17 Mart 2014 Pazartesi

Team Turkiye MotorSport 2014-03-17

Ey TTM,
Tum haftaki muhabbetlerimiz herzamanki gibi cok guzeldi. Yarislarimizdaki performanslarimiz ise genel olarak cok iyiydi. Hemen gecelim fasulyenin faydalarina...

Hatirlarsaniz en son 1 ay evvel duzenli ve saglikli bir hayata baslamaniz icin sizlere KenpoX ve saglikli beslenmeyi ince noktalarina kadar yazmistim. Eger...bu bir ay icinde yazdiklarimin yarisini takip etmis olsaniz bile su ay icinde en az 3 kilo vermissinizdir. Vucudunuz en az 5 misli daha enerjik ve formuna girmis bir hal almistir.

1 ay nedirki, son yazdigimdan bu yana 1 ay gecti bile ve...ne cabuk gecti degilmi. KenpoX, muazzam bir kardio programidir yani tum vucuduna yarari vardir.

Isvec'te 9 yil boyunca göbek sismanligiyla bir calisma yapilmis, bunun zararlari ve insan hayatini nasil etkiledigi...ortaya sunlar cikiyor.

  • Göbegi olan erkeklerin hayatlari en az 3 yil ile, bayanlarin ise en az 5 yil ile kisaliyor.
  • Göbegi olanlarin hepsi daha 60 yaslarina gelmeden eziyet cekmeye basliyorlar yani degisik ameliyatlara girmek zorunda kaliyorlar, degisik ilaclar almak zorunda oluyorlar vs. vs.

Daha evvel yazdigim gibi vucudunuza simdiden iyi bakarsaniz sonradan o da size iyi bakar veya...icersin Kolalari, yersin tatlilari ve yagli yemekleri, duzensiz uyursun, icersin sigarani vs. vs. sonrada 50'ine gelmeden baslarsin eziyetli hayatina, bir ihtimal Allah'in sevgili kuluysan fazla eziyet cekmeden en gec 60 yasinda geberir - gidersin.
Uyanma vakti geldi beyler...herkez calisiyor, herkez ugrasiyor, herkezin ailesi var, herkez yoruluyor...bunlarin hicbiri haftanin 5 gunu, gunde 1 saat antreman yapmamak icin - saglikli beslenmemek icin neden degildir!

**************************************************************************************************************************
Simdi gelelim saglikli yasamak icin 2'ci kadememize...

Su an 1 ay boyunca, haftanin 5 gunu  KenpoX calistiniz ve saglikli beslendiniz. 2'ci ayimizda ise P90X'e ait olan "Core Synergistic" programinida ekleyecez antreman programimiza. Core Synergistic'de ayni KenpoX gibi Cardio uzerine calisir ve burada ilk defa bir agirlik kullanma imkanina sahipsiniz bazi hareketlerinde fakat herhangi bir mecburiyet yok. Halen tum KenpoX ve Core Synergistic programlarini sadece vucudunuzu kullanarak bitirebilirsiniz.

Sizlere önunuzdeki 1 ay icin tavsiye edecegim program sudur...

  • Pazartesi,...Hafif kosu 30 dakika kadar sonrada KenpoX
  • Sali,... Hafif kosu 30 dakika kadar sonrada Core Synergistic
  • Carsamba,... Hafif kosu 30 dakika kadar sonrada KenpoX
  • Persembe,... Hafif kosu 30 dakika kadar sonrada Core Synergistic
  • Cuma,...Hafif kosu 30 dakika kadar sonrada Ab RipperX
  • Cumartesi,...1 saatlik hizli adimlarla yuruyus veya kosu. En nihayet 1 saat sonunda terlemeniz sart.


Cuma gunune sadece karin calismayi ekledim, bu program sadece 15 dakika uzunlugundadir fakat gayet zordur.

Vucudumuzdaki en önemli bölum karindir...tum vucudumuzun merkezidir. KenpoX ve Core Synergistic ile gövdemizi guclendiriyoruz ve cumalarida gövdemizin merkezini. Haliyle, bu ilk adim...gelecek aya kendimizi biraz daha zorlayacaz   ;)


Beslenme konusunda ise seker ve tatlidan mumkun oldugunca uzak duracaksin. En nihayet insaniz ve bazen zaafimiza yenik dusebiliriz. Cok nadiren aydan aya, caniniz herhangi bir tatli cekerse asiriya kacmadan yiyebilirsiniz. Dedigim gibi asiriya kacmadan ve aydan aya...okeydir böyle ufak-tefek kacamaklar.


Simdi gelelim sezonumuzun 8'ci haftasina...

- Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 8 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Interlagos GP 45dk
  •     Skip Barber Serisi - Circuit De Spa Franchorchamps - GP Pits 9 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi - Road Atlanta 45dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Interlagos GP 30dk
  •     Nascar iRacing Serisi (Fix ve Serbest) - AutoClub Speedway 100 tur
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Texas Motor Speedway 35/70 tur
  •     Nascar B-Klas Serisi (Fix ve Serbest) -  AutoClub Speedway 40/80 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - HomeStead Miami Speedway 50/100 tur

- 2014 sezon 1 hafta 8'in en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Proto & GT Challenge serisine ait. Interlagos gecisleri cok nadir olan ve bolca engebesi ve puruze sahip bir pisttir, buraya multiklasla beraber ayni yaris odasina 45 yarisci koydunmu nefes kesen yarislardan baska birsey beklenmez.

Oval: Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Nascar serisine ait, AutoClub guzel ve zevkli bir pisttir fakat 100 tur yarismak herkezin yiyecegi nane degildir. Burada lastik ve pit stratejisi muazzam ön plana cikacak, ona göre saglam antremaninizi yapin beyler.

Simdiden hepimize bol sanslar, Güç ve Kontrol bizlerle olsun...

**************************************************************************************************************************
Bu hafta sizlerle ARC pedallarin incelemesini paylasacam. iRacing'den Barry sagolsun ciddi cok saglam bir inceleme sunmus bizlere...

LINK_1
LINK_2
LINK_3
LINK_4


Gecen aksam Assetto Corsa'yi actim, tum guncellemelerini yukledim ve kisaca dusuncelerim sunlar...
Bazi araclardaki surus hissi gayet guzel misal Abarth ve BMW M3 E92...surus hissi olarak cok Arcadeimsi buldugum 2 arac ise BMW Z4 ve Ferrari 599. Ustu acik araclarin cok daha iyi bir sekilde yere basmalari gerek diye dusunuyorum. Assetto'da tam tersi yapilmaya calisiliyor. Ustu acik olmayan araclar genel olarak muazzam yere basiyor, ustu acik olanlar ise fazla kayiyor.

Pistlere gelince...bunlarin lazerle tarandigini dusunuyorum fakat nerede en dandik lazer tarama cihazi varsa onu kullandiklarina eminim. Ayni takim yani Stefano ve Company, Ferrari Virtual Academy simini yaratmistir. Burada istasyoner lazer tarama cihazi kullanilmistir...her ne kadar FVA'deki pistler bir iRacing ayari olmasada Assetto'daki pistlere 100 cakar, aradaki fark gece-gunduz denecek kadar buyuk. Her 2'sindede Mugello ve Nurburgring GP var. FVA'nin tumu sadece 5€ ve satin almaya deger. Ayni anda FVA'dada Ferrari Italia 458 bulunur ve Assettodakine nazaran surus hissi ve fizik motoru cok daha gercekci geldi bana.

Ayni takim, 2 degisik sim ve aralarindaki fark bayag buyuk, go figure. FVA icin LINK
Assetto, her ne kadar bir Netkar veya FVA derinliginde bir simulasyon olmasada ilk surumune nazaran cok daha zevkli olmus fakat multiplayer, pist ve leaderboards eksikligi oyunu uzun soluklu oynattirmaz.

Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...




- Güç ve Kontrol -

3 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. bu akşam Brezilya testleri başlar :)

    geçen sene 33 sonları,başları atıyordum,bu sene 32 başları atmış herkes Mclaren'de,demek ki araç hızlanmış


    YanıtlaSil