15 Ocak 2014 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2014-01-15

Ey TTM,

Farkindamisiniz beyler, nazar degmesin takimimiz zaten cok iyiydi, simdi ise muazzam takim olmus durumdayiz, ergo Teh Dream Team desem yalan olmaz. Her aksam hep beraber toplanip buyuk zevkle sevdigimiz iRacingde eglenmemiz cok hosuma gidiyor  :)

Bekir, HPD'yi cözmus durumda...ilerledigi yol cok profesyonelce ve adim gibi eminim kafasina taktigi an surda 1-2 sezon icinde Pro bile olur! Tebrikler kardesim gecen hafta muazzam yardirdin böyle ciddi bir yaklasimla yarislarinin devamininda cok rahat bir sekilde getirecegine eminim.


Geri kalan takim...bende dahil saglam yatirim yaptigimiz an cok buyuk guzel degisiklikler yasayacagiz. Kendi adima sunlari diyebilirim...bu sezonum kafa dinleme sezonumdu fakat 1 seriye ciddi bir yatirim yapmayi özledim. Önumuzdeki sezona TTM olarak 1 seri icin yatirim yapacaz, hedefim ve takim olarak hedefimiz, her birimizin toplamda en kötu ilk 30'a girmemizdir.

Bunu basarabilmemiz icin iRacinge olan yaklasimimizi degistirmemiz sart. Burasi rFactör, LFS'ye benzemez...heleki GT/Forzaya hic benzemez. iRacingi ciddiye almadigin an seni cigner cigner sonrada geldigin cöpluge geri tukurur, bunun orta bir cizgisi yoktur, ya adamakilli yatirim yaparsin - ya da unutulur gidersin!

Bu demek degildirki sabah-aksam 24/7 iRacingde antreman yapmak zorunda olacaksin. Hayir...fakat bir seride iyi bir yerde sonuc almak istiyorsan belli bir yatirimi gözden cikaracaksin.


iRacingde bir yerlere gelebilmek icin yapilacak fedakarligi zaten biliyoruz ama ben yinede kisaca bir gözden gecireyim önumuzdeki sezonu. Fakat buna gecmeden evvel RUF'larin yeni sezonda hangi serilerde olacagini bir aciklayayim. Bunlar 100% olarak degisik yerlerde haber verildikleri halde iRacingden resmi olarak bir aciklama gelmis degildir.


  1. Grand-Am serisi Riley ve RUF Cup (450hp) olacak. McLaren tamamen ortadan kalkiyor.
  2. RUF Track 500hp olan McLaren ile GT3 serisini kurmus olacak. Bu...ilk defa ayni seri ve ayni klasmanda yarisacak olan 2 degisik klas aracindan olusuyor. Buna en yakin zamanda BMW Z4 GT3'de aralarina katilacak. Porsche arka motorlu, McLaren orta motorlu ve surusleri birbirlerinden o kadar cok farkli olduklari halde her ikisiylede atilan zamanlar neredeyse birbirlerinin tipatip aynisidir. Dikkatinizi cekerim, böyle bir muazzam durumu baska hicbir yaris oyununda bulamazsiniz. Buradan iRacingi ayakta alkislayarak BRAVO derim. Yaris Tanrilari sizlerden razi olsun cunku Kazu/Dan/Stefano gibilerin ellerine kalsaydik halen tekrar tekrar cilalanmis yillarin yili ayni arabalarda carpisan otolari oynardik.
  3. RUF Cup ve RUF Track ayni seride degisik klasmanlarda yarisacaklar.

 *******************************************************************************************************************

- Benim Yeni Sezona Full Yatirim Planim - 

  • Sali pist degisir, persembeye kadar antreman ve kvalifiyeler. 
  • Cuma, 1-2 tane TT, tekrar kvalifiye, buyuk ihtimalle hayalet olarak bir yarisa katilip sonrada denemelik bir yaris olabilir.
  • Cumartesi, TT, kvalifiye ve yaris
  • Pazar, TT ve 2 tane yaris...yuksek SoF yarislari önemli. Genelde TR saatiyle aksam 18:00-22:00 arasi oluyor.
  • 1 hafta icinde yatirim yapacagim seride 4 yarisin ustune cikmamaya dikkat etmem önemli. 

Simdiden yeni sezona ciddi yatirim yapmanin planlarina basladim, mesela iSeason2, kimleri takibe alacam, sampiyonluk puanlari hesaplamalari vs. vs., Hayat dedigin bu kadar eglenceli olmali, Bring It On...   ;)
  





Her hafta bu sekilde ayni arac sizleri acmayabilir. Tavsiyem baska bir araca gecseniz dahi, uzun ömurlu surmeyin cunku alisageldiginiz seri aracinizdan ödun vermis olursunuz. 3-5 tur su aracla, bu aracla okeydir, fazlasi zarardir.

Kendim, sezonluk 10$'imi Nascardan alacagimdan yol yarisi aracimdan herhangi bir ödun vermis olmuyorum ve ayni anda bana ihtiyacim olan degisikligide sunmus oluyor, bu...cok guzel bir avantaj. Elinizde öyle bir imkan varsa kacirmayin.

Bu arada yapacagimiz TT'lerin bir anlamida olmasi icin beraberce yarisacagimiz seride TT turnuvasina ne dersiniz? Hem yarisacagimiz seri ve araca yarar bu, hemde TT serisindede TTM olarak ilk safhalarda bitirmemiz guzel olur  ;)

*******************************************************************************************************************

Son olarakta su yeni sezon baslamadan rFactörun 1.96 HistorX modunu yukleyip denedim. Tek kelimeyle mukemmel olmus beyler. Araclarin fizikleri, FFB ve sesler tamamen elden gecirilmis. Bir evvelki mod yenisinin yaninda kutuk gibi kaliyor, yenisindeki araclar her yönden cok daha canli ve surusleride bir o kadar ustalik sart kosuyor. Heel&Toe, Blip, trail breaking, left foot breaking ve buna benzer bircok yaris tekniklerini sana mecburen kullandirtiyor yoksa araclari yolda tutmaniz imkansiza yakindir.
Targa Florio LINK, Transfargarasan LINK,
Veya Nielsin NSX'ini LINK deneyin, hardcore sim dediginizde iRacing harici bunlar son noktadir.


Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi...2.40'daki Eau Rouge'ya giris-cikislari superötesi!  LINK

Iyi yarislar,

18 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Dunku muhabbetler ve antremanlar herzamanki gibi super gecti beyler, aksama görusuruz ;)


    Kosumdan guzel buldugum paylasimlar, ilki dunden gerisi bu sabahtan...
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/5_zps911f8112.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/2_zps8ff04c4f.jpg
    http://i717.photobucket.com/albums/ww179/Kangal_photo/3_zps2f1dcbe7.jpg

    YanıtlaSil
  3. 90 dk Watkins yarışına girecektim ama giremeyeceğim,kısa yarışlara belki,fazla oturamıyorum bir sebepten ötürü :)

    üstüne birde grip olunca dün akşam yattım,gelmeye çalışırım bu akşam

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık abi.Helal olsun valla karda kışta yürüyon gözüktügü kadarıyla :)

    Serilere gelecek olursak ben oyumu Mclaren-RUF ikilisinden yana kullanıyorum valla.Ortak olarak hepimizin katılacagı seri farklı olsada 2.olarak Mclaren-RUF da kesin yarışıcam.

    YanıtlaSil
  5. Super Late Model gelecek,gelmeyecek deniyordu vazgeçmişler

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Fevzi,
    Dusuncene katiliyorum...en kötu RUF ikisici katilim serim olur benimde ;)
    Spor ve antremana gelince hersey karar vermeye bakiyor. Bu usutmem spor ve antremana basladigimdan beri ilkiydi ve 3 gunde ustumden silkelendim.

    Eskiden olsaydi en az 2 hafta surunurdum, fark cok buyuk. Sigara yok, dogru beslenme ve gunde 3 saatlik antreman (pazar gunu haric, o gunu 2 saatlik yuruyus/kosuyla kapiyorum) usutmelere bile banamisin demiyor :)

    Ozan,
    Gecmis olsun kardesim umarim bir an evvel iyilesirsin. Yarisamasan bile herzaman skype'a hosgelirsin...bizleri dinlemen bile iyilesmeni 2 misli hizlandirir ;)


    13'cu hafta yarislari simdiden aciklandi beyler, bugun-yarin blogu tazelemeye calisacam fakat simdiden guzel bir turnuvayi aciklayayim tum 13'cu hafta boyunca "Week 13 Gymkhana"da en hizli zamani atan 50$ iRacing dolariyla ödullendirilecek.

    Görev: RUF versus Virginia International Raceway’s Patriot Course

    Simdiden TTM'den birimizi tebrik etmek lazim, burada eglenilir ;)

    YanıtlaSil
  7. Biraz gecikti ama olsun

    Dallara indycar DW12

    https://pbs.twimg.com/media/BeHUyUPCcAAtitT.jpg

    YanıtlaSil
  8. selamlar millet :D nascar c class fixed ta partner lazım varmı aramızda nascar yapan ? 1 aydır fazla giremiyordum işlerden dolayı

    YanıtlaSil
  9. Super Late Model ile 5 yol aracı da yeni lastik fiziğine kavuşacakmış.GT araçları olur umarım

    YanıtlaSil
  10. Haberler super Ozan,

    Volkan,
    PM attim!

    YanıtlaSil
  11. Ruf, McLaren, Cadilac, Kia, Mustang FR500S, Radical SR8

    bunlara gelecekmiş

    YanıtlaSil
  12. Lastik aşınması niye yok anlam veremiyorum. Her yarış lastik aşınmasını da hesaba katıp strateji yapmak çok daha güzel olur aslında

    YanıtlaSil
  13. Paylasimlar super Ozancim,
    Kendi adima bu sezon icin önemli olan RUF ve McLaren...digerlerinde bu sezon yarismayi dusunmuyorum.

    Caner,
    Lastik asinmasi var, problemini anlamadim.



    YanıtlaSil
  14. 45 dk lık yarışlarda da değiştirecek kadar aşınsa daha heyecanlı olur ya. Ayrıca f1 kullanırken bile 1 saatlik yarışta lastik hiç aşınmıyordu, ben anlayamıyorum aşınma işini.

    YanıtlaSil
  15. bir sure yokum

    ağrılarım dayanılmaz bir hal alınca acile gittik ve kıl donmesi varmış Pazartesi ye kadar birsey yapamayız deyip yolladılar eve

    doktor gorecek bir karar verecek bakalım, ameliyat istemese bile bu agrılarla sadece yan yapabiliyorum, oturma denen birsey kalmadı

    mobilden takip ederim yine

    YanıtlaSil
  16. Ozan geçmiş olsun. Belki acınız az da olsa hafifledir :)


    Z4 GT3

    https://twitter.com/iRacingMyers/status/424313378157252608/photo/1/large

    YanıtlaSil
  17. http://img.donanimhaber.com/upfiles/506960/c9f1f1d4-7ebd-4fad-b04c-aa216a1d1e95.jpg

    YanıtlaSil
  18. Caner,
    Simdi anladim ne demek istedigini. iRacing gercege en yakin neyse onu simule etmeye "calisiyorlar", hicbir software gerceginle 1'e 1 olmaz, olamaz. Virtuel yaris dunyasi deyince iRacing gercegine en yakinidir.

    Buradan yola cikarak, heyecanli olsun diye asiri lastik asinmasi yaratmazlar. F1'e gelince, gecen sezon daha yeni lastik fizigine gecildi diye biliyorum ve eminim lastik asinmasi buyuk rol oynuyordur ayar yaratmalarda ve yarislarda. Eger F1'deki lastik asinmasi sana yeterli gelmiyorsa tavsiyem degisik araclari kullanman olur.

    Kendi deneyimlerimden lastiklerin yaris icinde bayag bir asindigi araclar sunlar ve dikkatini cekerim bunlarin cogunda yeni lastik fizigi yoktur.

    - HPD
    - McLaren
    - RUF
    - Skippy
    - C6R
    - Dallara
    - Riley


    Ozan,
    Gecmis olsun, umarim yeni sezona kadar iyilesirsin...biliyorsun, bu sezon yardirma sezonu olacak. Teh Season Of TTM ;)

    Husnu,
    Paylasimlar super, daha evvel dedigim gibi su an iRacingin calismasini en öne aldigi arac BMW Z4 ve muazzam görunuyor. Isin kötu yani...hangi aracla yarissam diye simdiden dilemmaya girdim. McLaren manyak bir arac, RUF...RUFakar her turlu akar, BMW Z4 - Iste budur! Gelde cik isin icinden :)

    Bu arada yeni guncelleme biraz gecikebilir, yeni guncellemeyle beraber Rolex 2.4 Of Daytona yarisida 1-2 gun gecikebilir.

    Birazdan Blogumuzu tazeliyorum...

    YanıtlaSil