede Tony G'ye bir rica edeyim ama bu konuda bir degisiklik yapacaklarini sanmiyorum, birazdan skype'a geliyorum bana bu kisilerin hesap bilgileri lazim.

    Anlamadigim nokta iRacing zaten gayet uygun bir fiyatta neden baskasinin hesabini alasinki? Su an iRacing yeni uyeler icin her uyeligi yari fiyata dusurmus durumda...
    http://www.iracing.com/membership/

    YanıtlaSil
  3. 7 pist 6 aracı 120 TL ye aldı,hesap yenileyip devam edecekti kısmet olmadı :D

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler için teşekkürler abi. Haluk o kadar hevesle aldı. Umarım hesabı geri alabilir. Adamı iracing e getirmek için uğraştık. Olaya bak. Keşke isim değiştirmekle uğraşmasaydık.

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah Husnu,
    Haluk'la dun skype uzeri tanistik, iyi ve efendi birisi kendisi. iRacing'e arkadasimin hesabi demis zaten ama demeseydi bile isim degistirmek istiyorum dedigi zaman dikkatleri kesin uzerine cekerdi.
    Ben iRacingdeki ismimi degistirdigimde bu benim 2-3'cu hesabimdi ve ismimin yanina 2-3 rakamin olmasini istemiyordum ve bunu acikladiktan sonra okeylediler.

    Yigit, iRacingin diger yaris oyunlarina hicbir sekilde benzmedigini biliyor zaten ve hesaplarin devredilip-satilmadiginida kurallari okumamis olsa bile sistemin ciddiliginden bunun mumkun olmadigini sezmis olmasi gerekir diye dusunuyorum. Bununla yola cikarak Haluga en azindan herseyi gizli yapilacagina dair temkin etmesi gerekirdi.

    iRacing'e ben yazayim diyecem ama eminim isi dahada bir cikmaza sokacam, bu yuzden Haluga tavsiyem Yigit'den parasini geri alacak ve Yigit hesabinin satilamadigi/devredilemedigini bilmedigini aciklayici bir email yazarak tekrar acilmasini rica ederse, pek bir problemin yasanacagini sanmiyorum.
    Gerekirse Yigit'e mesaj yazmada yardimci olurum.


    Dun Haluk'la iRacing'i elestirdik biraz ve degindigi cogu konuda hakli bence ama isin son noktasina geldigimizde her ne kadar iRacing mukemmelden cok uzak olsada su an piyasadaki en iyisi, en profesyoneli, en kati kurallisi ve gercekcilige en cok önem veren sistem, bunun ötesi yok su an.

    YanıtlaSil
  6. bu Spa'da zaten cut kuralları sıkıydı,Eau Rouge ile bu arka düzlüğe çıkan dışarı taşılan virajda da artık x vermeye başlamış

    kerbleri kaldırıp çim koysalardı hiçbir fark yok yani :D

    YanıtlaSil
  7. Ozan,
    Bence iyi olmus cunku orasi baya bir avantaj sagliyordu, simdi ise 70 dakikada her defasinda oradan avantaj saglamaya calisanlar 17 hata marji kurali sayesinde yaris bitiremeyecekler ;)

    YanıtlaSil