19 Ocak 2013 Cumartesi

TTM 2013-01-19

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbet ve yarislarimiz herzamanki gibi super gecti   ;)

Bu haftasonu oglumun LAN partisi var, haliyle benim internet hizim yerlerde geziyor ve son yarisimda patlamama sebep oldu. Yinede guzel yaristi, Oguz ise son yarisindan cok memnundu...Kerem'de öyle   :)

Road Atlanta pisti, McLaren ve Corvette'le cok zevkli...FordGT'de ise malesef yarisanlar pek yok. Ama genelde odalar 2-3'e ayriliyor ve bu sadece cuma oldugundandi. Bugun eminim odalar 4-5'e ayrilir, bu yarislari kacirmayin, Virtuel olarak bundan daha iyisini inanin bulamazsiniz!

Her ne kadar ufak bir patlama riski olsada, böyle yarislari yasamaya fazlasiyla deger  ;)


****************************************************************************************************************

iRacing Sezon 1 listesi degismistir!!!
Buna biraz deginmek istiyorum, sebebini aciklayinca bana hak vereceginizden eminim. Hicbirimiz Virtuel yaris hayatimiza iRacing'le baslamadik. Gran Turismo, Forza ve buna benzer oyunlardan geldik.

Bu GT, Forza hayatinizda hic sizi... yani kullanicilarinizi dinleyenler oldumu? Yazim sizlere ama lafim aslinda Hiyaragalari Kazunori Y. ve Dan G.'ye. Cevabini hemen vereyim, Hayir...zaten biz yariscilari dinlemis olsalardi bugun iRacing'de gezinmezdik.

iRacing sezon 1yaris listesi hazirladi, yariscilarin cogunun hosuna gitmedi ve adamlar 2 gun icinde degistirdiler. Burada adamlara Helal olsun demekten baska söylenecek birsey kalmiyor. Bravo! Ne mutlu bizlere kullanicilarla ic ice, hasir-nesirler.


Örnek olarak GT ve Forza'yi aldim cunku bu seriler hak etmedikleri kadar satis yapiyorlar ama bu yazdigim ISI, Simbin vs. icinde gecerli.

Yeni sezon 1 yaris listesini suradan yukleyebilirsiniz...LINK

Kisaca buyuk degisikliklere degineyim. Daha uzun yarislar ve bazi serilerde standing start yerine rolling start olmalaridir.

****************************************************************************************************************

Sezonumuzun bitmesine az kaldi ve 13'cu haftaya girmeden bazi harika bilgileri paylasayim diyorum. 13'cu haftada bizleri en cok ilgilendiren Spa ve Suzuka'da yapilacak olan 5'li multiklas yarislari olacak. 5'li derken ayni anda 5 degisik klas araciyla yarisacaz ve buyuk ihtimalle ayni anda 60 yarisciya kadar desteklenecek. Bu multiklas yarislardaki araclar sunlar... V8, Cadillac, Mclaren, Corvette ve FordGT   ;)

Interlagos sunuldugundada ayriyetten Interlagos - F1 yarislari olacak, anlayacaginiz bu 13'cu haftayi iple cekiyorum desem abartmis olmam  :)

Bu arada yeni bir sirket doguyor, görunuse göre gayet guzel yaris ekipmanlariyla karisimiza cikacaklar   ;)

LINK

****************************************************************************************************************
Kisaca Team Turkiye MotorSport Takimimiza yararli olacak 1-2 noktaya deginmek istiyorum. Belki bunlari biliyorsunuzdur, belki bilmiyorsunuzdur...en iyisi paylasayim dedim.

  • Replayde serbest video kamerasi icin CTRL + F12 tusuna tiklamaniz yeterli. Stab, videolarini bu sekilde yapiyor...ayni anda bu serbest kamera seciminde kayit islemi var...bunlar biraz detayli islerdir ama vakit harcarsaniz cabuk alisirsiniz  :)
  • Biliyorsunuz su son sezondan beri daha teferruatli özel chat destegi geldi. Uzun Endurance yarislarinda kendi Chat kanalimizda bulusmamiz bizlerin yararina olur. Bu chat kanali hem sesli - hem yazisma desteklidir. Özel chat kanalinizi acmaniz ve katilmaniz icin sunu yazmaniz gerek, bizler icin a No Brainer su olacak tabii ki... @add TTM. Dogru yapip - yapmadiginiza dair kontrolunuz sag yukarda @DRIVERS yerine @TTM yazacak. Bu chat kanali konusundaki bahsettigim tum seceneklerin sadece ufacicik bir bölumudur ama genel olarak diger secenekler Lig yarislarinda ve Hosted yarislarinda kullanilir.
****************************************************************************************************************

En nihayet burayi Ali ve Berker okuyorsa onlarada selamlar ve özledik sizleri beyler. Ara-sira kulaklariniz cinliyorsa sayemizdedir. Ali'nin ne zaman gelecegini kestirmek zor degil...ne zaman uyeligi biter o zaman tekrar tazeleyip gelir. Artik geldim der sonrada uyeligi tekrar bitip-tekrar tazelediginde damlar   :)


Berker ise su buttkickeri muthis sevmis olacak, bir turlu ondan ayrilamadi ;)

Geri kalan tayfalara buradan zevkli muhabbetlerimize, birbirimize olan desteklerimize ve tonla guzel eglenmemize tesekkurler. Yaris Tanrilari muhabbetlerimizi bozmasin, cok iyi gidiyoruz   ;)



Ve son olarak bir muhtesem video daha...



Iyi yarislar,


17 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Valla çok ballıyım yaw ne diyeyim. Malzeme olarak ne kullanacağız derken aklıma pleksiglas geldi. Şasn eseri şirkette buldum. Atölye koştum hemen kestirdim . Delikleri de açtık . Sadece tuş yerlerini delmedim . Tuşları alınca hallederim. Akşam bir aksilik olmazsa vites padlari hareket edecek. Simit de kullanabileceğim :)

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/IMG_0980_zps39c91e44.jpg
    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/IMG_0981_zps2f938f71.jpg
    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/IMG_0983_zpsed87eebb.jpg

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Harika gelismeler bunlar, aksama geliyormusun hareketli padlari denemeye ;)

    YanıtlaSil
  3. Geliyorum abi inşallah. :)

    YanıtlaSil
  4. Abi eline saglik, Skippy liverysi guzel olmus. Upload ettim hemen. Gerci direksiyon basina gecemeyeli kac hafta oldu ben unuttum. :(

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah Berke,
    iRacing'in selami var, nerede o Efsane Skippy/Lotus79 surucusu diyorlar ;)

    Bu aksam yardiriyoruz beyler, GT Challenge akar...

    http://www.youtube.com/watch?v=0HtyF0jux2Q

    YanıtlaSil
  6. Bilgiler için teşekkürler abi ;)

    Bir sonraki sezon corvette fixed akmasın da kim aksın yaw :D 65 dk süper bir düşünce, yarışların 4 saatte bir olması da müthiş çünkü odalar kalabalık olacak. GT challange yine +4$ yeri olarak kalacak bende ;) Yeni sezon takvimini kesin Marcin ve Ief yaptırmıştır namıssızlar :p Phillip Island yok çünkü :/

    13. Hafta görüşmek üzere, T500 de biraz dinlensin dimi garibim epey yarış yaptı benle :)

    YanıtlaSil
  7. Eyvallah Bekir,
    Simdiye kadar TTM'den sadece 2'miz bir seriye full yatirim yaptik yanlis hatirlamiyorsam. Ben HPD ile toplamda 6'ci ve sen bu sezon toplamda 5'ci bitireceksin gibi gözukuyor. Yatirim yaptiktan sonra cidden saglam bir yerlere ulasabiliyoruz. Sana simdiden tebrikler!

    Bu sezondada eglencesine girecem, sonraki sezon belki yatirim yaparim bir seriye ve haliyle beklentim toplamda ilk 3'e girmek olacak o zaman ;)
    Easier said than done but that's another chapter in the life of TK :)

    13'cu haftanin cok eglenceli gececgine eminim. Hem Nascar - hemde yol yarislarinda multiklas yarislari herzaman icin dogru yöne adim atilmis demektir benim kitabimda ;)

    YanıtlaSil
  8. Sağol abi, Harald son anda bi kazık atmazsa ilk 5te bitirecem inşallah :) Bir sonraki sezon corvette zor geçecek gibi, TTM'deki corvette'çi kardeşlerim kolları sıvamışlar sanırım bu sefer onların tozlarını yutabilirim hehehe :)

    YanıtlaSil
  9. T500 modunda son durum . Simiti taktim fakat pad modu olmadi neden derseniz vites padinin kablosu cok kisa ve padi 1 tur bile ceviremiyorsunuz kabloyu uzatmaniz gerekiyor . Bu islem yapilir mi bilmem . Foto eklerim . Bu arada sparco t500 simitinden daha hafif

    YanıtlaSil
  10. http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/15F5AB5B-A604-4826-A3D3-14C1A3D04598-397-00000056AFF6B118.jpg
    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/B3AB1FC8-4198-446B-9529-C7D10E2DD9B1-397-00000056A7803A19.jpg

    YanıtlaSil
  11. Abi şu fixed olayını yanlış anlamışım yaw açık setupmuş o 65 dk olanlar, gıcık oldum :/ setup yapacak zamanım olmadığı için fixed setuplar ile yine formalitesine gireceğim, lanet olsun bıktım şu setupsız uzun yarışlarda iddiasız olmaktan yaw :/

    YanıtlaSil
  12. Husnu,
    Hareket eden pad modu konusunda hic kablonun uzatilmasi gerektigini görmedim/okumadim. Önemli bir nokta, neden hic bahsedilmemis :/

    Sparco simitin T500'den daha hafif olmasi bayag iyi, hem kontralar daha cabuk ve rahat yapilir, hemde ince FFB'lerin hisleri daha net algilanir! Gercek hayatta kullanilan simit olmasida cabasi ;)

    Tus kombinasyonlari yerli yerine oturmus gözukuyor...hersey cok guzel :)


    Bekir,
    Hic sorma, bende Uzun Fix Yarislari taraftariyim. Kendi setupini yapmak cok guzel ama cogumuzun ona ayiracak zamanimiz yok.


    Dun 3 tane McLaren yarisina girdim, 2'sinde fena patlattilar, 3'cusundede cok denediler ama yemezler artik. "Allready messed up twice 3rd time Fuck Off" moduna gecmisim, durdurana helal olsun :D

    Sadece buradan o Tanzi denen vatandasa ayriyetten selamlarimi iletiyorum. Adamin GT Challengedeki tek görevi "Teh Punisher" olmak anasini satayim. Sanki Ölum melegiymis gibi almis eline Tırpanı, sundan bu kadar iRating kesecem, bundanda siringayla alacam dermis gibi 45 dakika eziyet cektirmekten baska hicbir ise yaramiyor. Halen iRacingden sutlanmamis, halen pes etmemis ama sonu yakindir diye dusunuyorum ;)

    YanıtlaSil
  13. Ve 2012 yilinin simulatöru tekrar iRacing secildi ;)

    http://simhqmotorsports.com/articles/motorsports_232a.html

    YanıtlaSil
  14. HE Sim Pedals. Abi sana yakışır. Sistem güzel

    http://www.youtube.com/watch?v=P32sssEUxro&feature=player_embedded

    Abi şu videodaki gri renkli kabloyu görüyor musun ? Bu kablo vites padinin kablosu ve orjinal kablo böyle değil.

    http://www.youtube.com/watch?v=4CoeozhfztM

    Orjinal kablo bu resimdeki mavi ve gri kablo . Uzunluğu ne kadar dersen resimde görünen paddaki yarısı. Aynı uzunlıkta gövdenin içerisinde var . Yani toplansa 1 tur döndürecek kablo yok içerisinde. Bakalım tuşları alacağım elektronikçide aynı kabloyu yaptırabilirsem tekrar deneyeceğim.

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/fotograf_zpsd0cae0bc.jpg

    YanıtlaSil
  15. He Sim pedallari hepimize yakisir yaw, bakalim bu yil tekrar birkac set yapmayi planliyormus oglan...sansim olursa siparis edecem :)

    Orijinal padlarin kablolari hem cok kisa, hem cok inceymis...imkanin olursa degistir bir an evvel.

    YanıtlaSil
  16. iRacingTV Ep. 16

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fydNRerL7cA

    YanıtlaSil
  17. Paylasim icin tesekkurler, guncelleme saglam olacak ;)

    YanıtlaSil