28 Ocak 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-01-28

Ey TTM,
Dunku muhabbetler ve antremanlarimiz herzamanki gibi cok zevkli gecti. Farkindaysaniz, su 2 gunde uzerine dustugumuz RUF Track/Road Atlanta kombosunda hem hizlandik, hemde cok daha istikrarli gitmeye basladik...hata marjimizida dusurmemiz antremanimizin X-Bonusu   :)

2014'un ilk sezonuna girmis bulunuyoruz, hepimize simdiden yarisacagimiz serilerde bol sanslar. Dun guncellemeyi hepimiz yukledik, sahip oldugun arac ve piste göre guncellemenin boyutu degisiyor, ben Super Late Model dahil 1GB civari guncelleme yukledim.

Dun sadece RUF Tracki kullanabildim ve tek kelimeyle mukemmel olmus.
Yuksek kerblerden hizla gectigindeki vapur gibi yalpalanma duzeltilmis, yerine hafif sarsilma gelmis yani aracin agirlik dengesini duzeltmisler, araci virajlarda zorladiginda hafif bir kaydirma ve artik araci belli bir devire dusurmedikce veya saglam bir sekilde Blip yapmadiginda vites kucultememen surustekli degisikliklerden birkaci. Bu arabayi hizli ve gercege yakin kullanabilmen icin muhakkak antreman ve kabiliyetine bakan duruma getirtilmis yani tekrarlayayim RUF Track tek kelimeyle mukemmel olmus.

Bugun RUF Cup, RUF AWD, McLaren ve Super Late Modelin nabizlarini bir alayim degilmi, Hayat Muhtesem Beyler   ;)


Gelelim guncellemenin özet ve tercumesine,...herzamanki gibi bizleri ilgilendiren bölumlerin tercumesini yapiyorum...

  • My Account bölumu daha bir kolaylastirilmistir.Önemli linkler daha bir canli görunumle tasarlanilmistir.
  • Serilerin degisik odalarinda ve What's Hot bölumlerde dogru hava sartlari yansimaktadir artik ve Test bölumune girdiginizde o arac/serinin kullandigi hava sartlari otomatikman kullanilacak.
  • Arac detay bölumu bilgi acisindan genisletilmistir ve bazi araclar icin videoda eklenmistir.
  • Araci boyama bölumunde aracin numarasi icin degisik egilimlerde tasarim harici, 5 ayri rakam fontu daha eklenmistir.
  • Bundan böyle Cömezler icin klas atlamada 4.00'a ulasmaya gerek yok, 3.00'da klas cikabilecekler. Bu yeni sistem sayesinde artik sezon sonundaki Rookieden yukselis promosyonlarina gerek kalmayacak.
  • Yarisi yukleme birkac kademe daha optimize edilmistir ve artik cok daha cabuk yukleniyor yarislar.
  • Temel anlamda Kontroller optimizasyonlari
  • Eger aracinda piste göre bir ayar eklemediysen Oto ayar yukleme diye bir fonksiyon eklenmistir. Sistem otomatikman pist ve araca göre en iyi ayari yukluyor, tabii ki kendin daha evvelden bir ayar yuklediysen o silinmiyor. Bunun avantaji yeni pist/araclar geldiginde yararli olur diye dusunuyorum.
  • Spotterin kelime hazinesi genisletilmistir. Örnegin, yaris aninda bir anda yaninda baska bir arac belirdiyse "Yuuuh Ökuuzz, tepeme ciksaydin" veya "Sagda Angut var dikkatli ol" diye uyarabilir   :P
  • Lucky Dog kurali resmi olarak gecerlidir artik. Bu, tur yediysen "Sari Bayrak" altinda kaybettigin turunu geri aliminin sistemidir.
  • YLF5, lastigin isinma enerji transferi hesaplamalari daha bir ince sekilde programlanmistir.
  • Lastikten cikan dumanlar cok daha gercekci modele aktarilmistir.
  • YLF5'de eskisi gibi kaydirarak daha cok grip elde etmeyi dusurmusler. Yukarida RUF Track hakkinda kisa bir aciklama yaptim bu konuda.
  • YLF5'de olan araclar ve bu guncellemeyle eklenenler...Ruf RT 12R AWD, Super Late Model, Cadillac CTS-V Racecar, Chevrolet Corvette C6R, Chevrolet Monte Carlo SS, Ford GT, Ford Mustang FR500S, Kia Optima, McLaren MP4-12C GT3, Radical SR8, Legends Ford '34 Coupe, Lotus 49, Mazda MX-5 Cup, Mazda MX-5 Roadster, Pontiac Solstice, Ruf RT 12R C-Spec, Ruf RT 12R RWD, Ruf RT 12R Track, Skip Barber Formula 2000, Spec Racer Ford, Street Stock, VW Jetta TDI Cup, Williams-Toyota FW31 
  • Genel Differansiyel guncellemesi
  •  Araclar artik surdukce kirleniyor, ön camda oldugu gibi...
  • Carpisma modeli guncellenmistir. Bazi araclar daha cabuk hasar alirken, bazilarinda tersi olacak.
  • Bircok araclarda ufak-tefek guncelleme yapilmistir. Bu guncellemeler Torkdan tut, vites ayarlarina, lastik, suspansyonlar, benzin ve dahada ileriye kadar uzaniyor...
  • Bazi pistlerde ise fazlalik kameralar cikarilirken, bazilarindada eksik bulunan yerlere kameralar yerlestirilmistir. Bunun haricinde Grandstand ve pist kenarindaki seyircilerin texturleri daha bir 3 boyutlu gözukmeleri icin duzenlenmistir.

Gördugunuz gibi bu sezondada dolu dolu yenilik ve guzelliklerle ödullendirildik. Dun aksam RUF Trackdaki deneyimimden sonra iRacing gibi nigmetten yararlanabildigim icin Yaris Tanrilarina tekrar duaciyim, en yakin zamanda 6 fil, 4 deve, 2 manda ve Helalinden birde Maymun kurban edecem   :)

******************************************************************************************************************

  - Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon 1 Hafta 1 Yaris Serilerimiz -


  •     Proto & GT Challenge Serisi  - Circuit De Spa Franchorchamp / Endurance 45dk
  •     Skip Barber Serisi - Summit Point Raceway 19 tur.
  •     iRacing World Sports Car Serisi (Eski Grand-Am) - Interlagos 45dk
  •     GT3 Challenge Serisi - Road Atlanta 30dk
  •     RUF Cup - Interlagos 25dk
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Pocono Raceway 25/50 tur
  •     IZOD Indycar Serisi Fix/Serbest - Auto Club Speedway 42/84 tur

- 2014 sezon 1 hafta 1'in en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Skip Barber/Summit Pointda yasanacak. Summit Point, hem fazla engebesi olan ve de fazla puruzu olan bir pist, burada saglam bir yerde yaris bitirmek herkezin yiyebilecegi nane degildir. Saglam antreman ve Q atmadan hic girmeyin.

Oval: Bu hafta Ovaldeki piskopat/arac kombosu yeni pistimiz Auto Club Speedwaye ait. Pist bayag puruzlu olmasiyla beraber Indy gibi cok hizli bir arac icin gayet kucuktur. Cok zorlanacaz   ;)

Simdiden hepimize bol sanslar ve iyi yarislar,

******************************************************************************************************************

Yeni sezonla beraber yeni yila girmis bulunuyoruz beyler. Antreman ve saglikli beslenmenizi bos birakmayin, zaman dedigin cok cabuk geciyor...milyonlarin, luks arabalarin, evlerin sagliga hicbir faydasi yok!

Sizlerle kisaca yeni ve saglam bir antreman programini yaratan baska bir vatandasla tanistirayim. Jeff C. Antreman olarak P90X ve P90X3 ayarinda fakat bu adamin okumuslugu var....insan vucudu, besinler ve antremanlar uzerinde benim bildigim en az 2 ayri bölum bitirmis ve diplomalarini almistir. Bunlarin haricinde NY Metslerin resmi Guc asistan antrenörudur, daha fazla bilgi icin TIKLA

Genc arkadaslarim icinde cok guzel bir video paylasacam....en az 1 yildir istikrarli bir sekilde vucut calisiyorsan ve halen baklavalar gözukmuyorsa bunun en buyuk problemi beslenmeyle ilgili oldugunu savunuyor Jeff. Bu videoda anlattiklari bana gayet mantikli geldi...normalde 35 yastan kucuk olan, vucut yagi en fazla %20 olan bir kiside, istikrarli ve dogru bir antreman planiyla en gec 6 ay icinde belirgin bir sekilde 6-8 packlarin gözukmesi gerekir.
Isin guzel yani herhangi bir sekilde ac kalmanada gerek yok fakat önemli olan besimini taniyip dogru sekilde beslenmendir!

Jeff'in ilk aciklamasi en guzeli...90 gun veya 180 gun herkez kafasina taktiginda en zor antremanlari, dietleri bile yapabilir fakat amac o degildir. Amac ölene kadar saglikli bir yasam felsefesi yaratmak yani hem normal bir sekilde antreman yapacaksin, normal bir sekilde besleneceksin ve de 6-8 baklavali gayet parcalanmis guzel bir vucudada sahip olacaksin.

Bunu basarabilmek icin ilk etapta disiplin sart, haftanin 5 gunu 1-1.5 saatlik antreman ile beraber gunde 6 ögun yemek yiyeceksin yani kisacasi her 3 saatte bir birseyler atistiracan. Kisaca bu beslenmenin puf noktasina deginecem, sabah kahvaltisi, ögle ve aksam yemegin haliyle biraz daha fazla olacak, bunlarin haricinde aradaki beslenme sadece acligini giderecek derecede olmasi cok önemli. Misal olarak...

  • Sabah Kahvaltisina 2 yumurta, 2 kizarmis ekmek ve yagsiz peynir + Cay
  • 3 saat sonra kucuk bir parca yagsiz peynirle yarim gevrek + 1 sise su
  • Öglene 1 porsiyon corba ve 1 dilim ekmek + 1 sise su
  • 3 saat sonra 1 elma ve 1 dilim ekmek
  • Aksam yemegi tonbaligi ve 2 dilim ekmek + salata ve 1 sise su
  • 2 saat kadar sonra eger canin birseyler cekiyorsa 1 dilim ekmek ve ustune tadimlik recel + 1 sise su
Önemli olan su 3 buyuk ögun yemeginizi dusurmenizdir, kalkip 1 dolu tabak yemeyin...enerji bakimindan yarim tabak fazlasiyla yeterlidir!

Bu videoyu dikkatle izleyin...anlamadiginiz noktalar olursa skype uzeri bana sorabilirsiniz ve severek aciklarim. Bu videoda Jeff herhangi haraketler göstermiyor, sadece kim olduguna dair (resimlerle gösteriyor) karin kaslarina nasil ulasacagina dair yolu gösteriyor!



Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video...



Iyi yarislar,

33 yorum:

  1. site gelip gidiyor,düzgün süremedim bi

    Modified yarışına girdim 3.oldum,1. olunurdu önce önümde biri takla attı sonra biri son virajda spin attı derken 10x olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Yine dolu dolu bir içerik bizlere sunulmuş. Lucky Dog uygulaması nascar yarışları için güzel bir özellik. Umarım driver swap özelliği ile başlayacak dayanıklılık yarışlarında güvenlik aracı ile beraber bu özellikte dahil olur.

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler Ozan,
    Dun yarim saat bekledikten sonra baktim site halen geri gelmemis bari yarinki isimi yapayim dedim. Buyuk bir sorun cikmazsa bugun tekrar erken gelirim ;)

    Eyvallah Husnu,
    Aynen dedigin gibi Lucky Dog su an Nascar icin gecerli ama yakin zamanda gercek Endurance yarislari destegi geldiginde Lucky Dog kurali yol yarislarinada uygulanir.

    YanıtlaSil
  4. Cup versiyonunu denemeye çalıştım da dün,araç çok zor dönüyor,default setuptada başkasının setubuyla da aynı,Track çok daha rahat kullanılır oldu güncellemeden sonra.

    Silverado - Pocono'da 58.100 attım en iyi,57 sonlarını atarsam yeterli olur,fazla uçmaya lüzum yok :)

    YanıtlaSil
  5. Cup alisinca cok zevkli diyenler var, aksama geldigimde umarim site cökmus olmaz ;)
    Silverado Fix/Poconoda 58'i tutturman bile cok iyi bence, dun bir TT attim ortalama 59.1 ama bu aksam zamanim olursa ortalama 58'in sonlarini tutturmaya calisacam.

    YanıtlaSil
  6. site sağlam şu anlık ama hala sorunlu

    myracers lar gözükmüyor ve toplam sadece 1 kişi online gözüküyor

    YanıtlaSil
  7. Dün bi yarışa gireyim dedim, demez olaydım :D tam girerken site çöktü. 128 irating kesmişler namussuzlar :D

    YanıtlaSil
  8. Gecmis olsun Efkan,
    Cok sanssizmissin, dun Oguzun anlattigina göre baska birilerininde yarislari kesilmis ve her birine 700-800 iRating verilmis ;)

    Bu arada dunku muhabbetler ve antremanlarimiz superdi beyler, deginmek istedigim ufak birkac konu var sadece...

    1.- Oguz, oglum senin yuzunden butun gece Mozaik Pasta yedim lan. Aksama seninle oturup bu skypeda neler konusulur, neler konusulmaz anlasmamiz lazim ;)

    2.- iRacing World Sports Car Serisinde, RUF Cup'un yaris benzin degeri 75litre, paylasim icin tesekkurler Volkan ve ayriyetten Ozan icinde saglam Interlagos ayari icin tesekkurler. Aksama kvalifiyeye beraberce girip birbirimize yardimci olalim. Bunun haricinde takim olarak yarisacagimiz gun ve saati belirleyelim ;)

    3.- Özgun, Skippy'de dunku antremanimizdan muazzam gelismeler kaydettim kardesim. Aksama zamanin olursa tavsiyem 1 TT, TT'de iyi sonuclar alirsan ardindan hemen bir yaris patlat derim. Bu arada yazini okudum ve tek kelimeyle mukemmel bir yazi olmus, ellerine saglik ve paylasimin icin tesekkurler. Burayada paylasiyorum, genc kardeslerimiz okusun :)

    http://www.mefluc.com/otekinin-cikarimi-ve-golgeler

    YanıtlaSil
  9. Bu da seyrettigim en iyi kisa aksiyon filimlerinden biri, 1080'e getirerek izleyin ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=dg0Kq0bkPm0

    YanıtlaSil
  10. hastalıklı bir trailer olmuş valla :D ozan daha silverado ile pocono ya giripde deneme sansım olmadı bu aksam birazda oval ile oynasayım diyorum ama herhalde yine ruf a girip antreman atarım :D

    YanıtlaSil
  11. birde su oyuna z4 ten sonra lambo ile aston marting gt aracları gelirse daha baska bisi istemem ben :D

    YanıtlaSil
  12. Sıradaki eklenecek pist COTA olacak,Monza'yı taramaya da başlamışlar...

    Donington üzerinde çalışılıyor ve Indycar DW 2012'yi Mayıs sonundaki Indy500'e yetiştirmeye çalışıyorlarmış.Muhtemelen aynı çabayı rFactor2 için ISI'da yapacak.Bakalım kim Indycar yarışını kazanacak ? :)

    YanıtlaSil
  13. RUF Cspect çok hantal geldi. Dün ilk denememi yaptım ama RUF Track taki tadı vermedi çok. HPD yi de denedim özellikle yavaş dönülen virajlarda direksiyonu artık çok kırmak gerekiyor yoksa araç dönmüyor. F1 de bi değişiklik gözlemleyemedim. Bu hafta F1 ve HPD ile en az birer yarış yapmayı planlıyorum, zaman kalırsa RUF Cspect ile Interlagosta da yarışmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  14. Lanet pislikler güzelim Honda HSV'yi iptal ettiler, ne getirirlerse getirsinler gözümde değeri yok :p

    YanıtlaSil
  15. Daytona 24 saat yarışından yeni corvette C7R Tommy Millner kask kamerası görüntüler..

    http://www.youtube.com/watch?v=pxOl0b8K6FY

    YanıtlaSil
  16. Dunku muhabbetler herzamanki gibi superdi beyler ;)

    Volkan,
    Aston'a hayir demem, Loto-Moto tutarsa ilk satin alacagim arac Vanquish olur, sunun asaleti bilem yeter :)

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/%2213_supercars_Aston_Martin_Vanquish_white.jpg

    Ozan,
    Muazzam haberler, Doningtonla beraber Silverstoneda gelecek diye biliyorum. Bu yil bekledigim pistlerden biri Tsukuba Circuit, buyuk ihtimalle yil sonuna cikar. Birde su degismeli yarisci destegi gelse tadindan yenmez ;)

    Caner,
    RUF Spec, Tracka nazaran cok daha zor. Surus olarak C6R'yi bayag bir andiriyor. Alisinca Cup super, hersey alismaya bagli. Bu sezonluk yatirimi her 2 seriyede yapabiliriz, hem World SportsCar Serisi, hemde GT3'e. Neden GT3 derseniz, hem Track cok zevkli hemde buraya muazzam bir katilim var...neredeyse her yaris saati odalar 3'e bölunuyor :)
    Bir dahaki haftaya F1 serisinide eklerim haftalik yaris listemize ve bol sanslar.

    Hangi seriye yatirim yaparsak yapalim, hedef serinin toplaminda ilk 100'e girmek sonra ilk 50 ve en nihayet mumkunse ilk 25 ve ilk 10 :)



    Efkan,
    HSV'ye hepimiz uzulduk ama yapacak birsey yok su an. Önumuze sunulanlarin keyfini cikartalim ne dersin...GT3 serisi, World Sportscar Serisi, Proto & GT Challenge Serisi, Skippy, Formulamazda, RUF Cup vs. vs. ;)

    Aksama yarisiyoruz beyler, Start Your Engines ;)

    YanıtlaSil
  17. Super paylasim Husnu, 2.4 saatlik yarisimi 1'e1 andiriyor ;)

    YanıtlaSil
  18. https://www.youtube.com/watch?v=5OzN6nfBHNc
    adam 1.36.145 atmış :D herkese iyi yarışlar :D

    YanıtlaSil
  19. adam hiçbir apexi kaçırmamış helal olsun ,hiç bizim turlarımıza benzemiyor :)

    YanıtlaSil
  20. http://www.iracing.com/fanatec/

    Fanatec direksiyon seti ödülü varmış,uzak durmak lazım :) bozulursa elimizde kalır

    YanıtlaSil
  21. Paylasimlar super beyler,
    Bu arada bedava olduktan sonra neden olmasin Ozancim, ekle Fanatec logosunu ve bakarsin kazanirsin ;)

    Silverado/Pocono Fix'de TT atmisimki, toplamda 11'ciyim, yokmu gececek :P

    YanıtlaSil
  22. aksama kapısalım abi :D büyük ihtimalle aynı odada oluruz :D gece silveradodayım ben birazda amerikan kas gücünü yasıyalım :D

    YanıtlaSil
  23. Indycar'da yarışabilirim de Pocono'dan korkuyorum ben :D

    Cup ı bıraktım,Ruf Track a yoğunlaşacağım.Mclaren i denedim de kerbe değmeye gelmiyor

    YanıtlaSil
  24. eheheheh olur ozan aksama indy de takılabilirz :D autoclub zevkli olur :D cup ı neden bıraktın

    YanıtlaSil
  25. bu fanatec olayı için standart skinlerde kullanabiliyoruz demi sadece

    YanıtlaSil
  26. kalas gibi yapmışlar güncellemeden sonra,dönmüyor istediğim gibi

    o yüzden Track akar :)

    muhtemelen öyledir

    YanıtlaSil
  27. :D evet bende baya bi sorun yaşadım dün corner entry lerde falan sıkıntı oldu hep b ye cıkmak icin bir kac safe yarıs atıp b de dahil olurum size :D aksama indy o zaman :D

    YanıtlaSil
  28. The BMW Z4 will be one of the next cars we bring to your virtual garage. Have a great weekend and enjoy the racing!

    https://www.facebook.com/iracing

    YanıtlaSil
  29. iracing e söyle bir crash fizik motoru ekleseler ne olurdu be oyun :D
    http://www.youtube.com/watch?v=EfBodh6CZnE

    YanıtlaSil
  30. Dun harika eglendik beyler ;)

    Paylasimlar super,
    Volkan, carpisma fizigi ve bukulme motoru BeamNG'de harika yansitilmis. Bunlari bizler iRacingde herhalde anca 10 yil sonra filan göruruz.

    Bu arada yaratacagin simitller icin simdiden siparisimi veriyorum,... ;)
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/856415_10151243058832411_2141967786_o.jpg


    YanıtlaSil
  31. herkese selamlar. yeni sezona guzel basladik. 3yarista 1 hata yaptim. irating 1490 a yukseldi. Elegan abinin anlattiklari ve ogrettiklerini bu 3 yarista da uyguladim. cok keyifli oldu. B class a gecmeme de 2 TT kaldi. fakat su an B class beni asar. Skippy'ye bir sure daha devam.

    YanıtlaSil
  32. Selamlar Özgun,
    Du neredeydin, neredeyse tum TTM takimi toplanip feci yardirdik iRacingde ;)
    Dedigin gibi sezonumuza cok iyi basladik, heleki asil bugun tum ipler kopacak. Bugun haftanin en yuksek SOF gunudur, bir baska deyisle Bring It On.
    Bugun cok saglam bir antreman, Q ve TT'yle beraber Turkiye saatiyle aksam 18-22 arasi yarislarini kacirma derim.

    Dunku muhabbetler herzamanki gibi cok zevkli gecti beyler, yarislarimizda öyle,... 3 aldik - 5 verdik ama en azindan yabancilara gitmedi. Oguzla girdigimiz GT3 yarisinda Oguz 27 kaybetmis, ben 27 almisim, tesekkurler kardesim :)

    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=10086152&custid=64920


    Fevzi ve Enis'in katildigi odadada yine iRatingler yabanciya gitmemistir. Bu arada tek bir yaristan +137 iRating alani ilk defa göruyorum, tebrikler Fevzi muazzam yaris cikartmissin. Bu aksam yeni rekoru hedefliyoruz tamammi ;)
    Sanada gecmis olsun Eniscim, biliyorum site cöktugunden yarisa giremedin, eminim bugun acisini feci cikartacaksin.

    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=10086154&custid=130778

    - Power & Control -

    YanıtlaSil
  33. yaw bu 1 iracer online muhabbeti de halen düzelmedi gitti.

    YanıtlaSil