10 Mart 2015 Salı

Team Turkiye MotorSport 2015-03-10

EY TTM,
Tum haftaki muhabbetlerimiz ve yarislarimiz herzamanki gibi 10 numaraydi. Ne guzel vakit geciriyoruz beyler, bundan iyisi can sagligi   ;)

Haftasonu Skippy Endurance yarisimiz vardi. Takimimizdan Bekir, Bayram ve ben katildik. Bekir 3 saatlik yarisi tek tabanca götururken, Bayram ve ben takim olarak yaristik. Sonuc, hepimizde cok guzel yerlerde bitirdik fakat ufak-tefek hatalar yuzunden degerli zamanlar kaybettigimiz ortada. Bayram'in söyledigi hosuma giden bir cumlesi ise "Olsun, bu bize iyi tecrube oldu" demesiydi...Bir dahakine daha az hatalarla yarisimizi dahada iyi yerlerde bitirecegimize eminim   ;)

Sonuclar...LINK

Yarisimizdan guzel bir resim, Ozan'a bu paylasimi icin tesekkurler.



Simdi gelelim dunyada olmazsa olmaza...
Allah, su Alkolu kim icat ettiyse ondan razi olsun - mekani Cennet olsun. Rakisindan tut, Birasina - Sarabindan tut Jägermeisterine - Viskisinden tut - Vodkasina, Kanyagina ve daha binlerce degisik guzel tadi ve cesidi olan alkollerimize kadehimi kaldiriyorum  ;)

Alkolun verdigi rahatligi baska hicbirsey kolay kolay vermez, 50'ime geldim denemedigim cok az icecek, besin vardir ama Alkol gibisi yok arkadas. Alkolun bu iyisi, su iyisi diye ayirimida olmaz, her birinin guzel tadi vardir ve hepsinin en guzel yani insani rahatlatmasidir.

Fakat sadece rahatlatmaylada kalmaz, örnek olarak tek ekranda yarisanlarin görus alanlarini birkac kadehten sonra 6 ekrana cevirir veya genelde 10'cu bitiren adami 1'ci bitirtirir gibi yardimci marifetleride vardir sevgili icecegimizin   ;)
Bunlarin haricinde sevdigimiz TTM Atasözlerimizden bir tanesi "Genc kalmak icin ickiye yamulacaksin arkadas" dir   ;)



Herseyde gecerli oldugu gibi önemli olan fanatiklesmemek, zevkinden fazlasina gitmemek. Dunyada en cok ölduren, en cok hayat mahveden alkol degildir. Din savaslari - baskilari, araba kazalari, ucak kazalari, sigara vs. vs'de degildir. Dunyadaki en cok ölduren, hayat mahveden, uzun yillar insana eziyet cektiren yanlis beslenmedir yani hergun migdemize indirdigimiz yiyecek - icecek turudur. 

Yanlis beslenme gibisi yoktur, birde gunluk hayatinda dogru duzgun hareket etmiyorsan ayvayi yedin arkadas. En gec 50'inde sacma sapan hastaliklar kendini göstermeye baslar...Bicak altina yatmalar, degisik ilaclari mecburiyetten almalar, bunlarla cebellesmeler yuzunden hayatin guzelligi, zevki gider.

Sen vucuduna simdiden iyi bakarsan, o da zamani geldiginde sana iyi bakar!


Saglikli beslenmek icin gunde ortalama 5-6 defa ölculu yiyeceksin. Yemek zamanlarinin duzenli olmasida önemlidir yani mumkun oldugunca ayni saatlerde yemegini yemen, vucudunun metabolizmasina buyuk avantaj saglar. Eger herhangi bir antreman turu yapiyorsan, antreman sonrasi bol proteinli besinler iceren program kur kendine. Bu konulara yabanciysan ve bilgilenmek istiyorsan Internet en iyi arkadasindir.


Gecen haftaki besin sorularimizin cevaplarina geciyoruz...

  • 150 gram Tahin ve 50 gram Pekmezin kalori miktari en az 1000 kaloridir. Sadece bununla kalsa iyi...Bunun 60 gramindan fazlasi karbonhidrat ve neredeyse 80 grami yagdir!
  • 100 gram fistikli helvanin kalori miktari en az 550 kaloridir. Bununda 45 grami karbonhidrat, 35 gramida saf yagdir.

Bunlardaki karbonhidrat ve yag löp diye göbege oturur, bunlar besin dunyasindaki en kötulerindendir. Ona göre hem ölculu yiyin, hemde yildan yila yiyin bu tur besinleri. Hatta elinizden geliyorsa tamamen birakin...Saglikli yasamak bir hayat felsefesidir, kisa sureligine keyfi olarak yapilmaz!


Gelecek haftamizin besin sorulari,...
  •  1 litrelik Coca Cola veya Fanta gibi iceceklerde ne kadar yag var?
  1. 10 gram
  2. 25 gram
  3. 50 gram
  • 100 gram baklavada ne kadar kalori var?
  1. 150 kalori
  2. 550 kalori
  3. 700 kalori
********************************************************************************************************************************************

 - 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport Yaris Serilerimizin Sonuclari -

Grand Prix Serisi toplam 187 yariscidan...

  • Berke, 239 Sampiyonluk puaniyla 46'ci

Skip Barber Serisi toplam 5042 yariscidan
  • Bayram, 1126 Sampiyonluk puaniyla 44'cu
  • TK, 714 Sampiyonluk puaniyla 205'ci

GT3 Challenge Serisi toplam 4246 yariscidan...
  • Ozan, 1080 Sampiyonluk puaniyla 69'cu 
  • Eren, 775 Sampiyonluk puaniyla 223'cu
  • Caner, 596 Sampiyonluk puaniyla 403'cu
  • Selcuk, 535 Sampiyonluk puaniyla 503'cu
  • Emir, 216 Sampiyonluk puaniyla 1437'ci

 World Sports Car Serisi toplam 1302 yariscidan
  • Bekir, 313 Sampiyonluk puaniyla 241'ci
  • Volkan, 125 Sampiyonluk puaniyla 511'ci


FormulaMazda Serisi toplam 3154 yariscidan...
  • Mehmet Ali, 204 Sampiyonluk puaniyla 742'ci




- 2015 Sezon 1 Team Turkiye MotorSport TT Serilerimiz -

Skip Barber Serisi toplam 1130 yariscidan
  • TK, 738 TT puaniyla 6'ci
  • Bayram, 170 TT puaniyla 117'ci


GT3 Challenge Serisi toplam 942 yariscidan...

  • Selcuk, 276 TT puaniyla 52'ci
  • Emir, 158 Sampiyonluk puaniyla 119'cu
  • Eren, 87 TT puaniyla 258'ci

Nascar iRacing National Serisi toplam 1094 yariscidan
  • Ozan, 759 TT puaniyla 3'cu



Ilk evvela her birimizi candan tebrik ederim, tum sezon 1'de muazzam tatli ve guzel sohbetlerimiz haricinde yan yana - omuz omuza birbirimize destek ciktik - beraberce yardirdik yarislarda.

Bunun haricinde Ozan, Nascar iRacing National Serisinin TT'sinde ilk 3'te bitirmistir. Bravo, bu muazzam bir basari, tebrikler.

Bende her ne kadar Skippy Serisinde 1 hafta eksik yarismis olsamda ve son haftamda sadece 30 sampiyonluk puanina razi olmaya kaldiysamda yinede toplam 5000 kusur yariscidan  205'ci bitirdim, TT'de ise toplamda ilk 6'da yerimi kaptim.

Selcuk, GT3 Serisinde toplam 942 yarisci arasindan TT'de 52'ci sirada yerini almistir, muazzam bir basari...tebrikler.

Bayram, Skippy'de toplamda 5000 kusur yariscidan 44'culugu kapmistir, buyuk bir basari, tebrikler.

Berke, sonlara dogru neredeyse hic yarisamadigi halde 46'ci olarak kapamistir L49 serisini, tebrikler.


Tekrar Ozan'in GT3 Serisinde toplamda 4200+ yariscidan 69'cu gelmesi, Nascar serisindeki basariyla beraber muazzam bir yatirimi ortaya koyuyor, tebrikler.


Yeni sezona dahada iyi yerlerde sonuc alacagimiza inaniyorum...Bunun icin ilk adim bol bol surus, TT ve saglam bir kvalifiye. Kan - Ter dökmeden iyi bir yerde bitirmek imkansizdir!


********************************************************************************************************************************************

Bu cuma yani 13'u TR saatiyle 22:00'da Team Turkiye MotorSport etkinligimiz olacak. Etkinligimiz tabii ki guzel bir yaristan olusuyor.

Etkinligimize baslamadan evvel hep beraber Teamspeak'te bulusuyoruz sonrada ver elini yaris  ;)

Arac ve pist secimi: GT3 araci -Monza GP

1 saat antreman, 20 dakika kvalifiye ve 40 dakika yaris. 1 fast tow ve cabuk tamir dahildir, serbest ayar, simdiden hepimize bol sanslar   :)


********************************************************************************************************************************************

Bildiginiz gibi cok degisik antreman turleri vardir, gecen aksam Bekir guzel bir konuya degindi. En azindan agir antreman turune baslamadan evvel vucudunuzu isitmanizin 2 cok önemli problemi ortadan kaldirir.

  1. Soguk vucuda abandiginda buyuk ihtimalle bir yerini sakatlarsin.
  2. Isinmis vucutla cok daha iyi performans elde edersin.

Bekir, isinma faslini 30 dakika tempolu yuruyus/kosuyla yapiyor. Buna tek ekleyecegim ufak bir nokta var. 30 dakikada anca vucut isinir, kardioya gecis yapmaz. Kardioya gecis 30 dakikadan sonra baslar...bunun anlami kisaca sudur. Amacimiz kalori harcamak ise 30 ile 40'inci dakikada erittigin kalori miktari 0-20'ci dakikada erittigin kalori miktarina bedel cikar, yani en az 2 mislidir. Artik her kosu bandinda nabiz veya kalp monitöru vardir , denemesi bedava...veya disarda tempolu yuruyorsaniz/kosuyorsaniz, antreman saati ve kalp monitöruyle bunun farkini rahatca görebilirsiniz.

2'cisi, tempolu yuruyus veya kosunuzda ellerinizi kafa hizaniza getirerek yurumeniz/kosmanizdir. Sadece bu hareket, yaptiginiz kardioyu tekrar 2 misline cikartir...bu sekilde yuruyus/kosunun yarari özellikle yandaki karin kaslarinizin (External Obliques) erimesine yardimi olur.


Rakamlara takilmayin, önemli olan yaptiginiz hareketi en dogru sekliyle, kaldirabileceginiz agirliga göre yapin.
Örnek olarak dumble ile omuz calisacaksiniz, burada önemli olan 3 set ve her setin 8 tekrardan olusmasi degil. Önemli olan kaldirabilecegin agirligi tespit etmek yani son 3 hareketin omuzunu yormasi sart, bunun haricinde dogru nefes alip-vermek en az hareketin kendisi kadar önemlidir. Bir baska önemli nokta ise konsantrasyondur, ruhen calistigin kasa baglantili olman, hareketi yaptiginda yorgunlugunun, aciyi o kas grubunda hissetmen cok önemlidir.

Kendimden örnek vereyim,...
Haftada 1 yaptigim antremanimin bir bölumu snav agirliklidir. Ilk zamanlar benim icin antreman suresince - takriben 1 saat icinde diger hareketler haricinde 500-600 snav cekmekti. Bu, yanlis bir yaklasimdi ve kas/gövde gelisimi pek olmadi.

Asil önemli olan az ve öz snav cekmektir. Her snav hareketinin mukemmel olmasi sarttir yani tamamen vucudunu bir tahta gibi duz tutup zemine kadar inip-kalkmaktir. Bunun yapilisi yazildigi kadarda kolay degildir!
Eskisi gibi 1 saatte 500-600 snav cekemiyorum artik, bu rakam 150-200'lerde geziyor. Hareketleri duzgun yapma haricinde HIIT ile MTUT antreman sekillerini karistiriyorum. HIIT = High Intensity Interval Training ve MTUT = Menace Time Under Tension.

Bu antreman sekilleri hakkinda bilgi icin Internet en iyi arkadasindir  ;)


Tum bu antremanlar harici, en dogru sekilde vucut yapmada, fit olmada, kilo vermede veya almada önemli olan dogru beslenmedir! Uzak durman gerekenler belli zaten... Seker, hamur ve yagdan uzak duracaksin.
Ne kadar antreman yaparsan yap eger dogru beslenmiyorsan tum yaptigin antremanlar, antremanlara yatirdigin saatlerin bosa vakit harcamaktan baska hicbirsey degildir! Dogru beslenme sart, bunun kisa yolu, kacamagi olmaz - yoktur.


Son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi. Bu, bayanlarimiz icin guzel bir HIIT programi, kolay gelsin   :)




- Ne Mutlu Turkum Diyene -

20 yorum:

  1. 13'cu hafta etkinligini yazmayi unuttum, en yakin zamanda eklerim ;)

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi. Cuma günü inşallah bende aranızda olmaya çalışacağım .

    Bu arada alkolle ile alakalı yapmış olduğun dua çok ilginç gerçekten abi :)

    Bir önceki postta belirtmiş ama buraya da ekleyeyim

    Yeni kamyonlar ile alakalı kampanya olmayacak derken Tony olayı netleştirmiş. Yanlış anlamadıysam eski kamyonu 90 gün içerisinde aldıysan 11,95 $ geri ödeme yapılacakmış. Eğer 90 gün öncesinde aldıysan 5$ geri ödeme yapılacakmış. Aslında V8 de aynı uygulamayı yapmaları lazımdı . Herhalde oradaki yorumların görünce kamyonlarda böyle bir uygulama yapma gereği duydular.

    Bu arada Honda indycar için yeni aero paketini gösterdi. Bakalım iracing bu aero paket için güncelleme yapacak mı ? Ben zannetmiyorum. Fakat ciddi bir güncelleme olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=w-MYZnFkgPg
    http://www.roadandtrack.com/motorsports/news/a25225/2015-honda-indycar-aero-kit-unveiled-and-it-looks-nuts/

    Son olarak yaklaşık 1,5 senedir uğraştığım ve çok şükür belirli bir noktaya getirmeyi başardığımı düşündüğüm duvar kağıdı üretimi ile alakalı geçen hafta katılmış olduğumuz bir fuardan görsel paylaşmak istiyorum. İnşallah bu işi daha iyi noktalara getirir, vatanımıza sanayi ve işgücü olarak katkı sağlamış oluruz. Yanımdaki 3 patrondan 2. si oluyor. Büyük kayınço :)

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/DSC_0238_zpsxrwgji1i.jpg

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkürler abi, eline sağlık. Bidahaki sezon vakit buldukça skippy ve hpd takılmayı düşünüyorum. Muhtemelen yatırım yapamam, tamamen eğlencesine ve sürüşümü geliştirmek için ;) Bu cuma'yı ges antrenmanı ile geçireceğim için size katılamayacam, bu hafta zamanım dar o nedenle o gün antrenman şart, size şimdiden iyi eğlenceler :)

    YanıtlaSil
  4. tek sezon 3 sertifika + 10$, gayet iyi oldu :)

    http://i.hizliresim.com/58Ebal.jpg
    http://i.hizliresim.com/AA8WDr.png
    http://i.hizliresim.com/07W9Ro.png
    http://i.hizliresim.com/4LWXjJ.png

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler Ozan. Her zaman ki gibi yardırmışsın

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah beyler,

    Husnu,
    Haklisin kardesim, onlarin benim duama ihtiyaclari yok...Onlar zaten Cennetin en ust kademesinde hem ickilerini iciyor, hemde asagiya dunyadaki biz insanlara bakip, komik durumlarimiza gulusuyorlardir. Benimki daha cok tesekkur niyetineydi, aksama Jack Danielsimle iyicene tesekkur edeyim, he he ;)

    Paylasim icinde tesekkurler, AERO degisikligi buyuk, umarim iRacing guncelleme ile son durumuna getirirler ama dedigin gibi buyuk bir is bu.
    Duvar kagidi konusunda yenilik varmi Husnu?


    Bekir,
    Bol sanslar kardesim, GES guzel ve eglencelidir ve simdiden bol sanslar ;)

    Bravo Ozan,
    Blogumuzu tazeledigimde resimleri ekleyecem, gurur kaynagimizsin ;)

    YanıtlaSil
  7. Sağolasın abi, elimizden geleni yapmaya çalışacaz :)

    YanıtlaSil
  8. Sağolasın Selçuk, epey eğlenceli bir yarış oldu herşeye rağmen :)

    YanıtlaSil
  9. Eyvallah Selcuk,
    Formattan sonra Mac bölumunemi yoksa Pc bölumunemi kurdun Teamspeak'i?

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler :) bu arada Bayram'da Skip Barber Div4 3. sü olmuş,akşam görür artık :)

    güncelleme saati 1 saat öne alınmış,14.00 - 18.00 arası yarın güncelleme için kapalı olmuş olacak.

    http://www.twitch.tv/iracing adresinde Monza yarışları yapıyorlar,demin F1 vardı,akşam yeni kamyonetler görücüye çıkacak

    YanıtlaSil
  11. Selcuk,
    Teamspeak hakikatten cok guzel ama bu hafta hep beraber Teamspeakmi - Skype'mi diye görusup - karar verelim, en nihayet takimimizdan bir arkladasimizin bile problem yasamamasi önemli. Sende sagolasin elinden gelen herseyi yaptin. Aksama görusuruz :)

    Ozan,
    Paylasim icin tesekkurler kardesim. Bayrama'da tebrikler o zaman, "Certificate" bölumunden resmini cekip paylasirsa, onuda blogumuza eklerim :)

    YanıtlaSil
  12. Güncelleme içeriği

    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3303609.page

    YanıtlaSil
  13. Paylasim icin tesekkurler Husnu,
    Simdi linke tikladim, bir bakayim neler var diye ama iRacing guncellemeden cikmadigi icin listeyi göremiyorum. 1 saat kadar sonra guncelleme biter o zaman bakarim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok uzun diye kabul etmiyor buraya yapıştırmamı :) en son mesaj

      http://forum.donanimhaber.com/m_41545723/mpage_20/tm.htm

      Sil
  14. Dün akşam aklımdan geçeni güncellemeye eklemişler helal olsun :) fast repair hakkını kullanma zamanını sürücüye bırakmışlar şükür, iki gıdım optional repairden ötürü gidiyordu koca hak :)

    YanıtlaSil
  15. Paylasim icin tesekkurler Ozan,
    Bayag bir guncelleme ile karsimiza cikiyorlar,...daha 3 ay evvel dunyanin guncellemesini yapmislardi. Tekrar yepyeni bir oyun yaratmislar, Bravo iRacing'e!

    Bekir,
    Özellikle Endurance yarislarinda bu imkan guzel stratejilere yol acacak ;)

    YanıtlaSil
  16. Hep yaptıkları gibi güzel ve olumlu bir güncelleme olmuş. Kamyon için 5$ göndermişler . Bende kırmadım onları Toyota yı aldım .Hep chevy hep chevy nereye kadar. Üzerine Monza yı patlattım . Sağolsun %25 te indirim . Ohh misss

    YanıtlaSil
  17. evet 5$'ımızın resmi olmadan olmaz,iracing e para vermek değilde para almak önemli :D

    http://i.hizliresim.com/nApJBM.png

    kamyonetleri almadım henüz,bu sezon sürmeyeceğim için ve yol yarışı da olmadığından şimdilik beklesinler,ikisini almaya kalksam hesaptaki para yetmiyor,gönlüm Toyota'da ama ön tasarım olarak Chevrolet daha güzel gibi.

    Monza'yı birkaç tur denedim Eren'e verdim hemen baksın diye,güzel olmuş.Diğer oyunlardakine benzemiyor her zamanki gibi,Ascari şikanındaki kerbleri dün canlı yayında baya eleştirmişlerdi ama kesmeyi önlemek için şart

    YanıtlaSil
  18. En nihayet is-guc bitti, guncellemeyle tum icerikleri yukluyorum su an, birazdan TS'de görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  19. Bütün bilgiler için sağolun..bekir ayrıca tebrikler..ve de cuma akşamı ne yazik ki katilamicam ben..hepinize bol eğlenceler..bu arada hüsnü tekrardan teşekkürler, karakoyde hallettim işlerimi dediğin yerlerden..

    YanıtlaSil