17 Mart 2016 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2016-03-17

EY TTM,

2016 sezon 2'nin yeni haftasini yariladik. Bundan böyle her hafta takim olarak yarisacagimiz serilerdeki sonuclarimizi yazacam,...buna 1 tane takim olarak yardiracagimiz TT turnuvamizda dahil...BlancPain TimeTrial Turnuvamiz, bakalim 2016 sezon 2'de TTM'de en iyi - en hizli kimmis  ;)

Bunun haricinde Cenk kardesimin tavsiyesiyle takim olarak Discord medya programina gectik yani Teamspeak serverimizi birakiyoruz. Discord hem cok daha genis destekli, daha net ses kalitesine sahip ve de bedava. Buradan Cenk'e tavsiyesi icin tesekkurler. Sezon sonuna Cenk adina guzel bir yaris turnuvasi hazirlariz   ;)

Discord programi icin LINK ve yardima ihtiyaciniz olursa halen Teamspeak serverimizi 1-2 hafta daha acik tutacam, gerekirse oradan halen yardimlasabiliriz.


- RingLaps Turnuvamiz -
Ilk RingLaps turnuvamiz bitti sayilir ve her ne kadar ugrastiysamda bir turlu Fevzi'yi gecemedim. Elimde Bodnar olsa nafile, Fevzi kardesimi candan tebrik ederim, hem Skippy'de - hemde Ruf AWD'de akilalmaz sureler atmistir, Bravo!




Yeni RingLaps turnuvamizi hazirladim, bu defa tek bir turnuvadan olusuyor yarisimiz, aracimiz StarMazda ve baslangic tarihi 21 mart pazartesi, bitis tarihi 22 nisan yani 1 ay zamanimiz var, simdiden tum arkadaslara bol sanslar diliyorum.

RingLaps ayni anda yeni bir guncellemeyle mobil desteginide sundu. Ister telefon veya tablette yaris anindaki zamanini ve siralamani görebilirsin. Bunun icin bilgisayarindaki RingLaps programini actiktan sonra "Settings" bölumunden mobile gelip oradan ip ve port bilgilerini cep telefonuna veya tabletine gecmen yeterlidir  ;)


Sezon basindayiz, burada hizlanmak icin kullanabileceginiz programlarin basinda iSpeed ve Z1 geliyor...bunun haricinde iSeason sezon boyunca yaristigin seride/serilerde organize olmana yardimci olur.





Son haftalarda Bodnar direksyon sistemini cok tartisir olduk, hemen söyle kisaca bir bakalim Bodnar deyince ortaya neler cikiyor.

Bodnar, dunyadaki en gercekci - en iyi-en rahat - en muhtesem direksyon sistemi, bunun ustune yok, suraya bir noktayi koyalim.

  Almisken haliyle 54 yani 26nm Torque gucu olan Bodnar direksyon sistemi alinmasi gerekir - fiyat 13 300TL.



Tabi ki bu Bodnar, buna kalkip öyle rastgele bir simit takilmaz, bir defa bu Bodnar'a yakismaz. En dusuk Bodnarin sitesindeki GT3 Simulator Steering Simiti alinmasi gerekir...burayada 4700TL gideri var...ufak tefek extralarinida unutmayalim kargodur, masaya konumlandirma aleti, QR gibi...toplamda 17 000 TL civarina cikiyor yani 20 000TL bile tutmuyor yaw   ;)









 Bu fiyat sizlere cok gelebilir ama degil...hersey bakis acisina bagli beyler, unutmayalim  ;)
Bodnar'in fiyatini kullanacaginiz yillara böldugunuzde Bodnar'in aslinda sudan ucuz oldugunu görursunuz  :)

En az bir 25 yil daha yaris camisasinda eglenceginizi dusunun...20 000TL'yi 25 yila böldugumuzde yillik 800 ve aylik 66TL'ye geliyor.

Belki 25 yil icinde daha iyileri cikar diye dusunebilirsiniz...cikabilir, evet ama emin olun bu yine Bodnar olur, bunun haricinde bu Bodnar sarap gibidir... yaslandikca guzelligi daha bir artar, sihhatinize beyler  ;)





Bodnar direksyon sistemi, dunyadaki en muhtesem surus ve hissiyat zevkini vermesi haricinde birde saglam bir yatirimdir,...yarin birgun Leo Bodnar nallari dikse bu direksyonlarin degerleri ciddi anlamda yukselir diye dusunuyorum.


Uzun lafin kisasi,...Bodnar akarrr  ;)



Yeni sezona tum TTM'in ilk yapacagi is forumumuzdaki muhtesem tasarimlarimizi araclarina eklemeleri olacak! Yukleme prosedöru 2 saniyelik is, bu tasarimlar icin Erol kardesimin ugraslarina, emeklerine ve yatirim yaptigi degerli zamanina cok cok tesekkur ederim. Bu kadar emege saygi olarak her birimizin araclarimizda TTM tasarimimizin yuklu olduguna inaniyorum, tasarimlarimiz devamli guncelleniyor, yeni araclar ekleniyor, sagolsun Erol'da hic bekletmeden yeni cikan-cikmayan her turlu aracimizi aninda guncelliyor.
TTM tasarimlarimizi araclariniza eklemek icin LINK

Erol'un son efsaneleri.... Audi R8 LMS GT3 ve Mercedes AMG GT3...




******************************************************************************************

2016 sezon 2'ye girdik bile ve ben halen zaman bulup iRacing guncellemesini tercume edemedim, kusuruma bakmayin. Hemen suraya önemli olan guncelleme gelismelerini aktariyorum,...gerisinide yavas yavas duzenlemeye calisacam.


- 2016 Sezon 2 Önemli Guncellemeler -
  • Internet kodu guncellenmesi
  • Bazi araclara selektör destegi
  • Her pistte olmasada, bazilarina gunun degisik zamanlarinin eklenmesi, mesela sabah, ögleden sonra, aksamustu ve gece gibi...
  • Gece yarislarinin sonuna havai fisek söleni
  • Pitteki lolipop adamin animasyonlarinin gelistirilmesi
  • Video cekme destegi
  • Yeni grafiksel lastik camurlari/toz-topraklari duzenlenmesi
  • Deneme amacli DX-11 destegi
  • Yeni arac sesleri
  • Toz, camurun gelistirilmesi ve yollardaki lastik parcaciklarin 2 misline cikartilmasi

- Selektör Detekli Araclar Listesi -
  •  Aston Martin DBR9 GT1
  • Audi R8 LMS GT3
  • BMW Z4 GT3
  • Chevrolet Corvette C6.R GT1
  • Chevrolet Corvette C7 Daytona Prototype
  • Ford GT GT3
  • HPD ARX-01c
  • McLaren MP4-12C GT3
  • Mercedes-AMG GT3
  • Riley MkXX Daytona Prototype
  • Ruf RT 12R C-Spec
  • Ruf RT 12R Track

- Havai Fisekleri Söleni -





- Video Yukleme Destegi Bilgileri -
  • Video cekme "CTRL+Alt+V" tuslari aktif edip kapayabilirsiniz. Video temelde 720p ve 30fps ile iRacing--> Videos dosyasina yuklenir. Video kalitesini app.ininin "Video" bölumunden 1080p ve 60fps'ye kadar degistirebilirsin.
  • Yeni bir resim cekme destegide eklenmistir, bunuda "CTRL+Alt+S" tuslariyla yapiyorsunuz. Cekilen resimler otomatikman iRacing --> Screenshots dosyasina yukleniyor.


- Sezonluk Arac Ayarlari -
  • iRacing'de eskiler bilir, her sezon sonuna surus, hissiyat, FFB ve lastik fizikleri az veya cok guncellenir. Tabi ki bununla beraber neredeyse tum iRacingdeki araclarin temel ayarlari tekrar elden gecirilir. Bu guncellemedede gelenek degismemistir ve araclarin temel (baseline) ayarlari guncellenmistir, afiyet olsun  ;)


- Arac Sesleri -
  • Bu sezonda herhangi araci surmeye basladiginizda ilk dikkatinizi cekecek olan aracin motor sesleridir. Bunlara ciddi anlamda yatirim yapilmistir, kerb seslerinden tutun, kayma ve vites seslerine kadar hersey elden gecmistir  ;)
Daha derin bilgiler icin LINK


Bildiginiz gibi Huseyin kardesim gecen yil GT Akademiye girme imkani kazanmisti, kendisini, ailesini ve ulkemizi gurur ve onurla en basarili sekilde temsil etmisti. GT Akamedideki gunlerinden guzel paylasimlar.

Gun 1
Gun 2
Gun 3
Gun 4
Gun 5
Gun 6

Aslinda 6 gunun toplamini anlatan tek gercek resim fazlasiyla yeterli...resim icin  TIKLA



Takimimizda birde Emir kardesim var, onada RingKrali desek yalan olmaz. Aramizda onun kadar gercek hayatta yaris tecrubesi olan zor bulunur, birde Sabineyle bir resmini paylassa diyoruz  ;)






Gecen aksam Sampiyonumuz Enis'de Skippy'de feci yardirmistir, yarisini kayita aldim ama daha video yapma imkanim olmadi, onuda önumuzdeki Blog guncellemelerimizde paylasirim. En nihayet simdiden Enis kardesime 4000 iRatinge hosgeldin diyorum, 3 gune cikarmi-cikar bu adam. Savulun la Skipiciler Battal Enis geliyor  ;)

Erol ve Fevzi'de BlancPainde yardirdilar, tebrikler arkadaslar, Huseyin B-Klasmana cikti ve dun aksam Volkan ile BlancPainde saglam yardirdilar. Bu arada Huseyin'e tebrikler, daha 2'ci BlancPain yarisinda 1'ciligini kapmistir, tebrikler. Beni soracak olursaniz,...Nordschleife nerede ben oradayim, bu haftada Nordschleife RUF Cup'ta fix ayar...kisaca TTM'in her saniyesi faaliyet ve eglence dolu   ;)



Gecelim fasulyenin faydalarina,...

Saglikli bir hayatin temeli 3 bölumden olusur.
  1. Saglikli beslenme
  2. Istikrarli spor yapmak
  3. Duzenli bir hayat yasamak
Bunlarin arasinda en zoru "Saglikli beslenmedir". Bogaz gibisi yoktur ve bircok insanin en zayif noktasidir. Adama dersinki 300 tane snav cekemezsin, allem eder - kullem eder 300 snavi kan-ter icinde ceker ama ayni adama 3 hafta seker ve yagdan uzak dur de yapamaz. Seni gelistiren, saglikli ve uzun bir hayat imkani saglayan hergun yaptigin antreman degildir, saglikli beslenmedir. Bununla beraber sporun degerini kucumsemiyorum sadece dogru beslenmenin ne kadar önemli oldugunu bilmenizi istiyorum.

Her gun 2 saat antreman yapsan, o antremanini bozman icin geriye 22 saatin kaliyor...asil zorlukta burada, nefsine herkez hakim olamaz. Nefsine hakim olmayi basarirsan, basaramayacagin is yoktur!


Ve son olarak guzel bir paylasim,...video paylasimi icin Fabrikatör Husnu kardesime tesekkurler, forumumuzda devamli bizlerle birbirinden guzel muhtesem paylasimlarini sunuyor, tesekkurler.







- Ne Mutlu Turkum Diyene -



9 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık. Oval etkinlik replaylerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. ovalde bensiz etkinlikmi yaptınız :D
    eline sağlık abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senzi Oval yaparmiyiz guzel kardesim, Indy500'de omuz omuza yardiracaz ;)

      Sil
  3. Eyvallah Sinan,
    Renault 2.0 ilk haftasinda muhtesem ilgi göruyor, senide yarislarda görmek isteriz ;)

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık abi gene güzel bir blog olmus.

    Anlasilan bu hafta starmazda sürücez ama 1-2 arac daha eklenebilir sanki,bu arada eventlardaki süreler bana pek güncelmiş gibi gelmedi :PP

    YanıtlaSil
  6. Takımımızın adını Momentum Endurance olarak değiştirdik arkadaşlar. Bilgilerinize sunulur :)

    İyi yarışlar, saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Eyvallah Fevzi,
    RingLaps guncellemesi konusunda birsey demiyorum artik ;)

    Bekir,
    Haydi hayirlisiyla kardesim, bundan böyle "ME" akarr ;)

    YanıtlaSil