24 Mart 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-03-24

EY TTM,
2015 sezonun 2'ci haftasina girdik, simdiden yariscilarimiza bu hafta icin bol sanslar diliyorum. Samet arkadasimizin yeni Thrustmaster T500'u eline gecmistir, bununla beraber kendine guzel bir yaris kokpitide yapmistir, asagida resimlerini paylasiyorum. Hem iyi gunlerde olsun yeni direksyon setin, hemde kokpit icin tebrikler cok guzel bir is cikartmissin, Bravo   ;)



Enis kardesimizede simdiden yeni T500 direksyon seti iyi gunlerde olmasini diliyoruz. Onuda artik yavas yavas iRacing'de yollarin tozunu almasi dileklerimizle   ;)

******************************************************************************************************************************************

Fanatec'te konsollardaki yaris oyunlarina destegini acikladi...buna yeni jenerasyon diye gecinen eski jenerasyonun "Remaster"'leriyle Ps4/X1'leride dahil.

iRacing'de su an 20$ öde 25$'lik alis-veris yap veya 75$ öde ve 100$'lik alis-veris yap kampanyasi var. Uyeliklerini uzatacak olanlara, yeni pist/arac alacaklara bu firsati kacirmamalarini tavsiye ederim. Kampanya 31 marta kadar gecerli.



- Team Turkiye MotorSport 2015 Sezon 2 Hafta 2 Yaris Serilerimiz -


  • Skip Barber Serisi - LimeRock 25 tur
  • Radical Racing Challenge - Circuit De Spa-Francorchamps GP-Pits 25dk
  • iRacing GT3 Challenge Serisi - Infineon Raceway 40dk
  • Nascar iRacing Klas C Serisi (F) - Martinsville Speedway 62 tur
  • IndyCar Serisi Oval (F)                - Pocono Raceway 32 tur
  • Nascar iRacing Klas B Serisi (F) - Daytona 30 tur

Bu haftamizda hepimize bol sanslar,
******************************************************************************************************************************************

 - 2015 Sezon 2 Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimiz -


Skip Barber Serisi toplam 1376 yariscidan
  • Bayram, 222 Sampiyonluk puaniyla 11'ci
  • Koray, 64 Sampiyonluk puaniyla 625'ci
 
GT3 Challenge Serisi toplam 1823 yariscidan...

  • Fevzi, 144 Sampiyonluk puaniyla 173'cu 
  • Caner, 71 Sampiyonluk puaniyla 900'cu
  • Bayram, 53 Sampiyonluk puaniyla 1232'ci
  • Volkan, 51 Sampiyonluk puaniyla 1272'ci

Radical Racing Challenge Serisi toplam 40 yariscidan
  • Ozan, 86 Sampiyonluk puaniyla 7'ci


- 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

Skip Barber Serisi toplam 179 yariscidan
  • TK, 78 TT puaniyla 32'ci

GT3 Challenge Serisi toplam 180 yariscidan...

  • Fevzi, 96 TT puaniyla 7'ci
  • Bayram, 91 Sampiyonluk puaniyla 16'ci 


Bu sezona cok daha bilincli yatirim yaptigimizi göruyorum. Kendimizi 3-5 degisik serilere degilde, 1 saglam seriye yatirim yaptigimiz siralamalarimizdan belli.

Bayram Skippy'de 11'ci, Fevzi GT3'te ilk 200'de, Ozan Radical'de 7'ci...Bunlar cok saglam pozisyonlar beyler, tebrikler.


Bu hafta ben hicbir yol yarisi yapamadim...tamda aksilik Suzuka hem cok iyi oldugum bir pist ve de cok hosuma giden bir pisttir. Nasip LimeRock'a kaldi benim icin   :)

Radical'de Spa akar, GT3'tede Infineon...GT3'ede akabilirim bu hafta, orada McLaren akar diyeyim   ;)



En nihayet cok buyuk zevkle egleniyoruz...Aklima eski gunler geldi bir an, Seytan gibi tek basina yarismalar...Online destekleri cikti ve buyuk heyecanla yarisa katilip ilk virajlarda 3'cu dunya savaslarini yasamak...veya Online'a cikiyorsun ve 1 Allah'in kulu yok ortalikta,...yine Seytan gibi tek basina turluyorsun...Hey gidi gunler hey, iRacing gibisi yok beyler. Devamli yaris odalari dolu, kati kural ve cezalari sayesinde yarislarda 1-2 ufak-tefek kazalar harici hersey mukemmel bir sekilde ilerliyor...Bunlar yetmezmis gibi kabiliyeti olanlar ciddi paralar bile kazanabiliyor vs. vs.


28 mart cumartesi 12 saatlik Sebring yarisi var. Bekir/Fevzi 2'lisi hazirlar, geri kalan takimda yavas yavas toplanip takimlarimizi kuralim  ;)
Bu aksam iRacing'e cikamasam bile en kötu TS'e kesin geliyorum, görusuruz.

******************************************************************************************************************************************



Herzamanki gibi guzel bir video...Dokumenterinide izlemenizi tavsiye ederim. 



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

20 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
  2. Samet abinin yaptığı yaptığı kokpit çok iyi gerçekten oymada yanında yat o biçim olmuş :D

    Bugün 1 de fax ı çektim hala bir değişme yada mail yok anlayabilmiş değilim meden böyle oluyor onuda anlamadım ama inşallah bu fax la beraber sorunlar çözülür 4 gözle bekliyorum valla gelsin yardırmaya başlıcam .

    Akşama görüşürüz

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah arkadaslar,
    Aramiza yeni bir arkadasimiz daha katildi, ismi Ahmet D., ona buradanda hosgeldin diyorum. Anladigim kadariyla Ahmet daha evvelden Ozan ve Eren'le tanisiyorlar :)

    Birkac saate görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. evet tanışıyoruz Ahmet'le,Mertcan'da tanıyor,hoşgelmiş :)

    bu arada Radical TT'sinde 86 puanla 7.yim,sezonda 126 puanla 6. yım,bir yanlışlık olmuş :D o kadar düşük puanla nerde 7.lik yoksa

    YanıtlaSil
  6. iRacing'deki bir pist daha tarihe karışacak gibi ; Irwindale

    http://www.pasadenastarnews.com/government-and-politics/20150323/irwindale-speedway-likely-to-be-demolished-for-outlet-mall

    YanıtlaSil
  7. Elegan abi eline saglık :D dün gece tx in simidi actık bağlantı parcasını ve board unu aldık g27 nin simide nasıl monte edecegimize karar verdik.3-4 saat harcadık sökmesi nasıl baglayacagımız falan derken 12.30 olmustu :D arkadas g27 simit vites pad lerini falan aldı gitti fabrikaya flexi yi ayarlıcak 2 adet flexi yapıcaz biri ara baglantı bir digeri ise buttunlar icin flexi g27 nin simitteki 6 buttun ve ekstradan 5 button yada daha fazla yapmayı düşünüyoruz onada aksama karar vericez bakalım nasıl yapalım diye akşama ne cıkıcak görcez bakalım :D
    bitince atıcam fotoları

    YanıtlaSil
  8. Bide abi benim moddan bahsetmemisin hic forumda :((

    YanıtlaSil
  9. Evet ilk photo gelir :D
    http://i58.tinypic.com/1zznqiv.jpg
    ilk aparatın montaj tamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eline sağlık. Tamamen bitince nasıl bişey çıkacak ortaya merak ediyorum :) hadi kolay gelsin ;)

      Sil
  10. Paylasimlar icin tesekkurler Ozan,
    Irwindale veya herhangi bir pistin ilgisizlik yuzunden gitmesi uzuntulu bir durum.

    Paylasimlarin icin tesekkurler Volkan,
    Sen benim kusuruma bakma kardesim, unutkanligima denk geldin...bir dahaki Blog guncellememizde mansete hazir ol ;)

    Resimden gördugum kadariyla hersey mukemmel bir sekilde gidiyor, Helal ;)


    Bu arada dunku muhabbetlerimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi muhtesemdi, hepinize tesekkurler arkadaslar. Bu aksam 12 saatlik Sebring'e katilmak icin son sans!!! Teamspeak'te görusuruz.

    YanıtlaSil
  11. Samet sagolasin uğraşmayı seviyorum bu tarz işlerle Suan için plate flex i den yapıyoruz sonra tam bi projesini çizip cnc de kestirerek yaptircam buttonlarin modellerini falan seçip yapi caz Suan. Ki taslak gibi birşey

    YanıtlaSil
  12. Şimdi yazacaklarım epey önemli arkadaşlar, ingilizcesi olan yazıyı bir de kendi tercüme etsin şütfen ;)

    Road warrior takım yarışlarında splitler oluşturulurken izlenen yol şöyle yazılmış: "splits will be set by irating, except for the indy 500 which is set by qualifying time. Note that in team races only the irating of the team driver(s) registered when the race session launches are included in this calculation of team irating - it works this way because we don't know who else will be joining the race on any given team."

    Ben bu yazıdan şunu anlıyorum: Yarışacak olan herhangi bir kişi, yarış başladıktan sonra bile, önceden kaydolmuş olan takım arkadaşının üzerinden register olarak yarışa istediği zaman girebiliyor (tabii register olabilmek için takımda admin yetkisi olmalı aynı zamanda). Oda iratingi de yarış başlamadan (yani odalar oluşturumadan) önce kaydolmuş olan kişilerin iratingleri hesaba katılarak oluşturuluyor ve odalar buna göre bölünüyor.

    Bizi 3300 ortalama iratingle daytonada 3.odaya atmıştı. Demin bi çek ettim 2. odada 2466 ortalamaya sahip gt3 takımı var! Ve o takımın 4050'lik en yüksek iratingli adamı yarışa başlamış. Muhtemelen sadece o kaydoldu ilk...

    Benim bu yazıdan anladıklarım ve verdiğim 2466 iratingli takımın bizden yüksek odada yarışması örmeği çerçevesinde işin özü: yarış öncesi sadece en yüksek iratinge sahip takım üyesi kaydolmalı, splitler oluştuktan sonra diğer yarışçılar ilk kaydolanın üzerinden kaydolmalılar. Benim anladığım sistem bu şekilde işliyor. Verdiğim örnekteki takım adı "VORTEX Simracing Porsche", dileyen kontrol edebilir ;)

    Şimdi soru şu, sistemin bu şekilde işleyip işlemediğini deneyip görmek için güzelim 12 saat sebring yarışını kimler riske atabilir? Ama mükafatı da süper bi üst odada yarış yapmak olacak tabii buna değer gibi ;)

    YanıtlaSil
  13. Tabii şunu da unutmamak lazım; takım adına kaydolan bu en yüksek iratingli kişinin attığı kvalifiyeye göre takım yarışa başlamak durumunda kalır.

    YanıtlaSil
  14. 12 saatlik yarışta bende yarışmak isterim. Akşam da ts ye gelmeye çalışacağım, görüşürüz.

    YanıtlaSil
  15. Volkan güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Benim verdiğim çizime göre mi yaptınız yoksa farklı birşey mi uyguladınız

    YanıtlaSil
  16. hüsnü direk yerinde montaj cizim kullanmadık taradık fotokopide cıktı alıp nokta atışı yaptık :D
    button plate denemesi yapıyoruz bakalım suanki taslak olucak sonraki deneme cnc kesim iyi bir plate olucak

    YanıtlaSil
  17. Z1 yazılımının yeni versiyonu çıkmış.

    http://www.z1simwheel.com/dashboard/manual/release.cfm?source=mailchimp

    YanıtlaSil
  18. T500 yarın elimde , şansıma forumda satan birini buldum yeni almış ama paraya sıkıltığı için satıyor sadece kontrol amaçlı açıp bakmış çok iyi denk geldi ya kargoya verdi akşama bile gelebilirim hayırlısıyla :D

    YanıtlaSil
  19. Selçuk abi teşekkürler.

    4460 değilde 4570 alsan çok daha iyi olur

    YanıtlaSil