27 Ocak 2013 Pazar

TTM 2013-01-27

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbet ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti   ;)

2013'un ilk sezonuna dogru hizli adimlarla ilerliyoruz. Bu sezon icin Riley'e bir tasarim calismasina girdim. HPD tasarimimiz bayag iyi, sagolsun Ali harika bir is cikarmis, o bir sezon daha rahat gider.

Dun geceden beri Rolex 24H Daytona yarisi basladi ve canli izlemek isteyenlere...LINK

*******************************************************************************************************

- 2013 Sezon 1 Baslangici Guncellemesine -

  • Multiklas destegi 3'den 4'e yukseltilmistir. Katilim icin ancak Lig ve Host bölumlerinden oluyor su asamada yani arkadasinin kaski uzerinden katilim imkani yok ama bunu mumkun kilmak icin ugrasiyorlar.
  • Artik isteginize ve ihtiyaciniza göre araclari bedava yukleyebilirsiniz. Bu yukleme sadece multiklasdaki satin almadiginiz araclari yaris icinde görebilmeniz icindir ve arac sahibi sayfasinda "Optional Unowned" olarak gözukur.
  • Yeni "AWARD"lar eklenmistir. 4 aracla yaris kazanmadan tum araclarda yaris kazanmaya ve 4 pistte yaris kazanmadan tum pistlerde yaris kazanmaya kadar. Bu öduller retroaktif olarak veriliyor! Su an bende 4 degisik aracla yaris kazanma ile 4-8 ve 16 degisik pistte yaris kazanma ödulunu almisim   ;)  Retroaktif olmayan tek ödul Photo finish, ondada 20'de 1 farkla yaris kazanacaksin. 
  • Ana sayfada estetik degisiklikler.
  • Paypal hesap ödeme anlasmasi, bu...halen kesin bir nokta degil ama sorun cikacagini sanmam. Artik Paypal ilede oto yenileme imkani olacak. Kredi karti bilgilerinde var ise ve Paypal'a gecis yapmak istiyorsan bu imkan sunulacak.
  • My Account, Account Recharge, Gift Card ve Promotions sayfalari estetik degisime ugramistir.
  • Kendine Spotter yapilmasini istemiyorsan artik parola bölumunu bos birakma imkanin yok, dogrusu olan "Require A Spotter"'in tikini yok edeceksin.
  • Tilt surus destegi...Ps3 kolundaki destek gibi yani havada surme imkani. Artik direksyonum yok ondan iRacing'e gelemiyorum sebeplerini kabul etmiyoruz  :P
  • Text Chat Macrolari, 10 degisik dugme detegiyle beraber ister hazir kelimlerei, ister kendi yazdiginizi kullanabilirsiniz. Bir nevi xpadder gibi ama yavas yavas 3'cu parti desteklerine ihtiyaclari ortadan kaldiriyorlar. Sahsi görusumle cok iyi cunku her 3'cu parti programi her ne kadar az olsada belli bir guc ister Pc'mizden, en nihayet iRacing uzun vaadeli olarak daha iyi ve saglam performans saglayacak. Unutmayin kendi kullanacaginiz kelimenin arkasina "$" isaretiuni koymaya.
  • Telemetri özelligi daha bir teferruatli olmustur. Bu daha cok Atlas Telemetri programini kullananlar icin buyuk arti.
  • Bundan böyle 0x ve 2x alirsan turun sayilmiyor kvalifiyede ve yaris icinde cezaya mahkum olupta kullanamadan evvel yarisi bitirme imkanin olduysa artik posizyon cezasi verilmiyor.
  • Grafik guncellemeler ve ayriyetten gunesin bazi pistlerde ön cama olan aydinligin hafif karartilmis olmasi, fren balatalarin kizarmama hatasi duzeltilmistir, tasarimcilar icin artik her bir tasarim degisikliginde tekrar simi kapayip-acmak gerekmiyor...CTRL+R ile yeni tasarimizin hemen degisiyor.
  • DSD ve Lionel Racing sponsorluklari eklendi. DSD sponsorunu 2'ci sponsor olarak kullanip bu seon bir aracla yarisirsan 1 adet ButtonBox kazanma sansin olur. Her hafta 1 tane BB ödulu var.
  • Soguk frenlerde isinana kadar lastikllerin kicirdama sesi eklendi ve sahsen muhtesem olmus, cok hosuma gitti...tabii ki kullandiginiz aracta carbon fren varsa bunlar etkilenmiyorlar.
  • Motor sesleri devir yukseldikce yukseliyor, tekrar muhtesem guzel olmus  ;)
  • Diger araclarin sesleri duzeltilmistir.
  • Esnek Drivetrains, bu matematiksel programlama sayesinde hem motor devrin fiziksel titresime, hemde ses yönunden aracta daha ince degisiklikler fark edeceksiniz.
  • Tum araclarin lastik modelleri tekrar elden gecirilmistir. Bazilarinda buyuk, bazilarinda ufak degisiklikler hissedeceksiniz.
  • Lastik izi uzunluklari, adetleri ve dumanlar elden gecirilmistir.
  • Yeni surus modeli tum araclara programlanmistir ve artik araclardaki surus tepkisi daha isabetli olmustur.
  • Ruzgardan faydalanma elden gecirilmistir.
  • Autodrómo José Carlos Pace aka Interlagos sunuldu.
  • Bircok pistler ve araclara degisiklikler yapildi.
*******************************************************************************************************


Sahsen denedigim araclar HPD, Corvette, McLaren, Riley. Bunlarin hepsi mukemmele yakin olmus, özellikle Corvette'i suererken artik uyguladigim her gucun efektini geri olarak tam bekledigim gibi aliyorum  ;)

Genel olarak tum denedigim araclarda hepsi biraz daha oturakli olmuslar, eskisi gibi ota-boka hasar almiyorsun...tahminim hizli adimlarla Deh Gercek Endurance Yarislarina yaklasiyoruz! Dunku 2.4 saatlik Daytona'yi sadece bir ön antreman/alistirma olarak dusunun   ;)

Team Turkiye MotorSport Takimimizda yeni bir rekor kirilmistir. Bir yarista en cok hata yapma rekoru Efkan aka Teh Butcher Pimp, 51 hatayla Daytona yarisinda bicmedigi, kesmedigi, kestirmeden girmedigi, irzina gecmedigi yer/yarisci kalmamistir, tebrikler kardesim (Devaminin gelmemesi dileklerimizle tabii ki)   ;)


89 versus 127 ve ustu videomuzu hazirladim. 89 versus 127'nin Turkce tercumesi iRacing versus TestDrive Unlimited veya halk dilinde Simulasyon versus Arcade deniliyor  :P

LINK


Ve son olarak guzel bir video,...





 Iyi yarislar,






11 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Bu güncellemede de güzel gelişmeler oldu. Dayanıklılık yarışlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Bu guncellemede yapilan cogu degisiklikler gercek Endurance yarislarin hazirligina sinyal olarak göruyorum.

    Bu gece yeni sezona giriyoruz ;)

    YanıtlaSil
  3. V8 Supercar 2013 sezonu için güzel bir video hazırlanmış

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nL_wWPj9JGU

    YanıtlaSil
  4. Paylasim icin tesekkurler Husnu,
    Video feci gaza getiriyor, inasanin cani V8 suresi geliyor ;)

    Grand-Am serisi RileyPT/Daytona kombisinde iyi bir yaris icin yaris deposuyla 1.39'lari atmak sart!

    YanıtlaSil
  5. Dün akşam Riley ile çok keyif aldım gerçekten. İlk başlarda FFB değişikliğinden dolayı biraz sıkıntı çektim fakat sonrasında FFB ve MinForce değerlerini biraz daha yükseltince kendimi toparladım. Şu güncellemelerin tek sevmediğim yanı bu . Ayarları tam istediğin gibi ayarlamışsın tak FFB birden altüst oluyor. Bir de simit değişince alakası bir durum oluştu. Şükür ki toparladık . Daha önce söyledim ama güncellemeden sonra sesler gerçekten süper oldu. İnsanı havaya sokuyor

    YanıtlaSil
  6. Riley cok eglenceli ve kolay gözukuyor ama hata yapma marji cok buyuk özellikle 80dk Daytona'da ;)

    Kerem'le saglam kvalifiyelerimizi attik, sira geldi antreman ve yarislara sonrada ver elini McLaren :)

    YanıtlaSil
  7. Tum surdugum araclardaki sesler super olmus, hele o vites dusurmelerdeki sesler sanki gercek arac suruyormus hissi veriyor ;)

    YanıtlaSil
  8. V8 Supercar ın sesi gerçekten dehşet olmuş

    http://www.youtube.com/watch?v=tnraPw219S0

    YanıtlaSil
  9. İracing forumlarında Fredric Morenius un yaptığı bir FFB sistemi var. Galiba Bodnarın sistemi ile aynı ayarda . Yaklaşık 200 $ gibi bir fiyat var . Bu konuda ne diyorsunuz ?. FFB bildirimi için Servo Motor kullanıyor. Ne kadar farklı bir sistem tam olarak anlayamadım.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dW9CxGc1lNY

    YanıtlaSil
  10. 200 değil 2000 $ sıfırı eksik koymuşum :)

    YanıtlaSil
  11. Husnu,
    Fredric benden yarim saat uzakta oturuyor ;)

    iRacingdeki araclarin sesleri muthis olmus, dun cok buyuk zevikle bir yaris yaptim, superdi :)

    YanıtlaSil