27 Mart 2015 Cuma

Team Turkiye MotorSport 2015-03-27

EY TTM,
Dunku sohbetlerimiz ve antremanlarimiz herzamanki gibi 10 numaraydi   ;)

Hemen önemli bir konuya deginmek istiyorum. TeamSpeak kesinlikle kullanacagimiz program. Skype her ne kadar temel olarak yeterli olsada TeamSpeak tamamen oyun uzerine kurulmus ve cok daha fazla secenek ve destegi var. Bunun haricinde bilgisayarimizi daha az yoruyor.

Bununla beraber TeamSpeak'te mikrofonlu kulaksiz olmadan olmuyor. Mikrofonu bilgisayardan, sesleride hoparlörden kullanayim dedinizmi malesef diger kullanicilari rahatsiz etmekten baska bir ise yaramiyor!
TeamSpeak'te tum seslerin kulakliktan gelmesi sart, diger turlu rahatsiz edici yanki olusuyor, cok pahali bir mikrofonlu kulakligiada gerek yok...önemli olan sohbetlerimizde isimizi görsun yeter.

*********************************************************************************************************************************************************

Efkan gitti, Volkan geldi diye bir söz vardir diyecemde...kendimin uydurdugum bir sözum oldugu taa fizandan belli   ;)

Zamaninda Efkan, Professör Frankenstein gibim sagdan-soldan malzeme toparlayip saglam bir pedal seti yapmisti kendine. Bu isi Volkan dahada ilerletip profesyonelce yaklasimla elindeki imkanlari kullanarak CSR pedal setine 35-55kilo basinc gucunde yay/hidrolik sistemini bagdastirdi, Bravo.
Asagida resimleri paylasiyorum.
Bu arada G27 pedal setinin frenajini daha sertlestirmenin mumkun oldugunu biliyorum, hatta loadcell'ede degistirilebiliyor diye biliyorum, bu konuda yardimlar lazim ve TeamSpeak'e bekleriz  :)




Tekrar Bravo Volkan, cidden muazzam bir is cikartmissin...bilgilendirmek amaciyla zamanin oldugunda neyi-nasil yaptigina dair, neleri siparis ettin, harcadigin zaman, fiyat, performans vs. vs.  bunlari yazabilirsen, Blogumuza eklerim.

Direksyon modunda bitsin veya bitmeye yakin olsun ve biraz daha resimler eklediginde onunda haberini severek Blogumuza yazarim   ;)

Bol sanslar,

************************************************************************************************************************************************************

- 12 saatlik Sebring Yarisi -
  • Yaris Turkiye saatiyle 15:00'da basliyor.
  • Bekir sagolsun bu takim yarislarinin bir acigini gördu, bu acik coktan beri bazilari tarafindan utanmadan kullaniliyormus. Tekrar yazayim, insanogluna hirsizlik, yalan-dolan imkani saglanildigi zaman kazanmak icin hepsini kullanir. Tabii ki herkez bunu yapmaz ama sistemi kullanan mahluklar muhakkak cikar. Bu herseyde gecerli! Önemli olan guzel ve hakkinin oldugu yerde yarisip 1'ciligi almaya calismaktir, gerisi yalandir.
  • Bu...12 saatlik bir yaris. Ilk hedefimiz 12 saat sonra start-finish cizgisini gecmektir...ondan sonra iyi bir yerde bitirmek önemlidir. 
  • Araciniza en ufak bir hasar bile tur basina en az yarim saniye kaybettirir. 
  • Dalasma, zoraki gecisler, zorlamalar yarisimizin cok erken bitmesine yol acar.
  • 12 saatlik Sebring'e Team Turkiye MotorSport'dan 2 takim olarak girecez.
Bekir ve Fevzi bir takim olusturuyorlar. Ben, Caner ve Bayram...belki Ozan'da katilmak isterse 2'ci takim olarak yardiracaz  ;)

Hepimize simdiden bol sanslar,

************************************************************************************************************************************************************

Z1'e yeni bir guncelleme geldi, paylasim icin tesekkurler Husnu.
Guncellemeye kisaca bir göz attim ve gelismelerden memnunum. Örnek olarak, Z1 arttik özel IP'n sayesinde her yerden - her bilgisayardan, telefonlardan kullanilabilir, önemli olan internet baglantisi...yeni bir GT2 dash eklenmis, artik Codemaster yaris oyunlarinda haritalar görunecek, bununla beraber benzin, sektör ve temeletri bilgileri vs. vs. destekleniyor.

Zamanim oldugunda  teferruatli bilgileri tercume edip paylasirim. Z1'i almis olmayanlara, elinizde imkan varsa kacirmayin, virtuel yaris dunyasindaki su an icin en iyisi, en teferruatli olanidir.


Son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim,...Bundan daha iyi zayiflama programi zor bulunur   ;)



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

16 yorum:

  1. Eyvallah Selcuk,
    Teamspeak'de tek sikinti yasayan sen degilsin, yeni bilgisayarin hayirli ugurlu olsun kardesim...saglam bir bilgisayar toplamissin, Helal :)

    Bu aksam tonla antreman ve kvalifiye sonrada yaris ;)

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Volkan ellerine sağlık. Çok güzel bir mod olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Hepsinize teşekkür Ederim elegan abi eline sağlık yine güzel bir yazı olmuş yogunum bu aralar her modu anlaticam simit modu devam ediyor farklı bir fikir geldi bakalım hafta sonu onu denicez tamamen el yapımı olucak çember hariç bakalım çizimleri yapıyorum vakit buldukça vites kollarını falan kendim yapicam bakayım sonuç ne olucak eğer tahmin ettiğimiz sonuca ulasirsak g27 cilere paylasicam yapamam diyene de yapar yollarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi işi ticarete dökersen haber ver banada kesik direksiyon lazım f1 tarzı :D

      Sil
  4. Volkan eline sağlık çok güzel olmuş, Selçuk sana da hayır olsun kardeşim çok kral işlemci almışsın, güzel günlerde kullanın ikinizde.
    Bu arada darısı Enis e, yarın yarışacak herkese başarılar şans yanınızda olsun.

    YanıtlaSil
  5. Volkan eline sağlık çok güzel olmuş, Selçuk sana da hayır olsun kardeşim çok kral işlemci almışsın, güzel günlerde kullanın ikinizde.
    Bu arada darısı Enis e, yarın yarışacak herkese başarılar şans yanınızda olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bu aksamki sohbetlerimiz icin tesekkurler arkadaslar, guzel eglendik, guzel bilgi alis-verisi yapildi ve saglam antremanlarla her 2 takimimizda feci yardiracak Sebring'de :)

    Eyvallah Husnu,
    Kangallarin resimlerini unutmadim, bekliyorum ;)

    Eyvallah Volkan,
    Merakla simit modunu bekliyoruz kardesim ;)

    Enis,
    Adina cok sevindim, haftasonuna iRacingin tozunu aliyorsun demek ;)

    YanıtlaSil
  7. Bugun Sebring yarisimiz var TR saatiyle 15:00'da. Teamspeakte en gec 14:00'da toplaniyoruz!

    YanıtlaSil
  8. Direksiyonu aldım kurdum ama ayarlamalarını yapamadım birde bayağı karıştırıyorum dfgt de tek parmak abanıyodum pedala şimdi bütün ayak la basınca bi tuhaf oldum

    YanıtlaSil
  9. [url=http://postimg.org/image/sx5creldd/][img]http://s24.postimg.org/sx5creldd/IMG_20150328_WA0000.jpg[/img][/url]

    [url=http://postimg.org/image/ywt3v265t/][img]http://s24.postimg.org/ywt3v265t/IMG_20150328_WA0002.jpg[/img][/url]

    [url=http://postimg.org/image/h9bawuw8h/][img]http://s24.postimg.org/h9bawuw8h/IMG_20150328_WA0004.jpg[/img][/url]
    Herkese selamlar
    Enis dur bakalım nasıl birşey çıkartıcaz parçaları falan aldım bugun aksama kesim işine girişicez yaa bir tane joystick parcalayıp yapıcaz yada tx in direksiyondaki board u kullanıp yapıcaz ona karar vericez 10 tane button 2 tane vites pad leri icin devre 2 tane on off anahtar şeklin çizimi falan bitti cıktı alıcam işten cıkmadan sonra evde kesim montaj falan derken anca yarın belkide p.tesi aksamı
    enis f1 direksyon olayını yaparız direksiyon kestirmek lazım maaliyetine bakmak lazım birde sen nasıl birşey istion ona göre değişir fiyatı cünkü önce ben bi benim modu tamamlayım bakalım nasıl olucak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://postimg.org/image/sx5creldd/
      http://postimg.org/image/ywt3v265t/
      http://postimg.org/image/h9bawuw8h/

      Sil
  10. Valla Volkan abi dediğim gibi kesik , mesela hiç McLaren sürdünmü bilmiyorum ama onun direksiyonu gibi birşey vites padlari ve üzerinde 3 tuş olsa hayli hayli yeter bana eğer yapabilirim dersen fiyatıda konuşalım :D

    Momo direksiyonlara baktım 150 tl civarında çoğu ama tabikide replika mesela burda 150 tl olan momo 1.5 kg , orjinali 0,8 kg ama 220 dolar işte :D

    YanıtlaSil
  11. Yeni direksyon sistemin iyi gunlerde olsun Enis, bol 1'cilik dileklerimizle. Sen ögrencisin Enis, denizde kum - sende para...220$ filan sana komaz yaw ;)

    Volkan,
    Resim paylasimlarin icin tesekkurler, harika bir mod cikaracagina eminim ;)


    Bayram, ben ve Caner takimimizin yarisimiz baslamadan bitti. Duzlukte 2-3 sira önumuzde 2 tane Orangutan birbirlerine dalinca arada bizlerde kaynadik, daha ilk viraja girmeden 7 takim pert oldu. Yapilacak birsey yok, Her yarisin ilk 2-3 virajindan kurtulma sansi %50'dir, sonraki kazalarin %99,99'u sana aittir.

    Ama Sebring yarisimizdan sadece uzucu haberlerimiz yok, sevindirici haberlerimizde var. Bekir ve Fevzi'nin arka siralardan baslamalari yarisin basindaki zincirleme kazadan kurtulmalarina yaradi ve su an saglam bir sekilde yaridiriyorlar...Ilk 5 garanti gözuyle bakiyoruz ;)

    Bu arada unutmadan iyi dilekleriniz icin tum TTM arkadaslarimiza tesekkurler, aksama görusuruz :)

    YanıtlaSil
  12. Neden açmadı abi sprun nedir? Çözemezsen gelip hallederiz aklında bulunsun abi.

    Driver falan eksik değil dimi? Ekran kartı takılı değilmi şuan sistemde?

    YanıtlaSil
  13. Abi etrafında ünüversite okuyan tanıdığın varsa ondan rica et okul mailini al , Windows un bir programı var ünüversitelilere bedava 8.1 veriyor kısıtlamasız bende o kurulu gayet iyi.

    YanıtlaSil
  14. Gözunaydin Selcuk,
    Bende onu soracaktim, anakartta grafik islemcisi yokmu diye cunku iRacing'i ve yarislarini her turlu göstermesi gerekir. Sonunda sorunun cözuldugune sevindim, birazdan Blogumuzu tazeliyorum sonrada yarislarda görusuruz ;)

    YanıtlaSil