29 Mart 2015 Pazar

Team Turkiye MotorSport 2015-03-29

EY TTM,
Dunku sohbetler icin tesekkurler, herzamanki gibi guzel eglendik. 12 saatlik Sebring yarisimiza her birimiz saatlerimizi verdik, ayarlarla ugrastik, stratejiler kurduk vs. vs.

Yaris vakti geldi ve 2 TTM takimi ayni yaris odasina dustuk. So far so good...yaris basladigi gibi öndeki bir kaza yuzunden Ben, Caner, Bayram'in ve 6 tane daha takimin yarisi malesef daha ilk viraji görmeden bitti. Takriben 18 dakikalik bir tamirden sonra aracimiz 2.09'u anca göruyordu...hani 2.03'leri görse yarisa devam edecez fakat tur basina 2.09 gibi bir zamanla anca ilerleyen saatlerde baskalarinin yarislarini patlatmaktan baska hicbir ise yaramazdik.

Fevzi, Bekir 2'lisi biraz daha geriden start aldiklari icin kazadan kurtulma imkanlari oldu ve yaris sonunda GT3 klasmaninda 32 takimdan 9'culugu elde ettiler. Bu muazzam bir basari! Tebrikler beyler cok guzel yaris cikarttiniz.

Sonuc sayfasi icin LINK,

Bir dahakine umarim daha cok takimla katiliriz ve umudum bir dahakine tum katilan takimlarimizin yarislarini bitirebilmeleridir.


Baska Team Turkiye MotorSport Haberlerimizden yeniliklerde, Volkan, TX direksyon seti icin harika simit modlamalariyla ugrasiyor ve yakin zamanda bizlerle mod sonuclarinin resimlerini paylasacak, Enis'in yeni direksyon seti eline gecmistir. Selcuk, yeni bir bilgisayar kurup hazirlamistir kendine, Koray, son 2 Skippy yarisinda muazzam yardirmistir, Caner'de 12 saatlik Sebring yarisinin hincini Skippy'den cikarmistir   ;)


Son olarak guzel bir video paylasimi, herzamanki gibi sporunuzu/antremaninizi ihmal etmeyin. Baklava, helva, kadayif, lokum, tahan/pekmez vs. vs. gibi besinleri yildan yila yiyin. Topragimizin yemegidir diyerek o besinleri yutarsaniz, yaptiginiz antremanlar/sporlarinizin tumu bosa gider.



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

13 yorum:

  1. Yarisimizin kaza videosunu youtube'a koymuslar...
    https://www.youtube.com/watch?v=jz5hnoYktCU

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun abi, çok büyük talihsizlik oldu ilk virajda :( biz o kazadan sonra 10.luğa çıktık, çok da güzel gidiyorduk, hiçbir hatamızın olmadığı bi pozisyonda 12 saatlik yarış olduğunu unutan dangozlar bize çarptı ve 9 dakikalık bir pit tamir maceramızdan sonra 24.lüğe düştük. Bu bize müthiş bir motivasyon verdi ve full attack modunda harika keyifli bir 12 saat Sebring yarışı çıkardık. Önümüzdekilere bir bir yetişerek yarışı 9. sırada bitirebildik, kazadan sonra gedef ilk 10'du, başardığımız için mutluyuz ;) inşallah bir sonraki yarışta her takımımız çok daha iyi yerlerde olur ;)

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah Bekir,
    Bence muhtesem bir is cikarttiniz, toplamda 839 yariscidan 94/95'ci bitirdiniz, Bravo beyler. Eger o kucuk kazaya ugramasaydiniz eminim ilk 5 kesin garantiydi ama bu bir yaris ve malesef GT3'lerde bile bayag bir angut yariscilar vardi.

    YanıtlaSil
  4. Çok saçma bir kaza olmuş ya geçmiş olsun..

    Bekir abi ve Fevzi abiyede tebrikler valla gitgide bu işte ustalaşıyorlar artık ilk 3 oynamaya başlarlar gibime geliyor :D

    Bende safety rating imi yükseltip gt3 sürmeyi planlıyorum mclaren ile yada bmw ile daha karar veremedim ikiside çok güzel ya hele yeni direksiyonla yağ gibi akıyor valla

    YanıtlaSil
  5. Bekir ve Fevzi sizi tebrik ederim..ve Elegan abi size de gecmis olsun ya..2 sığır tüm keyfinizin başlamadan içine etmeyi basarmis ya..yazık olmuş valla ya..

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah beyler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Kazadan sonra başımıza geleni unutup endurance yarışının manasını aklımıza getirip hiçbirşey olmamış gibi sürmeye devam ettik. Motivasyon açısından belki de ilk defa gerçekten yaşadığımız talihsizliğe dem vurmadan full gaz yardırabildik, bu konuda Fevzi kardeşimi tebrik ediyorum, hakikaten herşeyi olması gerektiği gibi sahneye koyabildik ;) bilmiyorum belki de sürekli aynı takım arkadaşınla yarışmakla alakalı olabilir bu durum, tek bir pilotmuşçasına hareket edebiliyoruz, buna attığımız ortalama süreler de dahil.

    Elegan abi, devam etmeme kararınızı çok mantıklı buldum, neticede zaman denen şey çok kıymetli ve boş yere harcamamak lazım. Mantıklı buluşumdaki sebebi basit bir formülle söyliyim. Masters of endurance serisinde kullanılan basit bir hesap var. Bu adamlar 10 yıldan fazladır beraber yarışıyorlar farklı platformlarda ve tahminim tecrübi olarak bu hesabı bulmuşlardır. "Rekabetçi olma faktörü" diyelim adına bunun. Adamlar yarışa girebilmek için pole pozisyonu süresinin %103'ü şartını arıyorlar. Bi hesapladım da her takım kendi kvalifiyesinin %103'ünü yarışta atabildiği sürece yarışa devam etmeli! Mesela bizim kvalifiye 120.250 saniyeydi sebringde. %103'ü 123.8 saniye gibi bişey yapıyor.

    Yani bence yarışa devam etme kararı bu basit hesaba göre yapılabilir, o anki hüsran duygulara kapılmamak adına bence şart böyle bir hesaplama. Hesaba göre bizim 2.03.800'den iyi süre atabildiğimiz durumda devam etmemiz gerekiyordu. Hesaba uyduğu için devam ettik ve sonuç gayet olumlu oldu.

    Şahsen kullanmayı mantıklı buluyorum.

    YanıtlaSil
  7. selamlar, nasılsınız?
    özledik valla ortamı.
    3 aylık üyeliği yeniledim bakalım.
    teamspeak i de kurdum açtım. fakat şu an kimse yok galiba.
    görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  8. Eyvallah Emre,
    Malesef bu gibi kazalar nadirde olsa olabiliyor, bir dahakine artik ;)

    Eyvallah Bekir,
    Dedigin gibi 2.03'leri atsak 12 saatin 20 dakikasini kaybetmisiz birsey degil ama tum tamir zamanini bekledigimiz halde tur basina 6-7 saniye yavas gitmek yarisimizi birakmak icin son nokta oldu. Sorun degil, yeni yarislar, yeni umutlar ;)

    Tekrar hosgeldin Özgun,
    iRacing'e ciktiginda teamspeak'e gec, kimse olmasa bile iRacing'e ciktigimiz an damlariz.


    Bu aksam Enis ile 2 tane Skippy yarisina girdik. 2'side fena gecmedi ama 1'ci yarisimda feci kazik yedim. Skippy'de 1 adet fast repair var ya, o bende tikli degilmis...yaris aninda diger yarisciyla hafif lastik kontagi yasadigimda direksyon yamuldu ve pite daldim. Mecburi tamir 8 dakika dedi...fast repair tikli olmadigindan 8 dakika bekletti bos yere. En nihayet aklinizda bulunsun, bazi dusuk klasmanlarda fast repair destegi var, bunlari yaris basladiginda aktif etmeyi unutmayin!

    2'ci yarisimda ise muazzam savaslar verdim ve zar-zor 11'ciligi kaptim. SoF 3500 kusur, yaris bitti hemen sirtimdaki t-sortu degistirdim, sirilsiklam olmus yaw...Kimbilir kac kalori verdim bir yarista, he he
    En nihayet cok buyuk zevk su iRacing :)

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle yarışa katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Maalesef dayanıklılık yarışlarındaki katılımcıların mantalitesinin değişmesi biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Kazaya karışan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Gerçekte de bu tarz start kazaları çok oluyor. Bekir ve Fevzi ise gerçekten çok iyi bir ekip oldular. Tebrikler arkadaşlar .

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun abi gerçekten yazık olmuş, adamlar düz yolda kaza yapmayı başarmış. Fevzi ve Bekir'e tebrikler herşeye rağmen ilk 10 a girmişler.
    Hafta sonu benim için çok yoğun geçti, malesef iracing e pek vakit ayıramadım, oysaki limerock da bayağı bir antrenman fırsatı bulmuştum. Çok hızlı olmasa da istikrarlı ve hatasız turlar atıyordum.Bu akşam peş peşe 3-4 yarış atar epey bir irating toplarım diyordum ama yine misafirim var bu akşam malesef..
    Neyse artık her zaman yarışamasak da böyle bir topluluğun parçası olmak çok güzel, hele ki yıllardır böyle kaliteli bir online yarış simülasyonu platformu hasreti çeken, benim gibi orta yaşlı biri için.
    Bu zevki sizin gibi arkadaşlar ile paylaşmak ise daha da bir keyifli, herkese iyi yarışlar, bol şanslar.

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah Husnu ve Koray,
    12 saatlik Sebringin baska bir acidan videosu,
    https://www.youtube.com/watch?v=pRw85L75rBQ

    Koray,
    Son 2 yarisinda gayet guzel yardirmissin kardesim, bundan iyisi can sagligi. Is misafirlere gelince, dis kapiya buyuk yazilarla yazilmis bir levha as "iRacing'deyim, bugun olmaz baska bir gune artik" diye ;)

    YanıtlaSil
  12. Hepinizi tebrik ederim arkadaşlar ben mod olayına daldıgıma giremiyorum oyuna direksiyon simidi dagınık modta çizimleride paylaşayım size
    http://postimg.org/image/5ufuc5g6r/
    Biraz hasta gibi olduğumdan birşey yapamadık hafta sonu bu akşam parca kesimini yapıp yarın montajlamayı düşünüyoruz sizdende yorumları bekliyorum

    YanıtlaSil
  13. Herkese çok teşekkürler.Keşke o angutlar olmasaydı da finish cizgisinden cıkardıgımız 2 takımı da geçirmeyi başarsaydık cok daha keyifli bir galibiyet olurdu benim için ama sonuc olarak motorsporlarının dogasında var bu.24 saatinde son 15 dakikasında 1.giderken bile patlama riski hala var ve bunu malesef engelleyemeyiz o yüzden bu bilincle yarısmakta fayda var.
    Bekir abi gerçekten senle yarısmak benim icin oldukca keyif verici profesyonelligin her yönden motivasyon saglıyo bu motivasyonu yarısa döküp güzel sonuclar cıkarabildigmizi görmek mutluluk verici.Umarım bundan sonra alıcağımız başarılar da başarısızlıklarda anlık mutluluk veya üzüntüden çok bizi bir ileriki adıma taşımaya yardımcı olur ve bizde hem takımımızı hemde ülkemizi bu camiada daha güzel temsil edebiliriz.

    YanıtlaSil