9 Mart 2016 Çarşamba

Team Turkiye MotorSport 2016-03-09

EY TTM,
Önumuzdeki haftalarda surekli kucuk guncellemelerde bulunacam blogumuzda. Her haberi, her yeniligi ve guncellemelerin tercumesini bir celsede yazmam cok zaman tutar ve buna imkanim yok.

Hemen önemli konumuza geciyorum. Arkadaslar, aksamlarimizin tatli sohbetlerimiz icin hepinize tesekkurler. Normalde Sebring'de 12 saat yarisilir ama sizler gibi canavar arkadaslarla 24 saat yarisma bile nohut-leblebi niyetine yenilir...sirtimizin yere gelmesi imkansiz. Cok buyuk yaris eglencesi, yardimlasmalar ve dunyanin zevkli sohbetleri bizleri bekliyor. Herzaman dedigim gibi "Hayat cok guzel beyler!"  ;)

Sebring yaris listemiz icin LINK
Sebring'de 24 saat yarisacak yigitlerimizin isimleri ise Sampiyonumuz Enis, Erol, Huseyin, Emir ve ben. Huseyin kardesimin ilk uzun yarisi olacak, kisacasi 2'ci Sebring 12 saatlik yarisimin ayriyetten bir degeri var   :)
Ayni odadaki antremanlarimizin sonuclari garantili ve istikrarli bir sekilde ful depo 2.03 ve 4'leri tutturmamiz, bu da fazlasiyla ilk 5'e yetecektir.


AST MR-1, G27 simit modu, board ala Turkish-style, TrackiR vs. vs. tum bunlarin ortak ismi Volkan'dir. Pedallari ve diger gelismeleri konusunda LINK
Ayni anda Volkan kardesim Dayi olmustur, tebrikler ve yakin zamanda Baba'da olacak...herzamanki gibi, Hayat cok guzel  ;)



Hemen 13'cu hafta etkinliklerimize gecelim,...
Bildiginiz gibi 13'cu haftada resmi ve eglencelik seriler bulunur. Resmi serilerin olusunun  tek amaci yeni sezona ust klasmanlara cikmak icin SR'ye ihtiyaclari olanlarin, eksiklerini tamamlama imkanlarinin sunulmasidir.

13'cu hafta liste su sekilde...

Resmi Seriler:
·        Spec Racer Ford Challenge
·        Street Stocks
·        NASCAR iRacing Series Open Setup @ Phoenix
·        NASCAR iRacing Series Fixed Setup @ Phoenix
·        NASCAR Class B Open Setup @ Phoenix
·        NASCAR Class C Open Setup @ Phoenix
·        Nordschleife Toursit Hot Lap Competition - Mercedes AMG GT3 and Audi  R8 LMS
·        12 Hours of Sebring

Eglencelik Seriler:
·        Carb Cup @ Talladega
·        Dallara Dash @ Daytona (circa 2007)
·        Industriefahrten Fun -  Mustang FR500S, Kia Optima and MX5 circa 2015
·        World Series of Renault – Formula Renault 2.0
·        Figure gr8t – Ruf RWD
·        2016 Mazda MX-5 Shakedown




Blog yazimi sonlamadan kisaca sizlere Mercedes, Audi ve Formula Renault'un hissiyatlarindan bahsedeyim. Mercedes ve Audi kendilerine özel karakteristik surus sunuyorlar, her 2'siylede Nordschleife gibi 20 kusur kilometre uzunlugunda olan pistte 6.34.xx gibi zaman attim yani surus ve hissiyatlarti her ne kadar birbirine cok zit olsalarda atilan sure neredeyse 1'e 1 ayni, Bravo iRacing, herzamanki gibi 10 numara is cikartmissiniz.

Formula Renault tahmin gibi cikti, surus stili Starmazdayla pek alakasi yok, tam tersi surus hissiyati ve FFB efektleri Formula 1'i cok andirdi bende. FormulaMazda'daki surus stili kaydirmadir yani hizli sureler icin virajlar kontrollu bir sekilde kaydirilarak alinir, Formula Renault'da virajlara daha bir dobra giris yapmak zorundasin, arac kendini ciddi anlamda zorlama imkani sunuyor ama dikkat etmeniz önemli nokta, eger siniri bir milim dahi asarsaniz af etmiyor, aninda duvarda bulursunuz kendinizi.

Mazda Mx-5'i deneme imkanim olmadi, onuda denedigimde kisaca dusuncelerimi paylasirim.

Uzun lafin kisasi, iRacing, iRacing farkini ortaya koymus yine. Araclar grafik yönundende digerlerine nazaran daha bir temiz ve gercekci gözukuyor, sesler kesinlikle elden gecmis...su anki arac sesleri 10 numara olmus, bunun haricinde dis sesler, lastik, ruzgar sesleri vs. ciddi bir farkla elden gecirilmis. DX11'i denedim fakat pek bir fark yasamadim, malesef DX11'de azda olsa biraz FPS kaybi gördum.

Simdilik haberler bu kadar, zaman buldukca blogumuzu tazeleyecem...birde unutmadan Sellektör cakma Love&Hate olayi olmus. Sellektöru cakan sen oldunmu Life is Good, baska bir hiyar caktimi o sellektöru kafasina gecirmek istiyor insan  ;)

Herzamanki gibi son olarak sporunuzu ihmal etmeyin, saglikli beslenin...seker, tuz, yagdan mumkun oldugunca uzak durun. Unutmayin can bogazdan cikar   ;)

Bilin bakalim bu kim,...  ;)







- Ne Mutlu Turkum Diyene -



4 yorum:

  1. Bilgiler ve paylaşımlar için teşekkürler abi. Yine dopdolu bir içerik bizlere sunulmuş

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Aynen kardesim, her sezon karsimiza yepyeni bir iRacingle cikiyorlar, bunu nasil beceriyorlar bilmek dahi istemiyorum, uzumu ye sapini sorma misali. Sur, keyfine bak, eglen ;)

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkürler abi :)

    Bu DX11 olayı herkeste farklı etki gösterdi galiba. Bende çok iyi anlamda gelişme oldu. Önceden takılmalar olan yerler kaymak gibi geliyor artık. Ring'in başında bir noktada FPS 50-60lara düşüyordu önceden, DX11'den sonra o noktada 100 altına inmiyor.

    Ayrıca Audi akar :D

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Efkan,
    Dedigin gibi DX11 bazilarinda eksi etki yaratiyor. Dun aksam grafikkartimin driverini guncelledikten sonra tekrar denedim, bu defa ne fps dusmesi ne de yukselmesi yasamadim. Gördugum tek fark su oldu...benim TH2Go 3*1920 yerine 3*1680 gösterirdi, iRacingde dun aksam 3*1920 yani 5760 cözunurluge ciktim...en azindan grafik ayarlarinda rakam olarak o sekilde gösteriyordu ama gözle gözuken bir fark yasamadim.

    Nordschleifede bende zaten hicbir yerinde 150 fps'den asagisini göstermiyordu, benim icin herhangi bir degisiklik yok anlayacagin.

    Audi zaten 10 numara, Mercedes, Renault ve yeni Mazda'yida unutmayalim, hepsi cillop yaw...dun Mercedesle Nordschleife Bridge2Gantry'de 8.30'a dustum...1 evvelki gune nazaran 4 saniye fark :)

    MR-1 pedal ve degisik ODSW'leri karsilastirma incelemelerinizi 4 gözle bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil